Ce se întâmplă în organism dacă bei zilnic un pahar de suc de roşii, timp de două luni


    Roşiile sunt un aliment minune pentru sănătate, datorită bogăţiei de vitamine, microelemente şi substanţe antioxidante pe care le conţin.

5767a92fe58d7_tomatojuice768x537.jpg

 

O echipă de savanţi de la Universitatea din Taiwan a desfăşurat un experiment pentru a analiza mai multe proprietăţi ale acestor legume. La cercetare au participat un grup de femei de vârstă şi greutate diferită, cărora li s-a cerut să consume un pahar de suc de roşii în fiecare zi, timp de două luni.

 

Prima şi cea mai evidentă schimbare a fost pierderea în greutate, experţii subliniind că au fost eliminate depozitele adipoase, nu fluidele din corp. Şi asta, în condiţiile în care femeile, care au participat la experiment, nu au făcut alte schimbări în dietă şi continuau să practice exerciţiile fizice după aceleaşi program, de până la experiment.

 

Consumul de suc de roşii, în cantitate de 250 de ml pe zi, a avut un efect pozitiv şi asupra nivelului de colesterol din sânge. Comparând rezultatele analizelor efectuate înaintea experimentului şi după experiment, s-a constatat o scădere a valorilor în cazul tuturor femeilor participante.

 

Rezultatele studiului au depăşit aşteptările, roşiile oferind numeroase beneficii pentru sănătate. Un singur pahar de suc în fiecare zi întăreşte sistemul imunitar, previne bolile de inimă şi reduce riscul de cancer.

 

Roşiile previn bolile de ficat, tratează indigestia, combat retenţia de lichide în organism.

 

Sucul de rosii tratează tusea, previne anemia şi ameliorează simptomele bolilor reumatice. Acestea au un efect surprinzător şi asupra pielii, conţin kaliu, calciu şi vitamina C.

 

Roşiile sunt un remediu natural excelent pentru eliminarea spasmelor musculare, fiind bogate în magneziu. După un antrenament intens, consumă un pahar de suc de roşii şi durerile musculare vor disparea. Se recomandă consumul sucului preparat în casă.

 

unica.md

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.