Sunt incluse oare ceaiul, cafeaua şi supa în norma recomandată de 2 litri de apă


  S-ar putea să nu ai nevoie de 2 litri de apă zilnic. Calculează norma individual după această formulă. Astăzi veţi afla de ce doar apa intră în această categorie

drink-drinking-female-1458671.jpg

Organismul femeii este constituit din apă în proporţie de 50-55%, iar cel al bărbaţilor – 60-65%. Creierul – 90%, plămânii – 90%, sângele – 82, oasele – 25, muşchii – 70, grăsimile – 10-20%.

Sarcina este de a evita deshidratarea şi de a compensa pierderile de apă în cazuri excepţionale. Unele băuturi ne împiedică să facem acest lucru sau cel puţin nu ne ajută.

Băuturile, care conţin cafeină, elimină apa din organism

alex-5285-unsplash.jpg

Cafeina este unul din cei mai puternici diuretici naturali, de aceea excludem băuturile bogate în cafeină. În plus, trebuie să compensăm pierderile de lichid. Întotdeauna după consumul acestor băuturi bea o cantitate de apă echivalentă cu cea a ceaiului băut. După cafea, bea de două ori mai multă apă, decât volumul acesteia.

Băuturile, care conţin zahăr, tulbură echilibrul de apă şi sare

Zahărul elimină din organism apa pură, însă reţin apa cu toxinele în lichidul interstiţial, provocând apariţia edemului. Acum imaginează-ţi ce se întâmplă cu organismul după consumul de cafea cu zahăr. Dacă eşti iubitor de dulciuri, atunci adaugă la norma zilnică câteva pahare de apă pentru a evita consecinţele. Nu ne vom opri asupra băuturilor alcoolice, care au efect şi mai grav.+

Apa fiartă nu elimină lichidul, dar nici ea nu este luată în consideraţie

aroma-background-bright-910329.jpg

Pentru a prepara băuturi calde fierbem apa. Apa fiartă are o structură diferită – acest lichid este greu de asimilat şi practic nu saturează celulele.

Din această cauză nu se ia în calcul nici supa. Fireşte nu trebuie să evităm supele, doar că volumul lor nu se ia în consideraţie la calcularea normei zilnice de consum a apei.

Apa cu substanţe dizolvate în ea nu ne vor lăsa să murim deshidrataţi

Cel mai important lucru. Într-adevăr, sucul, ceaiul, laptele, supa sau fructele ajută în lupta cu deshidratarea. Organismul va face tot posibilul pentru a obţine apa din ele în condiţii extreme. Dar acesta este un proces complicat, care necesită mult efort, mai simplu să bei un pahar cu apă.

Apa este separată de substanţele dizolvate în ea în sectoarele inferioare ale tractului gastrointestinal. Prin urmare, organismul primeşte apa prea târziu, în timp ce are nevoie de ea direct din cavitatea bucală – pentru a declanşa mai multe procese.

Sarcina noastră este nu doar de a supravieţui, dar de a curăţa organismul, de a accelera metabolismul şi de a umple celulele deshidratate, de a restabili circulaţia sângelui, a limfei şi altor lichide în organism. Doar apa va face faţă acestor sarcini.

Totul este cât se poate de simplu. Calculează norma ta de apă. Nu este cazul să renunţi la alte surse de lichide – fructe, supe etc., pur şi simplu nu lua în calcul produsele, care elimină apa, atunci când completezi rezervele.
Apa este cel mai bun solvent din lume.

omactiv.md

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • julia122997
   De julia122997
   Să faci un bine este mai ușor decât crezi. Odată ce ești la cumpărături în magazinele Kaufland, alătură-te campaniei noastre. Pe lângă oferta convenabilă de care poți beneficia, prin contribuția ta vei suplini stocul de apă din mai multe grădinițe din Chișinău.
   Iată cum funcționează promoția: 
   Cumpără trei sticle identice de apă plată (produsele care participă în promoție sunt marcate la rafturile din magazin); Kaufland îți oferă gratuit încă trei sticle identice de apă; Kaufland va contribui din stocul său cu trei sticle de apă care vor fi donate către CCF/ HHC Moldova Promoția este desfășurată, în perioda 03-10 decembrie, în magazinele Kaufland din Chișinău, amplasate în sectorul Botanica, pe strada Decebal 99/2 și în sectorul Ciocana, pe strada Mircea cel Bătrân 25/1. 
   După încheierea ofertei promoționale, Kaufland împreună cu CCF/ HHC Moldova și în parteneriat cu Primăria Municipiului Chișinău, va dona stocul de apă disponibil către mai multe grădinițe. Au mai rămas 7 zile până la finalul promoției prin intermediul căreia poți contribui și tu ca numărul litrilor de apă să crească.
   „Noi știm că implicarea face diferența! Este de datoria noastră a tuturor să ne implicăm ca să facem lumea un pic mai bună. La Kaufland, te ajutăm să transformi responsabilitatea față de comunitatea în care trăim, în lucruri concrete, pentru că doar de noi depinde cum va arăta ziua de mâine”, a menționat Anna Katharina Scheidereiter, CSR manager Kaufland România și Republica Moldova. 

   Despre Kaufland 
   *Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.300 de magazine și peste 132.000 de angajați în 8 țări. Programele de responsabilitate socială reprezintă o componentă cheie în strategia companiei. Cea mai mare parte a proiectelor noastre de CSR sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmărim implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari. Pe lângă educație și sănătate, sprijinim proiectele dedicate protecției mediului înconjurător și pe cele care au ca obiectiv promovarea unui stil de viață sănătos prin intermediul activităților sportive și adoptarea unei nutriții echilibrate. Informații suplimentare pot fi accesate. 
  • LupuCristinna
   De LupuCristinna
   #RENS reprezintă o schimbare pozitivă, și în mai multe înseamnă orice, de la curat și îngrijit până la senzația de minunat. Adidașii #RENS sunt realizați din materiale durabile. Fiecare pereche de #RENS este confecționată dintr-un amestec de zaț de cafea (utilizat pentru a fabrica țesătura) și poliester reciclat (fabricat din plastic). Potrivit companiei, fiecare pereche include echivalentul a 21 de căni de cafea și șase PET-uri.
   „Este necrezut cum marile companii produc milioane de produse nesustenabile, utilizând materiale nesustenabile și luând foarte puține măsuri pentru a reduce impactul.”, a declarat Jesse Tran, CEO Rens.

   De ce cafea? Zațul de cafea aduce o serie de beneficii. Țesătura obținută din zaț de cafea permite circularea aerului, necesară în cazul pantofilor sport. Proprietățile antibacteriene ale cafelei fac, de asemenea, #RENS rezistente la miros. Alte caracteristici sunt uscare rapidă și impermeabilitate.
   #RENS sunt și foarte ușori, fiecare pereche cântărind doar o jumătate de kilogram. Materialul exterior este rezistent la radiații UV, ceea ce înseamnă că nu se îngălbenște. #RENS pot fi purtați cu sau fără șosete.
   tabu.ro
  • julia122997
   De julia122997
   Am reușit să discutăm cu directoarea unei grădinițe de la care am aflat că prima probă la apă a fost preluată în luna aprilie, rezultatele fiind bune. Cele din august însă, care au fost ultimele, au arătat contrariul.
   Alexandra Toma, directoarea grădiniței nr. 3
   Ce coeficient? Era 250-395. Pentru sănătatea copiilor cred că deja nu e bine. Astăzi, iarăși, s-a clorat fântâna. De luni, grădinița va activa și vom folosi apa îmbuteliată.
   Directoarea mai spune că unii părinții s-au arătat indignați de faptul că instituția și-a sistat activitatea. Și asta pentru că majoritatea este la serviciu și nu are unde să-și lase copiii.
   Alexandra Toma, directoarea grădiniței nr. 3
   Care nu au cu cine lăsa copiii, într-adevăr, le e foarte greu. Alții înțeleg. E sănătatea copiilor.
   În timp ce unii săteni spun că nu au observat ca apa să fie rea, alții se tem să o consume.
   Copiii fac și alergie de la apă. Trebuie să dezinfecteze. Asta-i sănătatea oamenilor.
   Nu știu. Văd că o beau și parcă n-am „zdohnit” până acum. Merge.
   De la artizeană n-am știu că nu-i bună.
   E amară. De ce ? Nu știu. – Ce faceți? Ce fel de apă beți? – Cumpăr. Sunt bolnavă și cumpăr.
   De cealaltă parte, conducerea satului nu înțelege de ce rezultatele au ieșit atât de rele.
   Nina Iurcu, viceprimar s. Puhoi
   Au fost pe 0 în luna aprilie. Acum nu știu care-i cauza. De unde să știm?  Eu înțeleg că părinții sunt nemulțumiți, dar și noi suntem nemulțumiți, deoarece cei mai mari au plecat la scoală, iar cei mici trebuie să meargă la grădinițe. În cazul dat toată localitatea este pusă în pericol? Așa și ni s-a răspuns – nu este nimic grav. Pur și simplu nu este recomandabilă ca potabilă.
   Totuși, reprezentanții ANSA afirmă că și anterior oamenii din sat s-au plâns pe calitatea apei.
   Sergiu Sîrghi, șef direcție, ANSA
   În localitatea dată, probleme cu apa au existat și înainte. După primele proceduri, au fost preluat probe. Acestea s-au dovedit a fi negative. La moment, autoritatea publică locală a primit decizia de a sista activitatea până la data de 9 septembrie, pentru a efectua aceste lucrări de igienizare şi salubrizare a apeductului.
   Acum trei luni, de Ziua Internațională a Copilului, zeci de părinți au protestat la Chișinău, cerând îmbunătățirea calității apei în grădinițe și școli.
   tv8.md
  • julia122997
   De julia122997
   Straturile diferite de seruri, esențe și creme sunt utile pentru echilibrarea și hidratarea pielii, dar nu sunt suficiente dacă nu acționezi și la nivelul meniului. Ceea ce consumi zilnic se reflectă și pe chipul tău și nu ai cum să ai o piele netedă și luminoasă dacă nu ai grijă ce îi furnizezi organismului. Nutrienții pe care îi primește corpul dictează și aspectul pielii, așa că este momentul să-ți schimbi strategia.
   O variantă foarte simplă pentru a ameliora felul în care arată pielea este să alegi băuturile utile. În numai 24 de ore poți observa o schimbare remarcabilă dacă respecți recomandările nutriționiștilor. Meniul băuturilor alcătuit de specialiști pentru o zi îți va arăta că este posibil să folosești lichidele pentru a vedea o schimbare în oglindă. De asemenea, vei avea nevoie de multă voință pentru că ameliorarea constantă a imperfecțiunilor care te deranjează necesită respectarea acestor recomandări toată ziua și nu poți face excepții.
   Poate că nu este la fel de distractiv ca și o listă de vinuri sau cocteiluri, dar meniul propus nu te obligă să uiți de gustul bun, iar de îndată ce vei vedea efectul precis nu te va deranja să respecți regulile. În plus, nu îți va provoca diaree și nici nu vei face drumuri foarte dese la toaletă.
   Iată ce băuturi trebuie să consumi în 24 de ore pentru un ten catifelat și strălucitor:
    1. Apă
   „Nimic nu face pielea mai netedă și fină decât cele 8 pahare de apă necesare în fiecare zi. Consumă-le de-a lungul zilei pentru a menține elasticitatea pielii și a da tenului un aspect uniform și sănătos”, recomandă dr. Rachel Nazarian, dermatolog și nutriționist.
    2. Suc verde cu spanac 
   „Spanacul conține nutrienți foarte importanți pentru piele. Vitamina A, care se regăsește și în cremele anti-aging sub formă de retinol, favorizează reînnoirea celulelor, refacerea pielii și eliminarea celulelor moarte care dau un aspect tern. Conține și vitamina C și cupru, care susțin producția de colagen, protejează pielea împotriva factorilor iritanți și accelerează viteza de vindecare a leziunilor acneice, prevenind semnele”, explică dr.Nazarian. Consumă acest suc verde la micul dejun. Poți inlcude în el și pere, lime, lămâie și turmeric.
    3. Lapte de soia
   „Isoflavonele din soia mențin colagenul în piele, prelungind intervalul în care tenul arată revigorat și tânăr. Studiile realizate au arătat inclusiv că poate preveni formarea ridurilor ca urmare a expunerii la soare. Mineralele și proteinele din componența laptelui de soia reduc decolorarea pielii și previn petele pigmentare, menținând o nuanță uniformă a tenului”, spune dr. Nazarian. Laptele de soia se bea tot la micul dejun, într-o ordine clară. Trebuie să începi cu un pahar de suc verde, apoi mănânci, iar la final bei o ceașcă de lapte de soia.
   4. Ceai verde
   „Este foarte bogat în antioxidanți, în special catehine și polifenoli, care protejează pielea împotriva radiațiilor ultraviolete și reduc riscul de arsuri solare. De asemenea, diminuează înroșirea pielii și previn inflamațiile”, spune dr. Nazarian. Bea 2 cești de ceai verde în cursul după-amiezii. Vei avea din nou energie și vei ocoli dulciurile.
    5. Suc de rodie
   „Este un suc cu totul special pentru că îți furnizează foarte mulți antioxidanți, o cantitate dublă de polifenoli față de ceaiul verde. În plus, sucul de rodie hrănește celulele fibroblaste din piele, care produc colagen. Mai mult colagen înseamnă mai puține riduri și linii de expresie. Densitatea antioxidanților din sucul de rodie ameliorează nuanța pielii și îți redă strălucirea și aspectul sănătos”, potrivit dr. Nazarian. Bea un pahar de suc de rodie în fiecare seară, cu 20 de minute înainte de a lua cina.
    6. Apă infuzată cu felii de castravete
   „Castraveții conțin apă în proporție de 90%, fiind ideali pentru menținerea unui nivel optim de hidratare a pielii. De asemenea, îți asigură o doză utilă de magneziu și potasiu, care echilibrează pH-ul pielii și diminuează inflamațiile”, spune dr. Nazarian. Bea un pahar de apă cu felii de castravete înainte de culcare. A doua zi vei putea admira rezultatele în oglindă.
   eva.ro
  • julia122997
   De julia122997
   Precis știi că nu este sigur să bei alcool sau să consumi pește crud, dar poate te întrebi dacă o doză de cafeină este acceptabilă când ești însărcinată. Simpla ceașcă de cafea a devenit un subiect foarte dezbătut când vine vorba despre viitoarele mame. Din păcate nu există un răspuns unic, care te poate ghida pentru a decide, însă merită să iei în calcul ce spun specialiștii.
   „Este foarte dificil să putem studia în mod clar și detaliat efectele diferitelor preparate sau ale băuturilor asupra femeilor însărcinate. Nu este un lucru etic să le dăm să consume viitoarelor mame o substanță cu efecte care nu sunt pe deplin testate și să le expunem posibilelor complicații, așa că majoritatea concluziilor sunt obținute în mod retroactiv, de obicei de la mamele care au consumat anumite preparate sau băuturi înainte de a afla că sunt însărcinate”, spune dr. David Elmer, ginecolog de la Spitalul Nantucket, din Massachusetts.
   În majoritatea studiilor care vizează experiențele mamelor în mod retroactiv se sugerează că această substanță nu prezintă riscuri ridicate. „Rezultatele obținute până acum arată că nu există un motiv special pentru a include cafeina în cadrul substanțelor riscante pentru mame”, spune dr. Elmer.
   În plus, dr. Elmer a evocat cazul unei mame care a consumat nu mai puțin de 6 cești de cafea pe zi tot parcursul sarcinii, uneori ajungând chiar la 10 cești. „A avut o sarcină fără probleme, copilul s-a născut sănătos și a prezentat un ritm normal de dezvoltare, însă trebuie să evidențiez că s-a născut prematur. Este greu de stabilit dacă acest lucru a fost cauzat de consumul ridicat de cafeină pentru că trebuie analizat întregul stil de viață al unei persoane care bea atât de multă  cafea. Poate că era supusă stresului constant sau folosea alte produse care au avut acest rezultat”, spune dr. Elmer.
    Riscurile evidențiate de studiile efectuate pe animale
   „Deși pentru oameni nu s-au obținut încă rezultate concludente, studiile realizate pe animale au arătat că un consum frecvent de cafeină reduce fertilitatea, crește riscul de malformații și de avort, influentând în sens negativ și greutatea după naștere”, potrivit dr.Michele Hakahka, ginecolog din Beverly Hills, California.
   Dar cafeaua decafeinizată?
   Poate ți se pare alternativa ideală având în vedere aceste incertitudini, dar să știi că va conține urme de cafeină. Potrivit specialiștilor, o ceașcă de cafea decafeinizată va avea între 2 și 12 mg de cafeină. Dacă îți place foarte mult gustul cafelei și nu-ți imaginezi o zi fără băutura ta preferată poți savura această variantă, dar nu trebuie să exagerezi. 
   „Limita maximă este de 200mg de cafeină. În timpul sarcinii poți bea ceai și cafea decafeinizate cu moderație. Nu uita să iei în calcul tot ce consumi și poate avea cafeină, de exemplu înghețata care conține cafea sau anumite prăjituri. Chiar și porțiile mici din diferite preparate și băuturi te pot face să depășești totalul recomandat dacă nu ești atentă”, spune dr. Elisa Zied, nutriționist din New York.
   Ar trebui să nu mai bei cafea obișnuită de îndată ce afli că ești însărcinată?
   „Dacă încerci să întrerupi brusc consumul de cafea poți avea dureri de cap și amețeli, așa că este mai bine să reduci treptat cantitatea consumată pentru a obișnui organismul cu doza mai redusă de cafeină. Dacă până acum obișnuiai să bei 5-6 cești de cafea pe zi poți limita consumul la 4 timp de 2 săptămâni, iar apoi vei ajunge la 3 și ulterior la 2, până când o poți înlocui complet cu varianta decafeinizată. Este util și să cumperi niște cești mai mici sau să începi să bei ceai, care conține mai puțină cafeină decât cafeaua”, spune dr. Elmer.
   Probabil că nici cel mai strict ginecolog nu-ți va spune că trebuie să renunți complet la cafea, dar este esențial să nu depășești 200mg de cafeină zilnic pentru a evita efectele negative. „Eu le recomand de regulă pacientelor să bea una, cel mult 2 cești de cafea pe zi și să apeleze la cea decafeinizată tot timpul weekendului. Este ideal să se evite orice substanță care poate periclita dezvoltarea armonioasă a fătului”, spune dr. Hakahka.
   eva.ro
 •