Obiceiuri sănătoase pentru organismul tău, mai benefice decât dieta


    Încearcă să incluzi în stilul tău de viață aceste obiceiuri sănătoase și vei vedea ce efecte benefice au asupra organismului și stării tale de spirit.

 

Fă 10.000 de pași zilnic

Aplicațiile de pe telefonul mobil te pot ajuta cu ușurință să ții evidența pașilor pe care îi faci zilnic. O plimbare ușoară după cină ajută la digestie, alege să urci pe scări în loc de a folosi liftul și mergi cu bicicleta sau pe jos până la birou în loc de mașină sau mijloacele de transport în comun.

8 ore de somn

Somnul de frumusețe nu mai este de ceva timp un mit și, atunci când nu ai parte de ore suficiente de somn, vei observa cum se acumulează kilogramele în plus, devii mai stresată și apar și multe alte probleme de sănătate.

Accent pe hidratare

Bea apă și nu ignora importanța hidratării. 8 pahare de apă pe zi reprezintă cantitatea recomandată, însă uneori acest lucru pare imposibil din cauza stilului de viață agitat pe care îl avem. Încearcă să bei cât mai multă apă posibil și, atunci când vrei altceva, adaugă în apă felii de citrice sau fructe.

Fără alimente prăjite

Optează întotdeauna pentru alimente pregătite la cuptor sau fierte în locul celor prăjite. Deși o porție de cartofi prăjiți, savurată din când în când, nu va crea mari probleme, renunțarea la prăjeli este un pas important către un organism mai sănătos.

Controlul porțiilor

Dacă, atunci când poftești, alegi o porție mică de fast-food, va fi mai benefic decât o cantitate considerabilă atunci când simți că organismul tău îți solicită astfel de alimente.Acest lucru este valabil pentru orice fel de alimente consumi și indiferent de momentul când servești masa.

Gătește acasă

În loc să îți cumperi tot felul de lucruri nesănătoase – pline de calorii și grăsimi – de la magazinele din apropierea locului de muncă, mai bine încerci să gătești tu acasă preparate sănătoase pe care să le poți lua cu tine la job. Atunci când tu ești cea care pregătește masa, știi exact ce ingrediente folosești și cum le-ai preparat.

Încearcă alimente organice

Deși acest lucru poate fi considerat un lux, ce zici dacă încerci să îți organizezi o mică grădină de legume și verdețuri, eventual chiar pe balconul tău? Vei consuma, măcar parțial, alimente sănătoase, fără pesticide sau alte adaosuri.

Înlocuiește grăsimile saturate cu cele nesaturate

Acest lucru înseamnă să renunți la chips-uri și să consumi mai multe alimente bogate în Omega 3. Asigură-te că ai mereu în frigider avocado, somon și nuci pentru momentele în care simți nevoia de a ronțăi ceva.

Fără televizor sau telefon atunci când mănânci

Renunță la tot ceea ce înseamnă tehnologie atunci când mănânci. Acest lucru îți va ajuta creierul să recunoască momentul când te simți sătulă și nu vei fi tentată să mănânci mai mult decât ai cu adevărat nevoie.

elle.ro

64433278_101944227716697_1732315651069966056_n-1067x720.jpg





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


  • Conținut similar

    • julia122997
      De julia122997
      „Eu când am venit, am găsit, de fapt, un blocaj din punctul de vedere al continuării acestui proiect, chiar dacă mi-aș fi dorit, deoarece grupul de lucru de la minister a acordat câștig de cauză unui câștigător din cei doi care au participat, ei au contestat la Agenția Națională pentru Contestații în Achiziții Publice și de acolo a venit o scrisoare cu concluzia că el are dreptate. Grupul de lucru în frunte cu dna ministru s-au strâns și au decis să transfere câștigul către al doilea câștigător. În acel moment deja eram noi desemnați, învestiți ca miniștri, astfel acea hotărâre a avut, de fapt, o valoare nulă din punct de vedere juridic, ea nu putea fi recunoscută”, a declarat Ala Nemerenco. 
      Șefa de la Sănătate a adăugat că în aceste condiții trebuia să înceapă un proces absolut nou și să anuleze licitația:
      „Eu am avut un grup, nu am luat o decizie singură, am chemat Ministerul Finanțelor, Centrul Național de Anticorupție, Centrul Național de Contestări în Achiziții Publice, eir au spus că da, într-adevăr, eu nu am o altă posibilitate decât să anulez acea licitație și să încep una nouă. Ce ar fi însemnat o licitație nouă? Asta ar fi însemnat o procedură de două luni, inclusiv dacă se intră în contestații poate să mai continue trei luni, asta ar fi însemnat că toate mămicile care nășteau după 1 iulie să rămână fără acest pachet”.
      Nemerenco a adăugat că atunci a găsit soluția salvatoare: de a lua 1.603 lei cât a costat ultimul pachet și să o cumuleze la acea indemnizație unică pentru copii în sumă de 6000 de lei pe care o primeau mămicile.
      „La momentul de față, aceste indemnizații sunt puse împreună. Hotărârea de guvern a fost aprobată la ședința de guvern data trecută, acești bani există, noi nu trebuie să-i solicităm de la Ministerul Finanțelor, noi doar trebuie să-i transferăm la CNAS, la Compania Națională de Asigurări Sociale, care o să-i pună împreună cu aceste indemnizații unice, astfel toate mămicile care au născut după 1 iulie vor primi această indemnizație majorată. Noi am promis să facem un sondaj ca să vedem părerea mămicilor care nasc până la sfârșitul anului”, a mai spus Nemerenco.
      Guvernul Filip a lansat în octombrie 2018 programul „O nouă viață”, prin care familiile au primit gratuit bunuri de primă necesitate pentru nou-născuți. Setul oferit fiecărui nou-născut avea valoarea de aproximativ 2.000 de lei. 
      În iulie 2016, Fundația „Edelweiss” a lui Vlad Plahotniuc lansa un proiect social intitulat „O nouă viaţă” și demara distribuţia unor cutii cu produse pentru bebeluși la maternitatea Institutului Mamei şi Copilului din Chişinău. Ulterior, proiectul s-a extins în mai multe maternități, iar în octombrie 2018, Guvernul anunța că a preluat proiectul Fundației lui Plahotniuc și a decis să-l implementeze în toate maternitățile. În realitate, Guvernul a preluat nu doar proiectul, ci și o parte din SRL-urile implicate în el, care vor fi alimentate acum din bani publici.
      agora.md
    • julia122997
      De julia122997
      Cercetarea arată totodată că reducerea factorilor de risc vascular precum fumatul, nivelul ridicat de colesterol şi obezitatea ar putea oferi protecţie suplimentară în cazul bolii Alzheimer şi ar putea încetini avansarea acestei maladii devastatoare, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.
      Publicat în JAMA Neurology, studiul sugerează că abordările intervenţionale care vizează atât activitatea fizică, cât şi factorii de risc vascular ar putea încetini progresul maladiei Alzheimer.
      "Efectele benefice au fost constatate chiar la niveluri modeste de activitate fizică, dar cele mai semnificative au fost remarcate la aproximativ 8.900 de paşi, ceva mai puţin decât cei 10.000 pe care mulţi dintre noi se străduiesc să-i realizeze zilnic", a spus Reisa Sperling, coautoarea studiului, directoarea Centrului pentru cercetare şi tratament a bolii Alzheimer.
      În cadrul cercetării Harvard Ageing Brain Study, realizate la spitalul din Massachusetts, a fost monitorizată activitatea fizică a participanţilor - 182 de vârstnici cu vârsta medie 73,4 ani, printre care s-au aflat şi persoane cu un grad ridicat de beta-amiloid, o proteină asociată cu boala Alzheimer - evaluaţi de specialişti ca prezentând un risc ridicat de declin cognitiv.
      Cercetătorii au realizat acest lucru folosind pedometre montate la nivelul şoldului care înregistrau numărul de paşi parcurşi în timpul zilei.
      Oamenii de ştiinţă au constatat că un grad mai mare de activitate fizică reduce declinul cognitiv şi pierderile de materie cenuşie.
      În modelele de analiză care au vizat riscul vascular, activitatea fizică a rămas semnificativă, iar un risc vascular mai scăzut a fost asociat în mod independent cu un ritm mai lent de declin cognitiv şi de pierdere a materiei cerebrale.
      "Una dintre cele mai uimitoare descoperiri în urma studiului nostru a fost că activitatea fizică nu pare să aibă doar efecte pozitive în încetinirea ritmului de declin cognitiv, ci şi în încetinirea ratei de pierdere a ţesutului cerebral de-a lungul timpului la persoanele care deţin un grad ridicat de beta-amiloid la nivelul creierului".
      agerpres.ro
    • julia122997
      De julia122997
      1.Mănâncă regulat 
      Chiar dacă cei din jur mănâncă în fugă, pe birou sau iau gustări nesănătoase, nu este un motiv să faci la fel. Asigură-te că îți aloci măcar o jumătate de oră pentru pauza de prânz și că mă mănânci măcar un fel de mâncare caldă, fie că ieși la masă cu colegii sau că îți aduci ceva de acasă ce poți încălzi la microunde.
      2. Fă mișcare 
      Statul pe scaun dăunează sănătății așa că profită de orice ocazie pentru a te ridica de la birou și a face mișcare. Du-te și umple-ți sticla cu apă, vorbește față în față cu un coleg în loc să îl suni pe interior, fă o plimbare scurtă în jurul clădirii când ai timp liber. Astfel, nu numai că vă vei arde calorii dar îți vei reîmprospăta mintea și te vei relaxa.
      Un alt truc este parchezi mai departe decât de obicei sau să urci pe scări în loc să iei liftul.
      3. Protejează-ți ochii
      Dacă petreci mult timp la calculator, ochii tăi sunt supra solicitați. Distanța dintre ochi și ecran trebuie să fie de o lungime de braț. Trebuie să fii capabilă să citești ceea ce se află pe ecran de la acea distanță. Dacă nu o poți face, atunci pur și simplu mărește dimensiunea fontului.
      4. Hidratează-te
      Atunci când te afli la birou, este ușor să uiți să bei suficientă apă. Cel mai frecvent motiv pentru care mulți oameni se simt obosiți sau demotivați în jurul orei trei după-amiaza este că sunt deshidratați.
      Ar trebui să bei cel puțin 10 pahare de apă în timpul unei zile, ceea ce înseamnă că mai mult de jumătate din acestea trebuie să fie băute în timpul petrecut la serviciu. Pentru a fi sigură că nu uiți. îți poți seta telefonul să îți amintească la fiecare jumătate de oră. Ia o scurtă pauză, bea apă și apoi întoarce-te la treabă.
      kudika.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Comunici cu cei din jur mai ales prin intermediul feței: prin vorbe, priviri, mimică. De aceea, este imposibil să te ascunzi atunci când ai probleme cu dinții. În acest caz, problemele de sănătate se transpun și în probleme estetice. Pentru a nu fi pusă în situația de a te feri să zâmbești, este bine să iei în calcul câteva recomandări pentru a-ți menține dantura sănătoasă și frumoasă. 
      1.Vizitează periodic medicul stomatolog
      Nu trebuie să ajungi la medic doar când durerea de dinți devine insuportabilă sau după ce dantura ta și-a pierdut în totalitate culoarea naturală, pentru că s-ar putea ca atunci să fie prea târziu. O vizită periodică la medicul stomatolog, de exemplu, o dată la șase luni, te poate scuti de complicații ulterioare, deoarece le vei putea preveni. De asemenea, în urma controlului stomatologic, vei afla dacă ai vreo infecție încă nedepistată, vreun început de carie sau orice altă problemă și o vei putea trata la timp, înainte ca situația să se agraveze. Poți profita de această vizită pentru a cere sfaturi și recomandări medicului, întrucât este persoana cea mai în măsură să îți ofere informații sigure pentru sănătatea ta și a danturii tale. Astfel, te vei putea bucura de niște dinți sănătoși, care să te facă să fii mereu cu zâmbetul pe buze. 
      2. Evită anumite alimente și consumă produse la temperatură moderată
      Alimentele care afectează cel mai mult dinții sunt cele acide: dulciuri, citrice, băuturi carbogazoase etc. Acestea, prin descompunere, produc acizi care distrug calciul din smalț și favorizează formarea cariilor. Nici vinul și cafeaua nu trebuie consumate în exces deoarece afectează culoarea dinților. Și deasemenea, nicotina din țigări este una din substanțele cunoscute pentru că duce la îngălbenirea lor, pentru că se depune pe dinți; în plus, poate provoca apariția cariilor, motiv pentru care dantura este afectată și de fumat. Trebuie să ai grijă și la temperatura alimentelor pe care le consumi. De preferat este să nu consumi produse foarte reci sau fierbinți, ci la o temperatură moderată. În caz contrar, extremele afectează smalțul dinților, iar efectul imediat resimțit este durerea. Mai ales persoanele care suferă de sensibilitate dentară simt acest efect, deoarece stratul de smalț care le acoperă dinții nu este suficient de gros pentru a-i proteja. Consumarea alimentelor la o temperatură moderată te va scuti de dureri de dinți și de scăderea rezistenței acestora pe viitor. 
      3. Spală-te pe dinți după fiecare masă și schimbă-ți periodic periuța
      Este destul de greu să te poți spăla pe dinți de fiecare dată după ce mănânci pentru că uneori iei masa în oraș, alteori la serviciu. O idee bună este să ai mereu la tine o periuță de dinți și un tub mic de pastă, dar dacă ți se pare foarte complicat, măcar dimineața și seara este obligatoriu să faci asta, pentru a îndepărta resturile de mâncare care îți vor afecta, în timp, dinții. 
      Asociația Dentară recomandă, în general, înlocuirea periuței de dinți la aproximativ trei-patru luni, atunci când aceasta prezintă semne de uzură. Dar sunt și cazuri când este bine ca periuța să fie schimbată mai repede: dacă, de exemplu, ai fost răcită, pentru că germenii care ți-au provocat îmbolnăvirea vor rămâne pe ea. Înlocuind-o, eviți să continui să te expui acestora și să te îmbolnăvești din nou. De asemenea, periuțele de dinți ale copiilor este bine să fie schimbate mai des decât cele ale adulților, pentru că ei au dinții mai sensibili și mai predispuși la probleme dentare. 
      unica.ro
    • julia122997
      De julia122997
      O cina sanatoasa inseamna o cina care aduna toate vitaminele si mineralele in farfurie, si care nu exagereaza in grasimi, carbohidrati, sare. In plus, cantitatile pe care ni leasezam pe farfurie in prag de seara, inainte de culcare, nu trebuie nici ele neglijate. Carbohidratii si proteinele nu trebuie sa depaseasca insumat 200 de grame. Pe de alta parte, legumele, mai ales daca sunt consumate crude, pot fi servite in orice cantitate. Un exemplu de farfurie ideala pentru cina ar fi: 120 g de carne preparata termic la gratar sau in cuptor, 80 g de carbohidrati - sub forma de orez, cartofi, paste si 200 g de salata sau muraturi sau aceeasi carne alaturi de 200 g de legume preparate termic.
      Desigur ca modul acesta de a servi cina in fiecare seara devine plictisitor, oricat de gustos ar fi totul. Asa ca avem nevoie de un meniu cat mai diversificat. Ideile de mai jos te vor ajuta, nu numai sa diversifici cinele in familie cu preparate noi si sanatoase, ci si sa iti stimulezi propria imaginatie si sa vii chiar tu cu idei noi si gustoase. Iar fiecare dintre aceste idei poate fi pusa in practica si finalizata in mai putin de 30 de minute, daca ai toate ingredientele la indemana si putina iscusinta in bucatarie.
      Briosele si tartele   

      Suna oarecum nepotrivit, nu-i asa? Cum sa servesti briose sau tarte la cina? Poate ca desert. Insa, da, poti face asta, transformand briosele si tartele intr-o cina sanatoasa, aspectuoasa, usor de mancat si de adorat de intreaga familie. Exista multe optiuni de preparare a lor. Ingredientele lor principale sunt faina, oul si lapte sau lapte batut. Practic, acestea ingrediente de baza le poti amesteca cu ingredientele preferate de familie: masline, sunca, bacon, cascaval si tot in ele poti "ascunde" ingrediente mai putin favorite precum broccoli, spanac, dovlecei, conopida.
      Pastele

      Italienii ne-au adus bucuria si diversitatea pastelor. Usor de preparat, ele pot fi asociate cu cele mai diverse sosuri si, este imposibil, sa existe vreo persoana care sa nu le aprecieze. Fierberea unor paste nu necesita mai mult de 10 minute. Un sos mai complicat, precum cel pentru paste carbonarasau bolognese, poate fi preparat in 30-40 de minute. Insa exista retete si mai rapide, care pot oferi pastelor un gust deosebit, precum un sos de smantana cu unt si cascaval afumat, sau un amestec de crema de branza, cu bucati de gorgonzola, cu dovlecei pe gratar sau cu spanac si rosii uscate la soare, daca tineti post.
      Salatele

      Orice nutritionist, daca il intrebi, iti va spune ca cina ideala este reprezentata de salate, care pot fi servite, nu neaparat in modul clasic de frunze verzi si legume crude, ci si ca un amestec de proteine si vitamine si chiar si carbohidrati. Desigur, trebuie sa ne ferim de salatele grele, care implica maioneza, precum salata boeuf, insa putem combina cartofii cu masline, ceapa si carne la gratar intr-o salata orientala reinterpretata, sau paste, cuscus sau orez alaturi de alte ingrediente delicioase. Salatele au si un alt mare avantaj: se prepara foarte repede.
      Pestele 

      Pestele este cu siguranta cea mai sanatoasa si rapida sursa de proteine pentru cina. DE fapt, mai mult, el contine proteine de calitate ridicata si alte nutrimente esentiale, putine grasimi saturate si, cel mai important, acizi grasi Omega 3. De asemenea, pe langa proteine pestele contine seleniu, iod si zinc; seleniul este un antioxidant puternic care apara organismul de toxine (inclusiv de cancer), iodul este esential pentru un metabolism sanatos iar zincul ajuta sistemul imunitar sa lupte impotriva agentilor patogeni (raceala si gripa). Pestele gras (somon, pastrav, macrou, hering si sardine) contine cantitati mari de vitamina A si D. Vitamina A este necesara pentru sanatatea pielii si a ochilor, iar vitamina D pentru a ajuta corpul sa absoarba calciul in procesul de crestere a oaselor. Alege specii care se pragtesc usor, fileurisi evita speciile care sunt bogate in mercur, precum: rechin, peste-spada, macrou, biban dungat, lufar, biban de mare chilian, biban auriu, peste-pion rosu, macrou spaniol din Golful Mexic si stiuca din Marile Lacuri.
      Poti prepara pestele atat la cuptor, cat si pe gratar sau la abur. Practic, in toate cazurile nu iti ia mai mult de 20 de minute sa fie gata. Diferenta de gust este data de mirodeniile pe care le folosesti. La cuptor se asorteaza bine cu praz sau/si usturoi si cu capere si putin ulei de masline. La gratar este bine sa il lasi necondimentat, dar sa il tii in putina zeama de lamaie cu sare inainte de gatire. La abur, aseaza-l langa legumele preferate si lasa-l sa absoarba aroma lor.
      Carnea de pui sau de curcan

      Carnea de pui sau de curcan are un continut scazut de colesterol si se prepara usor si repede. Astfel, acestea doua devin principalele noastre recomandari de carne daca vrei sa prepari o cina rapida. Este bine de stiut ca proteinele care provin din surse animale, precum carnea sunt denumite complete, deoarece contin toti cei 9 aminoacizi esentiali. De asemenea, avem nevoie de aproximativ 1g de proteina pentru fiecare kilogram pe care il cantarim, iar recomandarile specialistilor este ca sursa principala de proteine sa fie carnea, un consum de aproximativ 120 g de carne pe zi fiind ideal. Cele mai rapide modalitati de preparare a carnii de pasare sunt la gratar sau, daca alegi carne tocata, poti face chiftelute, tot pe gratar. Hamburgerii, chiar daca nu suna tocmai sanatos, sunt o optiune grozava daca alegi ingredienete sanatoase: chiftelute de curcan facute pe gratar, salata, legume, un sos usor de smantana, putin bulion, o felie de cascaval si deliciul este gata.
      Fructele de mare

      Fructele de mare constituie o delicatesa plina de nutrimente, si, desi la noi nu le gasim intotdeauna in stare proaspata, chiar si congelate pot sa ofere preparatelor un gust aparte. Sanatoase, cu putine calorii dar cu multe nutrimente, fructele de mare pot fi preparate in cele mai diverse moduri si in cel mai scurt timp. Intra si ele pe lista noastra drept candidate ale unei cine rapide. Fructele de mare sunt bogate in vitamina B12, fier potasiu si magneziu, precum si alte minerale necesare organismului. Contin si acizi grasi omega 3 care sunt considerate grasimi sanatoase. Sunt o sursa ideala de proteine, intaresc sistemul imunitar si sunt ideale pentru sanatatea sistemului nervos. Pentru un plus de savoare, prepara sosuri din humus, teriyaki sau marinara. Stropeste-le cu zeama de lamaie sau condimente cum sunt: marar, chimen, coaja de lamaie, usturoi, turmeric si piper. Pentrupreparare rapida le poti pune pe gratar sau in cuptorul incins, pe hartie de copt si stropite cu putin ulei de masline.
      Ciupercile

      Si ciupercile pot fi preparate rapid, si tot ele sunt si o sursa importanta de proteine. Pot reprezenta atat garnitura unei fripturi cat si un preparat de sine statator. Nutrimentele pe care le contin sunt diferite de cele ale legumelor oferind majoritatea vitaminelor de tip B, in special riboflavina (B2), niacina (B3), acid pantoteic si biotina, dar din pacate dispun de cantitati mici de vitamina A sau C. Ciupercile reprezinta si o sursa de fibre alimentare si potasiu (o singura ciuperca Portabella poate contine mai mult potasiu decat o banana), zinc si seleniu, dar si de vitamina D sau fier, constituind veritabile surse de vitamine si minerale. 100 g de ciuperci contin 0 grasimi, sare in cantitati reduse si intre 35-100 kJ/100 g, in functie de soi. Un aspect interesant este faptul ca au in compozitie aproximativ 90% apa. Rapid ciupercile pot fi gatite sub forma de piure si se asociaza cu cereale sau in combinatie cu morcov, dovlecel, ceapa, rosii, vinete, dar poti fi preparate rapid si pe gratar, fierte si adaugate in salate sau in tocanite.
      Legumele

      Recomandarea general valabila este de a consuma cel putin doua portii de legume zilnic, o portie reprezentand ½ cana de legume crude, gatite sau tocate sau 1 cana de legume cu frunze. Daca vrei o preparare rapida, iti recomandam sa folosesti legumele cu frunze verzi, precum sparanghelul, broccoli, spanac, varza de Burxelles, care se fierb foarte repede. Poti folosi, de asemenea, si alte legume care se prepara repede precum dovlecel, vinete, conopida, ardei gras, anghinare, cartofi. Desigur, exista si optiunea legumelor congelate sau la conserva. cele congelate se prepara ca si cele proaspete, iar cele la conserva, majoritatea poti fi consumate ca atare, dar folosite si in mancare, si au un timp de preparare mai rapid.
      Orezul

      Orezul este un aliment emblematic pentru mai mult de jumatate din populatia globului, reprezentand sursa energetica de origine alimentara predominanta pe planeta. Orezul este in mod uzual spalat inainte de fi gatit pentru a indeparta amidonul in exces; se efectueaza de mai multe ori operatiunea pana cand apa devine clara (se imbunatateste gustul si textura sa). Recomandarea noastra este sa il pui la inmuiat dimineata, pentru ca seara la cina sa reduci timpul lui de preparare. Orezul poate fi gatit prin fierbere sau la abur si absoarbe apa in timpul prepararii (metoda absorbtiei); se recomanda in acest sens sa fie utilizata o cantitate de apa similara volumului de orez. Daca este fiert rapid, se poate utiliza mai multa apa care va fi scursa inainte de a servi (metoda nu este indicata la orezul fortifiat). Exista si aparate speciale de gatit orezul care simplifica operatiunea. Il poti combina si cu alte legume, cu ciuperci sau cu orice tip de carne. Retetele cu orez sunt numeroase si gustoase si, pentru ca in ultima vreme au aparut multe soiuri diferite, care au un timp redus de preparare, chiar si de 10 minute, reprezinta una dintre optiunile ideale pentru o cina rapida.
      Cuscusul

      Nou-intrat in bucataria romaneasca, cuscusul sau couscous, este originar din Tunisia, Algeria, Libia si Egipt. El reprezinta, de fapt, niste granule mici, rotunde, din faina de grau dur, care sunt preparate foarte rapid. Unele produse se prepara in 3-4 minute, turnand apa fierbinte peste el, altele necesita fierbere de aproximativ 10-12 minute. La o cana de cuscus se foloseste o cana de apa. 1 cana reprezinta o portie de cuscus. Oricum ar fi preparat, cuscusul este foarte versatil, pentru ca poate fi folosit ca si garnitura, simplu sau alaturi de legume, poate fi folosit in salate sau, chiar si in prepararea deserturilor.
      Tu ce vei pregati diseara la cina?
      qbebe.ro
  •