Machiaj impecabil pe canicula


  • 819
  • După ce ți-ai dat toată silința ca machiajul să arate perfect, îl vezi cum se topește sub soarele torid. Există soluții și pentru astfel de situații!

machiaj-pe-canicula.jpg

Căldura aduce cu ea transpirație, iar pielea produce mai mult sebum – iată doi factori importanți care pun la grele încercări rezistența fardurilor. Există câțiva pași simpli pe care să-i urmezi înainte și după ce aplici machiajul, ca totul să arate perfect multe ore.

Se poartă texturile fine

Vara, regula de aur pentru un machiaj perfect este să aplici o cremă hidratantă lejeră. Dacă este prea grasă, tenul va transpira şi machiajul nu va rezista. Gelurile și serumurile sunt ideale.

Răcoreşte tenul înainte de aplicarea machiajului

Imediat ce ieşi de la duş, pielea încă transpiră şi nu este un moment bun pentru a începe să aplici machiajul, fiindcă ar fi absorbit imediat. Aplică-l după cel puţin 15 minute, când corpul s-a răcorit. Poți grăbi procesul fie finalizând duşul cu un jet de apă rece, fie aplicând pentru 2-3 minute o compresă rece pe faţă.

Fă economie

O altă modalitate prin care eviți deteriorarea machiajului din pricina căldurii este să reduci la minimum cantitatea de fard pe care o folosești. Un strat prea gros de fond de ten va ține de cald pielii, făcând-o să transpire. O cremă cu pigment și un fard corector sunt suficiente.

Folosește apa termală

După ce ai finalizat machiajul, răcorește-l cu puțin apă termală rece. E bine s-o păstrezi în frigider pentru a da un plus de prospețime. Pulverizează de la distanță, pentru a fixa, nu pentru a-l strica!

Pariază pe primer sau pudră

Primerul este un produs cremos, uşor, care face ca machiajul să se menţină intact mai mult timp. Se folosește ca bază de machiaj, înainte de a aplica fondul de ten. Dacă alegi doar o cremă BB sau una de faţă cu SPF 50 şi pigment, atunci poţi fixa machiajul aplicând un strat foarte subţire de pudră. Aceasta fixează machiajul şi menţine tenul mat mult timp, absorbind excesul de apă şi sebum.

Alege mascara waterproof

Este formula ideală atât pentru vremea foarte caldă, cât şi pentru cea umedă. Fie că te scalzi, fie că este o zi caniculară sau te prinde o ploaie torenţială de vară, machiajul va rămâne intact.

Înlocuieşte fardurile pulbere cu unele cremoase

Fardurile pulbere au tendinţa să se estompeze peste zi şi chiar să se întindă. În schimb, cele cremoase vor aduce un plus de luminozitate şi vor rămâne bine fixate pe piele. Şi la ruj ai putea să renunţi în favoarea unui gloss, care este mult mai hidratant şi nu se va întinde inestetic la primii stropi de transpiraţie a tenului.

femeia.ro


Поделись новостью с друзьями!