Siropul de tuse nu are niciun efect când ești răcită


    Siropul de tuse nu are niciun efect când ești răcită, așa că mai bine ai renunța la el. Acesta nu ameliorează deloc tusea. Mai mult decât atât, cercetările arată că tratamentele eliberate fără rețetă împotriva tusei nu sunt mai eficiente decât… efectul placebo. În schimb, iată ce poți face pentru a scăpa de tuse!

sirop-de-tuse.jpg

Uită de siropul de tuse. E „apă de ploaie”!

Siropul de tuse se presupune că are în compoziție substanțe care blochează reflexul natural de a tuși, dar și ingrediente care subțiază mucusul și îl fac mai ușor de expectorat. De asemenea, pot fi folosite decongestionante care îngustează vasele de sânge și deschid astfel căile respiratorii, precum și antihistaminice, care reduc inflamațiile de la nivelul nasului și gâtului.

Cu toate acestea, mai multe studii au ajuns la concluzia că siropul de tuse nu ar avea nicio influență asupra tusei, nici bună, dar nici rea.

În schimb, specialiștii de la American Chemical Society recomandă să consumi multe lichide, să faci un duș sau o baie fierbinte, să iei dropsuri și să bei un ceai cald (nu fierbinte, pentru că poți agrava inflamația de la nivelul gâtului) de lămâie îndulcit cu miere.

Siropul de tuse are totuși un efect oarecum benefic. Te face mai somnoroasă, iar asta nu are cum să-ți facă rău decât în situația în care ești la serviciu. În cazul în care iei sirop de tuse înainte cu 30 de minute de culcare, acesta îți va asigura un somn mai odihnitor și de durată, ceea ce, desigur, nu face decât să amelioreze simptomele răcelii.

libertateapentrufemei.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.