Verdele, culoarea care te ajută să scapi de depresie


    Cu toții avem zile bune și zile mai puțin bune… Uneori tristețea, astenia sau unii oameni ne fac să ne închidem în noi și, drept urmare, chiar fără să ne dăm seama, depresia pune stăpânire pe viața noastră.

Ce trebuie să știi e că depresia, în fazele sale incipiente, poate fi combătută destul de ușor. Mai nou, specialiștii au început să vorbească despre terapia prin culoare, un gen de terapie care, deși nu este ceva nou, a fost privită cu scepticism până de curând. Iar verdele, culoarea naturii, s-ar părea că are capacitatea să ne scoată din depresii.

 

Ce simbolizează verdele

 

Verdele este simbolul naturii, după cum spuneam. Dar din perspectivă psihologică, verdele este culoarea emoțiilor, a echilibrului și mai ales a legăturii dintre suflet și minte.

 

Verdele este și culoarea evoluției, a renașterii; Fiind o combinație între albastru și galben, verdele a moștenit câte ceva din valențele ambelor culori și combină practic optimismul galbenului cu serenitatea albastrului. Poate și de aceea, verdele este considerat culoarea dragostei de familie, de echilibru, culoarea prieteniei și a generozității.

 

Cum ne poate ajuta verdele să ieșim din depresie

 

Nu-ți imagina că trebuie să te îmbraci din cap până-n picioare în verde, ca să scapi de depresie. Pentru a-ți regăsi echilibrul interior, e de ajuns să faci mici schimbări, care – adunate – vor da rezultate. Iată, de exemplu, 3 lucruri pe care le poți face chiar începând de azi!

 

Schimbă-ți wallpaper-ul de la calculator

 

Da, pare o soluție banală, dar chiar are efect. Dacă stai toata ziua la birou, cu ochii în monitor, din când în când privirea îți va ajunge implicit și pe desktop. Orice imagine din natură, cu mult verde, îți poate fi de ajutor.

 

5706330b056a1_21.jpgPlimbă-te în natură

 

Verdele natural îți va reda calmul rapid, după o zi de muncă, și te va binedispune.

 

5706331ce687e_22.jpg

 

Mănâncă alimente verzi

 

Dincolo de beneficiile lor pentru sănătate, alimentele verzi te pot ajuta să-ți echilibrezi și psihicul. Iar dacă mai scapi și de 2-3 kilograme între timp, nu poate fi decât un lucru bun.

 

5706332c8a43c_23.jpg

 

unica.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.