Tratamentul coronavirusului constă în vitamina C? Iată ce au descoperit specialiștii


  Îm timp ce în unele țări numărul infectărilor este în descreștere, în alte țări acesta continuă să avanseze. În încercarea de a descoperi un tratament eficient pentru noul coronavirus, medicii și oamenii de știință testează antivirale, antimalariene, anticorpi monoclonali și alte medicamente împotriva COVID-19. Acum, echipele chineze adaugă și vitamina C pe lista potențialelor terapii.

normal.jpg

ZhiYong Peng, medicul de la Departamentul de Medicină pentru Îngrijirea Critică de la Spitalul Zhongnan din Universitatea Wuhan a înregistrat recent un studiu clinic de fază 2 pe ClinicalTrials.gov pentru a testa eficacitatea perfuziilor cu vitamina C pentru tratamentul infecției respiratorii acute acute (SARI) asociate cu noul coronavirus.

Descrierea studiului notează că vitamina C este un antioxidant care poate ajuta la prevenirea deteriorării plămânilor indusă de citokine. Citokinele sunt proteine mici eliberate de celule, care declanșează inflamația și răspund la infecții, potrivit jurnalistului William C. Shiel Jr, de la MedicineNet. Inflamările pulmonare severe cu COVID-19 pot duce la tulburări respiratorii și chiar la deces.

Studiul afirmă că vitamina C reduce răspunsul inflamator și previne și scurtează durata răcelii obișnuite. În continuare, descrie faptul că vitamina C insuficientă este legată de un risc crescut și de severitate pentru infecțiile cu gripă. Echipa își propune să vadă dacă vitamina C are efecte similare împotriva pneumoniei virale asociate cu COVID-19.

Cu toate acestea, nu toți experții sunt de acord. Carol DerSarkissian, MD, afirmă că „sistemul dumneavoastră imunitar are nevoie de vitamina C pentru a funcționa corect. Dar suplimentar nu vă va ajuta să evitați o răceală. Poate face să dispară mai repede sau să nu vă simțiți așa de rău – dacă luați înainte să te îmbolnăvești ”.

În prezent, nu există medicamente antivirale țintite eficiente pentru COVID-19. Tratamentul principal constă în terapia de susținere pentru a gestiona simptomele.

Participanții la grupul experimental au primit 24 de grame de vitamina C IV pe zi timp de 7 zile. Aceasta este de peste 260 de ori mai mare decât valoarea zilnică (DV) pentru vitamina C pentru adulți și copii cu vârsta de 4 ani și peste, care este de 90 mg pe zi.

Într-o serie de videoclipuri YouTube publicate în ultimele două săptămâni, Richard Cheng MD, PhD, jurnalist al Serviciului de știri de medicină ortomoleculară, afirmă că există cel puțin trei studii clinice în China care analizează efectele dozei mari de vitamina IV pentru C tratamentul COVID-19. El menționează că Asociația Medicală din Shanghai a lansat o declarație de consens a experților cu privire la tratamentul cuprinzător al COVID-19, unde susțin utilizarea de doză mare de vitamina IV pentru boală.

În conformitate cu cunoștințele sale, dr. Cheng a spus că așa-numitul „Plan Shanghai” publicat pe 1 martie este primul și singurul ghid oficial al guvernului pentru utilizarea vitaminei C pentru ceva la fel de grav ca noul coronavirus. El a spus că există o presiune pentru a obține grupuri suplimentare din China să studieze vitamina C liposomală orală pentru tratamentul virusului, deoarece formele orale pot fi administrate rapid și larg la un număr mare de pacienți afectați.

Dr. Cheng afirmă că principalul investigator al primului studiu cu doză mare de vitamina C din China i-a spus că rezultatele preliminare ale studiului sunt promițătoare. Potrivit acestuia, administrarea a 24 de grame pe zi la pacienții cu COVID-19 duce la reduceri semnificative ale inflamației. Dr. Cheng a spus că acest lucru este remarcabil, deoarece inflamația masivă în plămâni și alte organe poate fi fatală în boală.

Jurnalistul MedicineNet, Betty Kovacs Harbolic MS, RD adaugă că vitamina C este în general sigură, dar „Dozele mari de vitamina C pot provoca tulburări de stomac și diaree la adulți și pot cauza pietre la rinichi”

dcmedical.ro.

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • LupuCristinna
   De LupuCristinna
   „Prinși” într-un colț gri, îmbrăcați în costume, cu urme de măști pe față și priviri obosite, așa apar în imagini eroii din prima linie de la Spitalul Clinic Municipal de Urgență.
   „Vreau să dedic următoarele patru zile pentru a vă arăta fotografii dintr-un proiect nou, drag sufletului meu. Am fotografiat personalul din prima linie timp de patru zile. Mai mult noaptea. Îndată ce ies din blocul pentru COVID-19. Am reușit să fotografiez abia eroii din prima linie de la Spitalul Clinic Municipal de Urgență. Și tare aș vrea să accepte să intre în proiectul meu și personalul de la Spitalul Clinic Republican”, a scris fotograful în descrierea videoului.
   zugo.md
  • LupuCristinna
   De LupuCristinna
   Un decret în acest sens a fost semnat de premierul italian, transmite Știri.md.
   Astfel, moldovenii nu vor avea acces în peninsulă, așa cum țara noastră înregistrează zilnic număr mare de cazuri de COVID-19.
   Totodată, Ambasada R. Moldova în Italia a anunță că până la data indicată rămân în vigoare şi reglementările prin care se interzice intrarea în Italia, a persoanelor care în ultimele 14 zile s-au aflat sau au tranzitat următoarele țări: Armenia, Bahrain, Bangladesh, Brazilia, Bosnia și Herțegovina, Chile, Kuweit, Macedonia de Nord, Moldova, Oman, Panama, Peru, Republica Dominicană.
   De asemenea, sunt suspendate zborurile directe și indirecte către și dinspre Moldova. Restricțiile respective se referă și la transportul terestru.
   Excepție de la această regulă este permisă intrarea în Republica Italiană a cetățenilor italieni, statelor Uniunii Europene, statelor Acordului Schengen, Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Andorrei, Principatului Monaco, Republicii San Marino și Statului Vatican, care au reședință/domiciliu în Italia. Aceștia pot intra în țară, cu completarea unei declarații/autocertificare și doar cu respectarea obligatorie a carantinei de 14 zile.
   Menționăm că, iniţial, Italia şi-a închis graniţele pentru moldoveni până în data de 14 iulie.
   stiri.md
  • LupuCristinna
   De LupuCristinna
   De miercuri, cei care ajung în Ungaria din zonele în care gradul de infecţie este ridicat vor avea interdicţie de intrare în ţară, transmite Știri.md cu referire la Publika.md.
   "Zone roşii", numite astfel pentru că riscul contaminării cu noul coronavirus este ridicat, sunt Moldova, Albania, Bosnia şi Herţegovina, Macedonia de Nord, Muntenegru şi Ucraina. Cetăţenii care provin din state cu nivel mediu de infectare vor fi supuşi unor controale la graniţă, apoi plasaţi în carantină.
   Vor fi lăsaţi să plece doar după ce vor avea la mână două teste negative la coronavirus, efectuate la un interval de 48 de ore.
   Ţările incluse în "zona galbenă" de autorităţile ungare sunt România, Bulgaria, Portugalia, Suedia şi Marea Britanie.
   Autorităţile de la Budapesta au precizat că decizia a fost luată după ce situaţia epidemiologică din mai multe state europene s-a agravat în ultimele zile.
   De la începutul pandemiei, Budapesta a raportat aproape 3.800 de cazuri de îmbolnăvire şi 595 de decese.
   Știri.md amintește că, recent, și Italia a anunțat că își închide granițele pentru cetățenii din R. Moldova.
   stiri.md
  • LupuCristinna
   De LupuCristinna
   În acest context, cetățenii R. Moldova sunt obligați în continuare să poarte măști în locurile publice și să păstreze distanța socială, transmite Știri.md.
   De asemenea, aflarea în locuri publice în grupuri mai mari de trei persoane este interzisă. În același timp, este interzisă și aflarea pe terenurile de joacă, cele sportive sau în parcuri de distracții.
   Persoanele care depășesc vârsta de 63 de ani au interdicție de a se afla în spațiile publice. La întruniri, participanții nu trebuie să fie mai mulți de 50.
   Mai jos găsiți regulile care sunt în vigoare începând cu 1 octombrie:

   stiri.md
  • LupuCristinna
   De LupuCristinna
   Cu ratele sale scăzute de mortalitate şi de transmitere a COVID-19, Cipru se promovează drept o destinaţie "sigură" şi "se angajează să asigure îngrijirea turiştilor testaţi pozitiv în timpul sejurului şi a apropiaţilor lor", transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.
   Într-o scrisoare trimisă tur-operatorilor şi companiilor aeriene, ministerele Afacerilor Externe, Transporturilor şi Turismului au prezentat în detaliu măsurile sanitare şi protocoalele introduse pentru garantarea siguranţei turiştilor. 
   Guvernul promite să acopere cheltuielile de cazare, de hrană şi pentru îngrijirile medicale ale vizitatorilor, dacă aceștia vor contracta virusul pe insulă. Călătorii nu vor suporta decât "costul transferului la aeroport şi al zborului de repatriere".
   Guvernul a estimat că numărul turiştilor va scădea cu aproape 70% în acest an, din cauza pandemiei. În 2019, insula a primit aproape patru milioane de vizitatori, care i-au adus încasări de 2,68 miliarde de euro.
   Pe 9 iunie, Cipru își va redeschide aeroporturile pentru zborurile provenite din 13 ţări "cu risc scăzut", ca măsură de relaxare anti-COVID.
   Vizitatorii care vor intra în țară între 9 şi 19 iunie vor trebui să aibă asupra lor un certificat care să dovedească faptul că au fost testate negativ pentru COVID-19. Iar din 20 iunie, certificatul nu va mai fi necesar și alte șase țăr, printre care Elveţia şi Polonia, vor fi adăugate listei care este publicată săptămânal.
   digi24.ro
 •