Testul bebelușului sau cum te organizezi ca să rămâi însărcinată (P)


    Voiam un copil. Îl voiam de când l-am cunoscut, dar după 7 ani împreună și încă doi de la nuntă parcă vedeam bebeluși ori pe unde eram. Nu doar că-i vedeam, ci îi și auzeam. Nu știam cum e mirosul de bebeluș, că probabil că mi s-ar fi activat și simțul olfactiv.

Medical eram bine amândoi. Tineri, sub 30 de ani, cu toate cele la locul lor, în parametrii de funcționare. Ne iubeam. Mult, des. Nu eram doar cu gândul la copil, dar parcă în zilele cu pricina eram mai entuziaști. Și, totuși, nimic. Niciun semn. Până când ne-am hotărât să luăm lucrurile mai tehnic și să facem treaba metodic. Adică, fix atunci când trebuie.

Am mers la medic iar. Săraca, era sătulă de noi, cred. În ultimul an ne văzuse lunar, uneori de mai multe ori pe lună. De data asta, i-am spus că nu mai merge cu romantismul, cu relaxarea, că doar fusesem și la mare, și la munte, și la câmpie, și în Deltă. Doar în deșert nu încercasem, dar nici nu cred că ne-ar fi fost de prea mare ajutor. Ce mai la deal, la vale, a zis să cumpărăm un test de ovulație și când el zice că e momentul să purcedem la treabă. Ne-a recomandat testul de ovulație Trussa Care for all, care zice că are o precizie de 99%. În fiecare pachet sunt câte 5 teste de tip stilou. Am râs noi ce-am râs că ne scriem viitorul, dar era treabă serioasă.

iStock-543184258-696x465.jpg

Îmi doream să rămân însărcinată

Am ajuns acasă și am așteptat perioada. Apoi, am făcut testul. Am executat regulamentar procedura, cu 10 minute de așteptare. S-a afișat după 40 de secunde, dar noi am zis să fim siguri, siguri. Ne-am învârtit în jurul lui, eram ca atleții la linia de start, gata să pornească în cursă. Când ”ne-a zis” că suntem în grafic am stat start procedurii. Sar peste această etapă, din motive lesne de înțeles.

Când am fost la farmacie, mi-am luat și teste de sarcină, tot Trussa Care for all. Nu că nu aș fi avut acasă un adevărat stoc, dar am simțit că acesta este cu noroc. Îmi venea să fac testul chiar a doua zi, dar trebuia să aștept. Cum nu îmi place să fac asta, am încercat să-mi umplu timpul cât mai bine. Am citit de vreo 100 de ori prospectul de la testul de sarcină, apoi pe cel de la testul de ovulație ca să fiu sigură că l-am făcut cum trebuie. Ne doream foarte tare un copil și parcă toate activitățile noastre se învârteau în jurul acestui țel. Și zilele treceau greu. Deja învățasem pe de rost prospectele. Și, în ziua în care trebuia să-mi vină menstruația, m-am trezit la 5. L-am trezit și pe el. Am scos testul Trussa din dulap și l-am făcut. Cât am așteptat să apară rezultatul, am pus ibricul de apă pe aragaz pentru cafea.

A fost prima dimineață în care nu m-a mai trezit mirosul ademenitor al cafelei. Am țipat și țopăit ca doi copii în fața bradului de Crăciun. Nu era moșul, ci o liniuță roz, foarte pală. Mai târziu, pe la 9, eram primii la cabinet. Deși nu aveam programare, doctorița ne-a primit repede și ne-a spus doar atât: ”Nici în următorul an nu scap de voi…trei!”

Încă o dovadă că organizarea e bună în toate! Chiar și când vrei să faci un copil!

http://www.totuldespremame.ro/

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.