Cele mai frecvente greseli care te impiedica sa slabesti


  • 1003
  • Lunga, precum o zi de post este si prima zi a unei cure de slabire. Oare asteptarile noastre sunt nerealiste? Caci ne ingrasam in sute, chiar mii de zile, dar avem pretentia sa slabim dupa doar o zi de efort.

Aveti in cercul de prieteni, de colegi sau de cunoscuti iubitori profesionisti de cure de slabire? Da, da, sunt cei ce se entuziasmeaza la auzul unei noi retete miraculoase, iar la debutul fiecarei saptamini, sezon sau inainte de evenimente importante anunta cu incredere ca gata, s-au dus festinurile, incepe marea schimbare!

4277381.jpg

Cumpar rabdare!
Primele ore dintr-o zi la debutul curei de slabire reprezinta un prag psihologic important pentru orice persoana dornica sa-si modifice greutatea corporala. Deci, rabdarea este de aur. La fel si atitudinea relaxata in fata marii schimbari!
 
De ce nu slabim?
Explicatiile sunt diverse: virsta, metabolism, hormoni, glanda tiroida, afectiuni, istoric medical, gene. Important: orice miscare accelereaza metabolismul – o crestere cu 1 grad a temperaturii corpului va creste rata metabolica cu 14%. S-a constatat ca hormonul adiponectina ajuta muschii sa transforme grasimea in energie si suprima apetitul. Daca unii dintre acesti hormoni nu functioneaza corect, atunci apar si dereglari de greutate. 

4277401.jpg

In stres si mostenire genetica
Stresul ne impiedica sa slabim: prea mult stres stimuleaza glanda suprarenala, care elibereaza prea mult cortizol, testosteron si estrogen. Astfel mincam mai mult, iar aceste calorii se stocheaza mai rapid. Unde? La nivelul abdomenului! Deci, nu puteti sa va faceti un bine mai mare decit sa va dresati. Zilnic.
Un alt factor important atunci cind vine vorba despre slabire il reprezinta mostenirea genetica. Dar totusi tinind abuzurile alimentare in friu pe termen lung si dind friu liber miscarii putem avea cistig de cauza.
O data ce ai slabit, corpului ii trebuie un an de zile sa se reseteze sa functioneze corect la noua greutate. De aceea, timp de un an de zile inca apare pericolul ingrasarii daca dieta nu este supravegheata atent sau sportul nu este prezent.

4277411.jpg
 

Ceasul slabirii bate la fiecare diferit 
Fiecare dintre noi este unic. De aceea si timpul in care slabim difera in functie de virsta, sex, metabolism, mostenire genetica, dieta, istoric medical, exercitiu fizic. Ca si in viata, in regimul de slabit pasii mici si siguri sunt de succes. Este mai indicat sa slabesti sanatos 2, 3 kilograme in fiecare luna si sa nu le mai pui niciodata la loc, decit sa slabesti 10 kg in 30 de zile si sa stochezi peste putin timp 13!
Este important de stiut ca atunci cind va infometati mai mult de 12 ore, rata metabolica scade cu 40%, iar organismul este setat sa stocheze caloriile. Deci, poate suna plictisitor, dar gustarile mici si dese combinate cu miscare reprezinta cheia succesului.

perfecte.md


Поделись новостью с друзьями!