6 alimente care nu sunt ceea ce par a fi


    Crezi că sunt făcute din cartofi, însă unele sortimente de chipsuri au doar 42% cartofi, iar restul sunt aditivi sau diverse tipuri de făină. Vrei să ştii mai multe?

Unele alimente pe care le cumpărăm nu sunt ceea ce par, deoarece producătorii au folosit ingrediente care nu ar avea ce să caute în acel produs. Poate că nu te-ai fi gândit că chipsurile nu sunt făcute integral din cartofi, dar se pare că unii producători apelează la mult mai multe trucuri pentru a le produce. Acelaşi lucru este valabil şi pentru multe alte alimente, iar ca să te lămureşti iată o listă realizată de BrightSide cu alimentele care nu sunt ceea ce par: 

1. Chipsurile

688102l-0x0-n-4aae1a76.jpg

Cele mai multe sortimente de chipsuri nu sunt făcute numai din cartofi. Producătorii folosesc făina de grâu sau de porumb, alături de un amestec de amidon pentru a ajunge la produsul final, astfel că chipsurile ajung să conţină doar 42% cartofi. Gustul este conferit de aditivi care se regăsesc în proporţie de 15%, iar 50% din compoziţia pentru chipsuri este completată de apă.

Potrivit sursei citate, o pungă mare de chipsuri este obţinută din maxim doi cartofi, restul sunt alte ingrediente. 
 

2. Brânza topită felii pentru sandvişuri

302286l-0x0-n-0eb080ed.jpg

Trebuie să reţii că majoritatea sortimentelor de brânză răzuită sau feliată nu conţin întotdeauna ingredientul principal, adică laptele.Potrivit sursei citate, pentru a face economii unii producători înlocuiesc laptele cu uleiul de palmier sau cu proteine din zer. O brânză de calitate este făcută din lapte integral şi nu conţine deloc grăsimi vegetale. 

Acelaşi lucru este valabil şi pentru sosurile de brânză din comerţ care nu conţin deloc brânză. Majoritatea au aceeaşi bază, iar gustul şi culoarea sunt obţinute prin adăugarea unor aditivi care nu sunt întotdeauna de origine naturală.
 

3. Cafeaua instant granulată

736693l-0x0-n-a469198a.jpg

Indiferent ce ar scrie producătorii pe ambalaj, cafeaua instant granulată nu are cum să fie un produs 100% natural, avertizează sursa citată. Este făcută din boabe de cafea care sunt mărunţite şi prelucrate cu apă fierbinte pentru a obţine pudra sau granulele. Însă în timpul acestui proces de prelucrare, cafeaua îşi pierde foarte mult din aroma sa, iar producătorii se folosesc de diverşi arome artificiale pentru a compensa această pierdere. 

4. Chicken nuggets (pui pane din comerţ)

Deşi ar trebui să conţină doar pui, se pare că aceste produse au în compoziţia lor doar 40-50% carne tocată de pui, iar restul reprezintă soia, carne de vită şi aditivi.
 

5. Ceaiul gata preparat din comerţ

763701l-0x0-n-3ea49a42.jpg

Aceste sortimente de ceai sunt realizate din extract de ceai care este infuzat, uscat şi transformat în pulbere care urmează să fie diluată cu apă. Prin urmare, aceste ceaiuri ambalate conţin 70-80% apă, între9 şi 15% zahăr, aditivi şi doar 1% extract din frunze de ceai.Trebuie să ştii că de regulă aceste ceaiuri nu conţin frunze proaspete de ceai şi nici fructe proaspete, ci se folosesc doar arome artificiale, coloranţi artificiali, zahăr şi apă pentru a conferi gustul dorit.
 

6. Untul

350531l-0x0-n-18405845.jpg

Nu orice produs pe care este precizat că ar fi unt este ceea ce pare a fi. Teoretic în compoziţia unui unt de calitate trebuie să se regăsească doar lapte integral şi smântână, însă unele sortimente vor conţine ulei de palmier. Ca regulă de bază untul de calitate nu se lipeşte de cuţit atunci când este scos din frigider, explică sursa citată.

Credit foto: brightside.me

eva.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.