Cum să îți protejezi tenul pe caniculă


  • 545
  • Pe timpul verii, tenul este predispus la îmbătrânire prematură și la arsuri solare dacă nu îl îngrijim corespunzător. Iată pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a-ți proteja tenul pe caniculă:

fata-blonda.jpg

Folosește o cremă cu factor de protecție ca să-ți protejezi tenul pe caniculă
Indiferent dacă ai de gînd să stai pe plajă, sau doar să faci o plimbare scurtă în aer liber, tenul tău are nevoie de o cremă cu protecţie solară cu un SPF mai ridicat pe timpul verii. Trebuie sa te protejezi de razele UVA, care îmbătrânesc pielea, dar şi de cele UVB care provoacă arsuri.

Folosește un antioxidant
Cremele cu protecţie solară blochează numai 55% din radicalii liberi. Această discrepanţă lasă o „gaură” în protecţia tenului, care duce la apariţia ridurilor. De aceea, este recomandat să folosești o cremă cu antioxidanți, care să completeze zidul de apărare format de cremele cu SPF.

Hidratează
Atât în interior cât și în exterior, organismuul tău are mai multă nevoie de hidratare ca oricând în zilele toride de vară. Pe lângă doza zilnică de 2 litri de lichide, indicat este să îți găsești crema potrivită tipului tău de ten, care să te protejeze pe caniculă. Dacă ai un ten normal, ai nevoie de hidratare, tenul uscat şi sensibil necesită hrănire şi calmare, iar cel gras de matifiere.

Exfoliează
Protejează-ți tenul pe caniculă cu ajutorul unui exfoliant, pe care să îl folosești de două ori pe săptămână. Altfel, riști apariția punctelor negre și a iritațiilor din cauza faptului că porii se înfundă mai ușor din cauza căldurii.

Folosește produse de machiaj minerale
Uită de fondul de ten pe care l-ai folosit pe timpul iernii și alege, în schimb, un fond de ten mineral, aerat, care lasă tenul să respire. Evită, de asemenea, fardurile cremoase în zilele caniculare și optează pentru cele pudră.

Consumă alimente bogate în antioxidanți
Şi pentru că ne aflăm în sezonul fuctelor şi legumelor, alege să întroduci în dietă cât mai multe alimente bogate în antioxidanţi, menite să îți protejeze tenul pe caniculă. Cele mai recomandate sunt  fructe de pădure, strugurii, portocalele, prunele, ananasul, kiwi, grapefruit, varza, ardeiul, pătrunjelul, fasolea verde, spanacul și ghimbirul.

unica.ro


Поделись новостью с друзьями!