Fumul de grătar, un real pericol pentru sănătatea pielii tale. La ce pericole te expui?


    Nenumărate studii au arătat cât de nocive pot fi produsele preparate pe grătar, în special carnea gătită în acest mod. Promovată ani la rând ca fiind o variantă sănătoasă, cercetările au evidențiat impactul negativ pe care această metodă de a găti carnea îl poate avea asupra sănătății. 

De ce este fumul de grătar un real pericol pentru sănătatea pielii tale?

Dacă până acum credeam că sănătatea poate fi pusă în pericol doar în urma consumării produselor gătite pe grătar, cercetătorii vin acum cu o nouă ipoteză. După ce au studiat această problemă în detaliu, oamenii de știință au descoperit că fumul eliminat în momentul preparării cărnii conține substanțe numite hidrocarburi aromatice policiclice, acestea favorizând apariția cancerului. Un studiu realizat în China a arătat că aceste substanțe nu ajung în organism doar prin ingerarea produselor, ci și dacă sunt inhalate sau dacă intră în contact cu pielea, potrivit agerpres.ro.

barbecue-bbq-beef-1105325.jpg

Cercetătorii atrag atenția că oamenii se expun pericolului chiar și atunci când nu consumă carne preparată la grătar, existând un risc destul de ridicat de a dezvolta cancer de piele, boli pulmonare sau mutații ADN. Aceste rezultate au fost obținute după ce mai mulți voluntari au consumat carne la grătar sau au intrat în contact cu fumul de grătar. Mostrele de urină au arătat că cel mai ridicat nivel de hidrocarburi aromatice policiclice a fost depistat în cazul celor care au consumat carnea la grătar, pe locul doi fiind cei care doar au intrat în contact cu fumul de grătar.

Sursa: avantaje.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Vizitator Admin

Postat

Mai bine scriti despre fumul de tigara ca fumatorii nu inteleg si fumeaza alaturi de copii mici!!!

Partajează acest comentariu


Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri


Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.