Cum faci față petrecerii de Crăciun de la birou


    Un sondaj recent arată că 49% dintre companii vor servi alcool la petrecerea de anul acesta. Nutriționistul american Nikki Ostrover a publicat pe blogul ei, NAO Wellness, câteva sfaturi pentru cei care vor să treacă fluierând peste party-ul buclucaș

party-700x467.jpeg

Fie că vorbim de multinaționale sau firme autohtone, multe companii se pregătesc de petrecerea de sfârșit de an. Cuvintele cheie la astfel de party-uri sunt băutura și dansul. În ultimii ani, ce-i drept, consumul de alcool la astfel de petreceri a scăzut. Puțin, dar notabil.

Anul acesta, potrivit unei analize realizată în SUA de către firma Challanger, Gray & Christmas, doar circa 49% dintre companiile americane care vor face astfel de petreceri vor avea și open bar-uri (adică participanții pot bea cât doresc), față 62% câte au avut anul trecut. Restul au decis să interzică băuturile alcoolice la petrecerile de birou.

Pe cei care vor avea totuși parte de open bar-uri, Nikki Ostrower, nutriționistul din New York, care are propriul blog – NAO Wellness -, îi îndeamnă să-și stabilească limite pentru respectiva noapte pentru a-și putea controla consumul de alcool.

„Poți să o exagerezi când vine vorba de băut, fără să-l dai seama”, atrage ea atenția, într-un material preluat și de DailyMail Online.

 

Afectează ficatul, creierul și imaginea

Studii recente au arătat că un consum mare de alcool poate provoca leziuni permanente la nivelul ficatului și al celulelor creierului și poate, de asemenea, să crească riscul depresiei.

Spre exemplu, un studiu din 2016 a arătat că poate fi imposibil din punct de vedere biologic ca un petrecăreț să se oprească la doar o singură băutură.

Cercetătorii de la Colegiul de Medicină Texas A & M Health Science Center au descoperit, însă, că sunt neuroni specifici în creier care sunt meniți să ne spună să nu mai bem. Dar acei neuroni dopaminergici D2 se dezactivează atunci când se consumăm prea mult alcool. Deactivarea lor înseamnă că bem mai mult. Acest lucru poate duce la un comportament regretabil, în special în jurul colegilor.

 

Iată ce ne sfătuieşte Nikki Ostrower:

  1. Pregătiţi-vă stomacul pentru marea petrecere!

Nutriţionistul le sugerează petrecăreţilor ca înainte de a pleca la petrecere să bea o linguriţă de oţet de mere. Acesta este bogat în vitamine, creşte aciditatea din stomac ca să ajute digestia şi poate preveni, de asemenea, mahmureala. Dacă adăugăm şi mâncare şi un pahar cu apă, vom ave aîn stomac un amestec care va dilua alcoolul consumat la petrecere. „Pregătirea pentru petrecere este importantă ca să fii sigur că nu exagerezi”, a arătat Ostrower.

  1. Limitează numărul de pahare

Stabilește din start (înainte de a te duce la petrecere) câte pahare consumi într-o oră. Și ține-te de limita asta! Nikki Ostrower spune că un limita ar trebui să fie de un pahar pe oră sau chiar mai puțin, ca doar să te binedispui și nu să te îmbeți. „Bea conștient. De fiecare dată când îți upli un pahar, observă cât de repede îl bei și dacă te face să te simți bine”, detaliază ea. Folosirea paiului la băuturile alcoolice nu te ajută, ba din contră tendința e să bei mai mult. „Nu e absolut necesar să stai tot timpul cu un pahar în mână”, ne sfătuiește nutriționistul.

  1. Alege „deștept” băuturile pe care le consumi

Dacă vrei să consumi alcool, cel puțin alege unul care să nu fie foarte nociv pentru organism. Nikki Ostrower recomandă să eviți băuturile dulci și să alegi vin roșu sau vodka cu apă minerală și lămâie. Un pahar de vodka are 96 de calorii, apa minerală n-are niciuna, așa că această combinație e una din preferatele dieticienilor. E interzis să combini alcoolul cu băuturile energizante! Un studiu al Universității de Nord din Kentucky a arătat că această combinație face creierul să ceară mai mult alcool. La fel o face orice fel de băutură cu cofeină în combinație cu un lichior (spre exemplu celebrul Jagerbomb). Nici shot-urile nu sunt recomandate! Aportul mare și brusc de alcool duce la intoxicarea rapidă a sângelui.

  1. Hidratează-te permanent!

Este important să bei apă înainte, în timpul și după o noapte de excese alcoolice, pentru a păstra nivelul de hidratare corect al organismului. Doar îndoind alcoolul cu apă sau bând băuturi cu gheață nu compensezi apa eliminată din organism prin aportul de alcool. Nutriționistul spune că cel mai bine ar fi să alternezi: bei un pahar de apă, apoi unul de alcool, încă unul de apă și tot așa. Hidratarea corectă te ferește de mahmureală, spune Nikki Ostrower. „Provoacă-te singur să te distrezi fără să bei sau fără să bei pre amult”, spune nuștriționistul.

doctorulzilei.ro





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


  • Conținut similar

    • julia122997
      De julia122997
      Tot în această perioadă, pe buzele celor mici și mari apar diferite întrebări legate de Crăciun și de sezonul festiv în general. Iată 10 întrebări frecvente ale copiilor, răspunsurile la care trebuie să le cunoști:
      1. Câți reni poartă sania lui Moș Crăciun? 
      9 reni.
      2. Cine l-a creat pe Rudolf, cel mai popular ren din gașca lui Moș Crăciun? 
      Acest ren ghiduș, atât de iubit de toată lumea, a fost creat de Robert L. May în anul 1939, atunci când a scris o poezie cu temă de Crăciun pentru a atrage cumpărători în magazinul său de cadouri. Se pare că totul a pornit de la o reclamă, deci!
      3. Cine este autorul cărții « O poveste de Crăciun »? 
      Autorul acestei cărți este scriiitorul britanic Charles Dickens.
      4. Cine a furat Crăciunul în cel mai popular film pe care îl știm cu toții de sărbători? 
      Grinch a furat Crăciunul.
      5. Care a fost prima țară ce a inventat tradiția brazilor de Crăciun în această perioadă magică din iarnă? 
      Germania.
      6. Cine a inventat luminițele electrice de Crăciun? 
      Deși el a fost inventatorul becului electric, luminițele de Crăciun au fost inventate tot de Thomas Edison, în anul 1880.
      7. Cu legenda cui este înrudit Moș Crăciun? 
      Moș Crăciun este înrudit cu Sfântul Nicolae, care se sărbătorește la noi pe data de 6 decembrie. 8. Când a fost declarat Crăciunul o sărbătoare federală? În anul 1870.
      9. Cum este numit Moș Crăciun în Franța? 
      Père Noël.
      10. Unde a avut loc Nașterea Domnului? 
      Nașterea Domnului a avut loc în Betleem, orașul sfânt.
      deby.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Târgul își va aștepta vizitatorii în perioada 21 decembrie 2019 – 10 ianuarie 2020, în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” din centrul capitalei.
      Pe parcursul celor trei săptămâni, în cadrul târgului se vor desfășura concerte în toate zilele de weekend, de Crăciun și de Revelion.
      Printre artiștii care vor cânta la târgul de Crăciun se numără Valy Boghean, SunStroke Project, Nelly Ciobanu, Katharsis, Anișoara Puică și mulți alții. Târgul se va încheia în data de 10 ianuarie cu o Gală-concert și Tombola de Sărbători.
      Pentru vizitatori vor fi amenajate mai multe zone de agrement: ei vor putea intra în căsuța lui Moș Crăciun, se vor distra la carusele, își vor face poze memorabile, vor savura din deliciile culinare de iarnă și vor putea cumpăra cadouri autohtone pentru cei dragi.
      Târgul va fi deschis pentru toată familia zilnic, de la ora 12:00 până la ora 22:00, în zilele de odihnă – între 10:00 și 22:00, iar în noaptea dintre ani programul va fi prelungit până la ora 02:00 după miezul nopții.
      Evenimentul, inspirat de târgurile tradiționale de Crăciun din orașele europene, a ajuns la a treia ediție și este organizat de Guvernul Republicii Moldova și Primăria Municipiului Chișinău.
      unimedia.info
    • julia122997
      De julia122997
      Pentru evitarea unor incidente urmați următorii pași esențiali:
      cumpărați întotdeauna din magazine și puncte de vânzare online demne de încredere; achiziționați doar jucării care au aplicat marcajul CE. „Marcaj CE” înseamnă un marcaj prin care producătorul indică faptul că jucăria respectă cerințele aplicabile stabilite în legislația comunitară de armonizare transpusă și în legislația națională. Nu confundați marcajul CE cu alte simboluri. Atenție! Acestea au rolul să vă deruteze și riscați să procurați jucării periculoase pentru copii; alegeți jucării potrivite pentru vârsta copilului, capacitățile și aptitudinile sale. Jucăriile care nu sunt destinate unui grup de vârstă specific al copiilor pot să îi rănească. Asigurați-vă că urmați recomandările referitoare la vârstă, în special simbolul de interzicere care vizează copii între 0 și 3 ani; nu cumpărați jucării cu părți mici, detașabile, pentru copii sub 3 ani, deoarece aceștia au tendința să bage jucăriile în gură și pot să se înece cu părțile mici; la jucăriile care conferă mobilitate utilizatorilor, verificați prezența și buna funcționare a dispozitivului de frânare care trebuie să fie adecvat tipului de jucărie și energiei cinetice generate de aceasta; jucăriile nu trebuie să fie alimentate la o sursă de energie a cărei tensiune nominală depășește 24 de volți. Transformatorul electric pentru jucării nu face parte integrantă din jucărie; asigurați-vă că jucăriile nu prezintă niciun pericol pentru sănătate și niciun pericol de vătămare a ochilor sau a pielii prin lasere, diode emițătoare de lumină (LED-uri) sau orice alt tip de radiație; o jucărie destinată utilizării de către copiii mai mici de 36 de luni trebuie să fie proiectată și fabricată astfel încât să poată fi curățată. O jucărie textilă trebuie, în acest scop, să fie lavabilă, cu excepția cazului în care conține un mecanism care ar putea fi deteriorat dacă se îmbibă cu apă la spălare; solicitați prezentarea declarației de conformitate pentru jucăria care v-a captat atenția. Prin redactarea declarației de conformitate, producătorul își asumă responsabilitatea pentru conformitatea jucăriei; acordați atenție sporită jucăriilor pe care intenționați să le achiziționați. Acest tip de produs de calitate corespunzătoare nu poate fi înlocuit cu un produs similar celui procurat, în 14 zile calendaristice, dacă acest produs nu vă convine ca formă, gabarite, model, mărime, culoare sau dacă nu poate fi utilizat conform destinației din alte cauze; îndepărtați toate ambalajele și păstrați întotdeauna instrucțiunile. Asigurați-vă că ambalajul din plastic nu constituie un obiect de joacă pentru copii, deoarece aceștia riscă să se sufoce. diez.md
    • julia122997
      De julia122997
      Hrăneşte-te cu regularitate 
      Unul dintre secrete este să mănânci puţin şi des. Nutriţioniştii spun că este indicat să iei o gustare la două ore şi jumătate-trei ore. Astfel vei ţine sub control nivelul glicemiei din organism şi nu vei simţi nevoia de a mânca mai mult, mai ales dulciuri. Şi încă un sfat: ia o pauză de cel puţin zece minute după fiecare fel. 
      Nu pleca nemâncat la petreceri 
      Ştiind că au o masă în familie, multe persoane stau nemâncate toată ziua. Total greşit, căci vor mânca repede, mult şi cu poftă, ceea ce este un dezastru pentru digestie! Nu numai că mâncarea se va transforma mai uşor în kilograme nedorite, dar rişti să te şi îmbolnăveşti. Cel mai bine este să mănânci normal în timpul zilei, poate un pic mai puţin decât de obicei.
      Ceaiul verde reduce efectul alcoolului 
      O masă festivă nu are farmec fără puţin alcool. Ca să nu ai probleme din această cauză, bea câte două căni de ceai verde pe zi, căci este bogat în antioxidanţi şi elimină toxinele. Este indicat să bei un pahar de apă după unul de alcool.
      Ai grijă ca porţiile să fie mici 
      La aceste ocazii avem obiceiul să mărim porţiile, să gătim mai sofisticat. Ce-ar fi ca anul acesta să alegi porţii mai mici? Aşa, nici nu te vei mai chinui să termini tot din farfurie şi nici nu te vei simţi inconfortabil după masă. Totodată, ai grijă să mesteci încet şi să savurezi fiecare înghiţitură. 
      O salată înainte de masa festivă 
      Cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania, SUA, au ajuns la concluzia că persoanele care mănâncă o salată verde cu cel puţin o jumătate de oră înainte de a lua cina acumulează cu 12% mai puţine calorii decât în mod normal. Astfel, înainte de festinul de Sărbători, consumă o farfurie de salată verde simplă, cu ulei de măsline şi cu oţet balsamic.
      Alege deserturi sărace în calorii 
      Desertul este cel care dă cele mai mari bătăi de cap atunci când vine vorba de surplus de kilograme, căci majoritatea dulciurilor conţin multe calorii. De aceea, încearcă să prepari prăjituri fără prea multe nuci (bogate în calorii) şi să foloseşti zahăr brun sau miere. Iar în loc de două felii de cozonac, ce-ar fi să mănânci doar una? 
      Plănuieşte înainte să mănânci 
      Când eşti invitat la masă, verifică toate opţiunile de mâncare şi gândeşte-te la ce ai putea renunţa. Dacă nu te poţi abţine de la nimic, mănâncă din fiecare câte puţin. Ai grijă şi la sucurile acidulate. În exces, pot favoriza apariţia colăceilor de pe burtă. 
      Ingredientele dietetice, de preferat 
      Când găteşti, înlocuieşte ingrediente ca laptele şi smântâna, bogate în grăsimi, cu produse light. Totodată, folosind ulei de măsline, salvezi 104 calorii, în timp ce utilizând 500 de grame de iaurt light în loc de smântână grasă, salvezi 720 de calorii. De asemenea, alege garnituri din legume înăbuşite. 
      Atenţie la cum combini alimentele! 
      În aceste zile, ai grijă să consumi la fiecare masă carbohidraţi (orez brun, fructe, legume rădăcinoase), proteine (carne slabă, brânză, ouă) şi grăsimi „bune” (peşte gras, nuci, ficat). Cele trei grupe de alimente fac ca nivelul glicemiei din organism să fie constant, astfel încât să nu-ţi pierzi energia şi să nu ai senzaţia de foame mai des decât de obicei. Astfel, nu vei simţi nevoia de a te repezi asupra tuturor bunătăţilor care vor fi pe masa de Crăciun. 
      thewoman.md
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente
      1 kg coaste de porc
      1 linguriţă sare grunjoasă
      ½ linguriţă piper măcinat grosier
      1 linguriţă coriandru măcinat
      1 linguriţă cimbru
      1 linguriţă rozmarin
      1 linguriţă chimion măcinat
      3 căţei usturoi
      1 ceapă rasă
      Pentru glazură:
      2 linguriţe muştar iute
      2 linguri miere
      Mod de preparare - Costiţe de porc
      Combini, într-un bol, toate condimentele cu ceapa şi cu usturoiul zdrobit. Condimentezi coastele, le înveleşti în folie alimentară şi le laşi la frigider de seara până dimineaţa. Pentru glazură, freci muştarul cu mierea şi laşi deoparte.
      Scuturi de condimentele în exces, apoi aşezi costiţele pe grătarul bine încins. După 10-12 minute, le întorci şi le mai ţii încă 10 minute. Le ungi de fiecare dată cu glazură şi le ţii până când carnea e rumenită.
      clickpoftabuna.ro
  •