7 superalimente mai puțin cunoscute, care te ajută să te menții în formă


    Superalimentele ajută la reconstrucția celulelor osoase, previn afecțiunile cronice, îți îmbunătățesc vederea și îți mențin creierul sănătos. Însă ele mai au un avantaj greu de egalat.

898.jpg

Superalimentele sunt bogate în vitamine și minerale, dar au puține calorii, așa că sunt ideale pentru curele de slăbire sau pentru a te menține în formă. Primăvara este anotimpul ideal pentru a include aceste alimente în dieta ta zilnică și pentru a te bucura de aportul de proteine, fibre și vitamine pe care ele ți le aduc. Ele sunt sărace în carbohidrați și grăsimi saturate, așa că, dacă vrei să fii în formă până când începe sezonul de plajă, iată care sunt cele pe care le poți consuma zilnic:

Spirulina – acest superaliment de care foarte puțini au auzit este, de fapt, o algă unicelulară, care se numără printre cele mai investigate plante ale planetei și are atât de multe beneficii încât ar trebui să o consumi zilnic. În diete, aceasta îți taie pofta de dulciuri și te face să mănânci mai puțin la o masă. Este suficient să citești acest articol uimitor despre spirulina și te vei convinge de toate calitățile sale. După cum vezi, proprietățile sale sunt de un real ajutor oricărei persoane și o poți include extrem de simplu în dieta ta de zi cu zi.

Grepfrutul nu se numără printre cele mai populare fructe, din cauza gustului său amărui, care nu este chiar pe placul tuturor, însă beneficiile sale te vor face să treci peste acest aspect. Grepfrutul are puterea de a-ți accelera metabolismul în doar 6 săptămâni, arată un studiu publicat în jurnalul Metabolism. Oamenii de știință cred că acest lucru se datorează fitochimicalelor pe care le conține fructul, care ajută la arderea mai rapidă a grăsimilor. Poți consuma jumătate de grepfrut la micul dejun și vei beneficia astfel de toate proprietățile sale.

324.jpgFasolea neagră conține o cantitate mare de proteine și este lipsită de grăsimi saturate care se găsesc în alte surse de proteine, precum carnea. Este, de asemenea, și un aliment foarte sațios, care îți elimină senzația de foame. Dacă nu ești obișnuită să mănânci des salate, pentru că ți se face rapid foame după masă, include o cană de fasole neagră fiartă în salata de la prânz și vei observa că te vei sătura mai repede, iar foamea nu va mai reapărea la fel de ușor.

Uleiul de avocado și proprietățile sale au fost studiate de cercetătorii de la Universitatea Penn State, care au descoperit că doar 3 lingurițe din acest ulei pe zi te pot ajuta să scapi de 20% din grăsimea de pe abdomen, într-un an. Tot ce trebuie să faci este să înlocuiești uleiul de floarea soarelui cu cel de avocado și să te bucuri de toate beneficiile sale uimitoare. Bineînțeles, asta nu înseamnă că îl poți folosi pentru prăjeli, așa că rezumă-te la a-l include în salate, cărora le va da o aromă fresh și delicioasă.

Afinele sunt o sursă excelentă de antioxidanți care încetinesc procesele de îmbătrânire și te ajută să îți menții pielea tânără și frumoasă mai mult timp. O cană de afine are doar 80 de calorii, așa că aceste fructe sunt ideale pentru a înlocui gustările nesănătoase dintre mese. În plus, afinele conțin multe fibre și au un gust delicios. Singurul dezavantaj al afinelor este prețul lor, care poate fi destul de mare în extrasezon.

Orezul brun este bogat în fibre și în carbohidrați sănătoși, care te ajută să îți accelerezi metabolismul și să arzi grăsimi. Este o bună alternativă la orezul alb și îl poți include în salate sau în amestecuri cu legume, pentru a crea un fel de mâncare sănătos și sărac în calorii, dar foarte sănătos. Orezul brun este ideal dacă faci mișcare, deoarece îți dă acel boost de energie de care ai nevoie în sala de fitness sau pe pista de alergat.

Lintea este o sursă excelentă de proteine și de fibre, așa că, dacă vrei ca rezultatele antrenamentelor de la sală să se vadă mai repede, o poți include în dieta ta. Din linte poți face supe creme sau o poți adăuga în salate. Gustul ei este unul neutru, așa că este unul dintre alimentele care vor împrumuta gustul de la cele cu care intră în contact.

unica.ro





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


  • Conținut similar

    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      Cu toate eforturile pe care le faci pentru a avea un stil de viata sanatos, sigur sunt momente in care te simti balonata. Iar acest lucru este perfect normal, si tine nu doar de ceea ce mananci, ci si de fluctuatiile hormonale.
      Nimic nu poate strica mai mult un moment perfect decat problemele cu digestia dupa masa. Insa aceste senzatii neplacute pot fi diminuate in doar cateva minute. Ceaiurile au numeroase beneficii asupra sanatatii, asa ca ai foarte multe motive sa le consumi.
      Ceaiuri pe care sa le consumi cand te simti balonata
      Ceai de menta
      Ceaiul de menta este cel mai popular ceai obtinut din plante din intreaga lume. Si sunt foarte multe motive pentru care este apreciat! Menta are proprietati antioxidante si antibacteriene, insa cel mai important beneficiu este acela ca ajuta la digestie. Poti sa consumi ceaiul de menta oricand in timpul anului, insa in mod special dupa o masa grea. Daca te simti balonata dupa ce ai consumat foarte multe alimente, acest ceai te va ajuta sa scapi rapid de disconfort.
      Ceai de turmeric
      Aproape orice problema digestiva poate fi ameliorata cu turmeric. De fapt, aceasta planta are atat de multe beneficii asupra sanatatii organismului, incat era de asteptat sa o mentionam! Turmericul a fost folosit inca din cele mai vechi timpuri, in special in medicina Ayurvedica. Este recomandat in special pentru proprietatile sale antiinflamatorii, insa ajuta si la ameliorarea senzatiei de stomac plin. Daca vrei sa te bucuri de beneficiile ceaiului de turmeric, iti recomand sa il indulcesti cu o lingurita de miere. Ceaiul va fi mai savuros si mai usor de consumat.
      Ceai de fenicul
      Te simti balonata? Ceaiul de fenicul te scapa de disconfort! Are o multime de beneficii asupra sanatatii, deoarece contine o serie de antioxidanti si vitamine (vitamina A, vitamina B si vitamina C). La fel ca menta, feniculul este foarte cunoscut pentru proprietatile sale si consumat deseori de oamenii din intreaga lume. Ajuta la relaxarea muschilor abdominali si reduce senzatia de stomac plin. Consuma-l ori de cate ori ai probleme de digestie si te vei simti mult mai bine.
      Ceai de ginseng
      Ginsengul este cunoscut inca din cele mai vechi timpuri pentru proprietatile sale miraculoase asupra sanatatii. Este antiinflamator si antibacterian, motiv pentru care este recomandat pentru problemele de digestie. Acest ceai este obtinut din radacina de ginseng si este folosit si pentru a combate oboseala sau semnele imbatranirii. Este o bautura care te incalzeste si iti da o stare de bine, pe langa beneficiile in ceea ce priveste balonarea.
      Nu obisnuiesti sa consumi ceaiuri? Exista cateva metode alternative care te ajuta sa scapi de balonare. Exercitiile de respiratie sau unele pozitii de yoga te ajuta sa scapi rapid de disconfort. Poti, de asemenea, sa excluzi din dieta alimente care contribuie la balonare, cele mai daunatoare dintre ele fiind zaharul si bauturile acidulate.
      andreearaicu.ro
    • alexandrarum
      De alexandrarum
      Săpunul pentru copii este excelent pentru față
      Adevărat. Săpunurile pentru copii nu dezechilibrează aciditatea proprie pielii, având un pH neutru. Sunt create special pentru pielea sensibilă, nu conțin conservanți și nu produc alergii. Foarte bună este și spuma pentru ras: degresează bine tenul fără să-l agreseze.
      Dacă te razi, părul crește mai des
      Fals. Numărul firelor de păr este stabilit genetic. Părul nu crește mai des după ras, ci doar pare că iese mai gros și mult mai repede. Motivul este simplu: fiind tăiat la nivelul pielii, rădăcina rămâne intactă, iar regenerarea firului este mai rapidă. Atunci când apelăm la ceară sau la aparate de epilat, firul de par este smuls cu tot cu rădăcină, deci durează mai mult timp până iese la suprafață.
      Dacă te speli pe față cu apă rece, tenul va fi mai ferm
      Fals. Apă rece tonifică, e adevărat, numai ca și închide porii, diminuand drastic hrănirea tenului. Temperatura optimă a apei pentru spălarea fetei este cea a camerei. Crema va fi absorbită imediat și, fie că vrem să hidratăm, fie să hrănim sau să tratăm, succesul va fi asigurat. Pontul cu cubul de gheață este valabil, dar aplicat după crema de față; astfel, închidem porii, iar ingredientele își fac treaba acolo unde trebuie.
      Vârfurile despicate se repară doar cu foarfecele
      Adevărat. Vârfurile tocate nu mai pot fi recuperate de niciun produs cosmetic. Serurile și tratamentele pot preveni despicarea vârfurilor, uneori ameliorează aspectul lor, dar nu le pot trata. Dacă nu sunt tunse regulat, vârfurile tind să se despice și mai mult. Dacă tunderea vârfurilor devine un obicei, părul va crește mult mai frumos și sănătos.

      Tenul gras se ridează mai greu
      Adevărat. Tenul gras are neajunsurile lui, dar și un real beneficiu: nu se ridează repede. Adesea, chiar și femeile în vârstă cu un astfel de ten sunt ocolite de acest neajuns. Însă surplusul de sebum este una dintre cele mai neplăcute probleme ale tenului gras. Tamponează-ți fața cu șervețele pentru a contracara efectul lucios.
      Părul gras trebuie spălat des
      Fals. Cu cât degresăm mai mult scalpul, cu atât tendința lui e să compenseze mai repede uscăciunea. Părul gras trebuie spălat la cel puțin 2-3 zile. La început, părul se va îngrașă destul de repede, însă, cu timpul, se poate micșora frecvența spalarilor, părul obișnuindu-se cu noul lui „mod de viață”.
      Soarele „tratează” coșurile
      Fals. Coșurile adânci și dureroase trebuie tratate prin metodele clasice. Curățate în condiții aseptice și dezinfectate, pot fi lăsate apoi să se usuce la soare. El usucă șI cicatrizează, dar nu te scapă și de infecție, dimpotrivă.
      Unghiile scurtate cu pila nu se exfoliază
      Adevărat. Straturile cornoase ale unghiei se sparg în momentul tăierii cu foarfecele, ceea ce de multe ori duce la exfoliere. În schimb, în timpul pilirii, șocul resimțit de unghie este mult mai mic, iar straturile cornoase sunt protejate. Totuși, unghiile pot fi tăiate și cu foarfecele, doar că trebuie înmuiate bine înainte: cu cât sunt mai moi, cu atât elasticitatea lor crește. Operațiunea trebuie neapărat încheiată cu pilirea unghiei.
      Soarele ridează tenul
      Adevărat. Soarele deshidratează intens pielea, uscând-o. În plus, razele UVA penetrează cu ușurință pielea. De aceea, cremele recomandate în anotimpul cald sunt cele superhidratante și cu factor de protecție solară. Nu trebuie să facem rabat de la calitate, o piele deshidratată se ridează foarte repede.

      Fardurile îmbătrânesc tenul
      Fals. Fondul de ten, pudra și fardurile, în general, au un dublu rol: unul estetic, pe care-l cunoaștem deja foarte bine, și unul de protecție. Pe vremea bunicilor, pudrele doar acopereau imperfecțiunile, dar formulele avansate de azi nu astupă porii, lăsând tenul să respire. Ele hrănesc pielea, conțin pigmenți care acționează că o barieră împotriva transpirației, prafului, sebumului, dar și a razelor nocive de soare.
      E bine să folosim un singur tip de cremă
      Fals. Tenul se obișnuiește cu principiile unei creme și, după o vreme, aceasta nu mai are nici un efect. Cosmeticienele ne recomandă să ne cumpărăm de fiecare dată altă cremă, chiar dacă la un moment dat ajungem la crema de la care am plecat. Important este să nu obișnuim tenul cu aceleași ingrediente.
      Femeile slabe nu au celulită
      Fals. Celulita nu are nici o legătură cu kilogramele în plus. Cauzele sunt, de regulă, hormonale, dar ele nu explică în totalitate apariția celulitei. Pot fi implicați factori ereditari, deficite de circulație sanguină, oalimentație dezechilibrată, sedentarism șI stres. E adevărat, creșterea în greutate facilitează apariția ei. Prin adoptarea unui stil de viață sănătos (o alimentație echilibrată, exerciții fizice, masaje, diminuarea stresului) și tratamentelor locale anticelulitice se poate preîntâmpina sau diminua semnificativ celulita.
      Oja ieftină îngălbenește unghiile
      Fals. Orice lac de unghii colorat poate colora unghiile, îngălbenindu-le, indiferent de calitatea lui. Cu cât lacul de unghii este mai închis la culoare, cu atât posibilitatea că unghiile să se îngălbenească este mai mare. Tot specialiștii ne recomandă aplicarea unui lac de bază, care să protejeze unghiile de pigmenții lacurilor închise.
      Cuticulele nu se taie
      Adevărat. Atunci când tăiem cuticula putem să ne pricopsim cu o inflamare, micoză sau infecție. Dar de ce să ne facem atâtea probleme când putem și mai simplu? Noile tendințe sunt ca delicatele cuticule să se înmoaie cu uleiuri și creme speciale și să se împingă cu bețișoare din bambus sau din plastic. Prin acest procedeu, cuticula nu va mai crește zdrențuită, iar aspectul unghiei se va îmbunătăți simțitor.
      femeia.ro
    • alexandrarum
      De alexandrarum
      Este foarte bine să fim pregătiţi şi să avem cât mai puţine nevoi care să ne scoată din casă în următoarea perioadă. Dacă în primele zile, majoritatea dintre noi şi-a făcut poftele şi a gătit ca de Crăciun, iată că a venit momentul să fim raţionali - să consumăm atât cât este nevoie, să ne păstrăm în formă fizică şi mentală bună şi să folosim resursele într-un mod echilibrat.
      Ce putem găti ca să nu ne îngrăşăm având în vedere că facem mult mai puţină mişcare?
      ”În general, la felurile de mâncare gătită, încărcătura calorică mare este dată de grăsime, fie că e vorba de uleiuri sau de grăsimea din carne” explică dr Şerban Damian, nutriţionist. Aşadar, puteţi adapta diverse reţete punând mai puţine grăsimi. ”Putem să folosim carne slabă, legume şi uleiuri vegetale în cantităţi mai reduse şi atunci vom avea nişte preparate mai dietetice” completează dr. Damian.
      Atenţie, evitaţi alimentele prăjite!
      Deşi, multe alimente prăjite fac parte din categoria alimentelor ”comfort food”, mai ales în perioada autoizolării la domiciliu pentru oprirea infecţiilor cu coronavirus, este important să nu gătim prăjit. ”Prăjirea este o metodă de gătire care creşte considerabil valoarea calorică a produselor, aşa că e bine să o evităm (în general, nu doar acum). ” consideră dr. Şerban Damian.
      Dar cu dulciurile ce facem?
      Fiecare dintre noi, cu copii sau nu, a pus în cămară şi câteva dulciuri sau va face prăjituri acasă. ”Prăjiturile şi dulciurile în general aduc multe calorii, nu e o noutate pentru nimeni” atrage atenţia nutriţionistul.
      csid.ro
    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      Singurele drumuri pe care majoritatea dintre noi le mai facem în ultima vreme sunt cele la supermarket. Însă, este extrem de important ca, atunci când facem cumpărăturile, să ştim ce alimente este mai bine să evităm. Statul în casă şi lipsa mişcării ne face să fim mai vulnerabili decât de obicei la tot felul de afecţiuni, astfel că alimentaţia noastră trebuie să fie una sănătoasă.
      Nutriţionistul Gianluca Mech explică ce tip de alimente să evităm să cumpărăm pentru ca izolarea să nu ne afecteze atât silueta, cât şi starea de sănătate.

      „Alimentele de evitat în timpul carantinei sunt cele procesate, adică exact ceea ce majoritatea oamenilor tind să cumpere, considerând că nu sunt uşor perisabile. Însă, acestea conţin ingrediente sintetice, precum agenţi de intensificare a aromelor, coloranţi, emulsifianţi, îndulcitori artificiali şi alţi aditivi folosiţi pentru a imita calităţile alimentelor proaspete”, a precizat nutriţionistul.
      „Pot conţine acizi graşi trans, adică grăsimi industriale capabile să reziste la temperaturi ridicate. De asemenea, fac alimentele să reziste mai mult şi să nu râncezească. Acizii graşi trans nu sunt sănătoşi, deoarece pot creşte nivelul LDL (colesterolul „rău”), dar nu şi HDL (colesterolul „bun”), crescând riscul de a dezvolta boli cardiovasculare” a adăugat el.
      Ce anume să nu cumpărăm din supermarket
      Conform lui Mech, alimentele procesate sunt sărace în vitamine, fibre şi alţi micronutrienţi esenţiali. Printre acestea se află: băuturile dulci şi carbogazoase, gustările dulci ambalate, îngheţata industrială, ciocolata, dulciurile industriale, pâinea, margarina, biscuiţii industriali, prăjiturile şi amestecurile pentru prăjituri, cereale „nenaturale” pentru micul dejun, băuturile energizante, băuturile de fructe cu adaos de zahăr sau îndulcitori artificiali, carnea procesată, (cum ar fi cârnaţii sau mezelurile)şi supele instant.
      Desigur, lista nu se termină aici. Conservele precum fasolea gătită la borcan şi sosuri ca maioneza sau ketchup sunt la fel de dăunătoare sănătăţii, în special în această perioadă cănd organismul este privat de efort fizic.
      Pe de altă parte, sunt indicate cât mai multe fructe şi legume proaspete. Pentru a evita drumuri dese la piaţă sau la supermarket, se pot cumpăra fructe şi legume congelate. Atenţie, însă, cele conservate conţin, de obicei, cantităţi mari de zahăr şi aditivi alimentari care dăunează sănătăţii.
      Pentru „ceva dulce” sunt recomandate ciocolata neagră, fructele, mierea şi, în cantităţi mai mici, dulciurile preparate în casă.
      clickpentrufemei.ro
    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      Aşteaptă-te ca după câteva zile digestia ta să funcţioneze mai bine şi cântarul să nu mai depăşească greutatea ideală. Dieta cu iaurt şi tărâţe de ovăz este săţioasă, îţi ajută corpul să digere mai uşor alimentele şi permite eliminarea toxinelor din corp. Cel mai important, însă, este că te ajută să slăbeşti câteva kilograme, fără să te simţi slăbită la finalul curei.
      Mănâncă târâte de ovăz la micul dejun şi vei avea energie să faci tot ce ţi-ai propus până spre prânz, fără să cedezi gustărilor nesănătoase.
      O ceaşcă de tărâţe cu iaurt şi fructe de pădure = 350 de calorii
      Dimineaţa, înainte să începi serviciul, rezervă-ţi câteva minute – de atât ai nevoie – şi delectează-te cu o ceaşcă de fulgi de ovăz cu un iaurt degresat şi câteva fructe de pădure.
      O astfel de gustare hrănitoare şi foarte săţioasă are aproximativ 350 de calorii, dintre care 20 de grame de proteine, 39 de grame de proteine, 6 grame de fibre şi 6 grame de lipide.
      De ce e bine să mănânci tărâţe mai des
      Răspunsul este cât de poate de convingător: conţin multe fibre solubile şi insolubile, de aceea se digeră mai greu. Motiv pentru care tărâţele scad apetitul, iar asta înseamnă că vei consuma ceva mai puţine calorii într-o zi.
      Tărâţele sunt şi foarte sănătoase. Conţin vitaminele B şi E, minerale, precum, fier, zinc, mangan, seleniu, fibre şi substanţe cu efecte anticancerigene şi energizante. Mai mult, tărâţele de ovăz reglează nivelul de colesterol, protejează inima, ţin glicemia sub control, luptă împotriva stresului şi întăresc sistemul imunitar.
      Dacă reuşeşti să găseşti timp şi pentru o jumătate de oră de mişcare, cum ar fi un program de exerciţii fizice de tipul genuflexiunilor şi abdomenelor, vei avea rezultate şi mai bune dacă urmezi dieta cu iaurt şi tărâţe de ovăz. Specialiştii spun că trebuie să arzi 3.500 de calorii, ca să dai jos aproximativ o jumătate de kilogram.
      Calităţile iaurtului
      Cel mai important beneficiu adus de iaurturi sănătăţii este că reglează tranzitul intestinal, datorită conţinutului de bacterii valoroase, care asigură şi menţin flora intestinală.
      Dacă vrei să prepari iaurt în casă, fierbe laptele, lasă-l la răcit într-un vas ceramic, apoi adaugă în el o lingură de smântână. Trebuie să stea într-un loc călduros până a doua zi.
      Poţi ţine dieta în 2 moduri
      Prima, cu rezultate mai lente, constă în înlocuirea micului dejun cu o porţie de iaurt cu tărâţe de ovăz şi fructe, urmând ca prânzul şi cina să fie compuse din alimente obişnuite, de preferat să incluzi mai multe fructe, legume şi carne slabă în meniu.
      A doua variantă a dietei te va ajuta să slăbeşti până la 5 kilograme în doar 7 zile. Ce trebuie să faci: atât la micul dejun, cât şi la cină mănâncă un iaurt degresat, amestecat cu două linguri de fulgi de ovăz, iar la prânz hrăneşte-te cu supă (cât poţi mânca) ori ciorbă fără paste sau găluşte.
      Dacă vrei să repeţi dieta, ia o pauză de câteva zile, timp în care mănâncă mai dietetic, apoi o poţi relua, dar nu de mai mult de trei ori, pentru că îţi privezi corpul de unele substanţe nutritive esenţiale.
      clickpentrufemei.ro
  •