De ce toţi campionii olimpici muşcă din medaliile de aur


    La fiecare ediţie a Jocurilor Olimpice, majoritatea sportivilor muşcă din medalia de aur câştigată. Te-ai întrebat vreodată care este explicaţia acestui gest?

Această practică datează de pe vremea când medaliile erau folosite ca modalităţi de plată. Sportivii obişnuiau să muşte din monedele de aur pentru a vedea dacă acestea sunt sau nu adevărate. Acum nu se mai pune problema acestor verificări, ci a rămas doar un ritual al campionilor, pentru a satisface capriciile fotografilor.
Preşedintele ISOH (International Society of Olympic Historians), David Wallechinsky, a explicat acest fenomen. Fotoreporterii de la Jocurile Olimpice le cer sportivilor să facă acest gest pentru fotografii mai interesante.

 

“Acest gest a fost transformat într-o poză legendară, un cadru care probabil se vinde bine. Nu cred că sportivii ar face asta de capul lor, ci a devenit o tradiţie dinspre media către Jocurile Olimpice”.

 

Din 1912, de la Jocurile Olimpice de la Stockholm, nu mai sunt acordate medalii din aur solid, acestea trecând printr-un proces de “îmbălsămare” cu aur. Ele sunt făcute din 494 grame de argint şi doar şase grame de aur.

 

unica.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.