Avertisment ANSA: Fiți atenți la ce mâncați în perioada caniculară


    Soarele, canicula şi alimentele perisabile reprezintă una dintre cele mai periculoase combinaţii în sezonul cald.

alimentatie-sanatoasa-2.jpg

Băuturile şi mâncarea alterate, alături de fructele şi legumele insuficient spălate pot provoca toxiinfecţii alimentare ale căror simptome se fac simţite la câteva ore de la consum, transmite Știri.md. 

Cele mai periculoase alimente asociate cu apariţia unor afecţiuni digestive, în special pe timpul verii, sunt carnea, mezelurile, ouăle, produsele lactate și bucatele cu risc sporit, care sub influența temperaturilor înalte pot crea un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea microflorei.

Pentru a evita situaţiile în care, pot fi achiziţionate produse neconforme, care pot pune în pericol sănătatea şi chiar viaţa dvs., ANSA recomandă consumatorilor să fie atenți la câteva aspecte:    

- Să achiziționeze produse alimentare din locuri autorizate în conformitate cu legislația din domeniu;

- În cazul constatării unor nereguli să depună reclamațiile respective în conformitate cu legislația în vigoare către Subdiviziunele Teritoriale ANSA. Reclamațiile pot fi înăintate și prin: linia fierbinte ANSA 080080033 sau poșta electronică: info@ansa.gov.md

- Produsele alimentare, în special cele perisabile, trebuie să fie plasate spre comerț în condiții termice necesare;

- Totodată, toate produsele alimentare trebuie să fie asigurate cu un marcaj, ce ar aduce la cunoștința consumatorilor despre toate mențiunile prevăzute în legislație. Informaţia de pe etichetă trebuie să cuprindă: denumirea produsului, numele şi adresa producătorului, lista ingredientelor, cantitatea netă sau volumul de produs, data durabilităţii minimale sau data limită de consum, ţara de origine, condiţiile speciale de păstrare şi/sau condiţiile de utilizare, declaraţia nutriţională şi instrucţiuni de utilizare, în cazul în care omiterea lor ar îngreuna utilizarea corectă a produsului alimentar;

- Integritatea ambalajelor, care trebuie să asigure protecţie pe timpul transportului, depozitării şi a comercializării. Ambalajul trebuie să fie curat, nedeteriorat, să nu prezinte  semne de bombaj;

- Transportarea produselor alimentare în perioada respectivă trebuie să fie în cel mai scurt timp posibil;

- După procurare, păstraţi produsele conform indicaţiilor înscrise de producător pe ambalajul produsului.

 Pentru cei ce inițiază de a organiza ceremonii, festivități banchete aducem la cunoștință

  • Organizarea și petrecerea festivităților și altor evenimente au dreptul de a o practica numai operatorii din businessul alimentar;
  • Produsele alimentare folosite la prepararea bucatelor, necesită a fi achiziționate, in mod obligatoriu de la agenți economici autorizați, să fie însoțite de certificatele necesare, conform legislației în vigoare,pentru a facilita, în caz de necesitate, trasabilitatea acestor produse, se interzice recepția materiei prime, produselor alimentare din locuri neautorizate (inclusiv celor produse în condiții casnice);

Luând în considerație că, în multe cazuri de toxiinfecții alimentare cauza care a adus la deteriorarea bucatelor și producerea toxiinfecțiilor alimentare a fost luarea bucatelor după finisarea ceremoniilor și păstrarea în condiții casnice, cu servirea ulterioară într-o perioadă următoare, ANSA recomandă evitarea acestor practici.

O atenție ANSA recomandă de a fi acordată organizării unor ieșiri familiare, meselor în aer liber. Produsele alimentare trebuie să fie alese cu mare atenție, fiind excluse produsele gata și ușor perisabile, ce necesită regim termic special pentru păstrare. Totodată, se recomandă folosirea ambalajelor izotermice.

stiri.md





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


  • Conținut similar

    • julia122997
      De julia122997
      Cu toate că micul dejun la care marea majoritate dintre noi râvnim este reprezentat de o porție de clătite pufoase sau omletă alături de câteva bucăți de bacon, ovăzul s-ar putea să fie cea mai indicată alegere.
      Cu toate că ovăzul este o variantă de mic dejun ieftină, rapid și ușor de preparat, nu este una dintre cele mai gustoase. Însă, pentru ca este un aliment bogat nu numai în nutrienți, ci și în beneficii, putem să îl transformăm într-un deliciu pe care să îl servim la prima oră a zilei. Cu alte cuvinte, putem să decorăm bolul de ovăz sec cu unt de arahide, fulgi de cocos, gem și o gamă largă de fructe, fie proaspete, fie uscate, precum bananele, afinele și căpșunile.
      De ce este ovăzul un aliment recomandat în alimentație?
      Ovăzul conține beta-glucan, un tip de fibre solubile care au rolul de a încetini absorbția carbohidraților în fluxul sanguin. Acest tip de digestie mai lentă reduce nivelul de insulină din corp, care ar încuraja organismul să producă grăsime. Potrivite atât pentru vegetarieni cât și pentru vegani, aceste cereale integrale conțin o sursă bogată de magneziu, vitală pentru funcția enzimelor și producerea de energie, ajutând la prevenirea bolilor cardiace.
      Reduce senzația de foame
      Dacă ești tipul de persoană căreia i se face foame la scurt timp după ce a servit micul dejun, ar trebui să iei în considerare ovăzul ca parte din alimentația ta zilnică. Bogați în grame de carbohidrați și de fibre, fulgii de ovăz îți oferă o senzație de sațietate pentru o perioadă mai lungă de timp, în comparație cu un alt tip de mic dejun tradițional, precum cerealele sau ouăle.
      La fel cum un burete absoarbe apa și își dublează dimensiunea, făina din ovăz face în esență același lucru când este consumată. Faptul că ovăzul îți poate da senzația de sațietate pentru mai bine de trei ore îl face un aliment adecvat pentru orice masă sau gustare a zilei. Așadar, dacă dorești să ai stomacul plin pentru cât mai mult timp, o să trebuiască să consumi fulgi de ovăz.
      Îmbunătățește sănătatea colonului
      Când vine vorba de ovăz, cuvântul zilei este întotdeauna „fibre”. Experții recomandă consumul zilnic de fibre – oriunde între 25 și 35 de grame – deoarece acest aport este ideal pentru o digestie bună. Iar o mică porție de ovăz conține o cincime din aportul zilnic recomandat de fibre.
      Făina de ovăz, principalul component al fulgilor de ovăz, este o sursă bogată de fibre dietetice, care ajută la reglarea tranzitului intestinal și, prin urmare, reduce constipația. În plus, aceasta hrănește bacteriile bune din intestinul nostru, facilitând digestia și funcțiile acesteia.
      Nivelul colesterolului scade
      Una dintre cele mai importante fibre pe care le găsim în ovăz este beta-glucan, care ajută la reducerea nivelului de colesterol din organism. Nutrienții din făina de ovăz „curăță” grăsimea de pe pereții arterelor și, prin urmare, previn riscul de boli cardiovasculare. Chiar dacă nu aveți un nivel de colesterol ridicat, puteți include fulgii de ovăz în alimentația voastră zilnică pentru a-l menține la un nivel normal.
      Este adevărat că fulgii de ovăz nu sunt singurul aliment care vă pot ajuta în lupta cu colesterolul, însă beta-glucanul reduce absorbția colesterolului în fluxul de sânge, în deosebire colesterolul lipoprotein, care este considerat „colesterolul rău”.
      Odată ce vei consuma ovăz, aspectul pielii tale se va îmbunătăți
      Consumarea alimentelor bogate în carbohidrați favorizează apariția coșurilor, datorită indicelui glicemic ridicat – însă acesta nu este cazul fulgilor de ovăz. Folosit ca remediu în diverse boli ale pielii, ovăzul ajută la stabilizarea nivelului de pH al pielii, ceea ce poate ameliora mâncărimea sau iritația pielii.
      Proprietățile unice ale făinii de ovăz o fac un ingredient ideal pentru tratamentul afecțiunilor inflamatorii, cum ar fi iritațiile. Bogată în vitamine și zinc, făina de ovăz ajută la curățarea pielii și eliminarea toxinelor. De asemenea, manganul reduce umflarea și inflamația și promovează o vindecare rapidă a rănilor, vânătăilor și arsurilor.
      Ovăzul poate ajuta la stabilizarea glicemiei
      Un alt beneficiu al consumului al fibrelor găsite în ovăz este capacitatea lor de a regla indicele glicemic. Chiar dacă nu aveți diabet, menținerea unui nivel sănătos în ceea ce privește glicemia este necesară pentru a evita migrenele, stările de somnolență sau anxietate.
      elle.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Am mers în nordul Republicii Moldova, la Bălţi, să o cunoaştem pe Maria. Am surprins-o la ora de matematică, într-o clasă obişnuită, studiind cot la cot cu ceilalţi colegi. Mare ne-a fost, însă, mirarea să vedem un elev cu autism ieşind la tablă.
      După exerciţii şi ecuaţii, vine mult aşteptata recreaţie. În timp ce toţi elevii zburdă pe holurile şcolii şi socializează, pauzele Mariei se petrec în linişte, cu telefonul mobil. Solitudinea este totuşi ceea ce o deosebeşte cel mai mult de semenii ei. Chiar dacă la ore este o elevă despre care nu ai bănui că are vreo tulburare de comportament.
      „Eleva Maria efectuează operaţii matematice foarte bine, ştie tabla înmulţirii la perfect. Dacă nu înţelege ceva ea ridică mânuţa şi strigă că nu am reuşit şi asta este foarte bine, eu tot timpul mă strădui să reuşească, să scrie condiţiile, să rezolve, să fie de rând cu ceilalţi elevi,” a spus Maria Plăcintă, profesoară de matematică.
      Svetlana Rotaru, profesoară de limba şi literatura română: „Este o fetiţă extraordinară, deosebită în plan mental dar originală în planul activităţilor ei. Ştie să scrie, pe nota 8 şi mai mult, ştie să citească foarte bine, chiar ar putea să se compare cu mulţi dintre colegii ei de clasă.”
      Acum 12 ani, Lolita Gorbattt a adus pe lume 2 fete gemene, Maria şi Mirela. Chiar din primele luni de viaţă, fetiţele se deosebeau foarte mult una de alta.
      Lolita Gorbatîi, mama Mariei: „Pe la 7 luni jumate 8, eu am observat că ea este mai retrasă, nu are emoţii, este ca o păpuşă rece şi, ce m-a pus cel mai mult în gardă, a început să se legene. Şezând pe şezute se leagănă. Acestea au fost simptomele pe care eu le-am observat la 8 luni.”
      Un mare noroc al Mariei a fost să vină pe lume într-o familie de medici, care au ştiut imediat să mobilizeze si s-a înarmat cu multă răbdare, speranţă şi credinţa că într-o bună zi totul va fi bine. Mama fetei îşi aminteşte în detalii primul cuvânt rostit, apoi primele fraze sau prima poezie la un matineu. În autism, toate aceste lucruri normale sunt adevărate performanţe.
      Lolita Gorbatîi, mama Mariei: „Ultimul matineu la Adio, Grădiniţă a spus o poezie din câteva rânduri, pentru mine au fost nişte lacrimi mari, de bucurie, fiindcă nu m-am aşteptat că măcar câteva rânduri ea o să spună.”
      Deşi sunt gemene, Maria are trăsături speciale. Pentru că în lumea ei nu există răutate.
      Lolita Gorbatîi, mama Mariei: „Maria este mai veselă într-un fel, pentru că ea primeşte lumea aşa cum este, mai adevărată, mai fără minciună, fără invidie. Ea este sinceră.”
      Maria şi Mirela nu stau într-o bancă la şcoală şi nu se îmbracă identic, dar petrec mult timp împreună. Mirela, care e sora responsabilă, spune că îşi simte sora, o ajută, dar desigur că se mai ceartă, ca fetele.
      „Când Maria are temperatură eu după cum ea acţionează îmi dau seama că ceva nu e bine sau o doare capul sau ceva de genul.
      Eu am grijă ca să nu se supere, uneori pot să strig la ea dacă face ceva greşit sau strică, dar peurmă mă duc lângă ea şi o cuprind, şi o pup,” ne spune Mirela, sora Mariei.
      Chiar dacă este un copil mai retras şi nu prea vorbeşte cu străinii, am reuşit, totuşi, să ne apropiem de Maria. Ne-a povestit că o iubeşte mult pe mama, care o alintă cu bucate alese.
      „Eu îmi place să spun secretele, eu iubesc să mănânc pizza, chipăruş, ceaiul cu pâine cu unt,” ne-a mărturisit Maria.
      O caracteristică a autismului este că aceşti copii pot, cu uşurinţă şi uneori involuntar, să treacă în conversaţie la o limbă străină.
      „My name is Marry, im 12 years old, i love playing games and reading some books.”
      Şi astăzi, după 12 ani, terapia comportamentală face parte zilnic din viaţa familiei Mariei. Mama fetei a fost nevoită, pe lângă munca de medic, să creeze o asociaţie ca să ajute cele peste 40 de femei din Bălţi care au adus pe lume copii cu autism. Îşi doresc în oraşul lor facilităţi pentru asemenea familii, îşi doresc educatori şi profesori mai răbdători şi toleranţi, dar cel mai mult visează la un viitor decent şi independent pentru copiii lor.
      Lolita Gorbatîi, mama Mariei: „Ei sunt tot aşa, nu au nicio diferenţă, ei tot sunt buni în ceva, poate nu sunt buni în toate. Eu am devenit medic, altceva nu pot face, aşa şi ei, o să devină unul un frizer, unul un coafor, unul un brutar bun. Ei sunt foarte buni, pur şi simplu trebuie ca lumea să ne înţeleagă şi să înţeleagă că asta nu este boală.”
      tvrmoldova.md
    • julia122997
      De julia122997
      Japonia dispune de indicatori excelenţi pentru nutriţie şi sănătatea copiilor săi, menţinând în acelaşi timp un indice foarte scăzut al obezităţii. Secretul său? Prânzul luat la şcoală.
      Ea are de asemenea cea mai mică rată de obezitate în rândul copiilor dintre cele 41 de ţări dezvoltate ale Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE). 
      Potrivit experţilor, la această situaţie contribuie mai mulţi factori, între care atenţia specială acordată de japonezi sănătăţii, controalele medicale periodice organizate pentru copii şi, mai ales, rolul cheie al prânzului şcolar. 
      „Mesele de prânz stabilite de nutriţionişti sunt servite în toate şcolile primare şi în majoritatea colegiilor din Japonia”, a declarat Mitsuhiko Hara, medic pediatru şi profesor la Universitatea Kasei Gakuin din Tokyo. 
      Gustările de acasă nu sunt permise Masa de prânz este obligatorie, iar gustările aduse de elevi nu sunt permise. În majoritatea şcolilor, mesele de prânz nu sunt gratuite, însă sunt puternic subvenţionate. 
      Fiecare masă este calibrată pentru a avea aproximativ 600-700 kilocalorii repartizate în mod echilibrat între glucide, carne şi legume. 
      Un prânz luat la o şcoală din regiunea Gunma (centru) oferă o idee: orez cu peşte la grătar şi o farfurie cu spanac şi germeni de soia, servite cu supă miso de porc, toate însoţite de lapte şi prune. 
      „Prânzul şcolar este conceput pentru a aduce elementele nutritive care tind să lipsească din mesele consumate acasă”, a declarat un oficial al Ministerului Educaţiei, Mayumi Ueda.
      ”Cred că acest lucru contribuie la echilibrul nutriţional necesar copiilor”, a mai spus ea. Aceste mese de prânz nu servesc doar la hrănirea copiilor, ci şi la educarea lor. 
      „Există şi un anunţ audio difuzat zilnic la şcoală pentru a explica nutrienţii din prânzul zilei şi reprezintă o modalitate bună de a educa copiii”, a spus Hara. 
      Guvernul studiază nutriţia şi obiceiurile alimentare în fiecare an şi foloseşte rezultatele acestor anchete pentru a adapta prânzurile şcolare, a adăugat ea. 
      Prânzul la școală, o tradiție veche Practica prânzurilor şcolare a început în Japonia în 1889, când boluri de orez şi peşte la grătar erau distribuite copiilor săraci din prefectura Yamagata, în nordul arhipelagului. 
      Programul s-a extins în restul ţării după cel de-al Doilea Război Mondial pentru a combate malnutriţia infantilă într-o perioadă de gravă penurie alimentară. 
      Rezultatele apar clar în statistici: Japonia are una dintre cele mai mici rate de mortalitate infantilă, iar proporţia copiilor supraponderali sau obezi cu vârste cuprinse între 5 şi 19 ani este de 14,42%, cu mult mai mică decât în majoritatea celorlalte ţări dezvoltate. 
      Conform acestui ultim criteriu, Statele Unite se situează în fruntea clasamentului UNICEF cu 41,86%, Italia cu 36,87% şi Franţa cu 30,09%.
      libertatea.ro
    • julia122997
      De julia122997
      După o zi obositoare la serviciu sau în care nu te-ai simțit foarte bine precis vrei doar să te relaxezi luând o cină delicioasă într-o atmosferă plăcută. Restaurantele sunt opțiuni pozitive pentru a evita gătitul dacă nu ai foarte multă energie și nu trebuie să crezi că orice masă luată în oraș trebuie să fie un compromis pentru sănătate. În perioada în care ești însărcinată este necesar un grad mai ridicat de prudență, dar poți consuma în continuare preparate apetisante, care îți furnizează nutrienții esențiali pentru tine și bebelușul tău.
       Iată ce poți comanda la cină data viitoare când ieși în oraș:
       1. Aperitive
      - evită ceviche cu fructe de mare
      „Poate că știi deja că trebuie să eviți preparatele tip sushi, dar ai realizat că un ceviche conține tot pește crud?”, avertizează dr. Frances Largeman-Roth, nutriționist.  De asemenea cuvintele „carpaccio” și „crudo” din orice meniu trebuie să te avertizeze că acel preparat nu a fost pregătit la cuptor sau la grătar, reprezentând un risc de infecție în timpul sarcinii. Și „sashimi” sau „tartar” indică tot ingrediente crude.
      - evită feliile de prosciutto cu legume sau fructe
      Sigur că sună mai bine decât să spui șuncă și felii de pepene, dar prosciutto este în continuare o variantă de carne crudă. Nu poate face parte din meniul tău.
      - comandă uneori mozarella proaspătă cu felii de roșie și busuioc 
      Majoritatea variantelor de mozarella proaspătă provin din lapte pasteurizat, dar nu poți fi complet sigură ce variantă utilizează restaurantul. „Dacă nu ți se poate arăta un pachet sau chelnerul nu este sigur ce să-ți răspundă mai bine evită această brânză”, spune dr. Largeman-Roth.
      - comandă mai des cocteil de creveți
      Creveții din acest preparat sunt bine gătiți, dar asigură-te că au temperatura potrivită când ajung pe farfuria ta.
       2. Feluri principale
      - comandă mai rar pește spadă cu salsa de mango
      „Peștele spadă are un conținut ridicat de mercur, așa că ar fi bine să-l eviți complet în timpul sarcinii”, spune dr.Elizabeth Ward, nutriționist. Alege păstrăvul de apă dulce sau somonul sălbatic în locul lui pentru a obține doza necesară de acizi grași de tip Omega-3.
      - comandă mai rar penne cu sos de votcă sau alt tip de alcool
      „Ideea că alcoolul din diferite rețete se evaporă ca urmare a căldurii degajate în timpul gătitului nu este decât un mit. Preparatul final va avea între 45 și 85% din alcoolul utilizat, în funcție de metoda folosită. Dacă îți este foarte poftă mai bine împarte preparatul cu o altă persoană pentru a gusta mai puțin”, recomandă dr. Ward.
      - comandă mai des somon sălbatic, cu garnitură de cartofi copți și spanac
      „Somonul are un conținut redus de mercur, plus multe proteine și Omega-3. Este ideal să-l combini cu spanac și cartofi copți pentru a crea un mix de vitamine care-ți dă multă energie și susține dezvoltarea optimă a bebelușului”, spune dr. Largeman-Roth.
      - comandă mai des piept de pui la grătar și cușcuș din grâu integral
      Vei obține multe proteine și fibre, fiind o cină care previne depășirea necesarului de calorii fără să-ți impui restricții. Gustul delicios te va convinge să alegi această variantă din ce în ce mai des.
       3. Deserturi
      - comandă mai rar cremă cu fructe de pădure
      În cazul în care are asociată denumirea „zabaglione” este mai bine să uiți complet de această opțiune deoarece este preparată cu ouă aproape crude și vin. Cere să ți se pregătească un amestec din frișcă, fructe de pădure și înghețată (dar nu înghețată de casă pentru că poate conține ouă crude).
      - comandă mai des prăjitură cu ciocolată
      Precis nu te va deranja deloc să apelezi la acest desert. În cadrul studiilor realizate s-a constatat că mamele care consumă prăjituri cu ciocolată în timpul sarcinii au copii mai fericiți, așa că nu ezita când citești meniul.
      eva.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Iată câteva trucuri pe care să le încerci:
      Include fructe de pădure în alimentația ta
      Îmbătrânim și pielea își pierde elasticitatea din cauza unui proces numit degradarea oxidativă a ADN-ului celular, care nu poate fi oprit, dar poate fi încetinit. Consumul regulat de fructe de pădure, în special de afine, este una dintre resursele oferite de natură pentru a combate acest efect. Afinele sunt bogate în antioxidanți care combat radicalii liberi, responsabili pentru degradarea ADN-ului celular. Include cât mai des afine în alimentația ta pentru a te bucura de toate efectele benefice ale antioxidanților.
      Limitează consumul de zahăr
      Un studiu recent a descoperit faptul că un consum ridicat de zahăr accelerează procesul de îmbrătrânire. Printre efectele zahărului se numără cearcănele, deshidratarea și apariția ridurilor. Pentru a combate îmbătrânirea prematură, experții recomandă un consum cât mai mic de zahăr și evitarea alimentelor și băuturilor dulci. Dacă îți este poftă de ceva dulce, mănâncă un fruct în locul unui desert.
      Dormi pe spate
      Dacă preferi să dormi pe burtă sau pe o parte, ar trebui să-ți schimbi acest obicei. Potrivit studiilor efectuate de-a lungul timpului, obiceiul de a dormi cu fața lipită de pernă provoacă apariția unor pliuri de contact, care devin apoi riduri permanente. Iar cea mai bună soluție este prevenirea lor. Încearcă să dormi pe spate pentru a evita instalarea ridurilor adânci. Există perne special concepute care te împiedică să dormi pe spate sau pe burtă și pe care merită să le încerci.
      Verifică nivelul calciului din organism
      Cu toții știm că avem nevoie de calciu pentru a ne menține oasele rezistente și sănătoase. Dar nu sunt mulți cei care știu că acest mineral joacă un rol crucial în prevenirea îmbătrânirii premature. Un nivel adecvat de calciu în corp reduce semnele vizibile ale îmbătrânirii și te ajută să-ți păstrezi frumusețea pe măsură ce înaintezi în vârstă.
      Bea des ceai verde
      Bogat în antioxidanți, ceaiul verde ajută la repararea celulelor de piele afectate de radicalii liberi. De asemenea, datorită efectelor antiinflamatorii, reduce inflamația la nivelul pielii, care cauzează apariția iritațiilor și a zonelor înroșite. Bea zilnic ceai verde pentru a-ți menține pielea fermă și sănătoasă. De asemenea, poți folosi ceaiul verde în tratamentele de înfrumusețare. Păstrează pliculețele de ceai verde folosite și pune-le la frigider pentru câteva minute. Așază apoi pliculețele de ceai pe ochi, care te vor ajuta să reduci cearcănele și pungile de sub ochi.
      Evită băile sau dușurile lungi, cu apă fierbinte
      Apa fierbinte are un efect negativ asupra frumuseții. Îndepărtează uleiurile naturale ale pielii, care au un rol protector. Astfel cauzează uscarea excesivă a pielii, apariția prematură a ridurilor și pierderea fermității. Evită dușurile prelungite și băile cu apă fierbinte. O modalitate simplă de a-ți menține pielea și musculatura tonifiate este cea a dușurilor alternante. Alternează jeturile de apă caldă cu cele reci pentru a stimula circulația sanguină.
      Protejează-te de soare
      Razele ultraviolete joacă un rol important în accelerarea îmbătrânirii pielii. Cu cât te expui mai mult la soare fără protecție UV, cu atât pielea ta va prezenta mai devreme semnele îmbătrânirii. Folosește zilnic cremă pentru față cu SPF de cel puțin 30, indiferent de anotimp. Este important de reținut că razele UV sunt prezente pe toată durata anului, inclusiv în sezonul rece sau atunci când este înnorat. Nu este recomandat să stai la plajă ore în șir pentru a obține acel bronz la care toată lumea visează pe timp de vară. Bronzul nu este altceva decât o reacție prin care pielea încearcă să se protejeze de efectele nocive ale razelor UVA și UVB.
      Găsește modalități de a reduce stresul
      Stresul accelerează procesul de îmbătrânire a organismului. Grijile zilnice și anxietatea duc la îmbătrânirea prematură, de aceea este necesar să găsești modalități de a reduce stresul și de a te relaxa. Meditația este o formă bună de a calma gândurile care îți provoacă neliniște. Învață să meditezi și să-ți canalizezi atenția și energia asupra aspectelor pozitive din viața ta. Este utilă oricare altă activitate care te ajută să te relaxezi, fie că este vorba de sport, dans, întâlniri cu prietenii sau timp dedicat pasiunilor tale.
      eva.ro
  •