Obiceiuri sănătoase pe care e bine să le practici la lucru


    O bună parte din viață o petrecem la lucru, din acest motiv obiceiurile pe care le însușim la serviciu pot fi esențiale pentru sănătatea noastră. Vezi mai jos o listă de obiceiuri care te vor menține într-o stare bună chiar și în cele mai încărcate zile de muncă. 

working-time-regulations-210245872.jpg

1.Mănâncă regulat 

Chiar dacă cei din jur mănâncă în fugă, pe birou sau iau gustări nesănătoase, nu este un motiv să faci la fel. Asigură-te că îți aloci măcar o jumătate de oră pentru pauza de prânz și că mă mănânci măcar un fel de mâncare caldă, fie că ieși la masă cu colegii sau că îți aduci ceva de acasă ce poți încălzi la microunde.

2. Fă mișcare 

Statul pe scaun dăunează sănătății așa că profită de orice ocazie pentru a te ridica de la birou și a face mișcare. Du-te și umple-ți sticla cu apă, vorbește față în față cu un coleg în loc să îl suni pe interior, fă o plimbare scurtă în jurul clădirii când ai timp liber. Astfel, nu numai că vă vei arde calorii dar îți vei reîmprospăta mintea și te vei relaxa.

Un alt truc este parchezi mai departe decât de obicei sau să urci pe scări în loc să iei liftul.

3. Protejează-ți ochii

Dacă petreci mult timp la calculator, ochii tăi sunt supra solicitați. Distanța dintre ochi și ecran trebuie să fie de o lungime de braț. Trebuie să fii capabilă să citești ceea ce se află pe ecran de la acea distanță. Dacă nu o poți face, atunci pur și simplu mărește dimensiunea fontului.

4. Hidratează-te

Atunci când te afli la birou, este ușor să uiți să bei suficientă apă. Cel mai frecvent motiv pentru care mulți oameni se simt obosiți sau demotivați în jurul orei trei după-amiaza este că sunt deshidratați.

Ar trebui să bei cel puțin 10 pahare de apă în timpul unei zile, ceea ce înseamnă că mai mult de jumătate din acestea trebuie să fie băute în timpul petrecut la serviciu. Pentru a fi sigură că nu uiți. îți poți seta telefonul să îți amintească la fiecare jumătate de oră. Ia o scurtă pauză, bea apă și apoi întoarce-te la treabă.

kudika.ro





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


  • Conținut similar

    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      Ai observat că alegerile celui mic se focalizează pe chips-uri, produse din făină albă, dulciuri și prăjeli? Este momentul să iei măsuri pentru a preveni riscurile pentru sănătate, dar trebuie să procedezi subtil pentru a nu elimina brusc toate aromele care îi plac. Chiar dacă tu știi deja care sunt beneficiile legumelor și fructelor proaspete, precum și ale produselor lactate sau ale fripturii slabe, cel mic va avea nevoie de o perioadă de adaptare și nu este util să încerci să faci prea multe schimbări simultan.
      Potrivit specialiștilor, aproximativ 60% dintre copiii cu vârste cuprinse între 9 și 12 ani au un meniu deficitar în nutrienți și numai 20% dintre ei consumă cele 5 porții de fructe și legume recomandate zilnic. În plus, 10% din totalul de calorii este reprezentat de produse de tip fast food. 
      De unde ar trebui să începi?
      Este indicat să avansezi cu pași mici spre meniul ideal pentru ca și copilul tău să ajungă să aprecieze gustul natural, fără un exces de zahăr sau sare. Îi poți oferi în continuare câte o prăjitură sau o brioșă, dar asigură-te că alături pui și felii de fructe sau nuci crude. 
      Iată cum trebuie să procedezi timp de 5 săptămâni pentru a crea un meniu benefic pentru copilul tău:
      Prima săptămână: adaugă o porție de fructe în fiecare zi
      Majoritatea copiilor adoră cerealele și vor mânca un castron mare înainte de a pleca la școală sau a merge la joacă. Nu îi interzice acest lucru, dar oferă-i o porție de fructe înainte de bolul de cereale. Dacă tocmai s-a sculat și îi este foame precis va accepta o jumătate de banană, 5-6 felii de portocală sau un bol mic de zmeură ori mure. În continuare îl poți lăsa să-și aleagă cerealele preferate. De asemenea, copilul tău nu va avea nimic împotrivă dacă amesteci fructe de pădure cu micul dejun clasic, dar nu exagera. 
      Fă o schimbare și nu îi mai oferi prăjituri cu lapte după ce se întoarce de la școală. Prepară un smoothie cu ingrediente naturale. Amestecă în blender o cană de suc de portocale, ½ banană, ½ cană de iaurt simplu și 10 căpșuni proaspete. O altă variantă este să-i adaugi fructe și la masa de prânz pe care o ia la școală.Poți încerca merele, perele, strugurii sau piersicile.
      A doua săptămână: adaugă o porție de legume în fiecare zi
      Dacă mai sunt doar 5 minute până la ora cinei poți servi un aperitiv format din broccoli, cartofi dulci sau o salată de crudități. Copiilor le plac de obicei boabele de mazăre și porumb congelate, așa că merită să testezi această variantă. În loc de chips-uri sau alune prăjite dă-i copilului rondele crocante de morcov, boabe de strugure sau roșii uscate cu ulei de măsline.
      Nu uita că legumele pot fi consumate și pe cale lichidă, în cadrul unui smoothie.
      A treia săptămână: adaugă o băutură sănătoasă în fiecare zi
      În loc să lași copilul să plece de acasă cu o sticlă de suc cu mult zahăr, mai bine alege sucul natural de fructe sau laptele semidegresat. O sticlă de suc acidulat conține aproximativ 10 lingurițe de zahăr și 150 de calorii, așa că este mai util să creezi o variantă acidulată benefică, combinând în părți egale suc de fructe cu apă minerală.
      A patra săptămână: adaugă o gustare sănătoasă în fiecare zi
      Între micul dejun și masa de prânz oferă-i copilului un mix de fructe confiate și nuci, iaurt sau boabe de strugure. Sunt alternative delicioase pentru prăjituri sau chips-uri. Poți opta și pentru popcorn preparat acasă, cu puțină sare sau batoane granola, cu ingrediente naturale și unt de arahide.
      A cincea săptămână: adaugă un aliment cu un conținut foarte ridicat de fibre în fiecare zi
      Analizează cu atenție conținutul cerealelor de la micul dejun și înlocuiește ambalajele atractive, care pot ascunde mult zahăr adăugat, cu fulgi integrali de secară, grâu sau hrișcă. Pentru o schimbare treptată nu elimina brusc marca de cereale care îi place copilului, ci înjumătățește porția și adaugă fulgi de cerale integrale, crescând treptat proporția de ingrediente naturale. Pentru a menține gustul dulce poți adăuga miere sau zahăr brun.
      Utilizează orez integral, roșu sau negru pentru felurile de mâncare preferate ale copilului și optează pentru pastele din grâu dur când alegi rețete noi.
      eva.ro
    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      Comisia Europeană a interzis recent comercializarea acestora în blocul comunitar, transmite Știri.md cu referire la unica.md.
      În ţara noastră însă acestea pot fi cumpărate uşor. Medicii trag un semnal de alarmă şi atenţionează că pasta gelatinoasă are o compoziţie chimică periculoasă. Jucăria slime pentru copii este periculoasă datorită substanţei care o face elastică. 
      Preţul unui slime este de doar 20 de lei, însă efectele pe care acesta le poate provoca ar putea costa scump. Unii comercianţi nu știu că jucăriile pe care le vând pot provoca intoxicaţii grave. Nici cumpărătorii nu sunt conştienţi de riscuri.
      Potrivit legii, pentru a interzice vânzarea slime-urilor periculoase, Agenția pentru Protecția Consumatorilor trebuie să înregistreze cel puțin o reclamație din partea cumpărătorilor.
      Până acum însă acest lucru nu s-a întâmplat. Medicii trag un semnal de alarmă şi spun că în fiecare zi câțiva copii ajung la Institutul Mamei şi Copilului după intoxicaţii cu substanțe chimice periculoase. 
      De multe ori, micuţii prepară smile-uri artizanale conform reţetelor de pe Internet, folosind substanțe chimice de uz casnic. În rezultat, se aleg cu arsuri.
      „În primul rând, este vorba de o arsură chimică a cavității bucale, a esofagului și a stomacului. Aceasta duce la cicatrizarea esofagului, cu îngustarea ulterioară a acestuia şi până la obstrucția completă. Copilul nu poate mânca, mâncarea nu trece prin esofag în stomac”, a spus şeful secţiei Terapie Intensivă, IMC, Mihail Maliţev.
      Aceste intoxicaţii sunt deosebit de periculoase pentru copiii de până la 3 ani. O dată cu apariția simptomelor precum înroșirea gurii, lăcrimarea, anxietatea și lipsa poftei de mâncare, trebuie să consultați imediat un medic.
      unica.md
    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      Potrivit unui cardiolog renumit din Mexic, Enrique C. Morales Villegas, este vorba despre mâncarea mexicană. Doctorul spune că aceasta este mai periculoasă chiar și decât cea de tip fast-food.
      „Aceasta este o combinație de hrana prajită, mâncare nesănatoasă și băuturi răcoritoare”, spune cardiologul despre pericolul cumulat pe care mâncarea mexicană îl reprezintă.
      Villegas consideră că vina ar purta-o concepția despre viață a oamenilor, întrucât aceștia se concentrează mai mult asupra confortului.
      „Oamenii mănâncă prea mult în fiecare zi, se uită multe ore la televizor, petrec două ore în fața calculatorului și fac mai puțin de 10 minute de activitate fizică”, a descris el stilul de viață al mexicanilor.
      Specialistul propune ca guvernul țării sale să măsoare parametrii de sănătate pentru toți tinerii de 18 ani din Mexic. Astfel, colesterolul, tensiunea arterială și indicele de masă corporală ar trebui măsurate la fiecare trei ani, conform recomandării cardiologului mexican.
      Conform unui sondaj, în Mexic, obezitatea afectează 73% dintre femei, 69% dintre bărbați și 35% dintre adolescenți.
      zugo.md
    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      În cel mai bun caz, bolnavii se aleg cu nasul înfundat, dar sunt situații când persoanele pot ajunge și la spital sau chiar să-și piardă viața. Cei care au astfel de plante lângă casă sau pe dealuri sunt obligați de lege să o stârpească, amenzile variind între 600 și 4500 de lei.
      Radu Vrabie a descoperit că este alergic la ambrozie acum trei ani. De atunci, sfârșitul verii și începutul toamnei sunt un adevărat chin pentru el, scrie tv8.md.
      RADU VRABIE, ALERGIC LA AMBROZIE: „În special luna august, când apare ambrozia, este un fel de perioadă de grație pentru cei care sunt alergici. Probabil cel mai neplăcut sunt ochii. Se infamează foarte mult. Cea mai comună este problema nazală. Vorbești pe nas. Dar cea mai gravă este imposibilitatea de a respira”.
      Și tratamentul pentru ameliorarea simptomelor îi dă bătăi de cap.
      RADU VRABIE, ALERGIC LA AMBROZIE: „Spre deosebire de alte țări, nu există niciun program de tratament. Tratamentul este simptomatic. Folosești unele picături pentru ochi și nas care cumva îți ușurează activitatea și aștepți luna noiembrie, zilele cu ploaie ca toată aceasta să finalizeze”.
      Oamenii se plâng că plantele cresc în continuare peste tot și cer soluții de la autorități.
      MIHAELA DICUSAR, REPORTERĂ TV8: „În sectorul Ciocana al capitalei ambrozia se simte ca la ea acasă. Mai multe plante pot fi observate chiar în curțile blocurilor de locuit. Deși în fiecare an autoritățile dau asigurări că aceasta va fi combătură, problema rămâne nesoluționată”.
      „Cum a fost, așa și a rămas. Mai ales că noi lucrăm în sectorul Ciocana. Acolo planta este peste tot. Ne-am fi dorit ca această problemă să fie rezolvată”.
      De partea cealaltă, ministerul Agriculturii a lansat, la începutul verii, o campanie prin care avertizează oamenii despre pericolul ambroziei și îi îndeamnă să o stârpească.
      „Pentru o viață liniștită, distrugeți ambrozia fie mecanic, manual sau chimic, începând din luna iunie, înainte de răspândirea polenului”.
      Cei care nu respectă legea riscă amenzi între 600 și 4500 de lei. Deocamdată, reprezentanții Inspectoratului General de Poliție nu ne-au răspuns la telefon pentru a ne spune dacă au fost aplicate astfel de amenzi. Între timp, experta în sănătate publică, Luminița Suveică, spune că ambrozia poate provoca diferite complicații.
      LUMINIȚA SUVEICĂ, EXPERTĂ ÎN SĂNĂTATE PUBLICĂ: „Pot fi tot felul de simptome. Strănut, nas înfundat, mâncărime, tuse. La cei cu bronșite cronice pot fi acutizări. La nivelul pielii pot apărea erupții. Cea mai gravă formă este șocul anafilactic. Poate duce până la deces. Apar edeme interne și externe”.
      Potrivit expertei, principala măsură de prevenire a alergiei este evitarea locurilor unde știm că putem întâlni aceste plante. De asemenea, ar fi bine să purtăm măști de protecție și să ne spălăm cât mai des pe mâini și pe față.
      LUMINIȚA SUVEICĂ, EXPERTĂ ÎN SĂNĂTATE PUBLICĂ: „Cel mai important este responsabilitatea fiecăruia dintre noi. Suntem responsabili de locul unde activăm, locuim”.
      Alergicii la ambrozie au creat și un grup online unde-și povestesc experiențele. Tot acolo, a fost elaborată o hartă interactivă cu locurile unde poate fi găsită această plantă. (poza cu harta) Acum o lună, și ministerul Sănătății a emis un ordin prin care îndeamnă autoritățile locale să distrugă ambrozia, mai ales, în spațiile publice.
      tv8.md
    • julia122997
      De julia122997
      1. Nunta cu nași
      Primul dintre obiceiuri, la care se renunță, a fost faptul că tinerii din ziua de azi nu-și mai iau nași de cununie.
      „Din ce în ce mai multe cupluri renunță la nași. Dacă este să ne gândim la cauzele care au provocat astfel de decizii, probabil, ar fi migrația masivă, dar și faptul că, tinerii în acest fel evită asumarea anumitor obligații. Adesea, cuplurile care se decid să își ia nași se confruntă, pe ultima sută de metri, cu un șir de probleme și neînțelegeri cu nașii deoarece aceștia la rândul lor au niște cerințe cu care mirii nu sunt de acord”, povestește Alina.
      2. Ședința foto de acasă
      Iată că, cuplurile care decid să-și unească destinele și să facă o nuntă se pare că nu mai vor să facă poze cu procesul de „îmbrăcare” al miresei sau cu „pețitul” acesteia, mai nou tinerii evită astfel de locuri pentru a face poze.
      „Îmbrăcatul mirilor, pețitul miresei sau luarea nașilor de acasă nu mai reprezintă, pentru mulți tineri, părți care trebuie „neapărat imortalizate prin poze”. În schimb, mirii moderni aleg să facă fotosesiuni tematice fie într-un studiou special amenajat, hotel sau parc, muzeu ori castel. Iar dacă totuși s-a apelat la nași, atunci aceștia preferă să vină direct la restaurant, cu invitații lor, și acolo se optează pentru o mini fotosesiune împreună cu mirii”.
      3. Furatul miresei
      Organizatoarea de nunți, ne spune că și această tradiție este, tot mai des, lipsită din lista de preferințe ale mirilor.
      „Furatul miresei este o tradiție străveche care se spune că dacă mireasa se lasă furată, înseamnă că inima ei nu îi aparține mirelui actual, dar celui care a furat-o. În zilele noastre invitații fiind în necunoștință de cauză fac show și caterincă pe această tradiție. Totuși marea majoritate a mirilor mai moderni, renunță la aceasta”, spune ea.
      4. Aruncatul buchetului 
      Ei bine, în cazul acestui obicei, de cele mai dese ori este mai degrabă reinventat.
      „Aruncatul buchetului nu este o tradiție care a fost dată uitării, dar este o tradiție care a suferit anumite modificări, a devenit mai stilizată, am putea zice. Spre exemplu, mireasa decide să dăruiască, personal, sau să transmită acest buchet uneia dintre prietene sau unei fete care știe că în scurt timp va fi mireasă. Are loc transmiterea eștafetei mai degrabă și nu „goana după buchetul miresei””, povestește Alina.
      5. Taraful Tradițional
      Tinerii mai moderni preferă un Dj! Iar această decizie este ghidată nu doar din considerente practice, dar și din cauza faptului că, acesta nu este atât de costisitor.
      „Taraful tradițional este, tot mai des, schimbat pe un Dj. Acesta este mult mai solicitat deoarece este mai ieftin și în același timp, poate satisface gusturile și necesitățile tuturor invitaților”.
      6. Despodobitul miresei
      O tradiție care rar se mai întâlnește în ziua de azi. Aceasta a pierdut vădit din popularitate.
      „Despodobitul miresei sau cum se mai zice, dezbrăcatul miresei este o tradiție care rar se mai întâlnește la nunțile moderne. Se pare că această tradiție este refuzată de către tineri nu doar din motiv că la „nunțile moderne” nu se practică astfel de obiceiuri, mirii nu-și doresc să fie îmbrobodiți și „înfofoliți” în daruri și năframe”, spune organizatoarea de nunți, Alina Ciobanu.
      ea.md
  •