Decalogul greșelilor de manichiură


  • 855
  • Unghiile lăcuite aduc un aspect îngrijit și feminin, însă sub lacul de unghii se ascund o grămadă de pericole.

hands-1751637_640.jpg

Am stat de vorbă cu multe femei care-și fac singure manichiura și constatarea a fost că toate comit cam aceleași erori. Pe termen scurt, asta nu-i o dramă, dar, în timp, poți întâmpina probleme și nici n-ai bănui care le este cauza. Iată cele mai comune greșeli, dar și câteva trucuri care-ți vor garanta o manichiură de invidiat!

Îți tai cuticulele
Ceea ce nu-ți spune nimeni este că, dacă le tai, ele cresc mai repede. Cuticulele au un rol important în sănătatea unghiei: opresc bacteriile să ajungă la patul unghial. Tăierea lor rupe această barieră și apar deseori inflamații; în plus, acest gest chiar poate fi cauza creșterii unghiei în valuri. Gestul corect este împingerea sau pilirea lor, pentru a le reduce dimensiunile, fără a le îndepărta total. Atunci când le tai, cu atât mai mult când faci asta de una singură, pielițele cresc franjurat, în numai câteva zile, aducând unghiilor un aspect neîngrijit.

Sfat. Aplică ulei în fiecare zi și împinge-le cu un bețigaş sau un prosop. Vei vedea cum, în scurt timp, cuticulele vor fi atât de fine, încât nu se vor observa.

Pilești unghii în ambele sensuri
Vârful unghiei este zona ei cea mai fragilă, fiind și cea mai „bătrână“ porțiune, iar pilirea înainte-înapoi sparge straturile de cheratină și duce la exfoliere.

Sfat. Pilește într-o singură direcție, ținând pila în unghi de 45 de grade, sub unghie.

Nu aplici lacul bază
Suprafața unghiei trebuie pregătită înainte de aplicarea lacului, iar lacul bază este esențial pentru sănătatea unghiei și rezistența ojei. Numeroase femei cred că mai multe straturi suprapuse ar scădea rezistența manichiurii, dar lucrurile stau exact invers: acest lac netezește suprafața unghiei, iar culoarea se aplică apoi uniform și rezistă. În plus, va proteja unghia de pigmentul conţinut de ojă, care poate s-o îngălbenească sau s-o păteze.

Sfat. Aplică-l în strat subțire şi așteaptă să se usuce un minut, înainte de a aplica lacul colorat.

Nu-ți înmoi unghiile
Unghiile și cuticulele se curăță mai ușor când sunt umectate. Altfel, unghiile uscate se pot rupe în timpul tăierii sau pilirii, iar zona cuticulelor se inflamează și chiar se infectează.

Sfat. Stai cu mâinile în apă după ce îndepărtezi lacul. Pune și câteva picături de săpun lichid, pentru a degresa cât mai bine unghiile, ca astfel tratamentele să adere optim.

Odnotonnoe-pokrytie-lakom-768x512.jpg

Oja e prea groasă sau aplici prea multă
Aplicarea în straturi subțiri este cheia unei manichiuri durabile. Dacă lacul e prea gros, se va dezlipi foarte ușor.

Sfat. Îndepărtează surplusul de pe  pensula de marginea sticluței și lasă pe ea o cantitate mică de ojă. Chiar dacă nu va fi uniform, la al doilea strat vei obţine acoperirea perfectă. Când oja s-a îngroșat, adaugă câteva picături de dizolvant (o soluție specială, în niciun caz acetonă!) și agită suficient, pentru omogenizare.

Aplici înainte de ojă ulei sau cremă de mâini
Grăsimea de pe unghii împiedică lacul să se fixeze și o va face să cedeze ușor în următoarele zile.

Sfat. Dacă vrei ca anterior să-ți hidratezi pielea, așteaptă 2-3 minute, apoi șterge unghiile cu spirt, loțiune degresantă sau spală-te cu apă și săpun!

Nu sigilezi vârful
Lovirea ușoară duce la ciobirea lacului. Asta se întâmplă des când nu este sigilată marginea unghiei.

Sfat. După aplicarea celui de-al doilea strat, trece orizontal cu pensula pe marginea unghiei și procedează la fel cu lacul incolor.

Nu aplici top-coat
Este un lac incolor considerat opțional, cred unii, dar nu este astfel! El dă luciu, ajută la uscarea rapidă a lacului și îl protejează de ciobire.

Sfat. Întotdeauna, peste culoare aplică acest lac, care asigură rezistența manichiurii, precum și un luciu intens.

Folosești un lac de unghii ieftin
Multe spun că rezistă pe unghie timp îndelungat. E un argument de luat în seamă, însă formula lui poate fi prea dură, să cuprindă ingrediente care dăunează unghiei și, în timp, provoacă neplăceri, de la îngălbenire la exfoliere și chiar rupere.

Sfat. Cumpără lacuri de unghii de calitate, în recipiente mici. Nu costă mult și riscul să se îngroașe e mai scăzut.

Agiți oja de sus în jos
Această scuturare nu duce la o amestecare optimă a lacului, ci îi afectează structura, spun specialiștii. Agitând sticla în acest mod, se creează niște bule ce fac oja să nu se aplice compact și să sară foarte ușor.

Sfat. Dacă vrei s-o omogenizezi, ţine-o între palme și ruleaz-o preț de un minut.

Trei manichiuri de sezon
*Se poartă unghiile neon. Culorile pot fi mai pastelate, dar puternice și extrem de luminoase. Se poartă pe toate unghiile, ca accent doar pe una (inelar) sau fiecare unghie va fi vopsită într-o altă culoare.

*Efect marin. E la modă albastrul, dar și orice decorațiune care evocă tema marină: ancore aplicate sau unghii în dungi albe şi albastre.

*French-ul colorat este o altă găselniță a anului. Orice combinație este permisă, sub rezerva unei singure condiţii: cele două culori să fie contrastante!

femeia.ro


Поделись новостью с друзьями!