Beneficiul nebănuit al exerciţiilor fizice. Cea mai recentă descoperire


    E greu să te mobilizezi să faci sport zilnic. Întotdeauna apare ceva, nu te simţi bine sau ai o problemă mult mai importantă de rezolvat. Scuzele, de cele mai multe ori, sunt mai puternice decât motivaţia interioară de a face mişcare cu regularitate.

Pe lângă multiplele beneficii pe care le are sportul asupra organismului, îţi mai prezentăm cea mai recentă descoperire, care să te motiveze pe viitor să-ţi faci abonament. Potrivit oamenilor de ştiinţă de la Ohio State University, din SUA, exerciţiile fizice ajută la cicatrizarea mai rapidă a plăgilor. Pe lângă repausul recomandat de cele mai multe ori de medici, cercetătorii au descoperit că activitatea fizică este benefică în vindecarea rănilor.

 

570796e052505_c1922a458cea27b905c9fe7e23eea49b.jpg

 

Exerciţiile fizice moderate şi consistente ajută la întărirea sistemului imunitar. Astfel, şedinţele de sport, de trei ori pe săptămână, scad numărul zilelor de recuperare şi fac ca rănile să se cicatrizeze în medie cu 25 % mai repede. Exerciţiile fizice recomandate sunt simple şi uşor de practicat: mers pe banda rulantă, mişcări pentru întreţinerea musculaturii, pedalat pe bicicleta statică, mers în ritm alert.

 

one.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.