A fost aprobat primul medicament pe bază de marijuana. Unde se găsește


    A fost aprobat primul medicament pe bază de marijuana. Unde se găsește tratamentul și cine poate beneficia de el.

kanapes-71298404.jpg

Marijuana, cunoscută și sub denumirea de canabis sau iarbă, este unul dintre cele mai populare și controversate droguri în toată lumea. Deși consumul de marijuana rămâne interzis în multe țări, în ultimii ani unele state au legalizat utilizarea acestei plante.

Uruguay a fost prima țară în care se consumă legal marijuana, din 2013. În alte state, este folosită în mod legal doar în scop medicinal.

Multe studii arată că marijuana este mai puțin dăunătoare decât tutunul și alcoolul și foarte puțini oameni devin dependenți clinic. Cercetătorii încearcă să demonstreze proprietățile vindecătoare ale acestei plante și în cazul altor boli, cum ar fi cancerul.

Administrația pentru alimente și medicamente din Statele Unite ale Americii a aprobat primul medicament pe bază de marijuana, care va putea fi folosit pentru ameliorarea sindromurile Lennox-Gastaut și Dravet, două forme rare de epilepsie, chiar și la copiii care au împlinit 2 ani.

Medicamentul, Epidiolex, un sirop aromat de căpșuni, conţine cannabidiol (CBD), una dintre sutele de substanțe care se găsesc în planta marijuana.

Acesta nu provoacă o stare de euforie, așa cum se întâmplă în cazul fumatului, iar efectele adverse au fost atent studiate pentru ca pacienții să știe la ce să se aștepte.

Apariția acestui medicament nu este doar un mare ajutor pentru epileptici, ci un pas important pentru viitorul medicinei și al cercetării proprietăților medicinale pe care le are cânepa indiană.

Înainte ca medicamentul să poată fi comercializat în farmaciile din SUA, Administrația Anti-drog trebuie să-l evalueze și să analizeze reclasificarea acestuia ca substanţă cu proprietăţi medicale.

unica.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.