Vitamina frumuseții: în ce alimente o găsești


    Vitamina B7, cunoscută și sub numele de biotină, face parte din complexul de vitamine B, care sunt esențiale pentru organism. Biotina are rolul de sintetizare a acizilor grași, specialiștii susținând că aceasta este mult mai eficientă când este ingerată.

În plus, biotina este adăugată în multe produse de îngrijire a tenului, părului și unghiilor. Dar, ca sursă alternativă, vitamina B7 poate fi luată din următoarele alimente, pe care trebuie să le incluzi în dieta ta.

Ouăle

Ouăle sunt sursă importantă de proteine și de biotină. Dacă mănânci un ou pe zi, completezi doza necesară de această vitamină iar ca rezultat vei avea părul și unghiile mai puternice. Așadar, încearcă să incluzi în alimentația zilnică un ou.

Semințele de floarea-soarelui

5749768b9cf32.jpg

Semințele de floarea-soarelui sunt opțiunea preferată pentru gustări. Poate nu știai, dar aceste semințe sunt sursă importantă de proteine sănătoase, care conțin și o cantitate mare de biotină. 

Fructele proaspete

1472206847_12.jpg

Pentru că biotina este o vitamină solubilă în apă, ea se găsește în cantitate mare în fructele proaspete. Fructele mâncate zilnic sunt sursă importantă de minerale, vitamine, fibre dietetice și apă. Așadar, include în alimentație fructele de sezon.

Produsele lactate

Și produsele lactate sunt sursă importantă de biotină. Dacă vrei să ai unghii sănătoase și puternice, piele și păr care să strălucească, mănâncă în fiecare zi produse lactate – iaurt, brânză de vaci.

Nucile

bf917d70.jpg

Îți plac nucile? Atunci ai de unde să îți iei doza zilnică necesară de biotină. Poate nu știai, dar nucile sunt sursă importantă de biotină, la fel ca alunele. Include-le în alimentația zilnică!

Afinele

La fel ca zmeura, căpșunile și murele, afinele conțin o cantitate mare de biotină. Dacă vrei să ai pielea și unghiile sănătoase, mănâncă cât mai multe afine.

clickpentrufemei.ro





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.