Folosirea lor frecventă conturează rutina zilnică de la care nu trebuie să ne abatem deloc mai ales daca ne dorim un ten neted, hidratat și luminos. Aceste aspecte trebuie bifate și pentru o bază impecabilă de machiaj: având tenul neted, puteți obține efectul de luminozitate a machiajului și vă veți putea permite o textură foarte fluidă de fond de ten.
Evident, dacă tenul este fără imperfecțiuni, nu trebuie să folosiți corector și atunci preveniți efectul de încărcare a tenului. Un ten bine hidratat nu se va crepona deloc în contactul cu fondul de ten, iar un ten luminos nu necesită o uniformizare completă cu ajutorul fondului de ten. Acesta poate fi aplicat doar pe zonele "cheie" ale feței: zona de sub ochi, zona nasului (coama și sub aripioarele nasului) și în jurul gurii.
Baza - Demachiantul
Definiție: Primul pas al rutinei zilnice, acesta poate fi cremos sau pe bază de spumă. Indiferent de textură, îndepărtează imputitățile (machiaj, urme de sebum sau praf) și curăță porii feței.
Beneficii: Când îți demachiezi corect tenul, ți se echilibrează PH-ul. Dacă tenul nu este curățat cum trebuie, orice pui pe piele deja nu mai contează. Iată de ce aplicarea demachiantului este absolut esențială pentru sănătatea tenului.
Frecvența: demachiantul trebuie aplicat zilnic, de două ori pe zi, dimineața pentru a îndepărta urmele de transpirație și sebum acumulate pe timpul nopții și seara pentru a îndepărta machiajul și impuritățile acumulate pe parcursul zilei (praf, fum de țigară, poluare, transpirație).
Ordinea aplicarii: demachiantul se aplică mereu primul.
Exfoliant
Chiar dacă este mecanic (granule de scrub, aparat cu perie rotativă) sau chimic (acid sau enzime), exfoliantul este o parte integrantă a procesului de curațare a tenului în profunzime prin îndepărtarea impurităților din porii feței. Prin exfoliere, eliminăm celulele moarte și în egală măsură, stimulăm înnoirea celulară la nivelul epidermei.
Beneficii: Tenul arată mult mai proaspăt. Prin tehnica mecanică, putem curăța porii în profunzime prin îndepărtarea sebumului, impurităților sau pielii uscate, în timp ce formula chimică acționează la nivel celular, stimulând producerea de colagen, regenerarea celulelor și dinamizând refacerea celulelor. Prin exfoliere se îndepărtează orice "obstacol" de pe piele și astfel tenul este perfect pregătit pentru tratament. Și machiajul aderă mult mai bine când tenul este neted și lipsit de celule moarte.
Frecvența: formulele mecanice pot fi aplicate de două sau trei ori pe săptămână în funcție de tipul de ten. In schimb cele chimice se pot aplica zilnic (mai putin pentru tenurile sensibile).
Ordinea aplicării: imediat după demachierea efectuată seara.
Serum
Serumurile conțin ingredienți activi (antioxidanți, vitamine), cu formule care protejează tenul de agresiunile factorilor externi (soare, poluare), conferind luminozitate dar și efect antiaging. Textura este apoasă sau uleioasă, dar se absoarbe foarte ușor.
Beneficii: În timp, în funcție de formula pe care o conține serumul, ingredienții activi vor permite tenului să arate mai strălucitor, iar liniile fine și petele de pe față se vor diminua.
Frecvența: Trebuie aplicat în fiecare zi, cu o formulă adaptată tipului de ten și nevoilor acestuia. Unele serumuri trebuie folosite doar noaptea pentru că interacționeaza cu stratul de machiaj și se oxidează mai repede. Serumul trebuie aplicat în jurul ochilor, pe față și pe gât.
Ordinea aplicării: Se folosește după tonic, aplicat după exfoliant. Însă dacă ați înlocuit tonicul cu apa termală, aplicați serumul după ce s-a uscat tenul.
Crema de față
Aceasta este un emolient (cremă, gel, ulei) ce formează o barieră protectoare pentru ten. În timp ce unele formule au drept scop protecția tenului, altele au efect antiaging sau uniformizează culoarea tenul. Toate au rolul de a catifela tenul și de a-l hidrata.
Beneficii: Hidratat optim, tenul devine fin și luminos. Produsul trebuie aplicat atât pe față, cât și pe gât și decolteu.
Frecvență: Dimineața și seara
Ordinea aplicării: După serum
Crema de ochi
Aceasta reprezintă un emolient ce protejează și hidratează zona sensibilă a ochilor. Zona de sub ochi nu produce sebum și nu are nici țesut adipos de susținere. Tocmai de aceea primele semne de oboseală sau de îmbătrânire apar aici.
Beneficii: O piele bine hidratată și îngrijită în jurul ochilor înseamnă întinerire. În plus, cearcănele pot fi mai ușor camuflate prin machiaj. Elasticitatea acestei zone trebuie menținută constant, altfel liniile fine și ridurile se adâncesc.
Frecvența aplicării: Dimineața și seara, trebuie aplicată fără excepție. Sunt multe persoane care fac rabat de la această cremă, însă zona ochilor este cea mai sensibilă și expusă la semnele ce trădează vârsta.
Ordinea aplicării: Se aplică după crema de față, cu ajutorul pernițelor degetelor inelare prin gesturi circulare.
Comentarii Recomandate
Nu sunt comentarii de afișat