Detoxifierea, formula frumuseții


    Eliminarea toxinelor din organism îți asigură o sănătate bună, dar și aspectul va avea de câștigat după această curățare. Pur și simplu, această cură de primăvară este ca un tratament de întinerire. Și merită să-l încerci!

o-DETOX-facebook.jpg

Toxinele din dietă pot face tenul să sufere, părul să fie tern, iar celulita să se arate în toată splendoarea sa. Poluanții și murdăria din mediu ne pot bloca porii și asfixia părul. Începând o rutină zilnică de detoxificare, prin gesturi cosmetice și o dietă purificatoare, poți avea în scurt timp o piele luminoasă, fină, dar fermă, unghii puternice și un păr strălucitor.

Purificare cu sare
Începe rutina de detoxificare printr-o baie cu sare și un scrub pregătit cu sare. Este important să înlături celulele moarte, să cureți porii pentru ca organismul să elimine mai ușor toxinele. Fă o astfel de baie de 2-3 ori pe săptămână, câte 15-20 de minute.

Adaugă în apa caldă a băii patru linguri de sare, eventual și o ceașcă de oțet de mere. Iar scrubul pregătește-l din sare fină și ulei de măsline în cantități egale. Umezește pielea, freacă fiecare zonă a corpului cu acest amestec, apoi intră în apa băii și lasă apa sărată să purifice trupul. Sarea purifică pielea, dar are și acțiune antiinflamatoare și inhibă dezvoltarea bacteriilor, atunci când toxinele sunt eliminate. Sarea curăță pielea fără a o dezechilibra (dimpotrivă, îi aduce minerale-cheie pentru sănătate).

detoxifiere.png

Mască de argilă
Argila este un tratament rapid și eficient pentru curățarea tenului. Se recomandă această mască o dată sau de două ori pe săptămână. Argila atrage impuritățile și din interiorul pielii, nu doar de la suprafața ei. Amestecă argila cu apă și aplic-o pe față și gât pentru 15 minute. Curăță apoi cu un prosop înmuiat în apă caldă.

Apa, element-cheie
Bea multă apă pe tot parcursul zilei. Apa este partea cea mai importantă în ritualul de detoxificare: spală toxinele din corp și de pe piele și păstrează epiderma fină, prevenind ridurile. În organism, accelerează procesele digestive și contribuie la eliminarea toxinelor din aparatul digestiv. Apa în combinație cu sportul te ajută și să transpiri mai mult și să scoți mai repede toxine.

O dietă de primăvară
Putem profita de legumele verzi proaspete, bogate în minerale alcaline care ajută la echilibrarea organismului și la o mai rapidă detoxificare. Alimentele acide cresc capacitatea de stocare a toxinelor, pe când cele alcaline (broccoli, napi, pere, mere, spanac, banane, pepene) ajută la eliminarea lor și la absorbția substanțelor nutritive importante. Totuși, o dietă bogată în proteine este importantă pentru detoxificare, dar nu în alimente care conțin hormoni. Indicate sunt carnea de vită și de păsări de curte, produsele lactate ecologice. Pentru o dietă de detoxificare este important să integrăm grăsimi sănătoase, care ajută corpul să absoarbă multe vitamine esențiale inclusiv pentru frumusețe. Acizii grași omega 3 ajută la crearea celulelor care îmbunătățesc elasticitatea pielii și previn apariția ridurilor. Uleiul de măsline, fructele cu coajă, nucile și somonul sunt principalele surse.

Algele și salata te scapă ce cearcăne
Pot fi o soluție bună pentru combaterea cearcănelor și pungilor de sub ochi, neplăceri care aduc ani în plus chipului și un aspect obosit. Cearcănele și ochii umflați pot fi rezultatul retenției de apă, semn că rinichii au nevoie de ajutor. Algele conțin un nivel mare de vitamina B și ajută astfel la echilibrarea electroliților necesari mențineri în echilibru a fluidelor din corp. Dacă te confrunți cu retenția de apă, renunță pentru o vreme la sare și înlocuiește-o cu condimente și consumă multe salate, alte fibre care te ajută la eliminarea excesului hidric.

Varza șterge ridurile laba-gâștei
Are o contribuție esențială la estomparea ridurilor. Mulți asociază apariția acestora cu nivelul ridicat de cortizol, care provoacă ruperea fibrelor de colagen și elastină și duce la apariția ridurilor. Varza conține vitamine antioxidante ce ajută la scăderea nivelului de cortizol și la reducerea ridurilor, în special a labei-gâștei, care apar lesne, spun specialiștii, în condiții de stres. Varza roșie are de opt ori mai multă vitamina C decât cea albă. Include varza în dietă de 3-5 ori pe săptămână!

detoxifierea.organismului.jpgNăsturelul dă culoare uniformă
Este un aliment care uniformizează culoarea pielii. De multe ori, nuanțele diferite sunt semn al circulației deficitare și al proastei oxigenări. Substanțele nutritive nu ajung în celulele și apar o serie de probleme, de la pătarea pielii la căderea părului. Năsturelul are capacitatea de a curăța țesuturile, iar fierul pe care îl conține ajută sângele să transporte mai mult oxigen. În plus, e bogat în calciu și iod, elemente care ajută la un ten strălucitor.

Sfecla dă luminozitate pielii
Sistemul limfatic blocat duce la înroșirea feței sau la aspectul tern. Sfecla conține fier și antioxidanți care sprijină ficatul și circulația limfatică, dar este considerată și un aliment al frumuseții, fiind o soluție ideală de curățare a colonului prin eliminarea toxinelor din organism, ce are ca rezultat și o piele mai frumoasă și mai tonică. Sfecla inclusă în dietă te ajută să ai pielea catifelată, strălucitoare, dar și să scapi ușor de celulită.

Coriandrul te scapă de extrakilograme
Este alimentul care elimină metalele grele din organism, responsabile și de mărirea celulelor adipoase, deoarece aceste toxine sunt stocate în grăsime. Kilograme în plus din jurul abdomenului, de pe fese și coapse și accentuarea celulitei sunt principalele probleme de frumusețe aduse de metalele grele. Coriandrul este precum o perie de înlăturare a lor. Îmbogățește-ți salatele și mâncărurile cu această verdeață cât mai des și vei observa efectele ei benefice! Pătrunjelul are efecte similare, dar nu atât de puternice, constituind varianta de rezervă când nu agreezi gustul ușor înțepător al coriandrului.

Tărâțele de ovăz elimină celulita
Sunt un alt aliment care luptă împotriva celulitei. Bogate în fibre, ele constituie un element cheie într-un program anticelulită pe termen lung. Toxinele împiedică eliminarea grăsimilor și circulația limfatică, însă fibrele vin și le „mătură“ din sistemul digestiv, stimulând eliminarea grăsimii din țesuturi – astfel, celulita este mult diminuată.sucuri-naturale-010.jpg

Citricele întineresc epiderma
Pline de vitamina C, aceste fructe stimulează pielea să producă mai mult colagen – în acest fel, aspectul ei va fi ferm și neted. Însă antioxidanții au și rol detoxifiant. Cel mai bun moment pentru a obține beneficii maxime este dimineața, consumate pe stomacul gol. Mănâncă fructe proaspete sau bea un suc natural!

Nucile dau suplețe pielii
Fac parte din categoria grăsimilor de frumusețe: lubrifiază articulațiile, protejează membranele celulare împotriva degradării oxidative și fac pielea suplă. Nucile pot să fie și soluția pentru diminuarea petelor de vârstă, a pielii uscate sau a subțierii părului.

Susanul reduce căderea părului
Este o altă grăsime ce neutralizează radicalii liberi, iar datorită zincului și calciului pe care le conține, foliculii părului sunt bine hrăniți și ajută astfel la menținerea unui păr puternic, bine hidratat, împiedicând totodată căderea părului.

femeia.ro

detoxifiere-fructe.jpg





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


  • Conținut similar

    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      Chiar dacă știm că nu trebuie să avem cu toții același număr de kilograme și că esențial este să fim sănătoși și să avem o stare de bine în fiecare zi, parcă tot căutăm diete minune care să ne facă să slăbim rapid. Dietele minune nu există, iar ceea ce ar trebui să faci este să îți stabilești un program pe care să îl urmezi, atât din punct de vedere al alimentației, cât și al antrenamentelor.
      Pe lângă astea, mai sunt și alte aspecte cărora ar trebui să le acorzi atenție:
      1. Degeaba faci exerciții fizice dacă nu ai și o alimentație sănătoasă
      Ai putea crede că, dacă faci suficient de mult sport, vei putea să pierzi câte kilograme îți dorești, însă nu este așa. Pentru a putea slăbi într-un mod sănătos, trebuie să faci exerciții fizice, dar și să ai o alimentație echilibrată. Sportul reprezintă o mică parte din întreg procesul de slăbit, iar alimentația este cea care joacă rolul principal. 
      2. Trebuie să mănânci și grăsimi
      Multe persoane au impresia că ar trebui să evite alimentele bogate în grăsimi pentru a putea ajunge la silueta dorită. Însă, ai nevoie de grăsimi sănătoase deoarece ele sunt esențiale sănătății tale, oferindu-ți energie și senzația de sațietate. Trebuie să te asiguri că alegi grăsimi sănătoase și eviți alimentele procesate. Astfel că te poți orienta către avocado, măsline, pește gras, tofu sau diverse semințe, cum sunt cele de in, dovleac, susan sau de floarea soarelui.
      3. Nu există un singur mod prin care poți să slăbești
      Fiecare metabolism este diferit și e important de reținut asta. O dietă care a funcționat la o persoană nu îți va oferi garanția că te va face și pe tine să pierzi în greutate. Din acest motiv, contează să îți cunoști corpul și să nu încerci diete care îți pot face rău. De asemenea, e esențial să consulți și un medic specialist înainte de a începe tot procesul, pentru a te asigura că urmezi un plan potrivit ție. 
      4. Trebuie să te odihnești suficient
      Somnul are o foarte mare legătură cu slăbitul. Multe studii au arătat că, dacă nu reușești să te odihnești suficient și nu dormi cele opt ore recomandate pe noapte, te poți îngrășa. Așa că, trebuie să îi permiți corpului tău să se odihnească îndeajuns de mult, astfel încât să poți avea energie a doua zi.
      5. Poți mânca ciocolată, fără să te îngrijorezi că te îngrași
      Este adevărat că, dacă vrei să slăbești sănătos, trebuie să ai o alimentație corespunzătoare, dar asta nu înseamnă că trebuie să îți impui restricții. Iar printre restricțiile des vehiculate în diete ar fi ciocolata. Însă, ciocolata neagră are o mulțime de antioxidanți și poate scădea riscul bolilor cardiovasculare.
      6. Poți bea și alcool
      Studiile arată că poți bea și un pahar de vin roșu și totuși să pierzi în greutate. Antioxidanții care se regăsesc în vinul roșu sunt potriviți dacă vrei să slăbești, așa că este modalitatea excelentă de a te relaxa de la stresul zilnic, dar și de a pierde în greutate. Însă, reține faptul că nu trebuie să exagerezi și e important să consumi alcool în mod responsabil.
      elle.ro
    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      O mușcătură de căpușă s-a dovedit a fi extrem de periculoasă pentru o fetiță de 5 ani din statul american Mississippi, transmite Știri.md cu referire la Demamici.ro.
      Micuța Kailyn a rămas paralizată, miercuri dimineață, și nu a mai putut nici măcar vorbi, după ce mama ei a găsit o mușcătură adâncă de căpușă pe scalpul ei, potrivit Daily Mail.
      Jessica Griffin, mama fetei, a observat primele semnale în dimineața zilei de miercuri, atunci când fetița s-a trezit. Kailyn a căzut din picioare când s-a dat de dimineață jos din pat, iar inițial mama a crezut că micuța e pur și simplu somnoroasă.
      În timp ce o pieptăna, și-a dat seama că nu vorbește nici foarte clar și tot atunci a descoperit și o mușcătură de căpușă pe scalpul ei.
      Jessica Griffin s-a prezentat de urgență cu fetița ei la spital, unde medicii au diagnosticat-o cu paralizie temporară, pe partea stângă. Se pare că o astfel de reacție a organismului este cauzată de o neurotoxină găsită în saliva căpușei.
      Medicii au asigurat-o pe mamă că nu mai e niciun pericol, iar căpușa a fost îndepărtată, urmând ca simptomele să dispară în 12-24 de ore.
      Mama fetiței care a fost mușcată de căpușă a plecat acasă cu fetița complet recuperată, însă și-a dorit să-și împărtășească povestea cu mamele de pretutindeni.
      O mușcătură de căpușă poate cauza reacții severe, inclusiv insuficiență respiratorie și, implicit, moarte.
      demamici.ro
    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      Cu toate eforturile pe care le faci pentru a avea un stil de viata sanatos, sigur sunt momente in care te simti balonata. Iar acest lucru este perfect normal, si tine nu doar de ceea ce mananci, ci si de fluctuatiile hormonale.
      Nimic nu poate strica mai mult un moment perfect decat problemele cu digestia dupa masa. Insa aceste senzatii neplacute pot fi diminuate in doar cateva minute. Ceaiurile au numeroase beneficii asupra sanatatii, asa ca ai foarte multe motive sa le consumi.
      Ceaiuri pe care sa le consumi cand te simti balonata
      Ceai de menta
      Ceaiul de menta este cel mai popular ceai obtinut din plante din intreaga lume. Si sunt foarte multe motive pentru care este apreciat! Menta are proprietati antioxidante si antibacteriene, insa cel mai important beneficiu este acela ca ajuta la digestie. Poti sa consumi ceaiul de menta oricand in timpul anului, insa in mod special dupa o masa grea. Daca te simti balonata dupa ce ai consumat foarte multe alimente, acest ceai te va ajuta sa scapi rapid de disconfort.
      Ceai de turmeric
      Aproape orice problema digestiva poate fi ameliorata cu turmeric. De fapt, aceasta planta are atat de multe beneficii asupra sanatatii organismului, incat era de asteptat sa o mentionam! Turmericul a fost folosit inca din cele mai vechi timpuri, in special in medicina Ayurvedica. Este recomandat in special pentru proprietatile sale antiinflamatorii, insa ajuta si la ameliorarea senzatiei de stomac plin. Daca vrei sa te bucuri de beneficiile ceaiului de turmeric, iti recomand sa il indulcesti cu o lingurita de miere. Ceaiul va fi mai savuros si mai usor de consumat.
      Ceai de fenicul
      Te simti balonata? Ceaiul de fenicul te scapa de disconfort! Are o multime de beneficii asupra sanatatii, deoarece contine o serie de antioxidanti si vitamine (vitamina A, vitamina B si vitamina C). La fel ca menta, feniculul este foarte cunoscut pentru proprietatile sale si consumat deseori de oamenii din intreaga lume. Ajuta la relaxarea muschilor abdominali si reduce senzatia de stomac plin. Consuma-l ori de cate ori ai probleme de digestie si te vei simti mult mai bine.
      Ceai de ginseng
      Ginsengul este cunoscut inca din cele mai vechi timpuri pentru proprietatile sale miraculoase asupra sanatatii. Este antiinflamator si antibacterian, motiv pentru care este recomandat pentru problemele de digestie. Acest ceai este obtinut din radacina de ginseng si este folosit si pentru a combate oboseala sau semnele imbatranirii. Este o bautura care te incalzeste si iti da o stare de bine, pe langa beneficiile in ceea ce priveste balonarea.
      Nu obisnuiesti sa consumi ceaiuri? Exista cateva metode alternative care te ajuta sa scapi de balonare. Exercitiile de respiratie sau unele pozitii de yoga te ajuta sa scapi rapid de disconfort. Poti, de asemenea, sa excluzi din dieta alimente care contribuie la balonare, cele mai daunatoare dintre ele fiind zaharul si bauturile acidulate.
      andreearaicu.ro
    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      Un nou studiu a arătat că simptomele COVID-19 pot fi încadrate în şase categorii, transmite Știri.md cu referire la Adevarul.ro.
      Această descoperire poate contribui la identificarea mai rapidă a pacienţilor care riscă să dezvolte forme grave ale bolii, urmând să aibă nevoie, la un moment dat, de ventilator.
      În studiu au fost adunate, într-o primă fază, date de la 1.600 de pacienţi din SUA şi din Marea Britanie, bolnavi cu COVID-19. Aceştia, folosind o aplicaţie numită „Zoe Health app“, şi-au introdus simptomele, sistematic, într-o bază de date, în martie şi în aprilie. Cercetătorii apoi şi-au completat informaţiile cu date primite de la alţi 1.047 de pacienţi din SUA, Marea Britanie şi Suedia, care, de asemenea, şi-au introdus simptomele în baza de date, de-a lungul lunii mai.
      Pornind de aici, studiul a identificat şase mari categorii de simptome:
      *Categoria I (similară cu o răceală, fără febră): dureri de cap, pierderea mirosului, dureri musculare, tuse seacă, dureri în gât, dureri în piept, fără febră *Categoria II (similară cu o răceală, cu febră): dureri de cap, pierderea mirosului, dureri musculare, tuse seacă, dureri în gât, răguşeală, dureri în piept, febră, fără poftă de mâncare *Categoria III (probleme gastrointestinale): dureri de cap, pierderea mirosului, fără poftă de mâncare, diaree, dureri în gât, dureri în piept, fără tuse *Categoria a IV-a (formă severă, primul nivel, cu oboseală): dureri de cap, pierderea mirosului, tuse seacă, febră, răguşeală, dureri în piept, oboseală *Categoria a V-a (formă severă, nivelul doi, cu stare confuză): dureri de cap, pierderea mirosului, fără poftă de mâncare, tuse seacă, febră, răguşeală, dureri în gât, dureri în piept, oboseală, stare confuză, dureri musculare *Categoria a VI-a (formă severă, nivelul trei, probleme abdominale şi respiratorii): dureri de cap, pierderea mirosului, fără poftă de mâncare, tuse seacă, febră, răguşeală, dureri de gât, dureri în piept, oboseală, stare de confuzie, dureri musculare, senzaţie de sufocare, diaree, dureri abdominale Unii pot scăpa ieftin, cu ceva similar cu o răceală
      „Chiar dacă tusea seacă, febra şi pierderea mirosului sunt, de obicei, prezentate ca fiind principalele trei simptome ale COVID-19, datele pe care le-am adunat, prin intermediul aplicaţiei, din partea pacienţilor, ne arată că oamenii pot avea o gamă mult mai variată de simptome, incluzând aici dureri de cap, dureri musculare, oboseală, diaree, stare confuză, pierderea poftei de mâncare, senzaţia de sufocare şi altele“, au notat cercetătorii, printr-o postare pe pagina aplicaţiei.
      „Evoluţia bolii variază, de asemenea, destul de mult de la un om la altul. Ea se poate manifesta ca o simplă răceală, ca o erupţie pe piele şi poate ajunge până la o formă gravă sau fatală a bolii“, au aduăgat cercetătorii.
      Aceştia au prezentat apoi concluziile lor privind categoriile de bolnavi, cu şanse mai mari de a avea nevoie, la un moment dat, de ventilator. Iată ce spun cifrele:
      *Pacienţii cu simptome din categoriile 6 (19,8% dintre ei), 5 (9,9% dintre ei) şi 4 (8,6% dintre ei) au avut cea mai mare nevoie de ventilator.
      *Doar 1,5% dintre pacienţii cu simptome din categoria I, 4,4% dintre pacienţii cu simptome din categoria II şi 3,3% dintre bolnavii din categoria III au ajuns să aibă nevoie, la un moment dat, de suport de oxigen.
      Aceste date au fost prezentate de King College din Londra, ai cărui cercetători, împreună cu oamenii de ştiinţă de la Spitalul din Massachusetts, au analizat datele adunate prin aplicaţia „Zoe Health“.
      „E pentru prima dată când corelăm simptomele cu gravitatea bolii“
      Autorii studiului au sugerat că aceste rezultate pot fi folosite „pentru monitorizarea mai atentă a pacienţilor aflaţi în categoriile de risc. Astfel, ne vom putea pregăti şi resursele medicale din timp, în cazul în care starea acestor pacienţi se va agrava“.
      În continuare, cercetătorii au afirmat că pacienţii care au simptome din categoriile 5 şi 6, la cinci zile după apariţia lor, sunt supuşi unui risc mai mare de internare în spital, unde vor avea nevoie de ventilator. De aceea, monitorizarea lor atentă, prin telefoane primite, zilnic, din partea medicului lor de familie, poate asigura că internarea se face imediat în momentul în care evoluţia bolii impune acest lucru.
      Claire Stevens, unul dintre autorii principali ai studiului şi lector la King College, din Londra, a explicat pentru Yahoo Life: „Acest studiu ne ajută să înţelegem modalităţile diferite în care se prezintă COVID-19. El ne arată simptomele îngrijorătoare ale pacientului, la primele zile după expunerea la noul coronavirus. 
      Mă refer la o stare de confuzie, dureri abdominale şi epuizare fizică. Cel mai important e că, dacă vom începe monitorizarea acestor simptome după primele cinci zile, îi vom putea ajuta mai bine pe cei care riscă să dezvolte forme grave ale bolii şi poate vom reuşi să prevenim apariţia acestei situaţii nedorite“.
      Doctorul Linda Anegawa a completat: „Rezultatele studiului sunt interesante, fiindcă până acum ne concentram mai mult pe caracteristicile pacienţilor, considerând că ele stabilesc cine riscă să aibă forme mai grave ale bolii. Acum e pentru prima dată când văd că simptomele sunt corelate cu gravitatea bolii“.
      Anegawa a continuat: „Chiar dacă e nevoie şi de alte studii, identificarea celor şase categorii de simptome îi poate ajuta de acum încolo pe medici să ştie din timp care sunt pacienţi aflaţi într-o categorie mai mare de risc. Astfel, le vom aloca acestor pacienţi resursele medicale şi o atenţie sporită. Vorbim de o descoperire crucială, fiindcă resursele medicale sunt limitate, iar doctorii sunt depăşiţi, mai ales acum, când numărul cazurilor e în creştere“.
      Anegawa e de părere că studiul le va fi de folos şi bolnavilor, fiindcă ei vor şti în ce categorie intră simptomele lor şi, în funcţie de acest lucru, vor cere ajutor medical din timp, dacă vor vedea că riscă să dezvolte o formă gravă a bolii.
      Bolnavii pot scăpa de starea de anxietate
      Doctorul Matthew Exline, specialist în probleme pulmonare la Wexner Medical Center din Ohio, a oferit o altă perspectivă pentru Yahoo Life.
      „Acest studiu le va fi de folos şi bolnavilor cu forme uşoare ale COVID-19. Foarte mulţi pacienţi, atunci când află că au luat noul coronavirus, sunt loviţi de o stare de anxietate. Aşa cum e cinstit, noi le prezentăm scenariul cel mai grav şi le vorbim despre pericolele existente, dacă vor ajunge să aibă nevoie de ventilator şi alte amănunte de acest gen. 
      Dar dacă aceşti pacienţi, în funcţie de simptomele lor, vor afla din start că au şanse minime să dezvolte forme grave ale bolii, această informaţie îi va scăpa de anxietate. Iar noi, ca medici, le vom putea spune: <<Hei, linişteşte-te! Majoritatea pacienţilor cu simptome similare celor pe care le ai tu nici nu ajung să aibă nevoie de îngrijiri medicale>>. E un detaliu foarte important care poate ajuta mult pacientul“, a declarat doctorul Matthew Exline.
      adevarul.ro
    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      Alimentele pe care le-am ales sunt cele care nu trebuie să îți lipsească din alimentație în vara asta, dar și în restul anului, deoarece au o mulțime de beneficii, de la menținerea pielii sănătoase, până la îmbunătățirea digestiei sau a sistemului imunitar.
      1. Afine
      Afinele conțin o mulțime de antioxidanți care te ajută în ceea ce privește îmbunătățirea sănătății și prevenirea procesului dăunător al celulelor. Potrivit studiilor, afinele sunt bune și pentru stimularea memoriei și capacității creierului. În plus, le poți folosi în smoothie-uri, iaurt sau alături de semințe și alte fructe. 
      2. Roșii
      Roșiile sunt extrem de delicioase și excelente pentru aceste luni în care avem parte de temperaturi ridicate. Conțin licopen, un antioxidant care ajută la menținerea sănătății pielii și reduce riscul bolilor de inimă. Sunt extrem de ușor de inclus în alimentație, cum ar fi în salate sau sosuri.
      3. Semințe de in
      Semințele de in sunt cu adevărat uimitoare când vine vorba despre beneficiile asupra sănătății noastre. Sunt bogate în acizi grași omega-3, ajută sistemul digestiv și mențin nivelul normal al colesterolului. Pot fi adăugate în cereale, salate, smoothie-uri și deserturi.
      4. Mentă
      Menta este un remediu excelent când vine vorba de diferite probleme cu stomacul, fie că vorbim de greață, indigestie sau sindromul colonului iritabil. Menta conține uleiuri care sunt cunoscute pentru lupta împotriva cancerului. O poți adăuga în diferite băuturi, ceaiuri sau salate.
      5. Pepene roșu
      Pepenele roșu are o mulțime de beneficii datorită conținutul ridicat de apă. Acesta este bogat în antioxidanți, te ajută în prevenirea bolilor sistemului cardiovascular și menține nivelul de hidratare din organism. 
      6. Avocado
      Avocado este un aliment extrem de sănătos, fiind bogat în grăsimi monosaturate, aminoacizi, acid folic și vitamine. Te poate ajuta să elimini toxinele din organism, să îți îmbunătățești digestia, dar are efecte și anti-îmbătrânire. Este delicios în salate și poate fi consumat și ca o gustare între mese.
      7. Ardei gras
      Ardeiul gras conține carotenoizi, fibre, vitamina C și are efecte antioxidante. Pe lângă acestea, nici nu are foarte multe calorii, mai exact are 31. Îl poți mânca proaspăt în salate sau pe grătar, pentru o aromă mai crocantă.
      8. Cireșe
      Cireșele au un conținut ridicat de vitamine, nutrienți și antocianină, un antioxidant puternic care te ajută să elimini toxinele din organism, reduce inflamatațiile și calmează durerile articulare. Fie că le mănânci proaspete, în sucuri sau plăcinte, important e să te bucuri de beneficiile lor.
      9. Piersici
      Piersicile au vitamina C, B6 și potasiu, care e esențial în reglarea tensiunii arteriale. Datorită faptului că are vitamina C, oferă pielii tale strălucirea de care are nevoie, mai ales vara. Sunt delicioase, mai ales proaspete, dar și în diferite combinații cu alte fructe sau chiar în plăcinte.
      elle.ro
  •