Antrenament dimineața sau seara? Ce ți se potrivește cel mai bine?


  Există o veche dezbatere în rândul entuziaștilor care fac sport: este mai bine ca exercițiile să aibă loc dimineața sau seara? Găsirea momentului potrivit pentru antrenamentele fizice este o chestiune de alegere personală.

active-adult-athlete-863977.jpg

Dar, pentru a face decizia puțin mai ușoară, am discutat cu Florin Nicola, antrenor personal la World Class Sudului, pentru a ne oferi un sfat profesionist și pentru a ne explica argumentele pro și contra – e mai bine să fii pasăre de zi sau bufniță de noapte atunci când vine vorba de cel mai bun moment pentru un antrenament? Până la urmă, este vorba de a fi sănătoși și de a deveni mai activi, mai des, indiferent de ora din zi.

Antrenamentul de dimineață:

PRO:

Un plus de energie pentru restul zilei

După cum sugerează multe studii, antrenamentele de dimineață sunt recomandate pentru accelerarea metabolismului. Asta înseamnă că un antrenament de 30 până la 45 de minute oferă energie pentru restul zilei, datorită endorfinelor care se eliberează în urma efortului fizic. Deci pe parcursului zilei veți avea mai multă vitalitate și, cu puțin efort, veți putea chiar să săriți peste cafeaua de dimineață și să alegeți în schimb gustări sau shake-uri sănătoase, pe care le puteți găsi la Wshop.

De asemenea, este demonstrat că, după un antrenament de dimineață de doar 45 de minute, femeile sunt mai predispuse să aleagă porții mai mici și să facă alegeri mai sănătoase în materie de alimente și să aibă o activitate fizică mai mare pe tot parcursul zilei.

Exercițiile ajută la stimularea endorfinelor în organism, făcându-vă să vă simțiți mai calmi, mai fericiți și mai pozitivi. De aceea, antrenamentul de dimineață poate fi o modalitate excelentă de a începe ziua. În plus, veți vedea o îmbunătățire în ceea ce privește munca și viața socială, începând ziua cu doza potrivită de energie.

Potențial mai mare de ardere a grăsimilor

Antrenamentul de dimineață poate oferi metabolismului un impuls masiv, ajutându-vă corpul să ardă mai multe calorii/grăsimi pe parcursul zilei, în comparație cu un antrenament de seară la fel de intens. Din moment ce ați început deja ziua în forță, nu veți dori să pierdeți tot efortul depus prin consumarea unor alimente nesănătoase. Veți putea gestiona pofta mai eficient și, cel mai important, veți alege salatele și preparatele bogate în proteine. De asemenea, un antrenament de dimineață va necesita o cină mai nutritivă, pentru a ține pasul cu efortul făcut și cu provocările unei noi zile. Deci, trebuie să aveţi grijă ce alimente alegeţi pentru cantitatea necesară.

CONTRA:

Trezitul de dimineață

exercise-hobby-jog-7432.jpg

Pentru unii dintre noi, trezitul din pat dimineața devreme poate fi resimțit ca o adevărată provocare. Dacă nu sunteți obișnuiți cu antrenamentele de dimineață și ajungeți să vă forțați să vă ridicați din pat, în timp ce telefonul e pus pe snooze, probabil că nu veți depune eforturi maxime la antrenament, așa cum ați proceda seara. În plus, dacă nu e plănuit corespunzător, trezitul de dimineață poate provoca tulburări de somn sau o lipsă corespunzătoare de odihnă.

Mușchii rigizi

Deoarece corpul nostru este ca un motor, mușchii și articulațiile sunt mai tensionate dimineața. Deci, pentru a reduce riscul de accidentări, va trebui să vă petreceți mai mult timp cu încălzirea înainte de antrenamentul de dimineață. Un studiu efectuat de City University of New York a arătat că mușchii și articulațiile sunt cu 20% mai flexibile în timpul orelor de seară.

Antrenamentul de seară:

PRO:

Reducerea stresului după orele de lucru prelungite

După o zi dificilă la locul de muncă, o terapie de relaxare foarte eficientă este sesiunea de antrenament de seară. Fie că este vorba de fitness, kickboxing sau alergare, făcând sport la sfârșitul unei zile de lucru dificile, poate fi o modalitate bună de a reduce nivelul zilnic de stres.

Antrenamente mai lungi

back-body-bodybuilding-28061.jpg

Deoarece nu mai trebuie să vă gândiți la job, puteți petrece mai mult timp la sală. Asta înseamnă o încălzire prelungită și corespunzătoare și exerciții mai consistente. În cluburile World Class, oferim membrilor posibilitatea să se antreneze împreună cu experții noștri în materie de sănătate și fitness și să încerce echipamentul de ultimă generație clasat ca fiind cel mai bun atât în România, cât și la nivel internațional.

CONTRA:

Probleme cu somnul

Calitatea generală a somnului poate fi influențată de antrenamentul care are loc cu 2-3 ore înainte de culcare. În funcție de intensitatea exercițiilor, e posibil să ieșiți de la sală plin de energie și atunci să fie mult mai dificil să adormiți.

Tocmai de aceea la World Class am dezvoltat cele mai eficiente programe, împreună cu instructorii noștri profesioniști și cu antrenorii personali, care vă pot ajuta să vă atingeți obiectivele, fiind în același timp flexibili când vine vorba de adaptarea la programul optim de exerciții.

Distragere:

Pentru majoritatea dintre voi, poate fi foarte dificil să vă găsiţi motivația de a alerga după o zi lungă de lucru. Așadar, chiar dacă aveți intenții bune, este mai puțin probabil să vă apucați de sport seara și să optaţi pentru alte activități, cum ar fi participarea la o cină cu prietenii sau doar vizionarea filmelor pe canapea.

Concluzie:

Cu fiecare nouă locație pe care o deschidem, la World Class ne dorim să inspirăm mai mulți români să devină mai activi, mai des. Prin puterea exemplului, prin acțiunile noastre de zi cu zi, dovedim oamenilor că un stil de viață activ nu este doar un mesaj pe care vrem să-l răspândim, ci o alegere pe care o facem în fiecare zi, indiferent de moment. Inspirăm o mulțime de oameni atunci când ne întâlnim în cluburi sau la evenimente și întotdeauna încercăm să conducem prin exemplu, prin exerciții și obiceiuri sănătoase.

Având în vedere toate cele de mai sus, concluzia este simplă: până la urmă, cel mai important lucru este ca, la sfârșitul zilei (sau pentru unii dintre noi, la început), să ne facem antrenamentul corespunzător. Persoanele active sunt mai productive, mai sănătoase și mai împăcate cu sine.

cosmopolitan.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • julia122997
   De julia122997
   Şcolile sportive oferă ajutor multilateral instituţiilor extraşcolare şi de învăţământ la organizarea practicării în masă a culturii fizice şi a activităţilor sportive de întremare în ramurile de sport practicate, astfel contribuind la formarea identităţii personale, sociale în afara orelor de curs. În instituțiile sportive din Municipiul Chișinău se practică în 46 secții sportive 23 ramuri de sport, unde sunt antrenați circa 6129 elevi, dirijați de circa 300 profesori – antrenori. Orele de antrenament se desfășoară gratuit, conform orarului stabilit.
   Iată lista acestor instituții, cu adresele fizice și numerele de contact:
   Școala Sportivă „Speranța”este amplasată pe str. Ion Creangă 47/2 în sectorul Buiucani, telefonul de contact (022) 746553. 
   În 72 grupe de instruire se practică 3 ramuri de sport: gimnastică (ritmică sportivă, artistică ), lupte (greco-romană,liberă și judo), jocuri (baschet și volei) întrunind un număr de 874 elevi. Lecțiile de antrenament se desfășoară conform orarului stabilit în săli și pe terenul instituției sportive, precum și în unele săli din instituțiile secundar general.
   Şcoala Sportivă Specializată nr. 2 de handbal este amplasată pe str. Melesteu, 21 în sectorul Botanica, telefonul de contact (022) 354762). 
   În 29 grupe de instruire se practică proba handbal întrunind un număr de 404 elevi. Lecțiile de antrenament se desfășoară conform orarului stabilit în sala și pe terenul instituției sportive precum și în unele săli din instituțiile secundar general.
   Şcoala Sportivă Specializată de atletism nr.3 este amplasată pe Bulevardul Grigore Vieru, 11, în sectorul Râșcani, telefonul de contact (022)22157). 
   În 39 grupe de instruire se practică atletismul cu trei secţii: alergări, sărituri şi aruncări întrunind un număr de 357 elevi. Lecțiile de antrenament se desfășoară conform orarului stabilit pe stadionul „Dinamo” şi la Manejul de atletism, în perioada de iarnă.
   Școala de fotbal pentru copii de la 3 ani Tracia, cu filiale în 4 sectoare ale Chișinăului, telefonul de contact – 069279777, Site: Tracia.md. 
   Tracia este o rețea de școli de fotbal care antrenează copii de la vârste timpurii. Începând cu 3 ani. Metoda de predare este inspirată din fotbalul olandez. Copiii au parte de o socializare și disciplinare eficientă.
   În anul 2019 rețeaua numără 120 de tineri fotbaliști în 4 locații diferite (Botanica, Telecentru, Buiucani, Ciocana). Iar în scurt timp se planifică extinderea prin toate sectoarele orașului Chișinău. 

   Şcoala Sportivă Specializată de polo pe apă nr.4 „Gh. Osipov” este amplasată pe strada Miron Costin 24/1 în sectorul Râșcani, telefonul de contact (022) 441013.
   În 44 grupe de instruire se practică proba polo pe apă întrunind un număr de 649 elevi. Lecțiile de antrenament se desfășoară conform orarului stabilit (în bazinul instituției sportive).
   Școala Sportivă nr. 6 este amplasată pe strada I. Pelivan, 30 în sectorul Buiucani, telefonul de contact (022)746688.
   În 52 grupe de instruire se practică probele de Taekwondo WTF, înot și polo pe apă întrunind un număr de 642 elevi. Lecțiile de antrenament se desfășoară conform orarului stabilit în sala sportivă și bazinul școlii precum și în unele săli din instituțiile de învăţământ secundar general.
   Şcoala Sportivă Specializată de Șah şi Joc de Dame nr.7 este amplasată pe strada Vasile Lupu, 14 în sectorul Buiucani, telefonul de contact (022592880).
   În 32 grupe de instruire se practică probele de șah și jocul de dame întrunind un număr de 386 elevi. Lecțiile de antrenament se desfășoară conform orarului stabilit în școală și în unele instituții de învăţământ secundar general.
   Şcoala Sportivă nr. 8 este amplasată pe strada Nicolae Costin, 63 în sectorul Buiucani, telefonul de contact (022516972).
   În 22 grupe de instruire se practică probele de înot, badminton și tenis de masă întrunind un număr de 343 elevi. Lecțiile de antrenament se desfășoară conform orarului în bazinul școlii și în unele săli din instituțiile de învăţământ secundar general.
   Școala Sportivă Specializată de înot și fotbal nr. 11 este amplasată pe strada Aleco Russo,57 în sectorul Ciocana, telefonul de contact (022331343).
   În 27 grupe de instruire se practică probele de înot și fotbal întrunind un număr de 440 elevi. Lecțiile de antrenament se desfășoară conform orarului stabilit în bazinul instituției și pe terenul de fotbal al sectorului Ciocana.
   Școala Sportivănr.12 din or. Vadul lui Vodă este amplasată pe strada Nistreanu, 27 din orașul Vadul lui Vodă, telefonul de contact (022416058).
   În 36 grupe de instruire se practică probele sportive la volei, fotbal, box, lupte libere, aerobică sportivă întrunind un număr de 445 elevi. Lecțiile de antrenament se desfășoară conform orarului în săli și pe terenul instituției sportive precum și în unele săli din instituțiile de învăţământ secundar general.

   Școala sportivă nr.13 din or. Cricova este amplasată pe strada Cricova Nouă 2 din orașul Cricova, telefonul de contact (022453093).
   În 33 grupe de instruire se practică probele sportive la fotbal, karate-do tradiţional, lupte libere și volei, întrunind un număr de 438 elevi. Lecțiile de antrenament se desfășoară conform orarului în săli și pe terenul de fotbal al instituției.
   Școala sportivă Specializată de polo pe apă „Delfin” este amplasată pe strada Șciusev, 96 în sectorul Buiucani, telefonul de contact (022)234763.
   În 31 grupe de instruire se practică proba polo pe apă întrunind un număr de 430 elevi. Lecțiile de antrenament se desfășoară conform orarului în bazinul Școlii sportive specializate de polo pe apă nr. 4 „Gh. Osipov” și Școlii sportive nr.6.
   Școala Sportivă Specializată de haltere este amplasată pe strada Vasile Lupu, 23 în sectorul Buiucani, telefonul de contact (022)715224.
   În 32 grupe de instruire se practică probele de haltere și iahting întrunind un număr de 163 elevi. Lecțiile de antrenament se desfășoară conform orarului în sala specializată de haltere și la baza de iahting de la lacul Ghidighici.
   Școala Sportivă de scrimă este amplasată pe strada Armeană, 43 în sectorul Centru, telefonul de contact (022)275040.
   În 15 grupe de instruire se practică proba de scrimă (floretă și rapiră) întrunind un număr de 151 elevi. Lecțiile de antrenament se desfășoară conform orarului în sala sportivă specializată de scrimă a Manejului de atletism precum și în unele săli din instituțiile de învăţământ secundar general.
   ea.md
  • julia122997
   De julia122997
   Linia face parte din gama Newletics, cuprinde articole sportive pentru bărbați și femei și este prima colecție marcă proprie Kaufland. 
   Disponibilă exclusiv în magazinele Kaufland, gama oferă un outfit sportiv complet, prietenos cu mediul. Îmbrăcămintea sport din poliester reciclat este de calitate și are aceleași caracteristici funcționale precum cea obișnuită. Poliesterul este certificat Global Recycle Standard (GRS). 
   În fabricarea hainelor sunt folosite între 10 (pentru un tricou) și 15-20 de PET-uri reciclate (pentru colanți). Ele sunt colectate din oceane, curățate, tocate, topite și apoi trase pe fir.
   Chiar și ambalajul este sustenabil, pentru confecționarea lui fiind utilizată hârtie reciclată și o cantitate redusă de cerneală.
   Gama conține tricouri, jachete, pantaloni scurți, colanți, bustiere și pantofi sport, disponibile în culorile kaki, roz, până la negru, culori obținute din vopsele naturale.  
   La începutul lunii ianuarie, clienții magazinelor Kaufland vor găsi promoții speciale pentru aceste produse.
   Conform datelor publicate de Parlamentul European, până în 2050 oceanele ar putea conține mai multe materiale din plastic decât pești. Obiectele din plastic din ocean reprezintă împreună 70% din deșeurile marine. În acest sens, colectarea și reciclarea lor este imperios necesară.
   „Odată cu lansarea noii colecții, Kaufland a adus o inovație în domeniu sustenabilității din Republica Moldova. Pe lângă faptul că noile articole sportive sunt de calitate și ajută corpul să respire după antrenamentele intensive de la sală, acestea au și un preț atractiv. Totodată, Kaufland și-a propus în următorii ani să producă din fibre sintetice obținute prin reciclare 10% dintre articolele de îmbrăcăminte și încălțăminte”. a declarat Cristina Aramă, PR manager Kaufland Republica Moldova. 
   Drumul producției inovatoare: de la PET la tricou
   Pentru realizarea unui tricou sport din poliester reciclat, de exemplu, sunt necesare circa 10 PET-uri, iar în cadrul procesului de producție, toate articolele sunt confecționate pe baza unui mecanism complex.
   Se colectează din oceane deșeurile în Taiwan, cu îndepărtarea etichetelor și a capacelor în prealabil Se compactează sticlele, după care se deshidratează și se polimerizează  Se obțin granulele din PET și mai apoi firul din PET Se produc articole textile din firul obținut  Mulțumită acestui procedeu, cantitatea de energie utilizată și emisiile de CO2 produse sunt reduse cu 50%. Mai mult decât atât, prin reciclarea PET-urilor și deșeurilor din material plastic se stopează total folosirea petrolului brut în confecționare, iar după purtare toate hainele pot reintra în ciclul de reciclare, ceea ce asigură continuitate activității sustenabile.
   Campania face parte din strategia la nivel de grup - REset Plastic,  care abordează integral problematica plasticului. Grupul Schwarz, care prin diviziile comerciale Kaufland și Lidl se numără printre cele mai mari societăți comerciale internaționale, își cunoaște și își asumă responsabilitatea față de mediu. Prin REset Plastic, a elaborat o strategie internațională integrată, care cuprinde cinci domenii de acțiune. În cadrul secțiunii REduce, grupul are ca scop economisirea plasticului în procesele interne. De asemenea, REdesign are sarcina de a concepe ambalaje reciclabile cu conținut redus de plastic. La secțiunea Recycle, grupul Schwarz dezvoltă sisteme de colectare, sortare și reciclare, pentru a închide circuitele de deșeuri ce pot fi valorificate. REmove se ocupă cu opțiunile de înlăturare a plasticului din mediul înconjurător, iar la secțiunea REsearch, grupul investește în cercetare și dezvoltare pentru a găsi soluții viabile pentru evitarea utilizării plasticului.
   Prin lansarea noii game de îmbrăcăminte sustenabilă, Kaufland se alătură și campaniei Detox 2020, dezvoltată de organizația Greenpeace la nivel mondial pentru a reduce cantitatea de plastic din ambalaje și a accelera conversia la bumbacul organic certificat GOTS.
   Despre Kaufland Moldova
   Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.300 magazine, 132.000 de angajați în 8 țări. Kaufland a deschis pe 26 septembrie 2019 primele două magazine în Republica Moldova. Crezul companiei constă în ideea că lumea poate fi un loc mai bun prin implicarea fiecăruia, de aceea, în 2018, Kaufland a dezvoltat platforma „Implicarea face diferența”, sub umbrela căreia sunt comunicate toate acțiunile de responsabilitate socială. Cea mai mare parte a proiectelor CSR ale companiei sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmăresc implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari. 
   Pentru mai multe informații vizitați pagina kaufland.md.
  • julia122997
   De julia122997
   Veți depăși o distanță de 3 km de-a lungul căreia veți umple traistele cu tot felul de daruri - dulci, utile și interesante, iar la final veți putea ”gusta” și la propriu, și la figurat din medalia victoriei. La cursă poate participa oricine, singura condiție este să se deghizeze într-un personaj la alegere. La această etapă ar fi bine să vă puneți imaginația și creativitatea la treabă, deoarece la final de cursă, cele mai ingenioase costume vor fi nominalizate. Premierea celor mai originale costume va avea loc pe categorii: individual, cuplu și familie/grup de prieteni.

   Dacă ți-ai imaginat că Maratonul de Crăciun este strict despre sport, ei bine, nu e așa! Pe 22 decembrie, începând cu ora 10:00 până la ora 12:00, adică până la startul cursei, copiii se vor putea da pe patinoar gratuit. Iar de la 14:00 până la 17:00, tot gratuit, vor avea acces la parcul de distracții din PMAN.

   Maratonul de Crăciun by Naturalis este o adevărată sărbătoare! Anunță familia, prietenii, căutați împreună costumele potrivite și haideți să dăm undă verde atmosferei de poveste. Vă reamintim că evenimentul este unul caritabil, o parte din banii adunați din înregistrări va fi direcționată către un copil cu nevoi speciale care are nevoie de ajutor. 

   Maratonul de Crăciun by Naturalis 2019 se va desfășura pe 22 decembrie, în PMAN, începând cu ora 9:30. Startul se va da la ora 12:00. Pentru a afla mai multe despre competiție și pentru a vă înregistra, accesați: https://craciun.md/ro/ 

    
   Какие сюрпризы ждут тебя на Maratonul de Crăciun
   Пусть за окном еще не намело сугробы, но рождественское волшебство случится без опоздания. Мы не можем гарантировать того, что пойдет снег, но вместо этого мы можем вас пригласить на Maratonul de Crăciun by Naturalis – самый увлекательный забег года. 22 декабря Площадь Великого Национального Собрания будет полна сказочными персонажами, подарками, улыбками и приятными эмоциями.

   Вам предстоит преодолеть расстояние 3 км, на протяжении которых можно будет наполнить свои сумки различными подарками – сладкими, полезными и интересными. На финише вы получите съедобную медаль, и в прямом и переносном смысле сможете попробовать вкус победы!
   Каждый желающий сможет принять участие в праздничном забеге, при одном условии – нужно прийти в карнавальном костюме, выбрать который вы сможете по своему вкусу. В конце мероприятия будут определены лучшие костюмы, а потому рекомендуем выбирать наряд, подключив воображение и креативность. Лучшие костюмы будут номинированы на призы в категориях: индивидуальный, пара, семья/компания друзей.

   Если вы думаете, что рождественский марафон – это спортивное состязание, то это не так! 22 декабря, с 10:00 до 12:00, то есть, до старта забега, дети смогут попасть на бесплатный каток. Более того, с 14:00 до 17:00 дети смогут бесплатно повеселиться в парке развлечений на Площади Великого Национального Собрания.

   Maratonul de Crăciun by Naturalis – это настоящий праздник! Расскажите об этом своей семье и друзьям, подберите подходящие наряды и давайте вместе создадим сказочную атмосферу. Напоминаем, что мероприятие благотворительное и часть денег, собранных при регистрации, будет передана ребенку с особыми потребностями, который нуждается в помощи.

   Maratonul de Crăciun by Naturalis 2019 состоится 22 декабря на Площади Великого Национального Собрания, начиная с 9:30. Старт будет дан в 12:00. Для дополнительной информации и для регистрации перейдите по адресу: https://craciun.md/ru/.

  • julia122997
   De julia122997
   Maratonul de Crăciun — это семейный костюмированный забег, который проходит в Кишиневе уже в седьмой раз. По сложившейся традиции, беговой трассой для участников послужила центральная улица города — бульвар Штефан чел Маре. Так как забег был праздничным, никто из бегунов не ушел без подарков. Специально для них, вместо привычных пит-стопов, были организованы пункты с подарками.

   Перед забегом с приветственным словом и пожеланиями удачи выступила Andrea Cuzyova, заместитель постоянного представителя ПРООН в Республике Молдова. В этом году Maratonul de Crăciun by Naturalis стал частью европейской программы «Меры по укреплению доверия».
   На финише каждому участнику вручили съедобную медаль в виде традиционного рождественского пряника. Так как это был костюмированный забег, многие из бегунов пришли в карнавальных нарядах, некоторые из которых придумали самостоятельно. Самым оригинальным и творческим вручили призы и подарки от партнеров. 

   Многие участники Maratonul de Crăciun убедились сами, что этот забег — не просто веселое спортивное соревнование, а отличный способ провести время со своими детьми и научить их творить добро. 
   Каждый год Maratonul de Crăciun помогает нуждающимся детям. В этом году стартовые взносы участников собирались для 10-летнего мальчика Влада Пынзарь. У него тяжелая форма ДЦП. Собранные средства пойдут ему на реабилитацию.

   Организаторы Maratonul de Crăciun by Naturalis выражают признательность за помощь в проведении мероприятия:
   Титульному партнеру — популярному бренду молдавских соков и нектаров Naturalis.
   Официальным партнерам: воде Aqua Uniqa, кредитной компании CreditPrime, противовирусному препарату Engystol, производителю сладких палочек Sănduța, чаю Tess, страховой компании Donaris, сети книжных магазинов Librarius, компании Technosoft.
   Медиапартнерам: радиостанции Muz FM и Русское радио, информационным порталам point.md, știri.md, diez.md, информационно-развлекательному порталу Afisha.md.
   Также организаторы выражают благодарность компании Partystore.md за костюмы, предоставленные ведущим.
   Благотворительный забег Maratonul de Crăciun был организован общественной спортивной организацией Sporter, женским форумом mama.md, а также крупнейшей в Молдове доской онлайн объявлений 999.md.
   Мероприятие проходило при поддержке Европейского союза в рамках программы ПРООН «Меры по укреплению доверия».

    
   La Chișinău s-a desfășurat cursa de caritate Maratonul de Crăciun 
   Duminică, 22 decembrie, orașul Chișinău a găzduit din nou cursa festivă „Maratonul de Crăciun by Naturalis”. Participanții nu numai că au alergat 3 km și au colectat cadouri de Anul Nou, dar și au făcut o faptă bună.

   „Maratonul de Crăciun” este o cursă costumată pentru întreaga familie, care are loc la Chișinău pentru a șaptea oară. Conform tradiției, strada principală a orașului - bulevardul Ștefan cel Mare, a servit drept pistă de alergare pentru participanți. Iar întrucât cursa a fost festivă, niciunul dintre alergători nu a rămas fără cadouri. Special pentru ei, în loc de pit-stopurile obișnuite, au fost organizate pit-stopuri cu cadouri.

   Înainte de start, cu un cuvânt de salut a evoluat Andrea Cuzyova, reprezentanta rezidentă adjunctă a PNUD în Republica Moldova, care le-a urat participanților mult succes la cursă. Anul acesta, „Maratonul de Crăciun by Naturalis” a devenit parte a programului european „Măsuri pentru consolidarea încrederii”.
   La linia de finiș, fiecare participant a primit câte o medalie comestibilă sub formă de prăjitură tradițională de Crăciun. Așa cum principala condiție de participare a fost costumul de carnaval, mulți dintre alergători au venit deghizați în eroii lor preferați, unele costume fiind inventate chiar de ei. Cei mai originali și creativi au fost premiați de către partenerii evenimentului.

   Mulți participanți la „Maratonul de Crăciun” s-au convins încă o dată că această cursă nu este doar un eveniment sportiv distractiv, ci și o metodă excelentă de a petrece timpul cu copiii și de a-i învăța să facă fapte bune.
   În fiecare an, „Maratonul de Crăciun” ajută copiii nevoiași. De data aceasta, taxele de participare au fost colectate pentru Vlad Pânzari, un băiețel de 10 ani, care suferă de o formă severă de paralizie cerebrală. Banii adunați vor fi destinați pentru reabilitarea lui. 

   Organizatorii „Maratonului de Crăciun” le sunt recunoscători pentru ajutorul acordat în organizarea evenimentului:
   Partenerului titular – marca populară de sucuri și nectare naturale din Moldova Naturalis.
   Partenerilor oficiali: apa Aqua Uniqa, compania de creditare CreditPrime, preparatul antiviral Engystol, producătorul de bastonașe dulci Sănduța, ceaiul Tess, compania de asigurări Donaris, rețeaua de librării Librarius, compania Technosoft.
   Partenerilor media: posturile de radio Muz FM și „Русское радио”, portalurile informaționale point.md, știri.md, diez.md, portalul informațional și de divertisment Afisha.md.
   De asemenea, organizatorii îi mulțumesc companiei Partystore.md pentru costumele oferite prezentatorilor evenimentului.
   Cursa caritabilă „Maratonul de Crăciun” a fost organizată de către organizația sportivă Sporter, forumul pentru femei mama.md, precum și de cel mai mare panou de anunțuri online din Moldova - 999.md.
   Evenimentul a avut loc cu sprijinul Uniunii Europene, în cadrul programului PNUD „Măsuri pentru consolidarea încrederii”.

  • julia122997
   De julia122997
   Начиная с 9:30, центр столицы будет полон улыбок, радости, сказочных персонажей, танцев, подарков и, самое главное, доброты. Праздничный марафон — это не только спортивное соревнование, но и хорошая возможность проявить щедрость: деньги, собранные в рамках регистрации участников, будут пожертвованы на благотворительные цели.

   Все от мала до велика, будь то любитель, начинающий или профессиональный бегун, давайте встретим Рождество вместе на забеге вдоль столичного бульвара Штефана чел Маре! Три километра эмоций, смеха, раскрасневшихся на морозе лиц и замечательных подарков от партнеров мероприятия! Сюрпризы будут следовать один за другим, а в итоге состоится конкурс на самые оригинальные костюмы.

   Мероприятие состоится 22 декабря в 9:30 на Площади Великого Национального Собрания. Старт забега будет дан в 12:00. Чтобы узнать больше о рождественском марафоне и зарегистрироваться, посетите: https://craciun.md/ru.

    
   Intră și tu în povestea magică a Maratonului de Crăciun by Naturalis
   Colinde, miros de portocale, vin fiert cu scorțișoară, luminițe și globuri colorate, zâmbete, familie, căldură - toate ne duc cu gândul la acea perioadă a anului în care totul în jur pare să se transforme în magie. Pe 22 decembrie, toate drumurile vor duce spre Piața Marii Adunări Naționale, acolo unde, în ciuda termometrelor înghețate, se va da startul celui mai ”cald” maraton al anului - Maratonul de Crăciun by Naturalis.

   Începând cu ora 9:30, centrul capitalei se va umple de zâmbete, veselie, personaje de poveste, dans, cadouri și, cel mai important, bunătate. Cursa nu este doar un simplu eveniment de alergare, ci și un bun prilej de a împărți generozitate, banii adunați din înregistrări fiind donați în scop caritabil. 

   De la mic la mare, amator, începător sau alergător profesionist, haideți să întâmpinăm Crăciunul împreună printr-o cursă de alergare de-a lungul bulevardului Ștefan Cel Mare din capitală! Trei kilometri de emoții, râsete, nasuri roșii și torbe pline cu daruri din partea partenerilor! Surprizele se vor ține lanț, iar la final, va avea loc concursul pentru cele mai originale costume.  

   Evenimentul se va desfășura pe 22 decembrie, în PMAN, începând cu ora 9:30. Startul se va da la ora 12:00. Pentru a afla mai multe despre competiție și pentru a vă înregistra, accesați: https://craciun.md/ro/ 

 •