Singurul lucru care te ajuta sa ai un travaliu usor


    Pregatirea pentru nastere se face din interior spre exterior, asta fiind si cea mai buna solutie pentru un travaliu mai usor. Cel putin asta spun noile descoperiri ale oamenilor de stiinta. Conform acestora, cursurile pentru viitorii parinti cresc sansele unei nasteri naturale, insa nu orice curs!

post-cesareo.jpg

Este vorba despre She Birth, care se axeaza pe cunoastere, putere interioara si suport din partea partenerului. Tehnicile adoptate ii fac pe viitorii parinti sa priveasca momentul nasterii mult mai increzatori in propriile forte si sa aleaga calea naturala.

Pentru a se descoperi diferenta dintre cursurile SheBirth si alte cursuri prenatale, reprezentantii spitalelor Nepean si Hornsby din Australia au condus un studiu la care au participat 176 de parinti. Studiul denumit “The Level 2” s-a desfasurat sub atenta observatie a medicilor.

Acesta a fost sprijinit si de oamenii aflati la putere, in speranta ca numarul injectiilor epidurale si a operatiilor de cezariana va scadea considerabil.

Astfel, au fost alese la intamplare 176 de viitori parinti, care s-au aflat pentru prima data in fata acestei experiente. Jumatate dintre acestia au luat parte la cursurile prenatale oferite in spitale, iar ceilalti au fost inscrisi la cele oferite de SheBirth. Toate datele au fost colectate, iar cercetatorii au ajuns la urmatoarele concluzii in ceea ce-i priveste pe parintii care au ales cursurile SheBirth:

  • – rata nasterii naturale a crescut la 45%;
  • – 65% nu au mai folosit injectia epidurala;
  • – 44% nu au mai apelat la operatia de cezariana;
  • – 50% nu au mai apelat la ajutorul medicamentelor pentru a le grabi travaliul;
  • – in 53% dintre cazuri nu a mai fost necesara resuscitarea bebelusilor.

Se poate spune ca SheBirth a facut adevarate minuni pentru acei parinti. Conform analizelor medicilor, norocosii au avut parte si de un travaliu ma scurt cu 30 de minute decat cei care au apelat la cursurile din spitale. Prin acest studiu, specialistii au vrut sa atraga atentia asupra faptului ca viitorii parinti nu au nevoie doar de suport medical, ci si de unul moral si psihic.

Astfel, majoritatea medicilor din Australia considera SheBirth un curs complet de pregatire pentru nastere, care ajuta femeile sa nasca natural si in deplina siguranta.

 

nastenatural.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.