5 semne care îți arată că este momentul să te tunzi


  • 841
  • Părul se degradează de-a lungul timpului, în special în zona vârfurilor, de aceea este necesar să te tunzi regulat. Iată câteva semne importante care îți arată că ar trebui să-ți scurtezi părul:

5-semne-care-iti-arata-ca-este-momentul-sa-te-tunzi.jpg

Părul tău pare să nu mai crească
Vârfurile sunt zona îmbătrânită a părului tău. Nu este o coincidență că acestea sunt primele care care se degradează, au un aspect neplăcut și se rup ușor atunci când te perii. Dacă aștepți prea mult între două tunsori, vârfurile devin puternic degradate și se rup tot mai mult pe zi ce trece. De aceea vei avea senzația că părul tău nu mai crește.

Găsești bucățele de păr pe chiuvetă
Dacă te piepteni deasupra chiuvetei și găsești de fiecare dată bucățele mici de păr, este un semn clar să vârfurile tale sunt puternic degradate. Pentru că se freacă de haine pe parcursul zilei și de pernă în timp ce dormi, vârfurile se tocesc și formează zone vulnerabile, de unde apoi se rup. 

Părul ondulat are o formă triunghiulară
Atunci când părul ondulat are mai mult volum la vârfuri și poate fi foarte dificil de coafat, este un alt semn că ai nevoie de o tunsoare.
Vârfurile tocite nu sunt netede și din această cauză tind să se încurce. Vor crea astfel mai mult volum în partea de jos, rezultatul fiind o tunsoare ce pare triunghiulară, cu mai puțin volum în creștet.

Se încurcă ușor
Un alt semn care îți arată că trebuie să te tunzi. Firele degradate aderă unele de altele din cauza faptului că nu mai sunt acoperite uniform de stratul neted format din cuticule. Cuticulele răvășite fac ca firele să se lipească unele de altele și să se încurce mult mai ușor.

Îți ții permanent părul prins
Nu are legătură cu părul degradat, dar este un semnal important care îți arată că este cazul să faci o schimbare. Dacă de cele mai multe ori părul tău este prins într-o coadă la spate sau un coc, atunci este cazul să alegi o tunsoare care să te pună în valoare și care să-ți permită să te bucuri de părul tău.

eva.ro


Поделись новостью с друзьями!