Cât de luxoasă este casa unei interprete de muzică populară din Moldova


  În săptămâna Paștelui vedetele autohtone nu și-au văzut capul din treburi! Și dacă unele au colindat saloanele de frumusețe, altele au stat în jurul cratiței, doar ca să-și impresioneze oaspeții. Pe interpreta de muzică populară Doina Arsene am găsit-o în jurul casei, la care a muncit o viață. 

P7233888a.jpg

”Aici este zona mea cea mai dragă, chiar aș vrea să fac yoga aici, dar nu o să mă înțeleagă vecinii. Mai am de lucru în curte, abia toamna am amenajat-o. Urmează să mai plantăm niște floricele, niște lemnișor de pădure”, a povestit interpreta de muzică populară. 

kankan.md

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Vizitator брынза

Postat

какой ужас    брынзой запахло

Partajează acest comentariu


Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator Sergiu

Postat

Gosti Brinza:skoate brinza din nas si no sa-ti puta...Are o gospodarie frumoasa...Bravo 

Partajează acest comentariu


Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator брынзамэн

Postat

мамалыга детектед.  агресивный любитель брынзы и господарии

Partajează acest comentariu


Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator Rusu

Postat

Bravo Doamnei interpreta. Nu va uitati la nimeni. 

Partajează acest comentariu


Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri


Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • julia122997
   De julia122997
   Săptămâna curentă, pe 22 iunie, începând cu ora 11:00, sunt planificate audiții la Casa de Cultură din satul Molovata, unde sunt îndemnați să vină și copiii din Criuleni și Dubăsari. Duminică, 23 iunie, începând cu ora 11:00, audițiile se vor desfășura la Școala de Arte din Leova, unde sunt așteptate și iubitorii de muzică din raioanele Leova și Cimișlia. În următoarele săptămâni echipa La La Play Voices va cutreiera partea centrală și sudică a Moldovei. Audițiile se vor încheia la data de 7 iulie, la Chișinău. Rezultatele etapei de audiere vor fi anunțate până pe 10 iulie.

   Proiectul de incluziune socială La La Play Voices este la a 2-a ediție, prima având loc în anul 2018. În cadrul acesteia, au fost selectați 20 de tineri și copii care au pus baza corului La La Play Voices, ce reprezintă diversitatea etnică și socială a Moldovei. La finalul primei ediții La La Play Voices, beneficiarii din 12 raioane ale țării, reprezentanți ai diferitor grupuri etnice și sociale, au susținut un concert la Sala cu Orgă alături de Moldovan National Youth Orchestra, reprezentată de muzicieni din Moldova, România, Ucraina, Rusia, Kazahstan și Germania, condusă de tânărul dirijor Cristian Spătaru.

   Activitatea și noutățile din cadrul proiectului pot fi urmărite atât pe pagina evenimentului La La Play Voices, cât si pe pagina Facebook și Instagram Moldovan National Youth Orchestra.
   Proiectul este finanțat de parteneri strategici ai Moldovan National Youth Orchestra: UNICEF Moldova; Suedia, Fundația Est-Europeană; Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova.
   diez.md
  • julia122997
   De julia122997
   Pentru început, să vorbim despre reguli!
   Din moment ce intrarea pe teritoriul festivalului FOSFOR este permisă doar persoanelor, care au împlinit vârsta de 16 ani, asigurați-vă că ați luata buletinul cu voi. Pentru a evita orice neînțelegere cu serviciul de securitate de la intrarea pe teritoriu, și pentru a nu fi nevoiți să vă întoarceți acasă, nu uitați că actul de identitate trebuie să fie întotdeauna cu voi.
   Nu încercați să aduceți mâncare sau băuturi la festival. În primul rând, pentru că veți fi verificați cu atenție la intrare, iar în al doilea rând, deoarece organizatorii nu lasă niciodată vizitatorii FOSFOR flămânzi. Pe teritoriul GOODZONE vor fi instalate mai multe food-zone cu diferite gustări și băuturi la prețuri rezonabile. Cumpărăturile vor putea fi achitate în numerar sau cu ajutorul cardului bancar.
   De asemenea, este strict interzisă intrarea pe teritoriul festivalului cu arme, substanțe narcotice și alte obiecte periculoase (bâte, cuțite, spray-uri lacrimogene, etc.). Toate obiectele suspecte vor fi sechestrate de către serviciul de pază. Vă rugăm să nu veniți la festival în stare de ebrietate, în caz contrar, nu veți trece controlul serviciului de pază.
   La intrarea pe teritoriu, vi se va oferi o brățară de marcă. Important! La ieșirea de pe teritoriul festivalului, brățările vor fi scoase de pe mână. Dacă veți dori să vă întoarceți, va trebui să cumpărați un bilet nou. Vă sugerăm să luați din start cu voi tot de ce veți avea nevoie.
   Iar acum, să vorbim despre ce veți avea nevoie pentru a petrece timpul la FOSFOR foarte și foarte cool!
   Festivalurile de muzică întotdeauna sunt un motiv pentru a crea o ținută interesantă. Dacă duceți lipsă de inspirație, amintiți-vă de ținutele la festivalurile: „Alfa Future People”, „Tomorrowland”, „Untold”, „Ultra Music Festival”. Toate sunt atât de viu colorate, diferite, neobișnuite și libere. Îndrăzniți și veniți și voi la FOSFOR în toată splendoarea! 
   Dar nu uitați că „splendoarea” trebuie să fie și confortabilă, pentru că urmează să dansați timp de aproape 11 ore. Alegeți ceva comod (în special pantofii), care nu împiedică mișcarea. De asemenea, că sfătuim să lăsați bijuteriile scumpe acasă, pentru că există riscul să le pierdeți.
   Pentru a nu sta la coadă la intrare, veniți mai devreme. Credeți-ne, veți găsi cu ce să vă ocupați. Teritoriul festivalului va fi amenajat cu multe zone grozave de fotografie și relaxare, unde veți putea face poze, ca apoi să le postați pe Instagram. 
   Și deoarece festivalul FOSFOR are loc în aer liber și pe malul lacului, nu uitați să luați cu voi spray-ul împotriva țânțarilor.
   Pentru a vă scufunda pe deplin în atmosfera FOSFOR, treceți și pe la artiștii noștri. Cu ajutorul vopselelor fluorescente, aceștia vă pot transforma cu ușurință în regii și reginele nopții. Veți fi mai strălucitori decât stelele! În plus, pe teritoriul festivalului veți putea cumpăra și alte accesorii fosforescente.
   Zâmbiți mai des, deoarece pentru voi, la FOSFOR va lucra o echipă întreagă de fotografi. Fie ca după festival să aveți mai multe fotografii pozitive și frumoase.
   Luați prietenii cu voi! FOSFOR nu înseamnă doar muzică, dans și distracție, ci și prietenie, libertate și fericire.
   Pășind pe teritoriul festivalului, uitați de toate problemele și lăsați-vă cuceriți de muzică.
   Iar noi vă reamintim că la GOODZONE puteți ajunge și cu automobilul personal. În acest scop, lângă teritoriu vor fi amenajate două zone de parcare pentru 300 de mașini, una dintre care va fi cu plată. Nu trebuie să rezervați  locurile din timp, deoarece totul va fi după principiul „primul venit - primul servit”.
   Iar dacă doriți să vă relaxați cu adevărat și să vă scufundați pe deplin în atmosfera festivalului, mai bine veniți cu transportul public! Mai ales că în special pentru vizitatorii FOSFOR, începând cu ora 17:00 până la ora 5:00 dimineața, vor circula autobuze speciale în direcția: Chișinău-GOODZONE, GOODZONE-Chișinău. Microbuzele vor porni de la Chișinău de la stația de micobuze de lângă uzina „Topaz” din sectorul Sculeni (de unde pleacă microbuzele spre Călărași).
   Dacă încă nu ați reușit să cumpărați bilete, atunci, vă reamintim că le puteți achiziționa online, pe site-urile Afisha.md, MTicket.md, Fest.md, precum și în aplicația Coca-Cola. Biletele fizice sunt disponibile la oficiul companiei Simpals, situat pe adresa: str. Calea Orheiului 28/1 sau în orice magazin din rețeaua Enter. În plus, biletele vor putea fi achiziționate și pe teritoriul festivalului, pe 6 iulie.
   Festivalul de muzică electronică FOSFOR este organizat de către portalul informațional și de divertisment Afisha.md cu sprijinul celui mai mare panou de anunțuri gratuite din Moldova - 999.md.
   afisha.md
  • julia122997
   De julia122997
   În prezent, aproape jumătate dintre copiii născuți înainte de a 32-a săptămână de sarcină vor fi diagnosticați ulterior cu o tulburare a dezvoltării cerebrale, inclusiv tulburări atenționale sau emoționale. În timpul acestei perioade critice de dezvoltare, expunerea la muzică (au arătat o serie de studii) poate contribui la stabilizarea ritmului cardiac și a respirației copilului prematur, îmbunătățind, de asemenea, apetitul și somnul. Muzica le încetinește acestora metabolismul, ajutându-i să ia în greutate și să se dezvolte mai repede.
   În ultimul trimestru de sarcină creierul bebelușului se dezvoltă cel mai repede. Când acest proces este întrerupt, din cauza nașterii premature, rețelele neuronale pot fi afectate și copilul va întâmpina dificultăți neurologice. Studiul cercetătorilor elvețieni a demonstrat că muzica special compusă pentru copii poate ajuta la dezvoltarea bebelușilor prematuri, ducând la dezvoltarea neurală a creierului asemănătoare cu cea a bebelușilor născuți la termen.
   Cercetarea a început prin investigarea anumitor sunete și instrumente muzicale speciale pentru copiii prematuri. S-a emis ipoteza că sunetele calme și plăcute ar fi cele mai potrivite pentru a atenua experiența stresantă a nașterii premature. Se crede că stresul și anxietatea unei nașteri premature sunt oarecum legate de deficitele neurale ulterioare observate la copiii prematuri. Compozitorul Andreas Vollenweider a scris muzica terapeutică, colaborând cu o asistentă medicală pentru a experimenta diferite sunete asupra nou-născuților. Lara Lordier, unul dintre cercetătorii proiectului, explică modul în care Vollenweider a creat trei piese muzicale specifice bazate pe instrumentele la care copiii au răspuns cel mai bine.
   „A fost important ca acești stimuli muzicali să fie folosiți în funcție de starea bebelușului”, explică Lordier. Așadar, le punem o anumită melodie la trezire, o alta la adormite și încă una în timpul stării de veghe. Instrumentul care a generat cele mai multe reacții a fost flautul folosit de îmblânzitorul de şerpi indian Pungi. Copiii foarte agitați s-au liniștit aproape instantaneu, atenția lor fiind atrasă de muzică.
   Cercetarea – ale cărei rezultate au fost publicate în Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS) – s-a bazat pe studierea a trei grupuri de subiecți, două cu bebeluși prematuri (dintre care unul a fost de control) și un grup cu bebeluși născuți la termen, cu ajutorul rezonanței magnetice. În grupul de bebeluși prematuri care au fost supuși terapiei prin muzică, imaginile  au arătat o creștere puternică a conectivității neuronale comparativ cu prematurii care nu au fost supuși stimulării muzicale. La bebelușii născuți la termen nu a fost detectată nicio creștere, acest lucru sugerând că terapia prin muzică ajută la compensarea lipsei de dezvoltare în uter.
   Zonele din creier stimulate de terapia prin muzică au fost diferite: rețeaua de saliență (ne ajută să dăm lucrurile înțeles), zona care servește simțul auditiv, senzorimotorul, rețeaua frontală, talamusul și precuneusul. Cea mai interesantă este rețeaua de saliență care este esențială atât pentru învățarea și îndeplinirea sarcinilor cognitive, cât și pentru relațiile sociale sau managementul emoțional.
   tabu.ro
  • julia122997
   De julia122997
   În pantaloni galbeni, încălţări strălucitoare, ruj roşu aprins şi căştile pe ureche, DJ Wika pare că se simte perfect. Îi place ceea ce face, iar asta se vede pe chipul ei. Şi în muzica pe care o mixează într-un club al împătimiţilor de distracţie din Varşovia.
   Este cel mai în vârstă DJ din Polonia, iar la vârsta la care alte femei îşi cresc nepoţii, DJ Wika adoră să petreacă ore în şir în faţa consolelor. Şi a învăţat să facă asta de una singură.
   În fiecare seară de luni, DJ Wika încinge atmosfera pentru mai bine de 1.000 de oameni în clubul Hula Kula din Varşovia, iar cei care vin să danseze până în zori pe muzica ei o adoră. Pentru că DJ Wika mixează orice gen de muzică: rock sau disco, samba sau balade. Adică, distracţie pe toate gusturile.
   Iar dacă vă întrebaţi cu ce s-a ocupat până la venerabila vârstă de 80 de ani, ei bine, Dj Wika a fost profesoară. Iar după o viaţă la catedră a ales una la pupitru şi are un mesaj petru toţi cei care nu o văd cu ochi buni: viaţa nu se termină la 70 de ani, iar ea. nu se simte în niciun fel bătrână.
   observator.tv
  • julia122997
   De julia122997
   Bebelușii adorm mai usor si sunt mult mai liniștiți dacă aud sunete din natură ca zgomotul produs de valurile mării, care se sparg de țărm, sunetul ploii sau foșnetul frunzelor - adică ceea ce se numește sunet alb.
   Iata de ce preferă bebelusii acest sunet alb și cum il putem produce in camera unde doarme bebelușul.
   Sunetele blânde care il ajută pe bebelus să doarmă
   Pe vremuri, bebelusii nu aveau camere izolate fonic si adormeau usor apoi dormeau in sunete foarte naturale: clipocitul apei, zanganitul vaselor in bucatarie, latratul cainilor, behaitul oilor sau mugetul vacilor. Azi sunetele casei noastre sunt altfel: zumzaitul frigiderului, zgometele de afara - claxonul masinilor, sunetetul televizorului sau al mesajelor de pe telefon ...
   Sunetele din natura (sunet alb) produc relaxare bebelusilor
   Natura este insa in noi ... si de aceea, nu e de mirare ca bebelusii adorm mult mai usor si sunt mult mai linistiti daca auz sunetele naturii. Specialistii in muzicoterapie au remarcat ca zgomotul produs de valurile mării, care se sparg de țărm, sunetul ploii sau foșnetul frunzelor - adica ceea ce ei numesc sunet alb - produc mare relaxare bebelusilor si ii ajuta sa adoarma mai usor.
   Dar de unde să facem rost de astfel de sunete? Nu intotdeauna ne aflăm in pădure sau pe malul marii. 
   Aparate care produc sunet alb
   Iata insă ca un mod ieftin si foarte eficient pentru a produce sunet alb (sau zgomot alb) este fașâitul unui radio cae este fixat intre doua posturi de radio. Nu se aude nici un sunet si totusi aparatul emite un zgomot albcare produce un fel de relaxare istantă undelor noastre cerebrale. 
   Frecvența acestor vibratii este egala cu 8 cicluri pe secundă, aceeasi cu a undelor creierului aflat in stare de veghe. Aceeași valoare a frecventei o are si vibrația produsă de pământ in rotatiile sale din univers.
   Dar, exista si CDuri cu sunet alb sau chiar youtube-uri cu sunet alb, care pot ajuta bebelusul sa adorma in aceste frecvente linistitoare.
   Sunet alb din natura pentru un somn linistit - video
   desprecopii.com
 •