De ce ar trebui să folosești aerul condiționat din avion


    Aerul condiționat din avioane are o reputație foarte proastă. Cei mai mulți oameni cred că aerul condiționat ce se poate controla din butoanele de deasupra scaunelor din aeronavele comerciale este plin de bacterii și nu face decât să împrăștie microbii dintr-o parte a aeronavei în alta.

Se apre că există un motiv serios pentru care ar trebui să folosești aerul condiționat din avion. Motivul are legătură cu microbii, dar nu în modul în care ne-am fi așteptat.

Conform medicului Mark Gendreau reputația aerului condiționat din avioane este nefondată. Medicul este specializat în transmiterea bolilor infecțioase pe cale aeriană.

Specialistul a vorbit cu jurnaliștii de la revista Treavl and Leisure și le-a confirmat faptul că este mai sănătos să deschidem aerul condiționat decât să circulăm cu el închis.

Aerul pe care îl respirăm și la care suntem expuși în avioane este aerul pe care îl respiră oamenii care stau la 2-5 rânduri față de locurile unde stăm.

Aerul-conditionat-din-avion.jpg

Pentru a ține la distanță virusurile aeropurtate trebuie să folosim ventilația aerului, e singura noastră modalitate de a ne feri de ele, în afară de a izola persoana bolnavă.

Deși în toate avioanele se filtrează și se curăță aerul la câteva minute, Dr Gendreau sugerează că nu toate particulele de praf și nu toți microbii sunt înlăturați 100%.

Se pare că virusurile au abilitatea de a supraviețui în aer în jur de 5 ore, dar folosirea aerului condiționat ne-ar putea să combatem această rată de supraviețuire.

Aerul rece creează un fel de barieră în jurul persoanei ce stă așezată sub jetul de apă rece. Această barieră oprește particulele dăunătoare de a mai zăbovi în jurul nostru.

Sursa foto 123rf

www.unica.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.