Produse de beauty pe care nu trebuie să le împarţi cu nimeni


    Cine nu a văzut un ruj într-o nuanţă minunată la o prietenă şi a vrut imediat să îl încerce? Adevărul este că oricât de tentat ar părea, nu este o idee bună să împrumuţi produse de beauty de la altcineva.

57bafb523e857_shutterstock_136984238_hqukkg1.jpg

 

Chiar dacă persoana de la care vrei să împrumuţi machiaj nu pare a fi răcită există riscul de a fi infectat cu virusul herpes simplex de tip 1 care poate fi transmis prin aplicarea machiajului. Este foarte important să reduci riscul de a contracta o infecţie virală cum ar fi conjunctivita sau leziunile herpetice sau alte tipuri de bacterii prin intermediul produselor de make-up. Deşi produsele de machiaj conţin tot felul de conservanţi cu rol antibacterian, pentru siguranţa sănătăţii tale indicat ar fi ca produsele tale de machiaj să fie folosite doar de tine.

 

Aşa că data viitoare când te gândeşti să împrumuţi produse cosmetice aminteşte-ţi că să împarţi rujul sau mascara cu o prietenă poate avea consecinţe nedorite.

 

Iată ce produse de beauty trebuie să păstrezi doar pentru tine şi care sunt cele pe care le poţi împărţi fără riscuri.

 

1. Orice produse de frumuseţe în borcan

 

57bafb488bac4_seriesstarrydream_01.jpg

 

Dacă trebuie să îţi “înmoi” degetele într-un borcan cu cremă de zi, de noapte, fond de ten, balsam de buze sau un simplu gel de curăţare este important să: (1) te speli pe mâini înainte de a intra în contact cu acesta şi (2) să păstrezi produsul doar pentru tine. Orice produs care vine ambalat la borcan ar trebui să îl foloseşti doar tu, mai ales în condiţiile în care corpul tău absoarbe 60% din ceea ce aplici pe piele (şi bacteriile care vin la pachet cu ingredientele din produse cosmetic, din păcate!).

 

2. Mascara

 

57bafb5b1a5a0_23ffc88acd2f99fb5c88e453699169cd482b4668.jpg

 

Tubul tău favorit de mascara poate conţine bacterii şi viruşi uşor de transmis, cum ar fi conjunctivita. Mai mult, ochii nu au aceleaşi straturi protectoare precum pielea şi sunt mult mai susceptibili la infecţii. De fiecare dată când scoţi şi introduci peria din tub, introduc aer care hrăneşte bacteriile aerobice. Singurul mod în care este în regulă să împarţi mascara este să urmezi metoda celor mai celebri make-up artişti – aceştia folosesc doar perii de unică folosinţă şi nu peria originală a produsului. Astfel alungi riscul de a face conjunctivită acută sau o iritaţie la ochi.

 

3. Produse pentru buze

 

57bafb6390a15_hqdefault.jpg

 

Ruj, balsam de buze sau lip gloss – toate aceste produse sunt foarte uşor de împrumutat, dar pot ascunde bacterii, iar odată ce le foloseşti după altcineva acele bacterii vor ajunge la tine. Un număr mare de persoane poartă virusul HSV -1 şi nu prezintă niciun simptom clar. Reacţiile diferă în funcţie de sistemul imunitar, iar erupţiile pot fi declanşate de diferiţi factori, printre care şi stresul. Tocmai de asta este foarte important să fii singura persoană care le foloseşte – ai putea transfera sau primi bacterii sau virusul HSV- 1, fără să-ţi dai seama.

 

4. Fardurile cremă pentru ochi

 

57bafb6e67f29_239.jpg

 

Unul dintre produsele care pot dezvolta foarte uşor bacterii – ţinând cont de faptul că de cele mai multe ori fardul se aplică uşor, cu degetul şi este foarte uşor de contaminat.

 

5. Pensule de make-up

 

57bafb76400df_9089bdbg08901.jpg

 

Deşi acneea este o afecţiune a pielii datorată unor condiţii externe, poţi accentua problema în momentul în care foloseşti pensulele de machiaj ale unei alte persoane. Pe pielea fiecăreia dintre noi stau zeci de mii de bacterii, iar pensulele sunt un mediu prielnic pentru ele. Împrumutând pensule una de la alta, poţi face schimb şi de bacterii ce îţi pot contamina produsele şi poţi dezvolta diferite infecţii. Cea mia bine este să foloseşti o perie curată sau să le dezinfectezi cu alcool înainte de a le folosi. Dacă ai probleme cu acneea este important să dezinfectezi pensulele de machiaj săptămânal.

 

6. Periuţa de dinţi

 

57bafb7da2f25_646x404.jpg

 

Sub nicio formaănu ar trebui să împrumuţi periuţa ta de dinţi unei alte persoane. În cavitatea bucală se dezvoltă mii de bacterii, iar o parte dintre acestea ajung pe periuta de dinţi, unde se înmulţesc in continuare. În momentul în care te speli pe dinti cu o periuţa folosită de altcineva, agenţii patogeni ajung în cavitatea ta bucală, unde pot provoca de la o simplă infecţie, până la afecţiuni mult mai serioase, cum ar fi hepatita B sau anumite boli respiratorii.

 

7. Lama de ras

 

57bafb865c568_epilare_lama_ras.jpg

 

Chiar dacă lamele de ras nu sunt un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor, aceste pot transfera diferite infecţii sau boli mai grave cum ar fi herpesul genital sau hepatita B. Lamele de ras pot provoca mici tăieturi pe piele, care la rândul lor pot produce o uşoară sângerare. Niciodată nu împărţi aceeaşi lamă de ras cu o altă persoană. Chiar daca nu poţi vedea cu ochiul liber, este posibil ca pe lamă să rămână urme microscopice de sânge, bacterii şi virusuri, care te fac mai vulnerabilă la infecţii cu stafilococi şi hepatită.

 

csid.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.