Cele mai bune remedii naturale pentru arsuri solare


  • 1244
  • Arsurile solare sunt foarte neplăcute. Durerile și usturimea nu sunt totul. Uneori, pot să deterioreze pielea pe viață, ca și starea generală de sănătate. De aceea, ar fi mai bine să previi arsurile solare. Totuși, dacă nu ai fost atentă vezi ce remedii naturale pentru arsuri solare ai la dispoziție.

Apa rece

uchenye-vyjasnili-kak-holodnyj-dush-vlijaet-na-zdorove_rect_16e91483271df63e581001137588c5de.jpg

Apa este primul și cel mai important remediu care te ajută să scapi de arsurile solare. Apa rece reduce inflamația și calmează pielea. Totuși, nu folosi apă prea rece sau cu gheață. Contractă vasele de sânge. Un flux redus de sânge întârzie vindecarea. Nu uita să te hidratezi. Bea multă apă la temperatura camerei, mai multă decât de obicei. Un corp hidratat se vindecă mai ușor de o arsură solară.

Pune o compresă rece cu apă pentru a calma arsurile solare. Folosește un prosop de bumbac udat și stors. Lasă 10-15 minute. Poți să repeți de mai multe ori pe zi, de câte ori simți nevoia.

Mai poți face o baie cu apă rece sau duș rece (nu mai rece de 18-20 de grade). Nu sta mai mult de 15-20 de minute. Nu face acest tratament dacă ai probleme cu inima.

 Aloe Vera

aloe-vera-gel-on-wooden-spoon-1.jpg

Aloe vera conține 99% apă. Restul de 1% conține în jur de 150 de substanțe minerale benefice organismului: vitamine, sodiu, calciu, magneziu, cupru, crom, zinc, selenium, germaniu, potasiu, fier, tanine și amino acizi.

Anumite elemente cum sunt taninele și seleniul sunt folosite în conținutul cremelor anti-arsuri solare de pe piață. Aloe vera mai are efect cicatrizant și ajută pielea să se vindece mai repede. Dacă folosești gel de Aloe vera, va avea și un efect răcoritor.

Aplică gel de Aloe vera pe zona afectată. Dacă ai posibilitatea, prepară-l chiar tu. Află aici cum să prepari gel de Aloe vera, bun pentru arsurile solare.

Castravetele

castravete-1038x576.jpg

Castravetele conține 96% water apă. Restul este compus din nutrienți benefici pentru organism, majoritatea substanțe alcaline, care ajută la calmarea arsurilor solare.

Componentele includ vitaminele A și C, folați, mangneziu, potasium, siliciu și sulfur. Are proprietăți antioxidante și analgezice. De aceea, castravetele este un excelent remediu pentru probleme dermatologice, inclusiv arsuri solare. Calmează durerile și dă senzația de rece. Ajută la refacerea pielii inflamate.

Fă o pastă dintr-un castravete. Îl poți da prin răzătoare sau mărunți la blender. Aplică pasta pe zona afectată. Lasă timp de 20 de minute, după care clătește.

libertateapentrufemei.ro


Поделись новостью с друзьями!