Secretele fondului de ten


  • 1132
  • Îți dorești să ai peste noapte un ten perfect și luminos? Fondul de ten este singurul care funcționează precum o baghetă magică. Dar cu o condiție: să faci o alegere corectă.

Acoperirea, textura și culoarea sunt cele trei aspecte pe care să le ai în vedere când alegi fondul de ten. El trebuie să fie ca o a doua piele, să nu se observe, dar să ofere un aspect perfect. Totuși, există foarte multe idei preconcepute legate de acest fard. Iată câteva dintre secrete lui.

1. Un grad mare de acoperire asigură ascunderea perfectă a problemelor pigmentare. Aceste texturi sunt de obicei compacte, iar culoarea trebuie să fie într-un acord perfect cu pielea. Gradul de acoperire mare se poate testa ușor pe antebraț în zona unde venele sunt foarte vizibile. Dacă albastrul acestora nu mai este vizibil după aplicare, nici petele de pe față nu se vor mai vedea după ce îl folosești. Dacă ai imperfecțiuni greu de camuflat, fondul de ten trebuie aplicat cu ajutorul unui burețel umed; în felul acesta, își va păstra aspectul impecabil mai mult timp.

Screen-Shot-2017-03-06-at-09.31.09.jpg

2. Alegerea fondului de ten trebuie făcută când tenul nu este acoperit de farduri și sursa de lumină e naturală. Testarea culorii se face aplicând fondul de ten pe linia maxilarului – dacă, după ce-l întinzi, nu vezi nicio deosebire de nuanță, atunci ai găsit culoarea ideală. Când nu ai posibilitatea să-l testezi la magazin, cere înainte de al cumpăra un tester pentru acasă.

3. Și cel mai bun și scump fond de ten expiră! Termenul de garanție este de șase luni de la data deschiderii. Dar îi poți prelungi valabilitatea păstrându-l bine închis și la loc răcoros, chiar în frigider. Totuși, nu-l păstra mai mult de un an! 

4. Alege fondul de ten în funcție de tipul de piele. Dacă ai tenul gras sau mixt, texturile fără ulei trebuie să fie în atenția ta. Pielea uscată va beneficia de o formulă hidratantă. Tenul matur va căpăta catifelare cu textura spumă. Aceasta este ideală dacă vrei să ascunzi imperfecțiunile sau preferi un machiaj de ocazie, sofisticat fără a fi încărcat.

5. Aplicarea este și ea importantă. Aplică puncte de fond de ten pe nas, pe frunte și bărbie și întinde-l către urechi, frunte și gât, estompând cu mișcări de sus în jos sau pe orizontală, niciodată ascendente, pentru că ridici puful de pe față și aspectul nu va mai fi neted.

Cum soarele devine din ce în ce mai puternic, alege un fond de ten cu factor de protecție solară. Tenul va arăta impecabil și totodată va fi apărat de acțiunea ultravioletelor.

femeia.ro


Поделись новостью с друзьями!