Curățenie în toată casa în 30 de minute? Este posibil, dacă pui în aplicare aceste trucuri


  • 703
  • O casă curată este una sănătoasă și cu un aspect plăcut, însă cere și mult timp. Dacă citești aceste trucuri, vei vedea că poți face curățenie ca la carte în jumătate de oră.

Este greu de crezut că într-un timp scurt te poți ocupa de toate suprafețele din casa, însă cu instrumentele potrivite și cu strategia corectă, este posibil. Daca te pregatești corespunzător, vei vedea că treburile casnice vor fi terminate în scurt timp și apoi te poți dedica familiei sau unei activități care te pasionează cu adevărat. Iată ce ai de făcut:

  • Aspiră și dă cu mopul în același timp. Cum poți face asta


Gândește-te cât timp ai economisi dacă ai putea să aspiri și să dai cu mopul în același timp. Nu îți propunem să stai într-o mână cu aspiratorul și în celalală cu mopul, nicidecum, ci să profiți de avantajele tehnologiei și să folosești un astfel de aparat pentru curățenie, care face curățarea oricăror suprafețe din casă o adevărată joacă de copii.

 


După cum vezi, poți să-l folosești pe orice fel de suprafață și reduce la jumătate timpul pe care îl dedici curățeniei, pentru că, în loc să dai cu aspiratorul în fiecare cameră și apoi să dai cu mopul, le poți face pe amândouă odată. În plus, o singură încărcare a rezervorului curăță o suprafață de 60 de metri pătrați, așa că în 15 minute ai terminat cu podelele.

  • Șterge praful de sus în jos


Pentru a șterge praful, începe de sus în jos și folosește o lavetă din microfibra. Utilizează fie o soluție pentru șters praful gata preparată, fie una făcută de tine în casă, dintr-un pahar de ulei de măsline, un pahar de oțet și un pahar de terebentină. Mobila va căpăta un aspect strălucitor, iar tu vei uita de grija prafului pentru cel puțin o săptămână. Folosind o lavetă din microfibră și soluția preparată de tine, în maximum 10 minute ai terminat cu praful de peste tot.

  • Înainte să începi curățenia, aplică aceste soluții pe suprafețele din baie și din bucătărie


Unele suprafețe au pete greu de scos – chiuveta de bucătărie, cuptorul, cada de baie. Pe acestea trebuie să le tratezi cu soluții de curățat și să lași produsul să acționeze 15-20 de minute pentru a îndepărta petele cu ușurință. Poți folosi produse de curățat industriale, iritante și pline de substanțe nocive pentru tine și familia ta, sau poți folosi soluții făcute în casă:

 


- Pentru cuptor – fă o pastă din apă și bicarbonat de sodiu, aplic-o pe suprafețele care au nevoie de curățare și lasă această soluție să acționeze 20 de minute sau chiar mai mult

 

- Pentru robinete și duș, oțetul alb funcționează fără greș – aplică-l din belșug pe suprafețe, lasă-l să acționeze și va îndepărta calcarul și petele de săpun sau de apă imediat

 

- Aruncă bicarbonat de sodiu și câteva picături de ulei esențial de lavandă pe toată suprafața saltelei, lasă să acționeze 20 de minute, apoi aspiră, vei îndepărta astfel acarienii și vei împrospăta salteaua

 

- О soluție universală de curățat compusă dintr-o linguriță de bicarbonat de sodiu, o cană cu apă și zeama de la o lămâie lăsată să acționeze un sfert sau jumătate de oră te va ajuta să faci lună chiuveta de bucătărie

 

- Pentru vasul de WC poți folosi oțet sau apă oxigenată, calcarul și microbii vor dispărea imediat

 

După ce toate aceste soluții au acționat, tot ce-ți rămâne de făcut este să clătești suprafețele. În 5 minute totul e gata.


Поделись новостью с друзьями!