6 zone ale corpului uman care nu trebuie atinse cu mâna


    Există anumite părţi ale anatomiei umane care au nevoie de examinarea noastră zilnică, pentru a ne asigura că ne bucurăm de o sănătate desăvârşită. În acelaşi timp, însă, există şi zone pe care experţii ne recomandă să nu le atingem decât atunci când este neapărată nevoie.

omolazhivayushchie-maski-dlya-lica-posle

Faţa

Te întrebi de ce îţi apar coşuri? E posibil ca alimentaţia și hormonii să nu fie de vină pentru această problemă, ci un gest aparent inofensiv, pe care îl practici zi de zi: îţi atingi faţa cu mâna!

Nu îţi interzicem să îţi mai aplici crema de faţă ajutându-te de propriile mâini, dar nu o face fără să te speli înainte. De asemenea, abţine-te pe cât posibil să îţi atingi tenul atunci când eşti la birou, chiar dacă tocmai ai fost la toaletă şi ai „dat bineţe” apei şi săpunului: experţii ne atrag atenţia că numărul bacteriilor de pe clanţa de la uşa de la baie este mai mare chiar decât populaţia de microbi de pe closet, iar biroul este la rândul lui un mediu propice pentru aceste microorganisme nocive.

Ochii

Ai petrecut ore întregi în faţa calculatorului, iar acum îţi freci ochii obosiţi? Tocmai ai comis două „sacrilegii” la adresa sănătăţii tale! Kimberly Cockerham, medic oftalmolog citat de prevention.com, spune că bacteriile pe care le transporţi în zona oculară pot conduce la iritaţii, conjunctivită sau chiar afecţiuni mult mai grave! Dacă simţi constant nevoia de a te freca la ochi, te confrunţi cu senzaţii de uscăciune sau cu mâncărimi, consultă-ţi medicul de familie şi ţine-ţi mâinile departe de ochi!

Urechile

Canalul auditiv este o altă parte a corpului care nu ar trebui să facă niciodată cunoştinţă cu degetele tale! Medicii se manifestă şi împotriva beţișoarelor de urechi, care pot agresa această zonă fragilă, ducând în cel mai grav caz inclusiv la pierderea auzului. Din nou, dacă mâncărimile sau senzaţia de arsură te determină să „examinezi” cu mâna sursa durerii, apelează la un specialist ORL: acesta are, cu siguranţă, mâini mai „pricepute” decât ale tale.

iStock_72703651_MEDIUM.jpg

Gura

Odată ce am depăşit vârsta fragedă a copilăriei, nu mai avem niciun motiv să ne introducem degetele în gură. Cu toate acestea, un studiu realizat de cercetători britanici a conchis că adulţii îşi plimbă degetele în jurul sau în interiorul gurii de circa 23,6 ori atunci când sunt plictisiţi la muncă şi de 6,3 ori atunci când sunt ocupaţi. Iar o altă cercetare, publicată în Journal of Applied Microbiology, trage un semnal și mai îngrijorător: între o pătrime şi o treime din germenii care provoacă afecţiuni au fost „transportaţi” în gură de „binevoitoarele” mâini. Acum ştii cum să îţi ţii sănătatea la adăpost!

Posteriorul

Poate că ai un „dos” demn de Jennifer Lopez, dar nu trebuie să îl atingi pe tot parcursul zilei, pentru a te convinge că e „încă acolo”. De data aceasta, problema nu mai sunt bacteriile pe care le transferi de pe mâini pe şezut, ci microorganismele extrem de periculoase din anus, pe care le poţi aduce apoi în gură, prin acelaşi mijloc etern de transport, mâinile tale. Aşa că, de câte ori „ai treabă” în zona posteriorului, spală-te pe mâini şi astfel vei duce precauţia la un alt nivel.

Nasul

Se pare că organele de simţ nu au voie să intre în contact unele cu altele. Să te „scobeşti” în nas nu este doar un gest pe care să nu îl faci în societate sau în faţa iubitului, dar se pare că este şi o agresiune la adresa sănătăţii tale. Ce te paşte? Un stafilococ de toată frumuseţea!

Zona de sub unghii

Avem o veste proastă pentru fetele îndrăgostite de o manichiură fabuloasă: unghiile mari sunt prietenele la cataramă ale bacteriilor! Aceste microorganisme „buclucaşe” adoră să se ascundă în spaţiile de sub unghii şi se înmulţesc cu şi mai mult spor atunci când foloseşti degetele sau diverse „ustensile” pentru a curăţa această zonă. Adori nail artul şi nici nu te gândeşti să renunţi la mândreţea ta de unghii? Foloseşte o perie delicată pentru a elimina impurităţile, pe care să o cureţi cu sfinţenie.

Tu „te faci vinovată” de atingerea aceste zone „sacre” ale corpului?

zumi.md





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


  • Conținut similar

    • julia122997
      De julia122997
      O cina sanatoasa inseamna o cina care aduna toate vitaminele si mineralele in farfurie, si care nu exagereaza in grasimi, carbohidrati, sare. In plus, cantitatile pe care ni leasezam pe farfurie in prag de seara, inainte de culcare, nu trebuie nici ele neglijate. Carbohidratii si proteinele nu trebuie sa depaseasca insumat 200 de grame. Pe de alta parte, legumele, mai ales daca sunt consumate crude, pot fi servite in orice cantitate. Un exemplu de farfurie ideala pentru cina ar fi: 120 g de carne preparata termic la gratar sau in cuptor, 80 g de carbohidrati - sub forma de orez, cartofi, paste si 200 g de salata sau muraturi sau aceeasi carne alaturi de 200 g de legume preparate termic.
      Desigur ca modul acesta de a servi cina in fiecare seara devine plictisitor, oricat de gustos ar fi totul. Asa ca avem nevoie de un meniu cat mai diversificat. Ideile de mai jos te vor ajuta, nu numai sa diversifici cinele in familie cu preparate noi si sanatoase, ci si sa iti stimulezi propria imaginatie si sa vii chiar tu cu idei noi si gustoase. Iar fiecare dintre aceste idei poate fi pusa in practica si finalizata in mai putin de 30 de minute, daca ai toate ingredientele la indemana si putina iscusinta in bucatarie.
      Briosele si tartele   

      Suna oarecum nepotrivit, nu-i asa? Cum sa servesti briose sau tarte la cina? Poate ca desert. Insa, da, poti face asta, transformand briosele si tartele intr-o cina sanatoasa, aspectuoasa, usor de mancat si de adorat de intreaga familie. Exista multe optiuni de preparare a lor. Ingredientele lor principale sunt faina, oul si lapte sau lapte batut. Practic, acestea ingrediente de baza le poti amesteca cu ingredientele preferate de familie: masline, sunca, bacon, cascaval si tot in ele poti "ascunde" ingrediente mai putin favorite precum broccoli, spanac, dovlecei, conopida.
      Pastele

      Italienii ne-au adus bucuria si diversitatea pastelor. Usor de preparat, ele pot fi asociate cu cele mai diverse sosuri si, este imposibil, sa existe vreo persoana care sa nu le aprecieze. Fierberea unor paste nu necesita mai mult de 10 minute. Un sos mai complicat, precum cel pentru paste carbonarasau bolognese, poate fi preparat in 30-40 de minute. Insa exista retete si mai rapide, care pot oferi pastelor un gust deosebit, precum un sos de smantana cu unt si cascaval afumat, sau un amestec de crema de branza, cu bucati de gorgonzola, cu dovlecei pe gratar sau cu spanac si rosii uscate la soare, daca tineti post.
      Salatele

      Orice nutritionist, daca il intrebi, iti va spune ca cina ideala este reprezentata de salate, care pot fi servite, nu neaparat in modul clasic de frunze verzi si legume crude, ci si ca un amestec de proteine si vitamine si chiar si carbohidrati. Desigur, trebuie sa ne ferim de salatele grele, care implica maioneza, precum salata boeuf, insa putem combina cartofii cu masline, ceapa si carne la gratar intr-o salata orientala reinterpretata, sau paste, cuscus sau orez alaturi de alte ingrediente delicioase. Salatele au si un alt mare avantaj: se prepara foarte repede.
      Pestele 

      Pestele este cu siguranta cea mai sanatoasa si rapida sursa de proteine pentru cina. DE fapt, mai mult, el contine proteine de calitate ridicata si alte nutrimente esentiale, putine grasimi saturate si, cel mai important, acizi grasi Omega 3. De asemenea, pe langa proteine pestele contine seleniu, iod si zinc; seleniul este un antioxidant puternic care apara organismul de toxine (inclusiv de cancer), iodul este esential pentru un metabolism sanatos iar zincul ajuta sistemul imunitar sa lupte impotriva agentilor patogeni (raceala si gripa). Pestele gras (somon, pastrav, macrou, hering si sardine) contine cantitati mari de vitamina A si D. Vitamina A este necesara pentru sanatatea pielii si a ochilor, iar vitamina D pentru a ajuta corpul sa absoarba calciul in procesul de crestere a oaselor. Alege specii care se pragtesc usor, fileurisi evita speciile care sunt bogate in mercur, precum: rechin, peste-spada, macrou, biban dungat, lufar, biban de mare chilian, biban auriu, peste-pion rosu, macrou spaniol din Golful Mexic si stiuca din Marile Lacuri.
      Poti prepara pestele atat la cuptor, cat si pe gratar sau la abur. Practic, in toate cazurile nu iti ia mai mult de 20 de minute sa fie gata. Diferenta de gust este data de mirodeniile pe care le folosesti. La cuptor se asorteaza bine cu praz sau/si usturoi si cu capere si putin ulei de masline. La gratar este bine sa il lasi necondimentat, dar sa il tii in putina zeama de lamaie cu sare inainte de gatire. La abur, aseaza-l langa legumele preferate si lasa-l sa absoarba aroma lor.
      Carnea de pui sau de curcan

      Carnea de pui sau de curcan are un continut scazut de colesterol si se prepara usor si repede. Astfel, acestea doua devin principalele noastre recomandari de carne daca vrei sa prepari o cina rapida. Este bine de stiut ca proteinele care provin din surse animale, precum carnea sunt denumite complete, deoarece contin toti cei 9 aminoacizi esentiali. De asemenea, avem nevoie de aproximativ 1g de proteina pentru fiecare kilogram pe care il cantarim, iar recomandarile specialistilor este ca sursa principala de proteine sa fie carnea, un consum de aproximativ 120 g de carne pe zi fiind ideal. Cele mai rapide modalitati de preparare a carnii de pasare sunt la gratar sau, daca alegi carne tocata, poti face chiftelute, tot pe gratar. Hamburgerii, chiar daca nu suna tocmai sanatos, sunt o optiune grozava daca alegi ingredienete sanatoase: chiftelute de curcan facute pe gratar, salata, legume, un sos usor de smantana, putin bulion, o felie de cascaval si deliciul este gata.
      Fructele de mare

      Fructele de mare constituie o delicatesa plina de nutrimente, si, desi la noi nu le gasim intotdeauna in stare proaspata, chiar si congelate pot sa ofere preparatelor un gust aparte. Sanatoase, cu putine calorii dar cu multe nutrimente, fructele de mare pot fi preparate in cele mai diverse moduri si in cel mai scurt timp. Intra si ele pe lista noastra drept candidate ale unei cine rapide. Fructele de mare sunt bogate in vitamina B12, fier potasiu si magneziu, precum si alte minerale necesare organismului. Contin si acizi grasi omega 3 care sunt considerate grasimi sanatoase. Sunt o sursa ideala de proteine, intaresc sistemul imunitar si sunt ideale pentru sanatatea sistemului nervos. Pentru un plus de savoare, prepara sosuri din humus, teriyaki sau marinara. Stropeste-le cu zeama de lamaie sau condimente cum sunt: marar, chimen, coaja de lamaie, usturoi, turmeric si piper. Pentrupreparare rapida le poti pune pe gratar sau in cuptorul incins, pe hartie de copt si stropite cu putin ulei de masline.
      Ciupercile

      Si ciupercile pot fi preparate rapid, si tot ele sunt si o sursa importanta de proteine. Pot reprezenta atat garnitura unei fripturi cat si un preparat de sine statator. Nutrimentele pe care le contin sunt diferite de cele ale legumelor oferind majoritatea vitaminelor de tip B, in special riboflavina (B2), niacina (B3), acid pantoteic si biotina, dar din pacate dispun de cantitati mici de vitamina A sau C. Ciupercile reprezinta si o sursa de fibre alimentare si potasiu (o singura ciuperca Portabella poate contine mai mult potasiu decat o banana), zinc si seleniu, dar si de vitamina D sau fier, constituind veritabile surse de vitamine si minerale. 100 g de ciuperci contin 0 grasimi, sare in cantitati reduse si intre 35-100 kJ/100 g, in functie de soi. Un aspect interesant este faptul ca au in compozitie aproximativ 90% apa. Rapid ciupercile pot fi gatite sub forma de piure si se asociaza cu cereale sau in combinatie cu morcov, dovlecel, ceapa, rosii, vinete, dar poti fi preparate rapid si pe gratar, fierte si adaugate in salate sau in tocanite.
      Legumele

      Recomandarea general valabila este de a consuma cel putin doua portii de legume zilnic, o portie reprezentand ½ cana de legume crude, gatite sau tocate sau 1 cana de legume cu frunze. Daca vrei o preparare rapida, iti recomandam sa folosesti legumele cu frunze verzi, precum sparanghelul, broccoli, spanac, varza de Burxelles, care se fierb foarte repede. Poti folosi, de asemenea, si alte legume care se prepara repede precum dovlecel, vinete, conopida, ardei gras, anghinare, cartofi. Desigur, exista si optiunea legumelor congelate sau la conserva. cele congelate se prepara ca si cele proaspete, iar cele la conserva, majoritatea poti fi consumate ca atare, dar folosite si in mancare, si au un timp de preparare mai rapid.
      Orezul

      Orezul este un aliment emblematic pentru mai mult de jumatate din populatia globului, reprezentand sursa energetica de origine alimentara predominanta pe planeta. Orezul este in mod uzual spalat inainte de fi gatit pentru a indeparta amidonul in exces; se efectueaza de mai multe ori operatiunea pana cand apa devine clara (se imbunatateste gustul si textura sa). Recomandarea noastra este sa il pui la inmuiat dimineata, pentru ca seara la cina sa reduci timpul lui de preparare. Orezul poate fi gatit prin fierbere sau la abur si absoarbe apa in timpul prepararii (metoda absorbtiei); se recomanda in acest sens sa fie utilizata o cantitate de apa similara volumului de orez. Daca este fiert rapid, se poate utiliza mai multa apa care va fi scursa inainte de a servi (metoda nu este indicata la orezul fortifiat). Exista si aparate speciale de gatit orezul care simplifica operatiunea. Il poti combina si cu alte legume, cu ciuperci sau cu orice tip de carne. Retetele cu orez sunt numeroase si gustoase si, pentru ca in ultima vreme au aparut multe soiuri diferite, care au un timp redus de preparare, chiar si de 10 minute, reprezinta una dintre optiunile ideale pentru o cina rapida.
      Cuscusul

      Nou-intrat in bucataria romaneasca, cuscusul sau couscous, este originar din Tunisia, Algeria, Libia si Egipt. El reprezinta, de fapt, niste granule mici, rotunde, din faina de grau dur, care sunt preparate foarte rapid. Unele produse se prepara in 3-4 minute, turnand apa fierbinte peste el, altele necesita fierbere de aproximativ 10-12 minute. La o cana de cuscus se foloseste o cana de apa. 1 cana reprezinta o portie de cuscus. Oricum ar fi preparat, cuscusul este foarte versatil, pentru ca poate fi folosit ca si garnitura, simplu sau alaturi de legume, poate fi folosit in salate sau, chiar si in prepararea deserturilor.
       
      Tu ce vei pregati diseara la cina?
      qbebe.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Comunici cu cei din jur mai ales prin intermediul feței: prin vorbe, priviri, mimică. De aceea, este imposibil să te ascunzi atunci când ai probleme cu dinții. În acest caz, problemele de sănătate se transpun și în probleme estetice. Pentru a nu fi pusă în situația de a te feri să zâmbești, este bine să iei în calcul câteva recomandări pentru a-ți menține dantura sănătoasă și frumoasă. 
      1.Vizitează periodic medicul stomatolog
      Nu trebuie să ajungi la medic doar când durerea de dinți devine insuportabilă sau după ce dantura ta și-a pierdut în totalitate culoarea naturală, pentru că s-ar putea ca atunci să fie prea târziu. O vizită periodică la medicul stomatolog, de exemplu, o dată la șase luni, te poate scuti de complicații ulterioare, deoarece le vei putea preveni. De asemenea, în urma controlului stomatologic, vei afla dacă ai vreo infecție încă nedepistată, vreun început de carie sau orice altă problemă și o vei putea trata la timp, înainte ca situația să se agraveze. Poți profita de această vizită pentru a cere sfaturi și recomandări medicului, întrucât este persoana cea mai în măsură să îți ofere informații sigure pentru sănătatea ta și a danturii tale. Astfel, te vei putea bucura de niște dinți sănătoși, care să te facă să fii mereu cu zâmbetul pe buze. 
      2. Evită anumite alimente și consumă produse la temperatură moderată
      Alimentele care afectează cel mai mult dinții sunt cele acide: dulciuri, citrice, băuturi carbogazoase etc. Acestea, prin descompunere, produc acizi care distrug calciul din smalț și favorizează formarea cariilor. Nici vinul și cafeaua nu trebuie consumate în exces deoarece afectează culoarea dinților. Și deasemenea, nicotina din țigări este una din substanțele cunoscute pentru că duce la îngălbenirea lor, pentru că se depune pe dinți; în plus, poate provoca apariția cariilor, motiv pentru care dantura este afectată și de fumat. Trebuie să ai grijă și la temperatura alimentelor pe care le consumi. De preferat este să nu consumi produse foarte reci sau fierbinți, ci la o temperatură moderată. În caz contrar, extremele afectează smalțul dinților, iar efectul imediat resimțit este durerea. Mai ales persoanele care suferă de sensibilitate dentară simt acest efect, deoarece stratul de smalț care le acoperă dinții nu este suficient de gros pentru a-i proteja. Consumarea alimentelor la o temperatură moderată te va scuti de dureri de dinți și de scăderea rezistenței acestora pe viitor. 
      3. Spală-te pe dinți după fiecare masă și schimbă-ți periodic periuța
      Este destul de greu să te poți spăla pe dinți de fiecare dată după ce mănânci pentru că uneori iei masa în oraș, alteori la serviciu. O idee bună este să ai mereu la tine o periuță de dinți și un tub mic de pastă, dar dacă ți se pare foarte complicat, măcar dimineața și seara este obligatoriu să faci asta, pentru a îndepărta resturile de mâncare care îți vor afecta, în timp, dinții. 
      Asociația Dentară recomandă, în general, înlocuirea periuței de dinți la aproximativ trei-patru luni, atunci când aceasta prezintă semne de uzură. Dar sunt și cazuri când este bine ca periuța să fie schimbată mai repede: dacă, de exemplu, ai fost răcită, pentru că germenii care ți-au provocat îmbolnăvirea vor rămâne pe ea. Înlocuind-o, eviți să continui să te expui acestora și să te îmbolnăvești din nou. De asemenea, periuțele de dinți ale copiilor este bine să fie schimbate mai des decât cele ale adulților, pentru că ei au dinții mai sensibili și mai predispuși la probleme dentare. 
      unica.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Te tentează preparatele cu brânză, dar de fiecare dată când guști ai probleme cu acneea și depășești totalul de calorii pe care ți l-ai propus? Nu trebuie să renunți la brânză, ci să înveți  să faci alegeri mai inspirate. Nu te lăsa intimidat de reputația brânzei. Nu va bloca arterele și nici nu va crea un exces de sodiu dacă procedezi în mod inteligent.
      Brânza îți asigură o doză importantă de proteine, calciu, vitamina D și alți nutrienți care previn îmbolnăvirile.
       Iată cum trebuie să procedezi pentru a include brânza într-un meniu echilibrat:
       1. Citește cu atenție eticheta
      Poate te întrebi ce sens are să te uiți la etichetă dacă știi deja că brânza îngrașă, dar nu contează numai grăsimile și caloriile. Niciuna dintre aceste informații nu are neapărat o conotație negativă, însă contează să verifici și alte componente.
      De exemplu, brânza proaspătă conține multă cazeină, un tip de proteină care favorizează creșterea masei muscuare, fiind ideală ca gustare înainte sau după antrenamentele la sală. Persoanele care ridică greutăți consumă uneori cazeina și sub formă de pudră, dar în general este suficient să mănânci o porție de brânză proaspătă cu felii de ananas sau o salată. Bonusul este că această proteină îți menține și dinții puternici și strălucitori.
      Când citești totalul de grăsimi amintește-ți că tu controlezi cât consumi prin dimensionarea porției.
       2. Cumpără-ți un cântar de bucătărie și folosește-l des
      Precis ai auzit această recomandare, dar când vine vorba despre brânză este și mai important să o pui în practică pentru a preveni depășirea totalului de calorii. Nu aproxima cantitatea de brânză folosită, ci cântărește bucata pentru a te asigura că nu pui mai mult de 60g la orice rețetă. Există tendința de a subestima cantitatea utilizată, dar nu îți vei face deloc o favoare dacă urmărești să slăbești în timp ce te bucuri de gustul bun.
       3. Lasă brânza să ajungă la temperatura camerei
      Ficare sortiment de brânză va avea un gust mai intens dacă lași bucata să ajungă la temperatura camerei, în loc să o consumi imediat ce ai scos-o din frigider.Este foarte util să folosești  acest truc. Dacă savoarea este mai puternică după ce brânza nu mai este rece vei folosi o cantitate mai redusă fără să ți se pară că îți impui restricții.
       4. Alege tipuri de brânză care conțin mai puțină grăsime în mod natural
      Unele sortimente de brânză conțin un procent mai redus de grăsimi, de exemplu mozarella, feta și brânza de capră. Încearcă să utilizezi o felie de brânză mozarella când pregătești un burger în loc de brânză Cheddar. Se va topi mai ușor, iar dacă îți lipsește gustul de dinainte poți adăuga puțin mărar și o linguriță de muștar.
      Citește întotdeauna profilul nutrițional pentru că nu poți determina cantitatea de grăsimi numai uitându-te la o bucată de brânză. Deși în general brânzeturile cremoase au mai multă grăsime decât cele tari sau care se sfărâmă, există și brânzeturile Brie și Camembert, care au un procent redus de grăsimi. Toate variantele pornesc de la culoarea albă sau ușor aurie, iar brânza Cheddar și cea Colby devin galbene prin folosirea semințelor de annatto.
      5. Încearcă brânza nepasteurizată
      Are mai multe vitamine și minerale decât varianta pasteurizată și este mai ușor de digerat pentru persoanele intolerante la lactoză. De asemenea, conține bacterii utile pentru tractul digestiv, reducând riscul de infecții.  
      6. Mizează pe aromă
      De exemplu, pentru brânza feta și cea cu mucegai gustul este atât de intens încât nu vei simți nevoia să folosești prea mult. Nu uita că gustul este foarte important, așa că poți alege sortimente cu multe grăsimi, dar cu o aromă aparte pentru că nu ai cum să exagerezi. Poți încerca și brânzeturile aromate, de exemplu brânza Havarti cu piper și mărar, brânza feta cu roșii uscate sau brânzeturile maturate cu nucă și ardei iute.
      eva.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Fă 10.000 de pași zilnic
      Aplicațiile de pe telefonul mobil te pot ajuta cu ușurință să ții evidența pașilor pe care îi faci zilnic. O plimbare ușoară după cină ajută la digestie, alege să urci pe scări în loc de a folosi liftul și mergi cu bicicleta sau pe jos până la birou în loc de mașină sau mijloacele de transport în comun.
      8 ore de somn
      Somnul de frumusețe nu mai este de ceva timp un mit și, atunci când nu ai parte de ore suficiente de somn, vei observa cum se acumulează kilogramele în plus, devii mai stresată și apar și multe alte probleme de sănătate.
      Accent pe hidratare
      Bea apă și nu ignora importanța hidratării. 8 pahare de apă pe zi reprezintă cantitatea recomandată, însă uneori acest lucru pare imposibil din cauza stilului de viață agitat pe care îl avem. Încearcă să bei cât mai multă apă posibil și, atunci când vrei altceva, adaugă în apă felii de citrice sau fructe.
      Fără alimente prăjite
      Optează întotdeauna pentru alimente pregătite la cuptor sau fierte în locul celor prăjite. Deși o porție de cartofi prăjiți, savurată din când în când, nu va crea mari probleme, renunțarea la prăjeli este un pas important către un organism mai sănătos.
      Controlul porțiilor
      Dacă, atunci când poftești, alegi o porție mică de fast-food, va fi mai benefic decât o cantitate considerabilă atunci când simți că organismul tău îți solicită astfel de alimente.Acest lucru este valabil pentru orice fel de alimente consumi și indiferent de momentul când servești masa.
      Gătește acasă
      În loc să îți cumperi tot felul de lucruri nesănătoase – pline de calorii și grăsimi – de la magazinele din apropierea locului de muncă, mai bine încerci să gătești tu acasă preparate sănătoase pe care să le poți lua cu tine la job. Atunci când tu ești cea care pregătește masa, știi exact ce ingrediente folosești și cum le-ai preparat.
      Încearcă alimente organice
      Deși acest lucru poate fi considerat un lux, ce zici dacă încerci să îți organizezi o mică grădină de legume și verdețuri, eventual chiar pe balconul tău? Vei consuma, măcar parțial, alimente sănătoase, fără pesticide sau alte adaosuri.
      Înlocuiește grăsimile saturate cu cele nesaturate
      Acest lucru înseamnă să renunți la chips-uri și să consumi mai multe alimente bogate în Omega 3. Asigură-te că ai mereu în frigider avocado, somon și nuci pentru momentele în care simți nevoia de a ronțăi ceva.
      Fără televizor sau telefon atunci când mănânci
      Renunță la tot ceea ce înseamnă tehnologie atunci când mănânci. Acest lucru îți va ajuta creierul să recunoască momentul când te simți sătulă și nu vei fi tentată să mănânci mai mult decât ai cu adevărat nevoie.
      elle.ro

    • julia122997
      De julia122997
      Prima Zi mondială a donatorului de sânge s-a sărbătorit în 2004 la Johannesburg, Africa de Sud. 
      Ziua mondială a donatorilor de sânge este una dintre cele opt campanii oficiale de sănătate publică, marcate de Organizația Mondială a Sănătății, împreună cu Ziua Mondială a Sănătății, Ziua Mondială a Tuberculozei, Săptămâna Mondială a Imunizării, Ziua mondială fără tutun, Ziua mondială a malariei, Ziua Mondială a Hepatitei și Ziua mondială de combatere a SIDA.
      Un strop de sânge – o șansă la viață!
      donând sânge salvezi vieți; în fiecare zi 100 de oameni din Moldova au nevoie de o transfuzie; nu te poți infecta donând sânge – este o procedură 100% inofensivă (nu te poți infecta cu HIV sau alte infecții, echipamentul folosit fiind de unică folosință); este un proces rapid și deloc dureros; poți dona sânge la fiecare 60 de zile; la donare îți poți face programare pentru data viitoare;
      Condițiile pentru a putea dona sânge:
      trebuie să fii sănătos; să ai cel puțin 18 ani; să cântărești cel puțin 50 kg; Știai că:
      mereu există o persoană care se află între viață și moarte și are nevoie de o transfuzie; sângele donat de tine este destinat persoanelor cu maladii severe, celor care au suferit accidente, mamelor și copiilor în stare gravă; donând sistematic sânge îți asiguri o rezervă permanentă de sânge atât pentru tine, cât și pentru persoanele apropiate ție sau cei care au nevoie; cei mai mulți oameni au emoții când donează pentru prima dată sânge, dar după procedură se conving cât de ușor este procesul; orice donator este binevenit și important; poți deveni eroul cuiva oferind o șansă la viață unui nou-născut, mamei, tatălui, fratelui sau surorii. în timpul donării se colectează în jur de 350-450 ml de sânge, ceea ce constituie mai puțin de 10% din cantitatea de sânge din organism (aproximativ 5-6 litri); 100% din sângele colectat este supus testelor la HIV, Hepatitele B, C și sifilis; există 4 grupe sanguine și fiecare dintre acestea sunt importante pentru donare; donarea sistematică presupune un control medical regulat, o confirmare că ești sănătos și că poți oferi o susținere celui care suferă; sângele este unic și nu poate fi înlocuit cu niciun medicament, acesta conține: eritrocite, care au funcția de aprovizionare cu oxigen a întregului organism; leucocite, care ajută la combaterea infecțiilor; trombocite, care răspund pentru coagularea sângelui; plasma este lichidul care transportă eritrocitele, leucocitele și trombocitele; dintr-o singură donație de sânge se pregătesc 3 componente sanguine. ea.md
  •