8 remedii care taie pofta de mâncare


    Ai luat o decizie importanrtă, deoarece îți dorești foarte mult să slăbești, să porți haine cu măsuri mai mici, dar, din păcate, eforturile tale sunt compromise de pofta de mâncare constantă, care nu te lasă să te gândești la altceva. Uite că îți poți recontura corpul, fără să ai mereu dureri de cap sau amețeli. Încearcă și tu câteva trucuri care taie foamea și te ajută să scazi totalul de calorii fără mari bătăi de cap.

pexels-photo-723031-1280x720.jpeg

Dacă nu reușești să te încadrezi în caloriile propuse de anumite diete nu trebuie să apelezi la pastile care diminuează apetitul pentru că pot avea efecte secundare. Ai la dispoziție multe trucuri simple care taie foamea fără să te expui riscurilor. Vei vedea că silueta ideală nu este rezultatul restricțiilor permanente, ci măsurile potrivite te vor ajuta să nu mai simți nevoia de gustări hipercalorice la fel de des și să reziști în fața tentațiilor care creează sentimente de vinovăție.

Iată care sunt principalele trucuri care taie foamea și te aduc mai aproape de greutatea dorită:

1. Bea apă înainte de fiecare masă

În cadrul studiilor realizate s-a observat că un pahar mare de apă băut înainte de fiecare masă reduce intensitatea foamei și prelungește senzația de sațietate câteva ore după masă. De asemenea, consumul a cel puțin 2 litri de apă pe zi timp de 8 săptămâni asigură scăderea poftei de mâncare și a greutății totale, precum și a procentului de grăsimi. Tot în categoria trucurilor lichide intră și supa. Alege-o în loc de aperitiv și vei mânca mai puțin.

2. Consumă alimente cu multe fibre

Fibrele nu se descompun la fel de rapid ca și restul nutrienților și rămân mai mult timp în organism. Încetinesc digestia și previn foamea intensă. În cadrul studiilor de specialitate s-a identificat o legătură directă între meniurile cu un conținut ridicat de fibre și prevenirea obezității.

Optează pentru următoarele surse de fibre cât mai des:

  • cereale integrale;
  • linte și fasole uscată;
  • mere și avocado;
  • migdale;
  • semințe de chia;
  • legume crude.

3. Bea ceai din frunze de yerba maté

Acest ceai este obținut prin prelucrarea plantei Ilex paraguariensis și reduce pofta de mâncare. El se obtine dintr-o plantă numita Yerba Mate, plantă răspândită, în special, în țările Americii de Sud, Argentina fiind principala țară exportatoare de acest ceai energizant fiind bautura națională a țării, utilizată din cele mai vechi timpuri. Ceaiul din această plantă ameliorează starea de spirit dacă este combinat cu o rutină zilnică de exerciții fizice de intensitate moderată.

4. Alege ciocolata neagră

Specialiștii au comparat calitățile ciocolatei cu lapte cu efectul ciocolatei negre. Concluzia este că numai ciocolata neagră te poate face să mănânci mai puțin.

Este indicat să o consumi ca gustare pentru a putea reduce caloriile la următoarea masă principală.

5. Valorifică puterea ghimbirului

Pudra de ghimbir stimulează digestia și previne numărul crescut de gustări, în special cele dulci.

6. Alege alimentele cu un volum mare, dar cu puține calorii

Porțiile foarte mici de mâncare promovate în cadrul dietelor îți pot da impresia că te înfometezi constant și că niciodată nu poți mânca suficient. În acest context vei reduce tentația de a comite excese alimentare dacă alegi porții mari de legume, fructe sau cereale integrale fierte.

7. Fă mișcare sau antrenează-te înainte de masă

Exercițiile fizice sunt o altă metodă utilă pentru a scădea intensitatea senzației de foame sau a o preveni complet. Studiile realizate au relevat că antrenamentele dinaintea meselor, mai ales cele de intensitate crescută, au drept efect suprimarea hormonilor care declanșează foamea.

8. Gestionează stresul în mod eficient

Agitația, tristețea, furia, frustrarea sau irascibilitatea te pot face să apelezi la mâncare pentru a te consola. Din păcate studiile de specialitate dezvăluie că există tendința de a mânca foarte multe dulciuri și alimente inutile din punct de vedere nutrițional în astfel de momente.

ea.md





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


  • Conținut similar

    • julia122997
      De julia122997
      Este dieta preferata a multor vedete, Jennifer Aniston, Halle Berry, Vanessa Hudgens si Reese Witherspoon laudandu-i frecvent beneficiile. In plus, postul intermitent si-a demonstrat efectele pozitive si nu este deloc surprinzator ca a urcat in topul celor mai cautate diete – de pe locul opt in 2018, pe primul loc in acest an.
      Postul intermitent domina ierarhia celor mai cautate diete pe Google in 2019, la mare distanta de dietele axate pe grasimi si carbohidrati. Desi exista o dezbatere intensa cu privire la cat de mult poate fi urmata aceasta dieta, in special de catre femei, fara afectarea sanatatii, multi doctori considera ca postul intermitent este mai mult decat un trend.
      O „moda” de cinci milenii
      „Nu-i o moda trecatoare: e o moda de 5.000 de ani. Toate mecanismele postului sunt profund si intrinsec umane”, a declarat doctorul Jason Fung.
      Cunoscut si sub denumirea de intermittent fasting, postul intermitent consta in alternarea perioadelor in care mananci fara restrictii cu cele in care nu mananci deloc. Exista mai multe variante ale acestei diete: unele impun renuntarea la mancare timp de 16-36 ore, altele permit consumul alimentar in permanenta, dar cu restrictii in anumite zile.
      Postul intermitent implica nu doar scaderea in greutate, ci si schimbarea stilului de viata si adoptarea unor masuri care au efecte pozitiv asupra sanatatii, precum reducerea riscului de diabet, afectiuni inflamatorii si scaderea tensiunii arteriale, arata medicul.
      Tendinta de a aprecia efectele benefice ale postului intermitent asupra sanatatii in comparatie cu scaderea in greutate a fost evidenta in cautarile dietelor pe Google. Printre acestea, la mare cautare au fost in 2019 dieta alcalina a doctorului Sebi (locul 2) si dieta Noom (locul 3), bazata pe o aplicatie care le permite utilizatorilor sa-si analizeze alimentatia, sa sa se consulte cu specialisti, sa-si fixeze obiective si sa-si urmareasca activitatea fizica.
      O ascensiune notabila a avut si dieta Sirtfood diet (locul 7), creata de doi nutritionisti care promoveaza consumul de vin rosu si ciocolata neagra, dar si de alte alimente ce contin sirtuina, proteina care controleaza metabolismul celulelor.
      Dieta anului 2018 nu a prins podiumul
      Desi nu-i surprinzator ceea ce vedem in topul celor mai cautate diete pe Google in 2019, este neasteptat ceea ce nu vedem, remarca cei de la MindBodyGreen; dieta mediteraneana ocupa doar locul cinci, dupa ce in 2018 a fost cea mai cautata pe motorul de cautare. De asemenea, dieta keto, una dintre cele mai importante tendinte alimentare din lume, nu a intrat nici macar in top 10 al dietelor cautate pe Google in acest an.
      andreearaicu.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Ce să consume bărbații
      Dieta joacă un rol important în tratarea infertilității. Bărbații ar trebui să mănânce cât mai natural și să renunțe la carne, pentru o anumită perioadă de timp, pentru detoxifiere. Va consuma, în schimb, nuci, semințe de dovleac și de floarea-soarelui, năut sau linte. Alte alimente care ajută sunt: țelina crudă (rădăcini și frunze), mărarul, ceapa, usturoiul, laptele de capră, uleiul de măsline virgin și cerealele integrale.
      Ce să consume femeile
      Și la femei, tratamentele naturiste ar trebui însoțite de un regim de viață sănătos și cu o alimentație cât mai naturală, cu cât mai puțini aditivi alimentari, fără conservanți. Amândoi soții ar trebui să renunțe la consumul excesiv de alcool și la fumat, să aibă activitate fizică (preferabil cel puțin o jumătate de oră de efort susținut pe zi, de cinci ori pe săptămână). Femeile ar trebui să țină cont și să nu aibă kilograme în plus, dar nici să nu fie prea slabe. S-a constatat că, multe femei obeze sau subponderale au probleme de fertilitate.
      Ceaiul verde dublează șansele de concepție
      În Statele Unite, cercetătorii au observat că femeile care beau mai mult de o jumătate de cană ceai (negru sau verde) pe zi au avut o creștere semnificativă a fertilității, comparativ cu cele care nu consumau ceai. Se pare că efectul acesta este dat de două componente polifenoli și xantină, substanțe care contribuie la eliberarea de ovule sănătoase. Totuși, în timpul sarcinii este contraindicat.
      Vitaminele C și E mențin echilibrul hormonal
      Pentru menținea echilibrului hormonal, femeile au nevoie de vitaminele C și E. Administrarea lor a dus la creșterea spectaculoasă a fertilității. Cel mai bine ar fi să iei aceste vitamine din alimentație. Vitamina C o găsești în cătină, măceșe, coacăze negre, kiwi, broccoli, vărză de Bruxelles, citrice, pepene galben, spanac, varză verde crudă. Uleiul de cătină, de măsline presat la rece, de soia și miezul de nucă au un conținut ridicat de vitamina E.
      Brânca-ursului, supliment alimentar pentru probleme hormonale
      Dacă sterilitatea este pe fond hormonal, planta numită brânca-ursului poate fi ceea ce ai nevoie, pe lângă dieta pentru fertilitate. Este de ajutor atât femeilor, cât și bărbaților, fiind un stimulent hormonal și tonic sexual. Stimulează producerea ovulelor și este utilă și în cazul femeilor care au intrat prematur în menopauză. Cele care au ciclul neregulat vor scăpa, cel mai probabil de această problemă. Pentru bărbați acționează ca leac împotriva impotenței cauzate de probleme vasculare, hormonale și chiar psihice pentru că este vasodilatator și stimulează producția de hormoni masculini. Crește concentrația de spermatozoizi și motricitatea lor. Pentru a fi eficient, tratamentul trebuie făcut între trei și șase luni. De obicei, se ia câte o linguriță de tinctură diluată în 100 ml apă de patru ori pe zi.
      libertateapentrufemei.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Alimentaţia sănătoasă presupune o raţie alimentară echilibrată şi completă, care aprovizionează organismul cu elementele necesare în cantităţi suficiente. Aproximativ 80% din alimentaţia sănătoasă o constituie produsele benefice şi 20% – cele nu prea utile (toţi avem slăbiciunile noastre). Alimentaţia sănătoasă se recomandă pentru toată viaţa.
      Dieta este o raţie alimentară dezechilibrată şi incompletă, care nu aprovizionează organismul cu elementele necesare în cantităţi suficiente. Dieta este drastică şi fără abateri. Perioada restricţiei depinde de dietă.
      Dar asta nu înseamnă că întotdeauna dieta este un lucru rău. Dieta este un tip de alimentaţie-țintă care presupune că renunți la anumite alimente sau, dimpotrivă, le incluzi în raţia alimentară în cantități mari pentru a atinge un anumit scop. De exemplu, dieta alcalină are ca scop de a modifica aciditatea sângelui, dieta pe intervale declanșează procesul de autofagie etc.
      Dieta pe interval (Intermittent fasting) este un regim alimentar în care se permite să mănânci doar la anumite ore.
      Există numeroase tipuri de dietă pe intervale – de la restricţii alimentare stricte pentru 20 de ore pe zi până la scheme mai blânde. În prezent este populară schema „16/8”. Asta înseamnă că poţi mânca în decurs de 8 ore, după care urmează o pauză de 16 ore. Prima masă nu trebuie să fie imediat după ce te-ai trezit, ai putea lua micul dejun la ora 10:00, dacă în ajun ai luat cina la ora 18:00. Pe tot parcursul zilei ai voie să consumi lichide.
      Mecanismul
      Interesul pentru dieta pe intervale a luat naştere în anul 2016, când biologul japonez Yoshinori Osumi a fost distins cu Premiul Nobel pentru „Descoperirea mecanismelor de autofagie”.
      Autofagia (tradus din greacă „auto-alimentare”) este un proces firesc de regenerare a celulelor atunci când ele își distrug (mănâncă) particulele deteriorate sau contaminate.
      Altfel spus, autofagia înseamnă purificarea celulelor. Orice celulă are lizozomi – componente, care stochează „deşeurile celulare”. Anume atunci când organismul intră în starea de autofagie, lizozomii se curăţă de conţinutul lor. O modalitate de a declanşa procesul de autofagie este de a limita consumul de alimente timp de 16 ore.
      Exemplu de dietă
      Trecerea la dieta pe intervale se face treptat. Mai întâi este necesar de a-ţi adapta raţia alimentară – renunţă la alimente rafinate, produse de panificaţie, la dulciuri industriale, la chipsuri, băuturi carbogazoase, alcool şi altele.
      După care încearcă să reduci numărul de mese pe zi. Dacă acum ai 5 mese pe zi, atunci elimină treptat ambele gustări.
      Când te vei obişnui să te alimentezi de 3 ori pe zi, aplică metoda „16/8” o dată pe săptămână. Apoi treci treptat la dieta pe intervale de 2-3 ori pe săptămână etc. Orientează-te după starea de sănătate.
      Adepţii acestui regim alimentar nu insistă asupra unei ore bine definite pentru înfometare, dar cea mai sigură și mai eficientă soluție ar fi să renunţi la hrană după ora 17:00. Noaptea organismul declanșează procesele de curățare și fără dieta pe intervale. Renunțând la cină, îl vom ajuta în aceste procese, în plus vom declanşa autofagia.
      Pentru cine?
      Pentru cei care nu au contraindicaţii.
      Într-adevăr, de multe ori v-am rugat să mâncaţi după ora 18:00 şi să nu săriţi peste micul dejun, dar dieta pe interval nu pretinde să înlocuiască alimentaţia sănătoasă, acesta este un sistem alimentar menit să declanşeze un anumit proces.
      Avantaje

      eliminarea toxinelor pe cale naturală, reducerea atracţiei pentru dulciuri prin scăderea nivelului de insulină, pierderea în greutate, reducerea colesterolului, deoarece în condiții de foame organismul îl folosește ca energie, profilaxia infarctului miocardic și a bolilor cardiovasculare, diminuarea durerii menstruale prin reducerea acțiunii hormonului prolactina, care susține procesul inflamator în organism, prelungirea tinereții prin activarea sintezei colagenului și normalizarea pH-ului, îmbunătățirea funcționării creierului și claritatea minții prin reînnoirea mai rapidă a celulelor nervoase, teoretic, prevenirea bolilor oncologice și încetinirea creșterii tumorilor. Experimentele din ultimul domeniu au fost efectuate doar pe animale, dar avem tot temeiul să presupunem că organismul uman în condiții de înfometare este capabil să lupte eficient cu celulele canceroase. Dar, deocamdată, abţineţi-vă de la recomandări la acest capitol.+
      Apropo, după descoperirea savantului japonez, anual în lume apar aproximativ 10 000 de lucrări științifice la tema autofagiei. Sarcina oamenilor de știință este de a învăța organismul să declanşeze procesul de autofagie în anumite tipuri de țesuturi.
      Dezavantaje
      Principalul dezavantaj al alimentației pe intervale este ignorarea principiilor de bază ale alimentaţiei sănătoase. Aceasta înseamnă că susținătorii acestei diete se concentrează doar pe ora masei și uită complet de valoarea nutritivă a alimentelor. Putem vorbi despre beneficiile sau daunele sistemului alimentar fără o listă concretă a produselor recomandate? Puţin probabil.
      De aceea, dacă doreşti să practici dieta pe intervale, mai întâi de toate echilibrează alimentaţia.
      Contraindicaţii
      diabet de tip 1 și 2, hipoglicemie, boli ale tractului gastro-intestinal, disfuncţii ale tractului digestiv, sarcina și alăptarea. Dieta pe intervale este doar o modalitate de a declanşa autofagia. Dacă nu ai contraindicații, ai putea să încerci, schema „16/8” este destul de sigură. Dar te vei simți mult mai bine dacă vei începe să te alimentezi corect, să te mişti activ şi să completezi deficitul de nutrienţi. Nu este atât de complicat.
      omactiv.md
    • julia122997
      De julia122997
      Hrăneşte-te cu regularitate 
      Unul dintre secrete este să mănânci puţin şi des. Nutriţioniştii spun că este indicat să iei o gustare la două ore şi jumătate-trei ore. Astfel vei ţine sub control nivelul glicemiei din organism şi nu vei simţi nevoia de a mânca mai mult, mai ales dulciuri. Şi încă un sfat: ia o pauză de cel puţin zece minute după fiecare fel. 
      Nu pleca nemâncat la petreceri 
      Ştiind că au o masă în familie, multe persoane stau nemâncate toată ziua. Total greşit, căci vor mânca repede, mult şi cu poftă, ceea ce este un dezastru pentru digestie! Nu numai că mâncarea se va transforma mai uşor în kilograme nedorite, dar rişti să te şi îmbolnăveşti. Cel mai bine este să mănânci normal în timpul zilei, poate un pic mai puţin decât de obicei.
      Ceaiul verde reduce efectul alcoolului 
      O masă festivă nu are farmec fără puţin alcool. Ca să nu ai probleme din această cauză, bea câte două căni de ceai verde pe zi, căci este bogat în antioxidanţi şi elimină toxinele. Este indicat să bei un pahar de apă după unul de alcool.
      Ai grijă ca porţiile să fie mici 
      La aceste ocazii avem obiceiul să mărim porţiile, să gătim mai sofisticat. Ce-ar fi ca anul acesta să alegi porţii mai mici? Aşa, nici nu te vei mai chinui să termini tot din farfurie şi nici nu te vei simţi inconfortabil după masă. Totodată, ai grijă să mesteci încet şi să savurezi fiecare înghiţitură. 
      O salată înainte de masa festivă 
      Cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania, SUA, au ajuns la concluzia că persoanele care mănâncă o salată verde cu cel puţin o jumătate de oră înainte de a lua cina acumulează cu 12% mai puţine calorii decât în mod normal. Astfel, înainte de festinul de Sărbători, consumă o farfurie de salată verde simplă, cu ulei de măsline şi cu oţet balsamic.
      Alege deserturi sărace în calorii 
      Desertul este cel care dă cele mai mari bătăi de cap atunci când vine vorba de surplus de kilograme, căci majoritatea dulciurilor conţin multe calorii. De aceea, încearcă să prepari prăjituri fără prea multe nuci (bogate în calorii) şi să foloseşti zahăr brun sau miere. Iar în loc de două felii de cozonac, ce-ar fi să mănânci doar una? 
      Plănuieşte înainte să mănânci 
      Când eşti invitat la masă, verifică toate opţiunile de mâncare şi gândeşte-te la ce ai putea renunţa. Dacă nu te poţi abţine de la nimic, mănâncă din fiecare câte puţin. Ai grijă şi la sucurile acidulate. În exces, pot favoriza apariţia colăceilor de pe burtă. 
      Ingredientele dietetice, de preferat 
      Când găteşti, înlocuieşte ingrediente ca laptele şi smântâna, bogate în grăsimi, cu produse light. Totodată, folosind ulei de măsline, salvezi 104 calorii, în timp ce utilizând 500 de grame de iaurt light în loc de smântână grasă, salvezi 720 de calorii. De asemenea, alege garnituri din legume înăbuşite. 
      Atenţie la cum combini alimentele! 
      În aceste zile, ai grijă să consumi la fiecare masă carbohidraţi (orez brun, fructe, legume rădăcinoase), proteine (carne slabă, brânză, ouă) şi grăsimi „bune” (peşte gras, nuci, ficat). Cele trei grupe de alimente fac ca nivelul glicemiei din organism să fie constant, astfel încât să nu-ţi pierzi energia şi să nu ai senzaţia de foame mai des decât de obicei. Astfel, nu vei simţi nevoia de a te repezi asupra tuturor bunătăţilor care vor fi pe masa de Crăciun. 
      thewoman.md
    • julia122997
      De julia122997
      Ți se pare că un simplu ou fiert nu are cum să facă o diferență prea mare în meniul tău? Dacă vei include această opțiune în cadrul unei mese sau gustări în fiecare zi vei constata că slăbești mai ușor, vei avea o privire odihnită și te vei putea concentra în momentele dificile. Dacă te preocupă capitolul calorii, un ou fiert nu-ți va face deloc probleme, fiind foarte util atât pentru dietele care restrâng semnificativ totalul de calorii la nivel de zi, cât și pentru un meniu mai sănătos în general. 
      Îl poți adăuga la salate, poate face parte din toppingul pentru pizza, se potrivește la micul dejun, cu pâine prăjită, la prânz într-un sandviș rapid și consistent sau seara cu felii de castravete, morcov și puțin suc de lămâie. În plus, îl poți savura și simplu cu sare, piper și puțină boia de ardei dulce.
      Un ou fiert: calorii și profil nutrițional
      Fiecare ou fiert îți furnizează multe vitamine și minerale și are aproximativ 50g. Iată ce conține:
      77 de calorii; 0,6g de carbohidrați; 5,3g de grăsimi totale; 2g de grăsimi mononesaturate; 1,6g de grăsimi saturate; 212mg de colesterol; 6,3g de proteine; 6% din necesarul zilnic de vitamina A; 15% din necesarul zilnic de vitamina B2 (riboflavină); 9% din necesarul zilnic de vitamina B12; 7% din necesarul zilnic de vitamina B5 (acid pantotenic); 9% din necesarul zilnic de fosfor; 27% din necesarul zilnic de colină; 22% din necesarul zilnic de seleniu. Ouăle fierte conțin o gamă variată de aminoacizi, ceea ce înseamnă că sunt o sursă de proteine complete. În componența lor se regăsesc și calciu, vitamina D și zinc. Majoritatea nutrienților sunt conținuți în gălbenuș, în timp ce albușul are proteine în mod special.
      O sursă excelentă de proteine de calitate
      Proteinele sunt esențiale pentru susținerea masei musculare, fortificarea oaselor și producerea hormonilor și enzimelor digestive în cantitățile optime. Un ou fiert este una dintre cele mai utile surse de proteine.Trebuie să ții cont de faptul că trebuie să mănânci oul întreg pentru că și gălbenușul conține proteine, nu doar albușul.
      Un ou fiert are colesterol, dar nu-ți pune inima în pericol
      Deși este adevărat că fiecare ou fiert are 212mg de colesterol, aproximativ 71% din necesarul zilnic, nu înseamnă că trebuie să eviți să-l consumi. Potrivit studiilor de specialitate, colesterolul din cadrul dietei are un efect redus asupra nivelului de colesterol din sânge. Pentru majoritatea persoanelor colesterolul consumat în cadrul meniului zilnic nu crește nivelul de colesterol „rău” de tip LDL. Din contră, consumul frecvent de ouă fierte crește nivelul colesterolului „bun” de tip HDL.
      S-au realizat 2 studii de specialitate asupra a 100.000 de adulți și s-a constatat că un ou fiert mâncat în fiecare zi nu crește riscul de afecțiuni cardiovasculare. În cazul persoanelor diagnosticate cu diabet este necesară o abordare prudentă pentru că studiile au relevat că 7 ouă consumate la nivel de săptămână pot crește riscul de boli cardiace. 
      Protecția vederii
      Luteina și zeaxantina sunt cei doi antioxidanți care previn afecțiunile oculare și mențin privirea odihnită. Ouăle fierte sunt o sursă excelentă pentru acești doi carotenoizi, prevenind acumularea de radicali liberi la nivelul ochilor și reducând riscul de cataractă și degenerescență maculară. Datorită grăsimilor din componența lor absorbția antioxidanților va fi mult mai rapidă.
      Menținerea sănătății sistemului nervos
      Colina este un nutrient de bază pentru funcțiile cerebrale, susținând procesele de memorare și învățare. În cazul femeilor însărcinate colina asigură dezvoltarea optimă a creierului fătului. În plus, cu ajutorul ei se poate preveni declinul funcțiilor cognitive pentru adulții de vârste înaintate. Fiecare ou fiert conține o cantitate ridicată din acest nutrient, așa că nu rata ocazia de a-ți proteja memoria și de a prelua mai ușor cunoștințele noi . 
      eva.ro
  •