8 obiceiuri, care îti distrug sanatatea


  • 1319
  • Chiar dacă nu ești conștient de ele, în fiecare zi, faci cele mai comune lucruri la care nu te-ai fi gândit vreodată că ți-ar pune în pericol sănătatea. Uite care sunt acestea. Unul dintre ele pun pariu că-l faci chiar în momentul în care citești acest articol.

1. Picior peste picior

statul-picior-peste-picior-incrucisarea-picioarelor-8-obiceiuri-care-îți-distrug-sănătatea.jpg

Fie că stai pe scaun, la birou, fie că te așezi pe podea, încrucișarea picioarelor reprezintă un lucru banal, dar foarte periculos pentru sănătatea membrelor tale inferioare. Deși este foarte comod, acest obicei poate duce la hipertensiune arterială, varice și leziuni ale nervilor.

2. Ochelari de soare ieftini

ochelari-de-soare-ieftini-8-obiceiuri-care-îți-distrug-sănătatea.jpg

Ochelarii de soare cumpărați din magazine nespecializate sunt o sursă de îmbolnăvire a ochilor. Din cauza lentilelor întunecate, slab calitative, pupila se dilată, primind o doză dublă de ultraviolete care poate duce la arderea retinei. Excesul de UV poate cauza cataractă, deteriorarea ochilor, sau chiar cancer. Decât să porți niște ochelari ieftini, mai bine renunță de tot la ei!

3. Floricele la microunde

floricele-microunde-popcorn-cuptor-8-obiceiuri-care-îți-distrug-sănătatea.jpg

Floricelele cumpărate din comerț conțin o substanță toxică, aromată, numită diacetil, care în contact cu aerul cald îți poate distruge plămânii. Este de preferat ca după ce scoți popcornul din cuptor, să le lași câteva minute să se răcească.

4. Hrănirea porumbeilor

hranirea-porumbeilor-8-obiceiuri-care-îți-distrug-sănătatea.jpg

Hrănirea porumbeilor este una din activitățile pe care le face și copilul tău. Însă știai că păsările acestea pot fi infestate cu diverse boli? Nu cred că vrei să-ți lași copilul să se joace cu un porumbel care poate avea salmonela, ornitoză, colibaciloză, histoplasmoză sau tuberculoză…

5. Mitul celor 2 litri de apă pe zi

mitul-celor-2-litri-de-apa-pe-zi-8-obiceiuri-care-îți-distrug-sănătatea.jpg

Nu, nu este nevoie să-ți umpli stomacul cu apă în fiecare zi. Bea atât cât are nevoie corpul tău. Cantitatea de apă necesară fiecărui corp este direct proporțională cu trăsăturile lui. Dacă faci mult sport, organismal îți va cere să-l hidratezi, însă dacă ai probleme renale sau cardiovasculare, atunci volumul trebuie redus.

6. Mâncatul la birou

mancatul-la-birou-8-obiceiuri-care-îți-distrug-sănătatea.jpg

Pe lângă faptul că biroul tău are o groază de bacterii, creierul și picioarele tale au nevoie de un moment de relaxare. Cel mai bine este să iei o pauză. Așa nu-ți vei deranja nici colegii cu mirosul mâncării, iar stomacul tău va digera corect alimentele întrucât creierul nu este suprasolicitat.

7. Laptele gras

laptele-gras-8-obiceiuri-care-îți-distrug-sănătatea.jpg

Producătorii ”îmbunătățesc” calitatea laptelui gras prin adăugarea laptelui praf care poate oxida colesterolul din acesta. Studiile arată că animalele hrănite cu astfel de lapte, au suferit de acumularea plăcilor arteriale care pot duce la atac de cord.

8. Încălțări cu talpă joasă

incaltari-cu-talpa-joasa-pantofi-sandale-slapi-balerini-8-obiceiuri-care-iti-distrug-santatea.jpg

Șlapii, sandalele, balerinii decupați sunt un must-have al sezonului estival, dar aceștia implică și riscuri. Ai grijă când le porți pentru că te poți răni cu ușurință în vreun obiect contondent, cioburi, sticlă spartă, sau orice insectă care te poate înțepa.

unica.ro


Поделись новостью с друзьями!