Piscina – un pericol real pentru igiena intimă a femeii


    Igiena intimă feminină rămâne încă o temă tabu, în ciuda importanţei majore pe care aceasta o are în îngrijirea şi sănătatea oricărei femei. Mai mult, lipsa de informare în legătură cu acest obicei zilnic poate cauza grave probleme de sănătate şi poate influenţa în mod serios viaţa de cuplu.

5767d9b989c1f_3_9.jpg

 

Piscina poate fi în același timp o oază de revigorare în zilele caniculare și un real pericol pentru sănătate. De exemplu, la pisicină există un risc crescut de îmbolnăvire datorită mediului umed şi a continuţului bogat în clor pe care îl are apa, lucru care favorizează perturbarea echilibrului florei vaginale. În acelaşi timp, statul pe marginea piscinei, este un loc unde se pot dezvolta multe bacterii, ceea ce reprezintă un alt pericol.

 

Pentru noi, femeile, este foarte importantă sănătatea la nivelul aparatului genital; de aceea este necesar să ne menținem o igienă intimă adecvată prin: evitarea strictă a scăldatului în bălțile și lacurile neamenajate din jurul marilor orașe; evitarea piscinelor foarte aglomerate și prost întreținute; efectuarea unui duș înainte de fiecare intrare în piscină și la ieșirea din ea; folosirea obligatorie a unui prosop propriu atunci cand închiriem un șezlong, la fel dacă ne așezăm pe marginea piscinei.

 

5767d9cbb76c3_2_154.jpg

 

Care sunt cele mai frecvente afecțiuni pe care le putem contracta?

 

Infecțiile micotice (candidozele) sunt cele mai frecvente infecții genitale suferite de femei în sezonul cald; boala este favorizata de transpirație sau de umezeala întreținută de costumul de baie; în plus, clorul utilizat pentru dezinfecția apelor poate duce la dereglarea florei vaginale foarte rapid, chiar și în cazul femeilor care nu și-au început viata sexuala. O altă infecție genitala este trichomonioza, care se transmite ușor de la o persoană la alta în special prin apa caldă a piscinelor, dar și utilizarea în comun a prosoapelor.

 

Este recomandabil ca, încă de la primele simptome apărute să mergem la un control ginecologic. La recomandarea medicului specialist vom efectua tratamentul necesar. În paralel, este recomadabil să utilizăm produse naturale, care previn apariția acestor inflamații și infecii genitale sau se pot asocia tratamentului alopat pentru atenuarea simptomatologiei și prevenirea recidivelor.

 

5767d9d710580_1_168.jpg

 

Feminitatea este un dar înnăscut pe care orice femeie trebuie să-l cultive şi să-l dezvolte prin atenţia şi timpul acordate îngrijirii corporale. Şi desigur că nu putem vorbi despre îngrijire fără să includem o etapă importantă a acesteia: igiena intimă.

 

Nu doar că asigură confort fizic şi mental pe toată durata zilei, dar o toaletă adecvată poate împiedica apariţia sau recidiva candidozei vaginale, cea mai frecventă afecţiune cu care orice femeie se confruntă la un moment dat şi care netratată poate să aibă repercusiuni asupra vieţii de cuplu şi a vieţii reproductive a femeii.

 

eumama.md

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.