Femeile absorb anual 2-3 kg de substante toxice prin intermediul produselor cosmetice uzuale


  Rutina zilnică a femeilor implică folosirea demachiantului, a cremei de faţă, a produselor de machiaj şi a altor produse pentru igienă, multe dintre acestea conţinând componente toxice. Afectate nu sunt numai femeile, ci şi bărbaţii, pentru că şi produsele destinate lor (cremă sau spumă de ras, after-shave, şampon) au aceleaşi ingrediente periculoase. Dar cel mai grav este că astfel de substanţe se regăsesc inclusiv în produsele destinate îngrijirii copiilor. Faptul că produsele cosmetice sunt făcute să stea mult pe raft, spre deosebire de produsele alimentare, contribuie la toxicitatea lor şi la potenţialul cancerigen ridicat.

cosmetics-1367781_960_720.jpg

Produsele cosmetice sunt adesea nişte „cocktailuri” de chimicale cu acţiune cancerigenă, iritanţi ai pielii, toxine de creştere (care afectează dezvoltarea fizică şi mentală la copii), perturbatori endocrini (substanţe care opresc sau blochează transmiterea de hormoni în corp şi se interpun astfel în dezvoltare), agenţi mutageni (cauzează mutaţii ale ADN-ului care duc fie la cancer fie la afecţiuni congenitale), neurotoxine (substanţe chimice care afectează sistemul nervos), toxine de reproducere (care afectează sistemul reproductiv) şi sensibilizatori (substanţe chimice care provoacă reacţii alergice în ţesuturile normale în urma expunerii repetate la acestea).

Pe lista celor mai periculoase produse conduc detaşat parabenii, conservanţi utilizaţi în aproape toate produsele pentru piele şi păr, inclusiv săpun, şampon, deodorant şi chiar loţiuni pentru bebeluşi. Parabenii sunt extrem de utili în stoparea dezvoltării bacteriilor, dar specialiştii au descoperit şi că mimează efectele estrogenului, hormonul sexual feminin, care, printre alte acţiuni ale sale, poate contribui şi la dezvoltarea tumorilor canceroase maligne.

Un efect similar, de favorizare a apariţiei tumorilor, are şi aluminiul care intră în compoziţia deodorantelor şi antiperspirantelor. Sărurile de aluminiu şi zirconiu din compoziţia deodorantelor blochează glandele sudoripare şi reduc pentru câteva ore cantitatea de transpiraţie de la nivelul pielii. Totuşi, din cauza aluminiului care se absoarbe prin piele, deodorantele şi antiperspirantele care conţin acest element pot contribui la apariţia tumorilor mamare.

Lauril sulfatul de sodiu (SLS), utilizat, datorită capacităţii sale de a produce spumă, la fabricarea săpunului, şamponului, spumei de ras, pastei de dinţi, a spumei de baie şi în aproape orice soluţie personală de curăţare, este considerat responsabil pentru iritaţiile pielii. Această substanţă este un detergent puternic, agresiv, folosit la scară largă ca degresant pentru motoare! Săpunul, pasta de ras cu lauril sulfat de sodiu pot irita pielea, pot produce urticarie, şamponul poate determina căderea părului, alte produse pot provoca ulceraţii ale gurii, pot provoca iritaţii ale ochilor, pot afecta chiar definitiv ochii, mai ales la copii. Pătrunde foarte uşor prin piele şi poate ajunge la inimă, plămâni, ficat sau creier. Uneori, pe etichete, lauril sulfatul de sodiu este ascuns sub denumirea de substanţă pseudo-naturală, prin formula “provine din nucă de cocos”. Interacţionând cu nitriţii din apa de la robinet, lauril sulfatul de sodiu poate produce nitrozamine cancerigene.

În lacurile de unghii, în fixativul şi spuma pentru păr, în unele parfumuri se găsesc ftalaţii. Aceştia afectează plămânii şi pot produce malformaţii congenitale dacă în timpul sarcinii sunt utilizate cosmeticele cu ftalaţi. Aceştia afectează celulele spermatice şi pot provoca feminizarea bărbaţilor. Sistemul hormonal al ambelor sexe este tulburat şi de moscul sintetic, o substanţă care se regăseşte în compoziţia parfumurilor, a săpunurilor sau cremelor.

O cercetare semnificativă asupra impactului ftalaţilor a fost realizată de dr. Shanna Swan, profesor de obstetrică şi ginecologie la Universitatea din Rochester, care a găsit o legătură între această substanţă chimică şi feminizarea băieţilor.Cercetarea a identificat o legătură clară între expunerea prenatală la ftalaţi şi o distanţă anogenitală (ADG) redusă la bebeluşii masculi, o descoperire ce implică faptul că aceşti bebeluşi sunt susceptibili de a suferi o coborâre incompletă a testiculelor şi o subdezvoltare a penisului. Este interesant de remarcat că aceste modificări au apărut la niveluri de expunere la ftalaţi ce au fost înregistrate la un sfert dintre femeile din Statele Unite.

Etanolaminele (derivaţi ai amoniacului)sunt substanţe care pot afecta grav sănătatea noastră şi a celor dragi. Săpunurile, şampoanele, gelurile de duş, spumantele de baie, chiar şi produsele pentru copii conţin acest amestec fatal de substanţe (dietanolamină-DEA, trietanolamină-TEA şi monoetanolamină-MEA) care în contact cu nitriţii care se găsesc în apă, produc nitrozamine precum NDEA (N-nitrozodietanolamină), o substanţă foarte cancerigenă, care afectează în special rinichii şi care este absorbită foarte uşor de piele, mai ales de pielea fragedă a copiilor. Aceste substanţe sunt iritante pentru ochi, afectează foliculul pilos şi cauzează uscarea şi căderea părului.

Încă un exemplu care pune şi mai multe semne de întrebare în legătură cu siguranţa produselor de îngrijire personală este formaldehida: o substanţă iritantă, cancerigenă, folosită în industria mobilei. La un moment dat, formaldehida a fost eliminată din producţia mobilei, însă se foloseşte la scară largă sub formă de conservant şi dezinfectant în şampoane, lac de unghii, întăritori pentru unghii şi produse pentru creşterea părului. Provoacă alergii, ameţeală, dureri de cap şi dureri cumulate. Este considerată halucinogenă de către IARC (International Agency for Research on Cancer) şi „probabil cancerigenă” de către EPA (Environmental Protection Agency). Prezenţa ei este adeseori mascată, datorită faptului că intră în componenţa altor ingrediente, precum hidantoină, ori surfactanţi, cum ar fi lauril sulfatul de sodiu. Este de asemenea bine de ştiut că produsul mai apare şi sub numele de formalină sau MDM.

Unele creme hidratante pot conţine sub numele de vaselină sau parafină, un amestec de hidrocarburi aromatice din petrol sau alte produse derivate din petrol, ale căror denumiri de pe etichete conţin prefixele „propyl” sau „methyl”. Acestea nu lasă pielea să respire, blocând astfel eliminarea toxinelor din corp. Pot provoca sensibilitate la lumină şi pot sărăci pielea de propriile uleiuri naturale, efectul fiind uscarea şi crăparea acesteia, îmbătrânirea prematură, acneea şi diverse alte afecţiuni ale pielii. O substanţă suspectă este şi cocamid MEA, care „leagă” ingredientele utilizate în multe tipuri de creme de faţă.

Padimate-O cunoscut şi ca octil-dimetil sau PABA este un ingredient comun în cremele solare. La fel ca şi DEA este un agent de formare a nitrozaminelor, favorizând formarea acestora sub influenţa ultravioletelor şi crescând astfel riscul de cancer de piele, situaţie ironică în condiţiile în care este utilizat tocmai ca ecran de protecţie.

Altă substanţă potenţial iritantă este benzil-alcoolul sau izopropilul, un solvent şi o substanţă alterantă, adică o substanţă care poate modifica structura altor substanţe chimice. Folosit la parfumarea produselor cosmetice sau a vopselelor de păr, în produse de curăţare a vopselei de păr, produse de exfoliere corporală, loţiuni de mâini, after-shave-uri şi parfumuri, acesta are ca efect îmbătrânirea prematură. Poate provoca greaţă, dureri de cap, înroşiri ale pielii şi depresii. De asemenea, usucă pielea şi provoacă crăpături ale acesteia care pot înlesni dezvoltarea bacteriilor.

Plumbul este conţinut în mai mult de jumătate din rujuri, conform unui studiu realizat de Coaliţia pentru Cosmetice Sigure din SUA. O treime din rujurile testate conţin o concentraţie de plumb care depăşeşte limita permisă de Administraţia Americană de Alimentaţie şi Medicamente (FDA). 39% din rujurile testate nu au prezentat urme de plumb. Coaliţia a confirmat faptul că produsele unor firme mai puţin scumpe, ca Revlon, nu prezintă urme de plumb în timp ce mărci scumpe ca L’Oreal, Cover Girl, şi Christian Dior au printre cele mai ridicate nivele. „Plumbul se depozitează în corp de-a lungul timpului, iar rujurile care conţin plumb, aplicate de câteva ori pe zi, în fiecare zi, pot duce la nivele periculoase de expunere. Cele mai recente studii arată că nu există un prag sigur al expunerii”, a declarat doctorul Mark Mitchell, preşedintele Coaliţiei pentru un Mediu Echitabil din Connecticut.

Plumbul este un cancerigen bine cunoscut care afectează sistemul hormonal. Este uşor absorbit prin piele şi se depozitează în oase. Mai poate provoca probleme comportamentale, de memorie şi de limbaj, dar poate conduce şi la o creştere a agresivităţii. Cei mai vulnerabili sunt copiii şi femeile însărcinate.

yatak-odasi-6-custom.jpg

Unele vopsele de păr cu efect lent conţin, de asemenea, plumb. Universitatea Xavier din Louisiana a făcut cercetări pe această temă şi a descoperit că unele mărci de vopsea de păr conţin de 10 ori mai mult plumb decât cantitatea admisă în vopseaua pentru locuinţe! Oricine lucrează cu vopsea de locuinţe sau locuieşte într-o încăpere proaspăt vopsită ştie ce reacţii poate să declanşeze aceasta: dureri de cap, strănut şi greaţă, pentru a numi doar câteva dintre ele.

Studiile ştiinţifice cu privire la legătura dintre folosirea vopselelor de păr permanente şi semi-permanente şi cancer au arătat faptul că prin pielea capului corpul absoarbe rapid substanţele chimice conţinute în aceste produse pe durata în care vopseaua trebuie să rămână pe pielea capului. De-a lungul anilor de folosire repetată se pot absorbi destule substanţe cancerigene pentru a declanşa cancerul, la vârste înaintate.

Gudronul de cărbune, folosit ca bază pentru vopseaua de păr şi pentru şampoanele contra mătreţii, se ştie că provoacă boli fatale precum cancerul şi o serie întreagă de afecţiuni comune precum astm şi dureri de cap. Pe eticheta produselor este menţionat ca FD&C sau D&C.

Parfumurile folosite în multe produse de îngrijire personală sunt de obicei pe bază de petroleum. Ele pot cauza dureri de cap, ameţeală, alergii, probleme respiratorii, iritarea pielii şi sensibilitate chimică. Din păcate FDA (Food and Drug Administration) nu cere nici în prezent fabricanţilor de parfum să îi prevină pe consumatori asupra substanţelor chimice toxice care se găsesc în produsele lor.

Talcul, un ingredient întâlnit în produse pentru faţă şi corp, precum şi presărat în cantităţi mici pe produsele contraceptive cum ar fi prezervativele, este un cancerigen cunoscut. Studii ştiinţifice l-au identificat ca fiind una dintre cauzele cancerului ovarian când se foloseşte în zona genitală, în primul rând pentru că talcul, un compus anorganic de silicat de magneziu, poate irita celulele care acoperă ovarele (Frederick R. Jelovsek, „Pudra perineală şi tampoanele pot provoca afecţiuni”). În plus, talcul se poate fixa în plămâni, provocând probleme de respiraţie şi posibil cancer pulmonar.

Talcul este un produs mineral obţinut prin extragerea minieră a rocilor de talc, care apoi sunt procesate prin sfărâmare, uscare şi măcinare pentru eliminarea altor reziduuri de minerale. Cu toate acestea, acest proces nu separă unele fibre minuscule care sunt foarte asemănătoare cu cele de azbest. Din această cauză talcul este asociat cu azbestul ca potenţial cancerigen. Oamenii de ştiinţă au analizat atent particulele de talc şi au găsit multe asemănări cu azbestul. Atât de multe încât în 1973 FDA (Food and Drug Administration) a elaborat o reglementare care să limiteze cantitatea de fibre asemănătoare cu azbestul din talcul cosmetic. Cu toate acestea nu s-a emis nici o hotărâre, în prezent talcul cosmetic nefiind reglementat în nici un fel.

suntsanatos.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • julia122997
   De julia122997
   Care sunt acestea? Îți vom spune în cele ce urmează:
   Pudra
   Excesul de sebum poate crea probleme multor femei pe parcursul zilei, însă, el poate fi corectat cu ajutorul pudrei potrivite. Alege aceast articol în funcție de tipul tenului tău, dar și de culoarea lui. Apoi, ține cont și de textura pudrei (presata, liberă, compactă/cremoasă). Nu uita că recomandat ar fi ca acest produs să se aplice în zona T, pentru că altfel ar putea arata destul de ciudat pe față.
   Fond de ten
   De-a lungul zilei poți să-ți mai atingi fața cu mâinile, să folosești șervețele, să ți se mai întindă din machiaj etc. Pentru a arată din nou cât mai bine ți-ar putea fi de mare ajutor.
   Mascara
   Doamnele și domnișoarele care obișnuiesc să se machieze zilnic nu trebuie să uite să-ți țină mereu în geantă un rimel. Acesta va înfrumuseța întregul aspect al feței, dând genelor un look îngrijit. Mascara e de mai multe tipuri, având efecte diferite (curbare, definire, volum) și mai nou e în trend să folosești și culori diverse.
   Ruj
   Dacă obișnuiești să te machiezi măcar puțin, atunci din trusă de make-up pe care o ai la tine mereu nu trebuie să lipsească rujul. Da, sunt modele foarte rezistente care stau bine pe buze mult timp, dar, într-o zi vei bea apa, vei mânca, vei vorbi și așa mai departe și se mai poate șterge din intensitate. E bine să ții mereu la ține un ruj mai universal, dar, dacă ții musai să îl folosești pe cel potrivit pentru ținuta aleasă în ziua respectivă sau pentru un anume eveniment, atunci varianta aia trebuie să fie în trusa ta.
   Farduri de pleoape și creioane pentru ochi
   Zona ochilor e foarte importantă și trebuie îngrijită în mod corespunzător. Dacă se întâmplă să îți între în ochi o geană, machiajul tău poate fi distrus încercând să o scoți. E o situație neplăcută, dar nu poți ști niciodată când se întâmplă, motiv pentru care produsele de refacere a machiajului din zonă ochilor sunt un „must have”.
   Acestea sunt unele dintre cele mai importante articole cosmetice importante pentru un make-up îngrijit întreagă zi. Însă, tu ești liberă să iei la tine tot ce știi că ai putea avea nevoie.
   agora.md
  • julia122997
   De julia122997
   "Radicalii liberi sunt molecule care pot degrada diferite componente ale celulelor, precum ADN-ul, proteinele, membrana celulară sau matricea", declară pentru self.com medicul dermatolog Melissa Kanchanapoomi Levin. Iar antioxidanții combat acești radicali liberi.
   Iată ce se întâmplă la nivel celular: radicalii liberi sunt molecule instabile și puternic reactive care iau electroni din alte surse, afectând celulele în acest proces. Antioxidanții oferă electroni pentru a neutraliza radicalii liberi sau împiedică formarea lor. Medicul explică faptul ca există un echilibru natural delicat între radicalii liberi și antioxidanții de la nivelul pielii. Atunci când acest echilibru este afectat și sunt prea mulți radicali liberi și prea puțini antioxidanți, rezultatul este ceea ce se numește stres oxidativ, care joacă un rol major în îmbătrânirea prematură a pielii, hiperpigmentare sau apariția afecțiunilor inflamatorii precum eczeme, acnee, dar și cancerul de piele.
   Razele solare UVA și UVB sunt principalele surse de radicali liberi, dar nu sunt singurele. Fumatul, poluarea sau radiațiile infraroșii duc la formarea radicalilor liberi în piele. De aceea, medicii dermatologi recomandă folosirea zilnică a cremelor cu factor de protecție solară, dar și a unor seruri sau creme ce conțin antioxidanți.
   O mulțime de produse cosmetice sunt promovate ca având antioxidanți, dar medicul citat avertizează că nu toate sunt eficiente. Ingredientele antioxidante trebuie să aibă suficientă capacitate antioxidativă, să fie într-o concentrație suficient de mare în produs, să fie stabilă pentru a nu se degrada și să fie biologic activă în piele. 
   Iată care sunt cei mai eficienți antioxidanți pentru piele, care ar trebui să se regăsească în produsele tale cosmetice:
   Vitamina A
   "Întâlnită sub formă de retinol, tretinoin și retinal, vitamina A are funcții multiple, precum creșterea ratei de înnoire celulară (ceea ce exfoliază pielea și estompează petele pigmentare), repararea structurii celulare a pielii, scăderea producției de sebum și facilitarea formării de colagen (prin care reduce ridurile și liniile fine)", declară medicul dermatologul Stacy Chimeto. Poți include creme cu retinol sau alte forme ale vitaminei A în ritualul tău de îngrijire a pielii în special pe timpul nopții, pentru a ajuta procesul de reparare a pielii în timpul somnului.
   Vitamina C
   Notată și ca acid ascorbic pe etichetele produselor, vitamina C este asociată de obicei cu sistemul imunitar, dar este și unul dintre ingredientele favorite ale medicilor dermatologi. "Vitamina C este un antioxidant puternic care neutralizează radicalii liberi din piele, precum cei produși de expunerea la radiațiile ultraviolete și poluarea din mediu", declară dermatologul Claire Chang pentru self.com. "Toate aceste funcții ajută la prevenirea îmbătrânirii pielii, dar și la estomparea petelor, stimularea producției de colagen și protejarea împotriva degradării cauzate de razele UV", mai spune medicul. Deși este esențial să incluzi vitamina C în alimentație prin intermediul fructelor și legumelor care o conțin, aplicarea pe piele este la fel de importantă.
   Vitamina E
   Studiile pe animale și unele cercetări pe oameni au arătat că Vitamina E, sau tocoferolul, poate combate degradarea pielii cauzată de soare."Cercetările științifice au demonstrat că tratamentul cu vitamina E reduce degradarea celulară provocată de razele UV, scade riscul de cancer de piele și stabilizează bariera naturală a pielii", a declarat dr. Chang. Pe lângă proprietățile antioxidante, vitamina E protejează pielea absorbind lumina UV, dar este neutralizată de razele UVB, motiv pentru care dermatologii recomandă folosirea ei în combinație cu un alt antioxidant. Iar vitamina C s-a dovedit că stabilizează și regenerează vitamina E, această combinație fiind eficientă în combaterea degradării pielii cauzată de soare.
   Vitamina B3
   Cunoscută și ca niacinamidă, vitamina B3 este un antioxidant puternic pe care îl găsim în numeroase alimente, dar în special în carne. Când vine vorba de beneficiile sale asupra pielii, dermatologii recomandă aplicarea locală. "Studiile au arătat că aplicarea topică a niacinamidei are benficii pentru piele, printre care îmbunătățirea hidratării, reducerea ridurilor, estomparea petelor pigmentare, reducerea iritației și creșterea elasticității pielii", spune medicul dermatolog Claire Chang. Găsești în comerț numeroase produse de îngrijire a tenului ce conțin niacinamidă.
   Polifenoli din ceai verde
   Pentru cei care vor să combată semnele îmbătrânirii premature, polifenolii din ceaiul verde sunt o soluție bună. "Principalele ingrediente active din ceaiul verde sunt polifenolii, cunoscuți și drept catechine, și care reprezintă aproximativ 30 la sută din substanța uscată a frunzei de ceai verde. Are numeroase efecte antioxidante, inclusiv efect antiinflamator, anticancerigen și de reducere a degradării colagenului", spune medicul. Pentru că ceaiul verde reduce roșeața și inflamația, este ideal pentru cei cu pielea sensibilă.
   Resveratrol
   Aflat în mod natural în fructe de pădure, arahide, struguri roșii și vin, resveratrolul are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii. "Studiile au arătat că aplicarea topică a resveratrolului protejează împotriva fotoîmbătrânirii, pigmentării și degradării colagenului cauzate de razele UVB", spune medicul. Cu alte cuvinte, resveratrolul ajută la uniformizarea culorii pielii și la prevenirea apariției ridurilor.
   Curcumină
   Acest polifenol se găsește în rădăcina curcumei, cunoscută mai bine sub forma pudrei de turmeric, un condiment de culoare galbenă. "Curcumina ajută la reducerea inflamației, accelerează vindecarea leziunilor, previne acneea și producția excesivă de sebum, combate radicalii liberi și are proprietăți fotoprotectoare, antiîmbătrânire și antibacteriene", declară dr. Chimeto. "Din punct de vedere medical s-a descoperit că îi ajută pe cei care suferă de afecțiuni ale pielii asociate cu inflamația precum psoriazis sau sclerodermie, datorită acțiunii sale antiinflamatorii", mai spune medicul. Deși culoarea galbenă face dificilă aplicarea turmericului pe piele, există produse cosmetice ce conțin curcumină și care nu pătează pielea.
   eva.ro
  • Calandrella
   De Calandrella
   Piața de cosmetice a fost tot mai afectată în ultimii ani de produsele false, care imită anumite branduri până la cele mai mici detalii de design, ingredientele fiind însă de calitate scăzută. Acest caz se aplică în special dacă vorbim de cosmetice din industria de make-up. Așadar, cum putem să ne asigurăm, înainte de momentul achiziției, că acest tip de cosmetice nu sunt false?
   1.Achiziționează cosmetice doar de la distribuitori autorizați
   Dacă nu ești complet sigur dacă un anumit distribuitor este autorizat sau nu să comercializeze anumite cosmetice, poți să verifici, în prealabil, pe site-ul brandului de cosmetice pe care vrei să ți le achiziționezi, lista cu toate punctele de vânzare în care brandul este prezent.
   2.Analizează cu atenție ambalajul
   Majoritatea brandurilor au un design specific pentru cosmeticele pe care le comercializează. Piața de falsuri, însă, a reușit să reproducă aproape cu exactitate fiecare detaliu ale acestor tipuri de design. În momentul în care vrei să achiziționezi anumite cosmetice, compară ambalajul acestora cu ambalajul cosmeticelor originale, pe care îl poți găsi sub formă de imagine pe site-urile brandurilor. Analizează cu atenție, întrucât orice mică literă deformată, culoare sau dimensiune diferită față de imaginea originală poate să constituie un semn că acele cosmetice sunt false.

   3.Verifică codul de bare, seria și informațiile de fabricație
   Acestea sunt cele mai sigure metode prin care poți să descoperi dacă anumite cosmetice sunt originale sau false. În cazul produselor contrafăcute, este foarte posibil să găsești cosmetice fără niciun număr de serie, un indicator clar care le dezvăluie identitatea. În cazul în care îți iei cosmetice care vin împachetate într-o cutie, verifică dacă numărul de pe cutie este identic cu numărul de pe produs.

   4.Verifică nuanțele
   Fardurile, rujurile sau pudrele de obraz fac parte din seria de cosmetice cel mai adesea contrafăcute. Dacă vrei să te asiguri de originalitatea acestora, compară nuanțele acestora cu nuanțele originale, pe care poți să le găsești printr-o simplă căutare de Google a acelor cosmetice.
   rossetto.ro
  • Calandrella
   De Calandrella
   Tu ce îţi doreşti mai mult pentru frumuseţea ta? O nouă trusă de farduri? Noi nuanţe de rujuri din tendinţele acestei toamne? O cremă miraculoasă sau poate un parfum a cărui aromă să zăpăcească simţul olfactiv al iubitului tău?
   Desigur, ai putea spune că le vrei pe toate, dar realitatea ne îndeamnă să alegem cu atenţie şi deseori în funcţie de necesităţi produsele noi pe care ni le cumpărăm.
   Însă, nu strică niciodată să fi informată la zi despre cât mai multe noutăţi din piaţă (şi nici nu-i foarte greu), mai ales că nu poţi mereu să prevezi când vei avea nevoie de un anume produs. Aşa că uită-te în galeria noastră foto următoare şi poate că vreunul din cele peste 25 de produse îţi va face cu ochiul.

   MY BURBERRY BLUSH: Vă prezentăm My Burberry Blush, un nou Eau de Parfum spumant şi intens feminin. Inspirat de grădinile din Londra în prima lumină a zilei, pe măsură ce florile înfloresc cu o explozie plină de energie. Un parfum cu aroma florala, precum o explozie spumoasa, ametitoare. My Burberry Blush emana o aroma de rodie glazurata si lamaie vibranta Notele delicate de petale de trandafir sunt sustinute de aroma clara a merelor , în timp ce o bază de iasomie şi wisteria rotunjesc mirosul. Notele de top: rodii glazurate şi lamaie. Notele de mijloc: geranium, mere clare si petale de trandafir. Note de bază: acord de iasomie şi wisteria.

   Farduri lichide Lid Lingerie – Matte Extension marca NYX. Lid Lingerie este un fard lichid cu textura cremoasa, foarte rezistenta, ce se aplica pe pleoape cu ajutorul aplicatorului special. Extensia colectiei initiale a fost lansata intr-o formula noua, mata, ce contine nuante vibrante de toamna. Acesta poate fi folosit ca baza peste care se poate aplica fardul pulbere sau pur si simplu singur, pentru un machiaj mai natural. 

   Un produs “9 in 1” pentru unghiile tale de la Melkior. Vrei un produs care intareste unghiile, le albeste si ilumineaza? In plus, creste aderenta lacului de unghii si ii prelungeste rezistenta. Interesant, nu?! Melkior a creat un produsul Base Coat 9in1 care se potriveste in multe cazuri, in toate situatiile, pentru toate tipurile de probleme ale unghiilor. Base Coat 9in1 se gaseste in 2 variante: sticluta de 15 ml si sticluta de 4.5 ml. Pentru a veni in sprijinul clientilor, designerii echipei Melkior au creat sticlute in forma ergonomica, cu sistem de auto-curatare a sticlei si capac anti-alunecare.

   Wella Professionals aduce Tehnologia Fusion împotriva casării şi deteriorării părului. FUSION este o nouă gamă de îngrijire concepută special pentru părul deteriorat, casant şi fragil. Noua teghnologie Fusion descoperită de către profesioniştii Wella Professionals oferă o rezistenţă mai mare cu până la 95% împotriva ruperii şi deteriorării părului. Tratamentul profesional creat are o formulă proiectată cu programul de fuziune silksteel, inspirat de mătasea de păianjen, una dintre cele mai puternice fibre din natură. Se utilizează astfel aminoacizi din mătase care pătrund în interiorul structurii fibrei capilare conferind o hidratare intensă, pe termen lung. Produsul pătrunde adânc în cortex şi reface imediat fibrele de păr, contribuind la prevenirea ruperii viitoare a părului. Rezultatul final? Un păr mătăsos, mai uşor de descurcat şi mult mai rezistent la pieptănare sau coafare.

   OPI lansează Colecţia ProSpa, o linie de produse de lux inspirate de tehnicile de îngrijire facială şi perfecţionate pentru mâini şi picioare. Dezvoltată în colaborare cu Dr. Gabriel Zena - dermatolog de renume mondial, această linie de produse împrumută cele mai bune practici ale îngrijirii faciale, inclusiv tehnologiile, formulele şi ingredientele, pentru a revoluţiona îngrijirea pielii în mediul saloanelor profesionale pentru manichiură-pedichiură şi pentru a asigura soluţii de calitate pentru hidratare, protecţie şi prevenire a diverselor probleme specifice. Colecţia ProSpa include ingrediente de ultimă generaţie, precum untul ultrahidratant de Cupuaçu, extractul de Ceai Alb bogat în antioxidanţi pentru a combate deteriorările cauzate de radicalii liberi şi Peptide restaurative, care acţionează pentru refacerea fibrelor de colagen şi ajută la menţinerea unui aspect tânăr al pielii. Colecţia OPI ProSpa cuprinde 14 produse care se regăsesc în multiple gramaje.

   Noua gamă de îngrijire APIVITA oferă soluţii tuturor tipurilor de păr în cel mai natural, holistic şi eficient mod! NATURE’S HAIR MIRACLE reprezintă primul pas al îngrijirii holistice (înainte de şamponare) - este un ulei tonifiant pentru toate tipurile de păr cu 5 uleiuri esenţiale organice şi extract de propolis. CU 100% ingrediente naturale, hrăneşte şi întăreşte bulbul pilos şi părul, stimulează şi revitalizează scalpul, amplifică acţiunea produselor de îngrijire folosite ulterior. APIVITA lansează noi formule îmbunătăţite, pentru toate nevoile părului: Gamă împotriva căderii părului, cu HIPPOPHAE TONIC COMPLEX – inovaţie exclusivă APIVITA; Gamă împotriva mătreţii, cu ţelină, salcie albă şi propolis; Gamă pentru părul gras, cu mentă, urzică şi propolis; Gamă pentru scalp sensibil, cu lavandă şi miere; Gamă pentru utilizare zilnică, cu muşeţel şi miere; Gamă de hidratare pentru toate tipurile de păr, cu acid hialuronic şi aloe; Gamă pentru repararea părului deteriorat, cu măsline şi miere; Ulei reparator RESCUE HAIR OIL, cu 6 uleiuri preţioase; Gamă pentru strălucire şi revitalizare, cu portocală şi miere; Gamă pentru îngrijirea părului vopsit, cu floarea-soarelui şi miere de cimbru; Măşti pentru revitalizare, hidratare şi fortifiere în timp EXPRESS; NOUA gamă pentru îngrijirea părului APIVITA este produsă în fabrica bioclimatică din Markopoulo - Grecia şi este disponibilă în magazinul APIVITA din Băneasa Shopping City şi în farmaciile SENSIBLU.

   Contour Intuitive Palette marca NYX Contour Intuitive Palette este paleta perfecta pentru un look de efect. Aceasta contine farduri de pleoaple, blush, bronzer si illuminator, tot ce ai nevoie pentru a-ti sculpta fata si a-ti scoate in evidenta cele mai frumoase trasaturi. Aceasta vine in cinci variante ce cuprind o gama larga de tonuri reci: 01 Amplify, 02 Warm Zone, 03 Plum Metals, 04 Jewel Queens si 05 Smoke & Pearls. Se recomanda folosirea fardurilor mai inchise pentru a crea densitate (conturarea pometilor, a nasului si a fruntii) si a celor mai deschide pentru a evidentia o trasatura a fetei sau pentru a adauga un plus de culoare. Iluminatorul se aplica pe cele mai inalte puncta ale fetei: deasupra pometilor, podul nasului, varful barbiei, de-asupra buzei pe arcul lui cupidon si pe arcade. 

   Contour Intuitive Palette marca NYX Contour Intuitive Palette este paleta perfecta pentru un look de efect. Aceasta contine farduri de pleoaple, blush, bronzer si illuminator, tot ce ai nevoie pentru a-ti sculpta fata si a-ti scoate in evidenta cele mai frumoase trasaturi. Aceasta vine in cinci variante ce cuprind o gama larga de tonuri reci: 01 Amplify, 02 Warm Zone, 03 Plum Metals, 04 Jewel Queens si 05 Smoke & Pearls. Se recomanda folosirea fardurilor mai inchise pentru a crea densitate (conturarea pometilor, a nasului si a fruntii) si a celor mai deschide pentru a evidentia o trasatura a fetei sau pentru a adauga un plus de culoare. Iluminatorul se aplica pe cele mai inalte puncta ale fetei: deasupra pometilor, podul nasului, varful barbiei, de-asupra buzei pe arcul lui cupidon si pe arcade. 

   Gama de reparare a pielii de la YVES ROCHER ofera ingrijire dedicata pentru pielea uscata. Produsele din gama REPARARE EXPERT au la baza untul de karite. Gama Reparare Expert Yves Rocher disponibila in 4 noi produse de ingrijire cu Unt de Karité Bio. Un ritual dedicat pentru pielea uscata, cu actiune de reparare si nutritie intensa. Formule prietenoase cu pielea si cu planeta, fara coloranti, parabeni si uleiuri minerale.

   Oui à l’Amour, noul parfum feminin Yves Rocher ce poarta in compozitia sa notele aromatice ale iubirii pasionale, fara de sfarsit. Cu ocazia lansarii acestui parfum deosebit, Yves Rocher va oferi un ruj Oui à l’Amour in editie limitata pentru fiecare achizitie a parfumului cu acelasi nume.

   elmiplant lansează gama Care Lab Sensitive, disponibilă exclusiv ȋn farmacii Gama elmiplant Care Lab Sensitive este un sistem nou de ingrijire a tenului, dezvoltat special pentru a răspunde nevoilor tenului sensibil, predispus alergiilor, care se irită uşor. O nouă formulă, bazată pe ingrediente pure, inspirate din natură, pentru o calmare rapidă şi o hidratare de durată este disponibilă acum exclusiv în farmacii. Cele trei produse ale gamei sunt crema de zi, crema de noapte şi loţiunea micelară. Produsele au o formulă hipoalergenică, fără parabeni, parafine sau alcool.

   Kit tratament cosmetic GEROVITAL. Contine 3 produse, foarte importante pentru curatarea si tratarea tenului acneic: Gel Spumant Purifiant - utilizare zilnica, pentru etapa de curatare; Crema gel Sebum-Control - intretinere zilnica, in etapa de actiune; Crema ultra-activa - formula concentrata de aplicat strict pe zonele cu probleme deosebite. Kit-ul contine si un pliant interior cu rol informativ si educativ (informatii despre acnee, cauze, tratament, scheme de tratament in pasi/zile, prezentare gama completa).

   Bourjois lansează Rouge Velvet the Lipstick! Rouge Velvet the Lipstick este un ruj mat ce vine cu o formulă hibridă care conţine un complex de hidratare şi un echilibru perfect între pigmenţi şi uleiuri esenţiale. Rouge Velvet the Lipstick îmbină textura catifelată cu confortul şi efectul mat de durată, este uşor şi delicat la aplicare. Este disponibil în 12 nuanţe catifelate şi cucereşte prin formula îmbogăţită cu pigmenţi puri ce îmbracă buzele într-un val de culoare mată. De la nuanţe de nude sofisticate, la roz delicat şi roşu, Rouge Velvet the Lipstick reinventează paleta clasică de culori şi vine cu nuanţe fermecătoare, potrivite oricărei stări de spirit.

   Acum ai sclipiri irizate pentru machiajul obrajilor tai! Vrei ca obrajii tai sa fie imbujorati cu sclipiri irizate? Perfect, acum ti se indeplineste dorinta si, in plus, vei fi la moda respectand aceste tendinte. Melkior a creat 2 nuante splendide de Fard de Obraz Irizat. Se gasesc atat sub forma de cutie, cat si ca rezerva. Sunt culori intense si fine pentru un aspect diafan al machiajului: CORAL GLACE si ROSE GLACE. Fardul de obraz irizat se aplica, prin miscari circulare, cu ajutorul pensulei pentru fardul de obraz, in functie de forma fetei pentru a scoate in evidenta pometii. Daca vrei sa obtii un efect de pometi inalti, poti sa intinzi blush-ul putin in sus.

   Super Cliquey Satin Matte Lipstick marca NYX. Super Cliquey Matte Liquid Lipstick este un ruj revolutionar din perspectiva mecanismului de aplicare. Acesta are un buton la capatul inferior care elibereaza o cantitate mica de ruj, in functie de nevoia de aplicare. Gama Super Cliquey are 12 nuante foarte pigmentate, iar textura usoara ofera un apect mat perfect. 
    

   CELEBRATE N.O.W by Escada - este mai mult decat un parfum, este o promisiune fata de tine! N.O.W, un acronim pentru Natura Femeilor, este un omagiu olfactiv pentru spiritul feminin. O sărbătoare a curajului femeilor; A rezilienţei femeilor; A convingerii femeilor. Pentru femeile care ştiu că pozitiv este o perspectivă, a celebra N.O.W este la fel de încrezător şi autentic ca şi ele. Parfumul, o fuziune dinamică a acordurilor naturale, se bazează pe o bază caldă de scorţişoară şi boabe de tonka, cu calitatea nostalgică şi legată de pământ. În inima sa înfloreşte magnolia, un simbol al generozităţii şi perseverenţei in care se adaugă o puternică şi generoasă atingere. Şi nota de sus este o lovitură de ghimbir picant, un stimulent instantaneu pentru simţuri şi suflet. O perspectivă complet nouă asupra parfumului, Celebrate N.O.W oferă un obiectiv unic asupra lumii prin ochii femeii moderne, reflectarea ulterioară a perspectivei sale pozitive. Neaşteptat, optimist şi, în mod unic, feminin, vă oferă energia şi încrederea pentru a şti că puteţi cuceri totul. Şi fă-o cu har şi armonie.

   NOUL PARFUM DOLCE & GABBANA THE ONE: Precum The One Apa de Parfum, The One Apa de Toaleta este o aroma incantatoare, senzuala si feminina dar cu o doza de prospetime, punand in valoare ingredientul cheie: crinul imperial. Emilia Clarke, actrita nominalizata la premiile Emmy, este imaginea parfumului Dolce & Gabbana The One incepand din Septembrie 2017, odata cu lansarea Apei de Toaleta. “Emilia Clarke intruchipeaza perfect femeia Dolce & Gabbana: ea este radianta si plina de viata. Personalitatea si frumusetea ei naturala vor capta esenta acestei noi campanii: vesela , spontana si energica. She is The One!”

   COACH EAU DE TOILETTE este inspirat de energia spontana si de stilul urban al orasului New York . Un parfum plin de contraste care se deschide cu zmeura luminoasa si stralucitoare, continua cu trandafir Turcesc cremos, inainte de a se usca pe piele intr-o nota sensuala de mosc catifelat la baza. Semnatura aromei este creta de parfumierul Anne Flipo and Juliette Karagueuzoglou. NOTELE: Top: Zmeura, Pere, Piper Roz; Inima: Trandafir Turcesc, Gardenie, Cyclamen; Baza: Mosc Catifelat, Cashmeran, Lemn de Santal.

   RESPECT BY DAVID BECKHAM David Beckham prezintă RESPECT, noul parfum destinat bărbaţilor. Parfumul este inspirat din conduita lui David Beckham, iar tonurile lemnoase definesc personalitatea starului. Respectul este o valoare preţuită de toţi oamenii. Fie că este vorba de prieteni, de familie, de colegi sau de noi înşine, respectul este un principiu universal şi transmite decenţă, iar acest element se află la baza noului parfum David Beckham.

   New Collection Nail Lacquer “Storytelling” Ce culori porti in aceasta toamna pe unghii? Vrei nuante puternice si sofisticate care nu se demodeaza niciodata? Toamna incepe la Melkior cu New Collection Nail Lacquer “Storytelling”, nuante seducator de frumoase pentru o manichiura moderna.

   SKINEGAL - un brand nou de îngrijire a pielii. Începând cu această lună în farmaciile din România este disponibil un nou brand de îngrijire a pielii, ce va transforma rutina de frumuseţe într-un ritual profesional: SKINEGAL. Inspirat de natură, brandul de măşti pentru ten Skinegal propune o îngrijire intensă a pielii, bazată pe ingrediente şi extracte naturale, în acord cu pielea ta şi cu mediul înconjurător. Fiecare ten este ca o semnătură proprie, de aceea, măştile Skinegal sunt simplu de aplicat fiind gândite ca tratamente faciale eficiente, pentru fiecare tipologie. Primele produse cu care Skinegal îţi face cunoştinţă sunt două măşti cu o formulă excepţională: masca facială anti-acnee (cu Argilă verde Cambriană + Aloe Vera + Ovăz) şi masca facială purificatoare şi nutritivă (cu Argilă verde Cambriană + Proteine de mătase + Ulei de Jojoba) recomandată pentru toate tipurile de ten. 

   Cremele pentru maini Plaisirs Nature, disponibile in 4 arome seducatoare si un format practic de 30 ml pentru a le avea mereu in apropiere. Formule concentrate in ingrediente naturale, pentru maini catifelate si delicat parfumate.

   Inspirat de proprietăţile revitalizante ale fructelor, Wash&Go cu formula Volume Plus este potrivit pentru toate tipurile de păr (fin, mediu sau gros), energizând şuviţele de la rădăcină până la vârf şi asigurând extra-volum mai multe zile. Cocktailul vitaminizant pe bază de extracte din portocale, struguri, căpşune şi lămâie curăţă în profunzime şi îngrijeşte delicat scalpul şi firele de păr, conferind prospeţime şi supleţe. Pentru rezultate optime, hairstyliştii recomandă şamponarea de două ori – prima acţiune degresează, a doua şamponare curăţând eficient şi lăsând părul frumos şi pregătit pentru următoarea fază, aplicarea balsamului. 

   Poveşti de hidratare în cremele de corp Tesori d’Oriente. Texturi bogate, ingrediente exotice şi o stare de bine prelungită – cremele de corp Tesori d’Oriente integrează toate aceste atribute şi învăluie pielea în texturi fine, dar puternic hidratante şi uşor condimentate, cu parfumuri ce persistă timp ȋndelungat pe pielea răsfăţată. Presărate cu ingrediente rare, integrate în formule cremoase bazate pe extracte hrănitoare care îngrijesc delicat pielea, cremele de corp Tesori d’Oriente din cele 4 game sunt perfecte pentru perioada de tranziţie către sezonul rece, în care epiderma necesită hidratare suplimentară: Crema de corp Tesori d’Oriente Aegyptus; Crema de corp Tesori d’Oriente Hammam; Crema de corp Tesori d’Oriente Fior di Loto; Crema de corp Tesori d’Oriente Mosc Alb.

   Poveşti de hidratare în cremele de corp Tesori d’Oriente. Texturi bogate, ingrediente exotice şi o stare de bine prelungită – cremele de corp Tesori d’Oriente integrează toate aceste atribute şi învăluie pielea în texturi fine, dar puternic hidratante şi uşor condimentate, cu parfumuri ce persistă timp ȋndelungat pe pielea răsfăţată. Presărate cu ingrediente rare, integrate în formule cremoase bazate pe extracte hrănitoare care îngrijesc delicat pielea, cremele de corp Tesori d’Oriente din cele 4 game sunt perfecte pentru perioada de tranziţie către sezonul rece, în care epiderma necesită hidratare suplimentară: Crema de corp Tesori d’Oriente Aegyptus; Crema de corp Tesori d’Oriente Hammam; Crema de corp Tesori d’Oriente Fior di Loto; Crema de corp Tesori d’Oriente Mosc Alb.
   csid.ro

  • alexandrarum
   De alexandrarum
   Toate ingredientele necesare le găseşti în magazinele cu produse naturiste, iar reţetele se prepară uşor. Trebuie doar să le „găteşti“ în timp util, în maximum câteva zile, pentru că, neavând conservanţi, nu țin multă vreme şi, prin urmare, trebuie preparate în cantităţi reduse.
   Săpun lichid
   Este o reţetă simplă, pentru tot corpul sau numai pentru mâini. Se folosesc: ulei de măsline, un ingredient important pentru piele deoarece o hrăneşte şi îi conferă catifelare, ulei de dafin, care reface filmul protector al pielii şi, în plus, e un antiseptic şi un dezinfectant excelent (se poate înlocui cu ulei de cimbru sau mentă, în aceleaşi calităţi) şi zeamă de lămâie sau grepfrut, miere, cu efect regenerant şi calmant.
   100 ml de zeamă de lămâie + 50 ml de ulei de măsline + 5 picături de ulei de dafin/cimbru/mentă + 100 g de miere + 1 linguriţă de fulgi de ovăz + 50 ml de lapte
   Lasă la înmuiat fulgii de ovăz în zeama de lămâie câteva minute, apoi pasează cu un blender, adaugă lapte, uleiurile şi mierea. Amestecă totul foarte bine şi ține-l la frigider.
   Sugestie. Dacă-l vrei mai parfumat, adaugă vreo 2-3 picături de ulei de lavandă, flori de portocal sau trandafir (dacă alegi a doua variantă, nu folosi o cantitate mai mare fiindcă devine iritant).
   Dacă familia ta nu e numeroasă, prepară-l în cantităţi mici (jumătate din cele sugerate în reţetă), pentru că se păstrează doar 4-5 zile.
   Gel de duş
   Iaurtul curăţă pielea, o hrăneşte şi îndepărtează delicat celulele moarte. Lavanda o calmează, iar aloea o hidratează şi o catifelează.
   1 lingură de iaurt + 2 picături de ulei de lavandă + 1 lingură de gel de aloe vera + 1 vârf de cuţit de sare
   Toarnă toate ingredientele într-un vas şi omogenizează suficient. Se ține tot la frigider.
   Şampon bio
   Ai nevoie de ingrediente degresante, cum ar fi bicarbonatul (se foloseşte şi o lingură de şampon pentru copii), multe uleiuri nutritive, dar şi de puţină aromă, ca părul să rămână mătăsos şi cu miros plăcut.
   2 linguri cu vârf de bicarbonat de sodiu + 2 linguriţe de unt de cocos + 2 linguri de miere + 1 vitamină E uleioasă (10 picături) + 15 picături de ulei de grepfrut
   Încălzeşte uleiul de cocos până la topire, adaugă mierea, uleiul esenţial, vitamina E, bicarbonatul uşor umezit şi amestecă încet, cu grijă. Pune-l într-o sticlă din plastic, închide capacul şi agită puternic înainte de folosire.
   Dacă ai părul gras, pune o cantitate dublă de bicarbonat.
   Şampon uscat
   Este un produs pe care e bine să-l ai mereu la îndemână pentru situații excepționale. Nu e nevoie de o reţetă şi nici de timp de pregătire, ci doar de ingredientul-cheie: pudra de talc. Mulţi spun că poți s-o înlocuiești cu făina, însă aceasta n-are aromă şi, dacă nu este complet îndepărtată şi transpiri sau te prinde vreo ploaie, aspectul va fi dezagreabil, de mătreaţă. Aşadar, ţine mereu la îndemână pudra de talc.
   Aplică puţină pudră la rădăcina părului după ce trasezi cărări cu pieptănul, apoi, cu degetele, masează atât rădăcina, cât şi restul părului. Lasă pudra să absoarbă grăsimea vreo 2-3 minute şi apoi piaptănă pentru a o îndepărta. Părul căpătă volum şi va arăta ca unul proaspăt spălat.
   Cremă de corp
   Untul de cacao este esenţial pentru menţinerea elasticităţii pielii, iar cel de cocos hidratează, îi întinereşte aspectul şi îi aduce tonus. Prin urmare, acestea sunt principalele ingrediente pe care să le conțină crema ta bio de corp.
   100 ml de gel de aloe vera + 1 lingură de unt de cocos + 1 lingură de ulei de cacao + 2-3 picături de ulei de migdale dulci
   Pune un vas pe baie de aburi şi amestecă unturile (fără să se topească). Ia vasul de pe foc şi adaugă pe rând gelul de aloe, zeama de lămâie, iar la final, uleiul de migdale. Transferă amestecul într-o cutie cu gura largă sau într-un borcan.
   Balsam de buze
   Un balsam hrănitor şi care remediază instantaneu uscăciunea este o necesitate, mai ales pe timpul verii. Prepară un astfel de tratament şi ţine-l mereu în geantă.
   1 linguriţă de ulei de migdale + 5 g de ceară de albine + 1 linguriţă de unt de shea + 1 linguriţă de miere + ½ linguriţă de caramel + 5 picături de vitamina E
   11 g de ulei de migdale + 4 g de ceară de albine + 10 g de unt de shea + 2 g de miere de salcâm + 10 picături de caramel extract aromatic + 6 picături de vitamina E
   Topeşte pe baie de aburi ceara şi untul de shea, adaugă uleiul de migdale, iar după ce s-a încorporat, pune mierea, caramelul şi vitamina E. Amestecă foarte bine, pune totul într-o cutiuţă şi ține la frigider până se întăreşte.
   Chiar de la prima aplicare, buzele tale vor fi mai moi, netede şi cu gust plăcut. Totul – numai din ingrediente naturale.
   femeia.ro
 •