5 simptome care ar trebui sa te trimită la ginecologie


    Vizita la medicul ginecolog ar trebui să se întâmple anual, indiferent dacă există vreun simptom îngrijorător sau nu. Există însă şi câteva semne care ar trebui să te trimită ceva mai repede la medicul specialist.

577eb0b3ce8bc_640x426x45732334e1805fe054a65932e64c326f8c9cf29631e577.jpg

 

Modificările secreţiilor vaginale

 

Orice femeie are anumite secreţii vaginale şi acest lucru este normal. Atunci când însă se întâmplă ca acestea să se modifice în orice fel e semn că în organism, din punct de vedere ginecologic se întâmplă o modificare. Care cel mai bine ar fi sa fie investigată prin analize specifice de către medicul specialist. De cele mai multe ori, în aceste cazuri este vorba despre dereglări hormonale, dar poate fi vorba şi de o infecţie sau o inflamaţie ce necesită tratament specific.

 

Dureri în zona pelviană

 

577eb0d72136b_sndromederokitansky.jpg

 

Durerile în zona pelviană nu sunt normale, mai ales dacă implică o durată mai mare de timp. Ele pot însemna apariţia unui fibrom uterin, a unui chist pe ovare, patologii care în mod clar necesită intervenţia medicului ginecolog.

 

Sângerări între menstruaţii

 

Experimentarea de sângerări între menstruaţii trebuie obligatoriu să trimită femeia la medicul ginecolog. Nu încape nici un fel de îndoială şi nici nu este un simptom care trebuie neglijat. E drept că poate fi vorba numai despre o dereglare hormonală, dar în acelaşi timp, sângerările între menstruaţii pot însemna şi lucruri mult mai grave, mergând chiar până la cancerul de endometru. Sângerările e bine să fie investigate atunci când apar, de aceea trebuie să mergeţi la medic imediat la medic.

 

Balonări frecvente

 

577eb0f06ffc8_balonare.jpg

 

Balonarea este un simptom ce poate ascunde destul de multe cauze. Printre acestea şi posibile probleme ale ovarelor. Dacă aţi înlăturat orice motiv de natură gastro-enterologică (cel mai adesea, sindromul colonului iritabil produce balonări frecvente), atunci este necesară şi o vizită la medicul ginecolog. O ecografie trans-vaginală poate vizualiza ovarele şi evidenţia dacă este sau nu vreo problemă cu acestea.

 

Modificări ale sânilor

 

Autopalparea este prima metodă pentru a identifica dacă se întâmplă ceva anormal în structura sânilor. La cea mai mică diferenţă faţă de normal pe care o observaţi, vizita la medicul ginecolog se impune. El este cel care decide dacă vă trimite la alt specialist sau dacă nu este cazul de investigaţii suplimentare.

 

Oricum ar fi, este bine să reţineţi că se impune vizita anuală la edicul ginecolog indiferent că este vorba despre simptome pe care le aveţi sau nu. De asemenea, orice semn care diferă de o situaţie normală trebuie să vă trimită la medicul specialist pentru investigaţii. Cu cât mai repede aveţi un diagnostic, cu atât mai rapid puteţi beneficia de tratamentul necesar.

 

csid.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.