Ce trebuie să faci înainte şi după antrenament


    Când vine vorba de antrenamentul zilnic există câteva lucruri pe care trebuie să le faci înainte şi după pentru rezultate mai bune. Ce-i drept, antrenamentul în sine este cea mai uşoară parte însă, pe lângă acesta, mai sunt câteva lucruri foarte importante pe care trebuie să le realizezi.

57a20dfa5f8c3_x354q80.jpg

 

ÎNAINTE DE ANTRENAMENT

 

Odihneşte-te. Am putea spune că adevăratul antrenament începe abia în momentul în care mergi să dormi. Să fii odihnit nu-ţi oferă doar energia necesară pe întreaga durată a zilei, ci menţine şi hormonii şi foametea în echilibru. Odihna este foarte importantă într-un antrenament, acesta fiind momentul în care muşchii se recuperează.

 

Hidratează-te. Probabil deja ştiţi că atunci când consumăm o cantitate mare de apă, nu doar că menţinem echilibrul sănătăţii noastre, ci are şi un rol important în antrenamentul de zi cu zi. În momentul în care transpirăm, trebuie să ne asigurăm că-i oferim corpului cantitatea de apă de care are nevoie, din moment ce aceasta este eliminată.

 

Ia o mică gustare. Dacă înainte de antrenament stomacul este gol, nu vei avea de unde să-ţi iei sursa de energie. O gustare este ideală înainte de antrenament, mai ales că nu-ţi oferă senzaţia de plin şi-ţi va oferi posibilitatea de a te mişca în voie.

 

DUPĂ ANTRENAMENT

 

Stretching. După antrenament este ideal să-ţi relaxezi muşchii corpului şi, în acelaşi mod în care-ţi începi antrenamentul, cu încălzirea, la fel trebuie să termini. Astfel, vei reduce şansele de a face febră musculară, iar muşchiului îi va fi mult mai uşor să se recupereze.

 

Gustarea după antrenament. Ei bine, aceasta ar trebui să-i ofere corpului energia de care are nevoie, iar imediat după antrenament, timp de 30-45 de minute, corpul va fi în căutare de carbohidraţi şi proteine pentru a reface muşchii.

 

Fă un duş rece. Un duş rece va reduce inflamaţiile în urma antrenamentului, reducând şansele la febră musculară.

 

one.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.