Planta care te ajută să te lași de fumat


    Nicotina este cauza multor afecțiuni, motiv pentru care majoritatea fumătorilor încearcă să se lase de acest viciu. Ștevia este una dintre plantele care îi poate ajuta în demersul lor pe cei dornici să se lase de fumat.

Este deja un fapt știut că fumatul poate provoca boli grave sau chiar mortale, cum ar fi afecțiuni cardiace, pulmonare, respiratorii, cancere.

 

Ștevia, una dintre cele mai sănătoase plante ce apar primăvara, poate fi soluția pentru fumătorii care intenționează să renunțe tutun. Studiile arată că ștevia inhibp pofta de a fuma. Oamenii de știință americani și germani au realizat o cercetare în cadrul căreia au aflat că această plantă are efecte puternice în terapia antifumat.

 

Cum se folosește?

 

Câteva picături de extract de ștevie pe limbă se pare că fac minuni în cazul celor care vor să renunțe la viciu. Fă acest lucru ori de câte ori simți nevoia să fumezi și vei vedea că pofta îți va trece pe loc.

 

Pe lângă faptul că încearcă să se lase de tutun, fumătorii se mai confruntă cu o problemă: se îngrașă. Iar ștevia este ideală și în curele de slăbire. Această plantă, cu gust dulce-acrișor, este folosită în producerea de îndulcitori, ajută la reglarea zahărului în sânge.

 

Te ajută să slăbești

 

Ștevia este o plantă cu o sumedenie de alte beneficii asupra sănătății. Este o sursă importantă de vitamina C, A, K și E, acid oxalic, acid tartric. Mai conține săruri minerale, potasiu, fosfor, magneziu, calciu, fier și zinc, dar și proteine și fibre.

 

Se știe că ștevia are și proprietăți diuretice, dar și purgative, iar consumul acesei plante este recomandat primăvara, pentru că este un bun detoxifiant. Ștevia joacă un rol important și în procesul de mineralizare a organismului. Este foarte bună pentru persoanele care au un deficit mare de vitamina C. Este recomandată, totodată, și în tratarea afecțiunilor stomacului, având o compoziție alcalină și combătând astfel, aciditatea gastrică.

 

unica.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.