Tratamentul coronavirusului constă în vitamina C? Iată ce au descoperit specialiștii


  Îm timp ce în unele țări numărul infectărilor este în descreștere, în alte țări acesta continuă să avanseze. În încercarea de a descoperi un tratament eficient pentru noul coronavirus, medicii și oamenii de știință testează antivirale, antimalariene, anticorpi monoclonali și alte medicamente împotriva COVID-19. Acum, echipele chineze adaugă și vitamina C pe lista potențialelor terapii.

normal.jpg

ZhiYong Peng, medicul de la Departamentul de Medicină pentru Îngrijirea Critică de la Spitalul Zhongnan din Universitatea Wuhan a înregistrat recent un studiu clinic de fază 2 pe ClinicalTrials.gov pentru a testa eficacitatea perfuziilor cu vitamina C pentru tratamentul infecției respiratorii acute acute (SARI) asociate cu noul coronavirus.

Descrierea studiului notează că vitamina C este un antioxidant care poate ajuta la prevenirea deteriorării plămânilor indusă de citokine. Citokinele sunt proteine mici eliberate de celule, care declanșează inflamația și răspund la infecții, potrivit jurnalistului William C. Shiel Jr, de la MedicineNet. Inflamările pulmonare severe cu COVID-19 pot duce la tulburări respiratorii și chiar la deces.

Studiul afirmă că vitamina C reduce răspunsul inflamator și previne și scurtează durata răcelii obișnuite. În continuare, descrie faptul că vitamina C insuficientă este legată de un risc crescut și de severitate pentru infecțiile cu gripă. Echipa își propune să vadă dacă vitamina C are efecte similare împotriva pneumoniei virale asociate cu COVID-19.

Cu toate acestea, nu toți experții sunt de acord. Carol DerSarkissian, MD, afirmă că „sistemul dumneavoastră imunitar are nevoie de vitamina C pentru a funcționa corect. Dar suplimentar nu vă va ajuta să evitați o răceală. Poate face să dispară mai repede sau să nu vă simțiți așa de rău – dacă luați înainte să te îmbolnăvești ”.

În prezent, nu există medicamente antivirale țintite eficiente pentru COVID-19. Tratamentul principal constă în terapia de susținere pentru a gestiona simptomele.

Participanții la grupul experimental au primit 24 de grame de vitamina C IV pe zi timp de 7 zile. Aceasta este de peste 260 de ori mai mare decât valoarea zilnică (DV) pentru vitamina C pentru adulți și copii cu vârsta de 4 ani și peste, care este de 90 mg pe zi.

Într-o serie de videoclipuri YouTube publicate în ultimele două săptămâni, Richard Cheng MD, PhD, jurnalist al Serviciului de știri de medicină ortomoleculară, afirmă că există cel puțin trei studii clinice în China care analizează efectele dozei mari de vitamina IV pentru C tratamentul COVID-19. El menționează că Asociația Medicală din Shanghai a lansat o declarație de consens a experților cu privire la tratamentul cuprinzător al COVID-19, unde susțin utilizarea de doză mare de vitamina IV pentru boală.

În conformitate cu cunoștințele sale, dr. Cheng a spus că așa-numitul „Plan Shanghai” publicat pe 1 martie este primul și singurul ghid oficial al guvernului pentru utilizarea vitaminei C pentru ceva la fel de grav ca noul coronavirus. El a spus că există o presiune pentru a obține grupuri suplimentare din China să studieze vitamina C liposomală orală pentru tratamentul virusului, deoarece formele orale pot fi administrate rapid și larg la un număr mare de pacienți afectați.

Dr. Cheng afirmă că principalul investigator al primului studiu cu doză mare de vitamina C din China i-a spus că rezultatele preliminare ale studiului sunt promițătoare. Potrivit acestuia, administrarea a 24 de grame pe zi la pacienții cu COVID-19 duce la reduceri semnificative ale inflamației. Dr. Cheng a spus că acest lucru este remarcabil, deoarece inflamația masivă în plămâni și alte organe poate fi fatală în boală.

Jurnalistul MedicineNet, Betty Kovacs Harbolic MS, RD adaugă că vitamina C este în general sigură, dar „Dozele mari de vitamina C pot provoca tulburări de stomac și diaree la adulți și pot cauza pietre la rinichi”

dcmedical.ro.

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • LupuCristinna
   De LupuCristinna
   Un decret în acest sens a fost semnat de premierul italian, transmite Știri.md.
   Astfel, moldovenii nu vor avea acces în peninsulă, așa cum țara noastră înregistrează zilnic număr mare de cazuri de COVID-19.
   Totodată, Ambasada R. Moldova în Italia a anunță că până la data indicată rămân în vigoare şi reglementările prin care se interzice intrarea în Italia, a persoanelor care în ultimele 14 zile s-au aflat sau au tranzitat următoarele țări: Armenia, Bahrain, Bangladesh, Brazilia, Bosnia și Herțegovina, Chile, Kuweit, Macedonia de Nord, Moldova, Oman, Panama, Peru, Republica Dominicană.
   De asemenea, sunt suspendate zborurile directe și indirecte către și dinspre Moldova. Restricțiile respective se referă și la transportul terestru.
   Excepție de la această regulă este permisă intrarea în Republica Italiană a cetățenilor italieni, statelor Uniunii Europene, statelor Acordului Schengen, Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Andorrei, Principatului Monaco, Republicii San Marino și Statului Vatican, care au reședință/domiciliu în Italia. Aceștia pot intra în țară, cu completarea unei declarații/autocertificare și doar cu respectarea obligatorie a carantinei de 14 zile.
   Menționăm că, iniţial, Italia şi-a închis graniţele pentru moldoveni până în data de 14 iulie.
   stiri.md
  • LupuCristinna
   De LupuCristinna
   De miercuri, cei care ajung în Ungaria din zonele în care gradul de infecţie este ridicat vor avea interdicţie de intrare în ţară, transmite Știri.md cu referire la Publika.md.
   "Zone roşii", numite astfel pentru că riscul contaminării cu noul coronavirus este ridicat, sunt Moldova, Albania, Bosnia şi Herţegovina, Macedonia de Nord, Muntenegru şi Ucraina. Cetăţenii care provin din state cu nivel mediu de infectare vor fi supuşi unor controale la graniţă, apoi plasaţi în carantină.
   Vor fi lăsaţi să plece doar după ce vor avea la mână două teste negative la coronavirus, efectuate la un interval de 48 de ore.
   Ţările incluse în "zona galbenă" de autorităţile ungare sunt România, Bulgaria, Portugalia, Suedia şi Marea Britanie.
   Autorităţile de la Budapesta au precizat că decizia a fost luată după ce situaţia epidemiologică din mai multe state europene s-a agravat în ultimele zile.
   De la începutul pandemiei, Budapesta a raportat aproape 3.800 de cazuri de îmbolnăvire şi 595 de decese.
   Știri.md amintește că, recent, și Italia a anunțat că își închide granițele pentru cetățenii din R. Moldova.
   stiri.md
  • julia122997
   De julia122997
   Medicul Mihai Craiu spune că, din studiile date publicității de medicii chinezi, până acum nu s-au înregistrat niciun deces provocat de coronavirus la copii.
   Sfatul doctorului pentru părinții din România este să nu devină ”complet paranoici dacă există o boală cu răceală și febră” și să respecte regulile elementare de igienă: spălatul pe mâini cât mai des și evitarea contactului fizic cu alte persoane.
   Potrivit Worldometers, un site web unde sunt adunate statisticile legate de coronavirus din toată lumea, virusul nu a ucis nicun copil cu vârsta sub nouă ani.
   Statistica în timp real despre virusul din China poate fi urmărită aici.
   Pe de altă parte, rata mortalităţii este mult mai mare la persoanele în vârstă, care au boli preexistente, precum afecţiuni cardiovascculare, diabet, boli respiratorii cronice sau cancer.
   stirileprotv.ro
  • julia122997
   De julia122997
   În acest context, Direcția Educație a Primăriei Chișinău a emis un ordin în toate grădinițile din Capitală. 
   Drept rezultat, vor fi amânate toate matineele cu ocazia sărbătorii de 8 Martie pentru a evita organizării manifestațiilor în masă și îmbolnăvirea copiilor. 
   Totodată, a fost interzis plimbatul prin grădinițe sau dintr-o grupă în altă. Copii vor fi aduși de părinți doar prin intrări specializate direct în grupă. 

   La fel, vor fi intensificate măsurile de igienizare și aerisirea minuțioasă a grupelor. 
   Sursa menționează că pe teritoriul R. Moldova, până în acest moment, nu a fost înregistrat nici un caz de coronavirus.

   stiri.md
  • alexandrarum
   De alexandrarum
   Copiii pot fi infectați cu coronavirus?
   Răspunsul este da. Ei pot fi infectați cu coronavirus și pot transmite mai departe virusul, chiar dacă în faza inițială ei nu prezintă simptome. Din acest motiv este important ca ei să se izoleze la domiciliu și să se spele cât mai des pe mâini.
   Cum poate afecta coronavirusul un copil?
   Simptomele la un copil pot fi mult mai ușoare față de un adult, dar impactul depinde de vârsta acestuia. O mare parte din cercetările pe care le avem la dispoziție astăzi sunt bazate pe rapoartele din China, acolo de unde a pornit această pandemie. 2,4% din totalul cazurilor identificate au fost la copiii sub 19 ani. Dintre aceștia, 2,5% au prezentat simptome severe.
   De ce coronavirusul afectează copiii în mod diferit?
   Doctorul Jay C Butler, director adjunct la Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor ,a declarat în cadrul unei transmisiuni în direct pentru Journal of the American Medical faptul că: „Fenomenul este foarte important, dar mecanismele sale sunt cu adevărat necunoscute.”
   Persoanele de peste 60 de ani și care au alte boli rămân cele mai vulnerabile. Iar aici putem include persoanele cu afecțiuni precum hipertensiune arterială, diabet, cancer, boli cardiovasculare și afecțiuni respiratorii cronice, conform Organizației Mondiale a Sănătății.
   Dacă un copil suferă de o boală, ar trebui să ne îngrijorăm și mai mult?
   Afecțiunile respiratorii, cum ar fi astmul, duc adesea la cazuri mai grave de boli virale, precum gripa. Dar coronavirusul este încă necunoscut și nu se știe dacă va afecta mai mult copiii care au astm. În același timp, nu există încă dovezi despre cum coronavirusul ar putea afecta mai mult copiii cu diabet, însă pentru adulți reprezintă un factor de risc. Experții de la Universitatea Johns Hopkins avertizează părinții să fie vigilenți.
   Ar trebui feriți copiii de locurile aglomerate?
   Fără îndoială, aceștia ar trebui să stea acasă pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Izolarea socială îi poate afecta pe cei mici, și nu numai, iar părinții resimt acest lucru. Însă, există nenumărate variante pentru ca ei să treacă mai ușor peste izolarea la domiciliu, cum ar fi să încerce diverse jocuri cu ei sau să citească.
   elle.ro
 •