Ajutor

Profilul personal

Profilul personal este proprietatea privată a fiecărui utilizator al forumului. Aici puteți schimba și configura diferite funcții ale forumului.


Urmăriri

Pe această pagină, puteți personaliza abonamentele la teme și forumuri. Pentru mai multe informații despre instrucțiunile privind abonarea la teme, citiți secțiunea de ajutor „Notificare prin e-mail despre mesaje noi".


Profilul personal

În această secțiune, puteți adăuga sau edita informațiile personale.


Schimbarea semnăturii

Folosirea „semnăturii" pe forum este similară cu modul în care utilizați semnătura în scrisorile trimise de adresa Dvs. de e-mail. Semnătura Dvs. va fi adăugată la sfârșitul fiecărei postări pe forum, dar în unele mesaje puteți să anulați adăugarea acesteia printr-o simplă debifare a casetei de adăugare a semnăturii sub formularul de trimitere a mesajului. În semnătura dvs. puteți folosi codurile forumului, iar în unele cazuri, puteți să folosiți chiar și un cod HTML (dacă administratorul forumului a permis această funcție).


Setarea avatarului

Avatarul este o imagine mică, care va fi afișată sub numele Dvs. în fiecare mesaj postat de Dvs. pe forum. În funcție de setările forumului, configurate de către administrator, puteți selecta un avatar din galeria de avatare a forumului,  introduce un link către avatarul situat pe un alt site / server, sau încărca un avatar personal de pe computer. De asemenea, dacă avatarul nu este afișat așa cum doriți, puteți seta lungimea și lățimea acestuia.


Setarea fotografiei

În această secțiune, puteți adăuga o fotografie în profilul dvs. Fotografia va putea fi vizualizată în timpul accesării profilului Dvs. de către alți utilizatori și pe fișa utilizatorului. De asemenea, un link către fotografia Dvs. va exista și în lista utilizatorilor forumului.


Setările e-mailului

Atunci când bifați caseta „Ascunde adresa mea de e-mail pentru alți utilizatori", utilizatorii forumului nu vă vor putea trimite scrisori de pe forum pe adresa Dvs. de e-mail.

„Anunță-mă despre toate modificările efectuate de către administratorul forumului" este funcția de adăugare a adresei Dvs. de e-mail în lista de discuții. De fiecare dată, când se fac modificări importante sau completări la forum, administratorul forumului vă va înștiința imediat despre acest lucru.

„Adăugă o copie a mesajului din temele abonate, la scrisoarea de notificare trimisă" - când activați această funcție, textul mesajului nou din tema abonată va fi trimis prin adresa Dvs. de e-mail.

„Anunță-mă prin e-mail atunci când primesc mesaje personale noi" – prin activarea acestei funcții, veți fi anunțat prin e-mail despre fiecare mesaj privat trimis în privat.

„Activează implicit notificările prin e-mail?" - prin activarea acestei funcții, veți fi anunțat prin e-mail despre toate temele și mesajele noi postate pe forum. Puteți să vă dezabonați de tot prin accesarea linkului „Abonamente" din panoul Dvs. de control.


Setări

În această secțiune, puteți personaliza fusul orar, interzice afișarea semnăturilor utilizatorilor, afișarea avatarelor și imaginilor în mesaje, precum și ascunderea sau afișarea formularului de răspuns rapid (dacă este permis de către administratorul forumului).

De asemenea, puteți seta numărul de teme / postări afișate pe pagina forumului, și în teme.


Schimbă adresa de e-mail

Aici puteți modifica în orice moment adresa Dvs. de e-mail, pe care ați specificat-o la înregistrarea pe forum. În unele cazuri, pentru a modifica adresa de e-mail, este posibil să vi se solicite confirmarea modificării și reactivarea contului. Dacă această cerință este activată, veți fi anunțat despre aceasta înainte de modificare.


Schimbă parola

În această secțiune puteți schimba parola. Însă trebuie să rețineți că, înainte de a schimba parola cu una nouă, va trebui să introduceți parola veche.

Notificare prin e-mail

Forumul are capacitatea de a notifica utilizatorii de fiecare dată când apar răspunsuri noi în teme. Mulți utilizatori preferă să afle despre noutățile din teme fără să acceseze forumul pentru a verifica dacă există răspunsuri noi.

Faceți clic pe butonul „urmărește” de lângă subiectul temei.

Dar să știți că există mai multe tipuri de abonări:

Imediat

Cu această opțiune, notificarea va fi trimisă imediat după adăugarea unei noi teme sau mesaj, indiferent de activitatea Dvs.

Când sunt offline

Cu această opțiune, va fi trimisă o notificare despre crearea unei noi teme sau răspuns, dacă sunteți offline.

Raport zilnic

Această opțiune poate trimite o examinare zilnică despre toate temele și răspunsurile noi.

Raportul săptămânal

Această opțiune poate trimite câte o examinare săptămânală despre toate temele și răspunsurile noi.

Abonați-vă anonim

Astfel, nu veți fi afișat în selecție.

Pentru a vă dezabona de la anumite categorii sau teme, accesați meniul „Abonări" din secțiunea „Setările mele". Acesta este locul unde pot fi anulate abonările.

Mesajele private

Căsuța personală de pe forum funcționează într-un mod similar cu e-mail-ul Dvs. Aici puteți primi și trimite scrisori utilizatorilor de pe forum, la fel și păstra mesaje în foldere, crea, redacta și șterge folderele.


Mesaj nou

De aici puteți trimite o scrisoare unui utilizator de pe forum. Dacă lista Dvs. de contacte conține nume de utilizatori, puteți alege un nume de acolo sau introduce manual numele destinatarului. Dacă faceți clic pe butonul “Privat” în orice mesaj din teme sau din lista de utilizatori, numele utilizatorului va fi adăugat automat în caseta destinatarului. Dacă administratorul forumului a permis să trimiteți în același timp scrisori mai multor utilizatori, puteți introduce simultan numele mai multor utilizatori - câte un nume pe rând, în fereastra “Copiere mesaj pentru utilizatori”.

În unele cazuri, dacă este permis de către administrator, puteți chiar utiliza codurile pentru forum și HTML în textul scrisorilor Dvs. De asemenea, puteți selecta elementul “Adăugați o copie a acestui mesaj în folderul Mesaje trimise” pentru a salva o copie a scrisorii în folderul cu mesaje trimise. Când bifați caseta “Urmăriți acest mesaj?”, puteți urmări statutul scrisorii Dvs. și afla, dacă a fost citită de destinatar, prin intermediul elementului de meniu “Urmărirea mesajelor”.


Mesaje primite

Sunteți direcționat către folderul cu mesaje primite, unde sosesc toate mesajele care vă sunt trimise. Făcând clic pe subiectul scrisorii, veți putea citi scrisoarea primită. După ce citiți o scrisoare, o puteți șterge sau muta în alt folder.


Curățarea folderelor

Prin intermediul acestei opțiuni, puteți șterge rapid toate mesajele din oricare dintre folderele Dvs.


Redactarea folderelor

Aici puteți redenumi, șterge sau crea foldere noi pentru a vă sorta scrisorile mai convenabil. Există doar două foldere, create de către forum, pe care nu le puteți șterge — “Mesaje trimise” și “Mesaje primite”.


Lista de contacte

În lista de contacte puteți adăuga numele prietenilor Dvs., iar în lista neagră – utilizatorii pe care nu-i agreați și de la care nu doriți să primiți mesaje.

Când trimiteți mesaje, puteți selecta rapid numele destinatarului din lista derulantă, dacă anterior ați introdus numele său în lista Dvs. de prieteni.


Arhivarea mesajelor

Dacă aveți Căsuța personală plină și, din acest motiv, nu puteți primi mesaje noi, puteți arhiva mesajele. Toate scrisorile vor fi compilate pe o singură pagină în formatul HTML sau Microsoft © Excel, iar apoi vă vor fi trimise la adresa de e-mail, pe care ați indicat-o la momentul înregistrării pe forum.


Mesaje netrimise

Aici puteți reveni la orice mesaj, pe care ați decis să-l salvați pentru a-l trimite mai târziu.


Urmărirea mesajelor  

Pe această pagină sunt afișate toate scrisorile pe care ați decis să le urmăriți. Tot aici apar și datele privind statutul scrisorilor Dvs. - dacă au fost citite de către destinatari și când anume. De asemenea, dacă v-ați răzgândit să mai expediați mesajul, îl puteți șterge, dar numai cu condiția că nu a fost încă citit de către destinatar.

Contactați administrația și raportați moderatorilor despre mesaje

Contactați administrația

Pentru a contacta un moderator sau, pur și simplu, pentru a vizualiza lista administratorilor forumului, faceți clic pe meniul „redacție", care este situat în partea de jos a paginii principale a forumului, sau pe meniul „ajutor".

În această listă veți vedea numele tuturor administratorilor (principalii administratori ai forumului, care au acces la toate funcțiile acestuia), super-moderatorilor (echipa de moderatori, care au posibilitatea de a modera toate secțiunile forumului) și a moderatorilor (cei care moderează secțiunile individuale ale forumului, la care sunt atribuiți).

În legătură cu datele utilizatorului, trebuie să contactați administratorul forumului, iar chestiunile despre temele sau mesajele forumului trebuie rezolvate cu super-moderatorii sau moderatorii acestuia.


Raportați un mesaj moderatorului

Dacă administratorul forumului a activat această funcție, veți vedea butonul „raportează", în partea de jos a fiecărui mesaj al temei. Cu ajutorul acestei funcții puteți raporta foarte rapid un anumit mesaj către moderatorul acestei secțiuni a forumului (sau administratorului, dacă nu există moderatori desemnați în acest forum). Utilizați această funcție, numai dacă observați în acest mesaj anumite încălcări ale regulilor forumului. Este interzisă utilizarea acestei funcții pentru dialogări simple cu moderatorul! Pentru dialogări, puteți utiliza MP (mesajele private).

Vizualizarea informației de pe profilul utilizatorului

Pentru a vedea informațiile de profil ale oricărui utilizator, faceți clic pe numele acestui utilizator, dacă numele este subliniat (ca link).

După ce faceți clic, veți fi direcționat către pagina de profil a utilizatorului, unde veți putea vedea toate informațiile de contact, toate datele personale (dacă le-a introdus), precum și „Statistica activității pe forum" a utilizatorului.

Autentificarea și delogarea

În timpul autentificării pe forum, puteți seta funcția de stocare a datelor prin cookie-uri, iar dacă intrați pe forum de pe alt computer, va trebui să vă autentificați din nou.

Dar dacă intrați de pe computerul altcuiva, nu trebuie să folosiți funcția de reținere a datelor prin cookie-uri.

De asemenea, puteți selecta funcția de ascundere, bifând caseta „anonim". Astfel, numele Dvs. nu va apărea în lista „Cine este online".

Delogarea de pe forum se face prin simpla apăsare pe butonul „delogare". Dacă observați că ieșirea nu a avut loc, este posibil să fie nevoie să ștergeți cookie-urile. Pentru mai multe informații, citiți secțiunea „ajutor” despre „Cookies”.

Mesaje

Există două metode diferite de a crea mesaje pe forum. Butonul „Creează topic nou", aflat în fiecare secțiune a forumului și pe pagina fiecărei teme, este destinat pentru crearea unei teme noi. În timpul vizualizării temei, puteți vedea butonul „citează", care este menit pentru adăugarea mesajul Dvs. la această temă.


Crearea unei teme noi și a unui răspuns la temă

În timpul scrierii mesajului, probabil că vă veți interesa de codurile forumului. Aceste coduri sunt concepute pentru formatarea diferită a textelor din mesajul Dvs.

În partea stângă a casetei de introducere a textului, există un tabel cu emoticoane. Pentru a adăuga un emoticon la textul mesajului, faceți clic pe emoticonul dorit și codul acestuia va fi adăugat automat la locul potrivit din text.

Există trei opțiuni de mesaje disponibile, atunci când creați o temă sau când răspundeți la o temă pe forum. Dacă veți debifa opțiunea „Activați emoticoanele?", codurile acestora nu vor mai fi convertite în imagini. Opțiunea „Includeți o semnătură?", este destinată pentru adăugarea textului semnăturii Dvs. la fiecare post din forum. Dacă o să bifați opțiunea „Activează notificarea pe e-mail atunci când primesc răspunsuri", atunci, la adresa Dvs. de e-mail, vor fi trimise Informații de fiecare dată, când vor apărea răspunsuri noi la această temă. Pentru mai multe informații despre această funcție, accesați meniul „ajutor” și citiți secțiunea „notificarea prin e-mail despre mesajele noi".

De asemenea, atunci când creați teme sau răspunsuri la teme, puteți alege o pictogramă pentru mesajul Dvs. Pictograma pe care o veți alege, va fi afișată în partea stângă a titlului temei Dvs., în lista temelor forumului, iar dacă pictograma va fi selectată în timp ce răspundeți la o temă, aceasta va fi afișată deasupra mesajului Dvs., în partea stângă a datei, când a fost scris mesajul.

Dacă administratorul forumului a activat funcția de atașament, veți vedea un formular pentru atașarea fișierului la mesajul Dvs.

Pentru a atașa un fișier, faceți clic pe butonul „trage” și selectați fișierul de pe computerul Dvs., pentru a-l putea încărca. Dacă încărcați un fișier imagine, aceasta va fi afișată sub textul mesajului, iar dacă încărcați alte tipuri de fișiere, sub textul mesajului Dvs. va fi afișat un link pentru descărcarea acestui fișier.


Setările sondajului

Când creați o temă nouă, sub câmpurile pentru introducerea titlului și descrierea temei, veți vedea linkul „faceți clic pentru a gestiona sondajul din această temă". Dacă veți face clic pe acest link, se vor deschide setările sondajului. Primul câmp este destinat pentru întrebarea Dvs. Pentru a adăuga o întrebare la sondajul Dvs., trebuie să faceți clic pe „adăugați o întrebare". Numărul sondajelor posibile într-o singură temă și, prin urmare, opțiunile de răspuns, se stabilesc de către administratorul forumului.

Numărul întrebărilor și a opțiunilor de răspuns permise pentru fiecare întrebare, poate fi văzut în partea de jos a formularului de adăugare a sondajului.

Pentru a anula întregul sondaj, trebuie să faceți clic pe „anulează".


Citarea mesajelor

Deasupra fiecărui mesaj din temă există butonul „citează". Făcând clic pe acest buton, puteți răspunde la temă, citând mesajul de deasupra căruia a fost apăsat butonul. Astfel, făcând clic pe acest buton, veți putea răspunde sau edita mesajul citat.


Editarea mesajelor

Deasupra fiecărui mesaj scris de Dvs., veți vedea butonul „editați". Făcând clic pe acest buton, vi se va solicita să selectați una dintre metodele de editare: „editare completă" sau „editare rapidă".

„Editarea rapidă" vă va permite să editați mesajele fără a reîncărca pagina. Veți putea edita textul mesajului Dvs., indiferent de momentul în care l-ați scris.

În timpul editării mesajul, veți putea vedea opțiunea „Adăugați semnătura „editat" la acest mesaj?". Bifând această opțiune, va apărea o inscripție sub mesajul Dvs. editat, informându-vă că ați editat și când ați editat acest mesaj. Dacă în timpul editării această opțiune nu apare, atunci această informație va fi adăugată automat.

Dacă butonul „editarea mesajului” nu apare, este posibil ca administratorul forumului să fi dezactivat această funcție sau să fi stabilit o anumită limită de timp, după care editarea mesajului nu mai este posibilă.

Seterile temei

În partea de sus a fiecărei teme există butonul “Opțiuni”.  Dacă faceți clic pe acest buton, se va deschide un meniu cu opțiuni pentru teme.

Puteți utiliza următoarele opțiuni din acest meniu:


  • “Urmărește tema” - această opțiune este utilizată pentru a primi notificări pe e-mail despre tema actualizată. Pentru a afla mai multe detalii, citiți secțiunea “Notificare prin e-mail despre mesaje noi” din meniul “Ajutor”.
  • “Anunță-ți prietenul” - această opțiune vă permite să trimiteți prietenului dvs., prin e-mail, link-ul la tema respectivă.
  • “Abonare la acest forum” - această opțiune este utilizată pentru a primi notificări prin e-mail cu privire la orice teme noi din acest forum. Pentru mai multe informații despre aceasta, citiți secțiunea de ajutor “Notificare prin e-mail despre mesaje noi”.
  • “Versiune de tipărit” - această opțiune afișează tema în formatul de tipărire.

Inregistare

Pentru a utiliza pe deplin toate funcțiile forumului, trebuie să vă înregistrați. Înregistrarea pe forum este gratuită și durează doar câteva minute.

Pentru înregistrare, faceți clic pe link-ul “Înregistrare” de pe orice pagină a forumului. Va apărea pagina de înregistrare, care trebuie studiată, înțeleasă și acceptată, făcând clic pe butonul “Continuă înregistrarea”.

Pe pagina de înregistrare trebuie să completați toate câmpurile obligatorii. Aveți grijă la completarea formularului. Dacă ați completat greșit, lângă câmp va apărea un mesaj de atenționare. După ce completați toate câmpurile, faceți clic pe butonul “Înregistrare”.

După completarea formularului de înregistrare, probabil, va trebui să activați contul. Forumul vă va trimite un e-mail cu un link de activare a contului.

Setările de profil

Pentru a accesa setările, trebuie să faceți clic pe numele Dvs. de utilizator, situat în partea de sus a paginii și să selectați secțiunea „Setări".

Făcând clic pe butonul „Setări”, va apărea o pagină cu mai multe marcaje, fiecare dintre care, va conține opțiuni pentru personalizarea profilului Dvs.

Iată descrierea acestor marcaje:


Setări

Setări generale

Setări de confidențialitate

Aici puteți seta abonările la notificările administratorilor forumului, precum și ascunde poșta electronică de alți utilizatori ai forumului.

Fusul orar

Aici se configurează fusul orar și sistemul de trecere automată la timpul de iarnă / vară.

Setările mesajelor personale

Aceste setări vă permit să personalizați funcționarea sistemului de notificare pentru mesajele personale, precum și să dezactivați complet sistemul mesajelor personale pentru contul Dvs.

Setările de trimitere a mesajelor

Aici puteți personaliza tipul de editor și modul de încărcare a fișierelor în mesaje.

Modifică adresa de e-mail

Aici puteți schimba adresa Dvs. de e-mail.

Modifică parola

Aici puteți schimba parola contului Dvs.

Modifică numele de utilizator

În funcție de setările forumului și de drepturile pe care le aveți, cu ajutorul acestei setări, puteți schimba numele Dvs.de utilizator, afișat pe forum.

Notițe

Aici puteți stoca niște informații, sau notițe.

Fișierele atașate

Pe această pagină, puteți vedea fișierele, pe care le-ați încărcat în forum, și afla cât spațiu alocat pentru fișierele Dvs. a mai rămas.

De asemenea, pe această pagină puteți gestiona fișierele postate de Dvs., și șterge pe cele vechi. Pentru a face acest lucru, bifați fișierele pe care doriți să le ștergeți și faceți clic pe butonul „Ștergere” din partea de jos a tabelului.


Forumuri

Setările forumului

Setările de afișarea a forumurilor

Aici sunt colectate setările, care vă vor ajuta la modificarea rezultatelor de afișare a forumurilor și a temelor. În special, puteți dezactiva afișarea semnăturilor, avatarelor, imaginilor în mesaje, modificarea numărului de teme și mesaje pe pagină etc.

Setările forumului

Aceste opțiuni vă vor permite să configurați sistemul de notificare despre temele și mesajele noi.

Abonările Dvs. la teme și forumuri

Pe aceste pagini puteți vedea lista completă a forumurilor și temelor, la care sunteți abonat.

De asemenea, este posibil să vă dezabonați de la oricare dintre ele. Pentru aceasta, selectați caseta de bifare din dreapta temei / forumului și alegeți acțiunea, pe care doriți să o efectuați cu abonarea selectată.


Profil

Editați datele profilului

Comentarii

Aici se efectuează setarea comentariilor pentru profilul Dvs., precum și a notificărilor despre acestea.

Prieteni

Aici puteți seta adăugarea Dvs. ca prieten, precum și notificările despre cererile de prietenie.

Datele de profil

Personalizarea datelor de profil. Ziua de naștere, vizitatorii recenți ai profilului, etc.

Alte informații

Aici puteți specifica informațiile suplimentare pentru profilul Dvs.

Informații despre tine

Aici puteți seta secțiunea „Despre mine" a profilului Dvs.

Modifică semnătura

Aici vă puteți schimba semnătura.

Modifică fotografia

Aici puteți încărca sau edita fotografia de profil.

Modifică avatarul

Aici vă puteți încărca sau edita avatarul.

Utilizatorii ignorați

Pe această pagină, puteți seta ignorarea utilizatorilor, precum și ceea ce exact nu doriți să primiți de la ei.

Pentru a adăuga pe cineva în lista utilizatorilor ignorați, trebuie să introduceți numele acestuia în câmpul „Numele utilizatorului". Pe măsură ce veți culege numele, veți primi opțiuni pentru numele utilizatorilor, care corespund cu ceea ce tastați. După aceasta este necesar să specificați exact ce nu doriți să primiți de la utilizatorul dat. Selectând opțiunea „Ignoră mesaje private", interziceți utilizatorului să vă trimită mesaje private, iar selectând opțiunea „Ignoră mesajele",  dezactivați afișarea tuturor postărilor acestui utilizator în temele forumului. Puteți selecta ambele opțiuni pentru a ignora complet pe acest utilizator pe forum. După completarea câmpurilor obligatorii, faceți clic pe butonul „Salvați”.

Rețineți, unele grupuri de utilizatori sunt imune la ignorare; nu puteți ignora utilizatorii din aceste grupuri.

Dacă decideți să nu mai ignorați utilizatorul, faceți clic pe butonul „Ștergeți", și, de asemenea, puteți schimba în orice moment ceea ce nu doriți să primiți de la acest utilizator.

Recuperare parolei

Una dintre principalele caracteristici ale forumului este securitatea și, prin urmare, toate parolele utilizatorilor sunt criptate la înregistrare. 

Aceasta înseamnă că nu vă putem restabili parola uitată, deoarece decodificarea parolei nu este posibilă, iar originalul nu este stocat pe serverele nostre. În schimb, există posibilitatea de a vă reseta parola.

În continuare, faceți clic pe link-ul “Restabilirea parolei uitate” de pe pagina de autorizare.

Cum de a găsi o temă sau un mesaj

Această funcționalitate este necesară pentru căutarea rapidă după cuvintele-cheie în toate secțiunile de pe forum.


Căutare rapidă

Pentru a efectua o căutare rapidă, este nevoie doar să introduceți cuvintele-cheie în caseta de căutare rapidă din partea de sus a oricărei pagini și să faceți clic pe butonul “Căutare”.


Opțiuni suplimentare

Dacă decideți să nu introduceți manual cuvintele-cheie, dar, în schimb, veți da clic pe butonul “Căutare avansată”, vor apărea opțiuni de căutare suplimentare.

Prima opțiune este “Căutare după cuvinte-cheie”. Aici puteți introduce cuvintele-cheie pentru căutare.

“Căutarea după autor” va fi utilă pentru găsirea informațiilor despre un anumit utilizator. Imediat ce începeți să introduceți un nume, se va deschide o listă cu numele utilizatorilor, dintre care va trebui să selectați utilizatorul de care aveți nevoie.

Următoarea opțiune este “ Căutare după dată”. Aceasta vă permite să căutați printre conținutul adăugat într-un interval anumit. Pentru a selecta datele, faceți clic pe simbolul . Se va deschide un calendar, în care puteți selecta orice dată. Rezultatul selecției va fi introdus în formularul de căutare.

Opțiunea “Căutarea în secțiune” vă permite să limitați căutarea la unul sau mai multe forumuri. Pentru a selecta mai multe opțiuni, trebuie să țineți apăsată tasta Ctrl (sau CMD, dacă utilizați un Mac).

Puteți lăsa necompletat oricare dintre aceste câmpuri, dar trebuie să specificați cel puțin un criteriu de căutare, pentru a trimite corect formularul. După completarea tuturor câmpurilor obligatorii, faceți clic pe butonul Căutare.


Căutare contextuală

În timp ce citiți un anumit forum sau temă, caseta de căutare se poate schimba din “Forumuri” în “Acest forum” sau “Această temă”. Astfel puteți efectua o căutare rapidă prin forumul curent, tema sau aplicația curentă.


Rezultate

După ce căutarea este finalizată, va fi afișată o pagină cu rezultate, cu mai multe file. Pentru a modifica zona de căutare, pur și simplu selectați altă filă. De exemplu, fila “Forum” va afișa temele și postările, care conțin cuvintele cheie specificate. Fila “Utilizatori” va afișa toate conturile utilizatorilor, care corespund criteriilor specificate.

Modul sortării rezultatelor poate fi modificat în funcție de relevanță sau de dată, cu ajutorul opțiunilor din partea de sus a paginii cu rezultatele căutării.

Cuvintele cheie necesare vor fi evidențiate.

După finalizarea căutării, pur și simplu dați clic pe elementul găsit, pentru a deschide pagina corespunzătoare. De asemeni, puteți utiliza pictograma de previzualizare, pentru a vedea rezultatul fără a părăsi pagina (dacă ați căutat o temă sau un mesaj).

Lista utilizatorilor

Lista de utilizatori, afișată la accesarea linkului “Utilizatori” și localizată în partea de sus a fiecărei pagini, reprezintă lista completă a tuturor utilizatorilor, care s-au înregistrat pe forum.


Căutarea simplă

Dacă doriți să găsiți un anumit utilizator după numele acestuia, puteți introduce numele de utilizator în câmpul din stânga. Câmpul “Începe cu” vă permite să găsiți toți utilizatorii, ale căror nume încep cu literele introduse, iar câmpul “Conține” va căuta numele utilizatorilor, care conțin combinația de litere specificate.

Dacă doriți să găsiți numai acei utilizatori, care au poză în profil, bifați câmpul "Trebuie să conțină fotografie". De asemenea, puteți restrânge căutarea, specificând sexul utilizatorului sau ratingul său minim.


Căutarea avansată

Dând clic pe butonul “Deschide mai multe opțiuni...”, veți vedea câmpuri cu criterii suplimentare de căutare a utilizatorilor.

Pagina de pornire conține: se va efectua căutarea utilizatorilor, a căror pagină de pornire din profil conține simbolurile căutate.

Semnătura conține: ca și în cazul opțiunii precedente, se va efectua căutarea utilizatorilor, a căror semnătură conține simbolurile căutate.

Mesagerie: În acest câmp puteți căuta nume de utilizatori în programele principale de mesagerie, la care se apelează frecvent (mesageri).

Intervalul de mesaje și date: Vă permite să restrângeți căutarea, specificând un anumit mesaj sau dată, de exemplu, utilizatorii înregistrați după o anumită dată sau utilizatorii care au postat mai mult de un anumit număr de mesaje.


Sortarea

Imediat sub câmpul de căutare veți găsi un set de câmpuri pentru sortarea rezultatelor. Puteți selecta un grup specific (sau pe Toți utilizatorii) în primul câmp, iar apoi puteți sortați rezultatele căutării după Nume, Mesaje, Data înregistrării sau Reputație (dacă este activată opțiunea), fie în ordine crescătoare (A-Z), fie în ordine descrescătoare (Z-A ). În ultimul câmp, puteți specifica numărul de utilizatori găsiți afișați pe pagina cu rezultate. În ultimul câmp, puteți specifica numărul de utilizatori afișați pe o singură pagină cu rezultate.


Lista utilizatorilor

Mai jos sunt afișate profilurile succinte ale utilizatorilor, care corespund criteriilor Dvs. de căutare. Pe scurt, sunt afișate datele de bază despre utilizator și fotografiile sale, dacă acestea sunt disponibile. Făcând clic pe fotografia utilizatorului sau pe numele acestuia, îi puteți vedea profilul complet, îl puteți adăuga ca prieten, trimite un mesaj privat sau găsi toate mesajele acestuia.