Trei reguli pentru a te menține sănătoasă și în formă


    Ți-am pregătit o listă cu trei reguli importante pentru a te menține sănătoasă și în formă, mai ales că urmează o perioadă în care mesele festive se vor ține de dimineață până seara…

Cum te bucuri de preparatele gustoase tipice sărbătorilor de iarnă, când acestea nu se prea „împacă“ cu o siluetă în formă și cu un organism energic și sănătos? Simplu – trebuie să fii moderată și să nu te cenzurezi, ci doar să combini alimentele preferate cu multă mișcare fizică și cu sfaturi de la specialiști. De fapt, nutriționiștii afirmă că există mici secrete care îți permit să te bucuri de mesele cu familia și prietenii, fără… a-ți pune la încercare silueta.

  • Consum moderat de alimente și băuturi


Condiția pentru a te bucura de cât mai multe dintre preparatele specifice perioadei sărbătorilor de iarnă este moderația. „Cea mai bună opțiune este însă de a gusta din tot ce ne face plăcere, dar cu moderație. De la alimentele care îți plac, la băuturile care vor completa mesele, se recomandă consumul moderat“, spune dr. Corina Zugravu, Președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.

  • Exercițiile fizice sunt obligatorii


Totodată, important este să nu uităm să facem mișcare, chiar și câteva minute de mers pe jos, plimbări scurte, în aer liber, de 15-20 de minute în fiecare zi sau mers cu bicicleta. Această activitate îți menține un tonus bun, activează metabolismul și ajută sistemul digestiv.

  • Regim alimentar cât mai sănătos


Alternează toate grupele alimentare și include cel puțin o masă cu multe fructe și legume pe zi. Consumă fructe și legume care au culorile verde, alb, galben/portocaliu, roșu, albastru/mov. „Totodată, băuturile pe care le consumi la masă dețin și ele un rol în menținerea stării de bine, iar unele te pot ajuta să îți păstrezi și silueta. Berea este o astfel de băutură, care datorită conținutului său de vitamine de tip B, supranumite și vitaminele bunei dispoziții, și a aportului caloric redus, poate fi o alegere foarte bună pentru mesele de sărbători. Mai mult, în condițiile unui consum moderat, datorită conținutului de fibre (solubile), berea poate duce la un tranzit intestinal optim, ușurând digestia”, a completat specialistul.

 


unica.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.