5 metode prin care poți crește nivelul de vitamina D din organism


    Vitamina D îndeplinește o sumedenie de roluri în organism, de la menținerea sănătății oaselor, la prevenirea bolilor cardiovasculare. Pentru prevenirea deficitului de vitamina D și pentru menținerea sănătății, trebuie asigurat necesarul zilnic recomandat.

vitamina-D.jpg

Vitamina D este una dintre substanțele nutritive esențiale pentru buna funcționare a organismului nostru.  Aceasta ajută la fixarea calciului în oase și la menținerea sănătății lor.De asemenea, are un rol important în întărirea sistemului imunitar și în menținerea funcției musculare.

În ultimul timp, un număr tot mai mare de persoane se confruntă cu un deficit de vitamina D, aproximativ 13% din populația lumii. Acesta apare ca urmare a expunerii insuficiente la soare,  a tulburărilor de absorbție intestinală sau a unui aport alimentar redus. În absența acestei vitamine, metabolismul normal al oaselor are de suferit, așa că persoanele se pot confunta cu boli ca osteomalacia, osteopenia sau osteoporoză.

Cercetările arată că un nivel optim de vitamina D poate preveni afecțiuni că depresia, diabetul sau bolilele cardiovasculare. Cantitatea de vitamina D necesară pe zi ( exprimată în unități internaționale) este următoarea: copiii până într-un an 1000 UI, persoanele cu vârsta între 1 și 70 de ani 600 UI, iar persoanele de peste 71 de ani, 800 UI.

Iată care sunt cele șase metode prin care poți crește nivelul vitaminei D:

1.Expunerea la soare

Vitamina D este produsă în mod natural de corpul nostru atunci când pielea este expusă la soare. Conform cercetătorilor de la Harvard, sunt suficiente între 10 și 15 minute de stat la soare, de câteva ori pe săptămână fără a utiliza o cremă cu protecție solară pentru a asimila cantitatea necesară de vitamina D. Persoanele cu o culoare a pielii mai închisă trebuie să petreacă mai mult timp în razele soarelui decât cei cu o piele mai albă, din cauza că aceștia au un nivel mai ridicat de melanină, o componentă care inhibă producția acestei vitamine.  Pe lângă culoarea pielii, mai mulți factori influențează cantitatea de vitamină asimilata: anotimpul, momentul zilei, nivelul de poluare al aerului sau poziționarea geografică. Cu toate acestea, în afară de cele 15 minute recomandate de către specialiști, nu uita să folosești o cremă cu protecție solară, indiferent de anotimp.

 2. Consumă pește și fructe de mare

Carnea de pește este una dintre cele mai bogate alimente în vitamina D. Doar 100g de somon îți asigura 386 IU de vitamina D, aproape jumătate din doza necesară recomandată. Tonul, creveții, scoicile, sardinele sunt doar alte câteva exemple de alimente extrem de bogate în această vitamină, pe care specialiștii ni le recomandă.

3. Crește cantitatea de ciuperci consumate

Ciupercile reprezintă o altă  sursă excelentă. Doar  200 de grame asigură 20% din necesarul zilnic. Cercetatorii recomandă ca după ce au fost culese, ciupercile să fie expuse la soare timp de jumătate de oră și abia apoi consumate. La fel ca și pielea noastră, ciupercile pot transforma ultravioletele în vitamine.

4. Include gălbenușul de ou în dieta ta

O sursă foarte bună de vitamina D este gălbenușul de ou. Două ouă întregi asigură 40% din necesarul zilnic de vitamina D. În plus, gălbenușul are mai mult calciu, fier, magneziu, fosfor și zinc decât albușul. Poți prepara ouălele fierte, poșat, sub formă de omletă sau ochiuri. Adaugă-le la micul dejun și nu numai, pentru că îți vor echilibra nivelul de vitamina D, dar îți și vor da senzația de sațietate pentru timp îndelungat.

5. Folosește suplimente

Pentru multe persoane, suplimentele reprezintă cea mai bună metodă prin care ajung să aibă un nivel optim de vitamina D. Aceasta există sub două forme, D2 și D3. În mod normal, D2 provine de la plante, iar cea din urmă de la animale. Specialiștii au ajuns la concluzia că vitamina D3 este mai eficientă decât D2, așa că dacă vrei să optezi pentru suplimente, alege-l pe acesta. Majoritatea suplimentelor pot fi luate fără prescripție medicală, însă este recomandat să consulți un medic înainte. O cantitate prea mare de vitamina D poate fi la fel de nocivă ca deficitul de vitamina D.

elle.ro





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


  • Conținut similar

    • julia122997
      De julia122997
      O cina sanatoasa inseamna o cina care aduna toate vitaminele si mineralele in farfurie, si care nu exagereaza in grasimi, carbohidrati, sare. In plus, cantitatile pe care ni leasezam pe farfurie in prag de seara, inainte de culcare, nu trebuie nici ele neglijate. Carbohidratii si proteinele nu trebuie sa depaseasca insumat 200 de grame. Pe de alta parte, legumele, mai ales daca sunt consumate crude, pot fi servite in orice cantitate. Un exemplu de farfurie ideala pentru cina ar fi: 120 g de carne preparata termic la gratar sau in cuptor, 80 g de carbohidrati - sub forma de orez, cartofi, paste si 200 g de salata sau muraturi sau aceeasi carne alaturi de 200 g de legume preparate termic.
      Desigur ca modul acesta de a servi cina in fiecare seara devine plictisitor, oricat de gustos ar fi totul. Asa ca avem nevoie de un meniu cat mai diversificat. Ideile de mai jos te vor ajuta, nu numai sa diversifici cinele in familie cu preparate noi si sanatoase, ci si sa iti stimulezi propria imaginatie si sa vii chiar tu cu idei noi si gustoase. Iar fiecare dintre aceste idei poate fi pusa in practica si finalizata in mai putin de 30 de minute, daca ai toate ingredientele la indemana si putina iscusinta in bucatarie.
      Briosele si tartele   

      Suna oarecum nepotrivit, nu-i asa? Cum sa servesti briose sau tarte la cina? Poate ca desert. Insa, da, poti face asta, transformand briosele si tartele intr-o cina sanatoasa, aspectuoasa, usor de mancat si de adorat de intreaga familie. Exista multe optiuni de preparare a lor. Ingredientele lor principale sunt faina, oul si lapte sau lapte batut. Practic, acestea ingrediente de baza le poti amesteca cu ingredientele preferate de familie: masline, sunca, bacon, cascaval si tot in ele poti "ascunde" ingrediente mai putin favorite precum broccoli, spanac, dovlecei, conopida.
      Pastele

      Italienii ne-au adus bucuria si diversitatea pastelor. Usor de preparat, ele pot fi asociate cu cele mai diverse sosuri si, este imposibil, sa existe vreo persoana care sa nu le aprecieze. Fierberea unor paste nu necesita mai mult de 10 minute. Un sos mai complicat, precum cel pentru paste carbonarasau bolognese, poate fi preparat in 30-40 de minute. Insa exista retete si mai rapide, care pot oferi pastelor un gust deosebit, precum un sos de smantana cu unt si cascaval afumat, sau un amestec de crema de branza, cu bucati de gorgonzola, cu dovlecei pe gratar sau cu spanac si rosii uscate la soare, daca tineti post.
      Salatele

      Orice nutritionist, daca il intrebi, iti va spune ca cina ideala este reprezentata de salate, care pot fi servite, nu neaparat in modul clasic de frunze verzi si legume crude, ci si ca un amestec de proteine si vitamine si chiar si carbohidrati. Desigur, trebuie sa ne ferim de salatele grele, care implica maioneza, precum salata boeuf, insa putem combina cartofii cu masline, ceapa si carne la gratar intr-o salata orientala reinterpretata, sau paste, cuscus sau orez alaturi de alte ingrediente delicioase. Salatele au si un alt mare avantaj: se prepara foarte repede.
      Pestele 

      Pestele este cu siguranta cea mai sanatoasa si rapida sursa de proteine pentru cina. DE fapt, mai mult, el contine proteine de calitate ridicata si alte nutrimente esentiale, putine grasimi saturate si, cel mai important, acizi grasi Omega 3. De asemenea, pe langa proteine pestele contine seleniu, iod si zinc; seleniul este un antioxidant puternic care apara organismul de toxine (inclusiv de cancer), iodul este esential pentru un metabolism sanatos iar zincul ajuta sistemul imunitar sa lupte impotriva agentilor patogeni (raceala si gripa). Pestele gras (somon, pastrav, macrou, hering si sardine) contine cantitati mari de vitamina A si D. Vitamina A este necesara pentru sanatatea pielii si a ochilor, iar vitamina D pentru a ajuta corpul sa absoarba calciul in procesul de crestere a oaselor. Alege specii care se pragtesc usor, fileurisi evita speciile care sunt bogate in mercur, precum: rechin, peste-spada, macrou, biban dungat, lufar, biban de mare chilian, biban auriu, peste-pion rosu, macrou spaniol din Golful Mexic si stiuca din Marile Lacuri.
      Poti prepara pestele atat la cuptor, cat si pe gratar sau la abur. Practic, in toate cazurile nu iti ia mai mult de 20 de minute sa fie gata. Diferenta de gust este data de mirodeniile pe care le folosesti. La cuptor se asorteaza bine cu praz sau/si usturoi si cu capere si putin ulei de masline. La gratar este bine sa il lasi necondimentat, dar sa il tii in putina zeama de lamaie cu sare inainte de gatire. La abur, aseaza-l langa legumele preferate si lasa-l sa absoarba aroma lor.
      Carnea de pui sau de curcan

      Carnea de pui sau de curcan are un continut scazut de colesterol si se prepara usor si repede. Astfel, acestea doua devin principalele noastre recomandari de carne daca vrei sa prepari o cina rapida. Este bine de stiut ca proteinele care provin din surse animale, precum carnea sunt denumite complete, deoarece contin toti cei 9 aminoacizi esentiali. De asemenea, avem nevoie de aproximativ 1g de proteina pentru fiecare kilogram pe care il cantarim, iar recomandarile specialistilor este ca sursa principala de proteine sa fie carnea, un consum de aproximativ 120 g de carne pe zi fiind ideal. Cele mai rapide modalitati de preparare a carnii de pasare sunt la gratar sau, daca alegi carne tocata, poti face chiftelute, tot pe gratar. Hamburgerii, chiar daca nu suna tocmai sanatos, sunt o optiune grozava daca alegi ingredienete sanatoase: chiftelute de curcan facute pe gratar, salata, legume, un sos usor de smantana, putin bulion, o felie de cascaval si deliciul este gata.
      Fructele de mare

      Fructele de mare constituie o delicatesa plina de nutrimente, si, desi la noi nu le gasim intotdeauna in stare proaspata, chiar si congelate pot sa ofere preparatelor un gust aparte. Sanatoase, cu putine calorii dar cu multe nutrimente, fructele de mare pot fi preparate in cele mai diverse moduri si in cel mai scurt timp. Intra si ele pe lista noastra drept candidate ale unei cine rapide. Fructele de mare sunt bogate in vitamina B12, fier potasiu si magneziu, precum si alte minerale necesare organismului. Contin si acizi grasi omega 3 care sunt considerate grasimi sanatoase. Sunt o sursa ideala de proteine, intaresc sistemul imunitar si sunt ideale pentru sanatatea sistemului nervos. Pentru un plus de savoare, prepara sosuri din humus, teriyaki sau marinara. Stropeste-le cu zeama de lamaie sau condimente cum sunt: marar, chimen, coaja de lamaie, usturoi, turmeric si piper. Pentrupreparare rapida le poti pune pe gratar sau in cuptorul incins, pe hartie de copt si stropite cu putin ulei de masline.
      Ciupercile

      Si ciupercile pot fi preparate rapid, si tot ele sunt si o sursa importanta de proteine. Pot reprezenta atat garnitura unei fripturi cat si un preparat de sine statator. Nutrimentele pe care le contin sunt diferite de cele ale legumelor oferind majoritatea vitaminelor de tip B, in special riboflavina (B2), niacina (B3), acid pantoteic si biotina, dar din pacate dispun de cantitati mici de vitamina A sau C. Ciupercile reprezinta si o sursa de fibre alimentare si potasiu (o singura ciuperca Portabella poate contine mai mult potasiu decat o banana), zinc si seleniu, dar si de vitamina D sau fier, constituind veritabile surse de vitamine si minerale. 100 g de ciuperci contin 0 grasimi, sare in cantitati reduse si intre 35-100 kJ/100 g, in functie de soi. Un aspect interesant este faptul ca au in compozitie aproximativ 90% apa. Rapid ciupercile pot fi gatite sub forma de piure si se asociaza cu cereale sau in combinatie cu morcov, dovlecel, ceapa, rosii, vinete, dar poti fi preparate rapid si pe gratar, fierte si adaugate in salate sau in tocanite.
      Legumele

      Recomandarea general valabila este de a consuma cel putin doua portii de legume zilnic, o portie reprezentand ½ cana de legume crude, gatite sau tocate sau 1 cana de legume cu frunze. Daca vrei o preparare rapida, iti recomandam sa folosesti legumele cu frunze verzi, precum sparanghelul, broccoli, spanac, varza de Burxelles, care se fierb foarte repede. Poti folosi, de asemenea, si alte legume care se prepara repede precum dovlecel, vinete, conopida, ardei gras, anghinare, cartofi. Desigur, exista si optiunea legumelor congelate sau la conserva. cele congelate se prepara ca si cele proaspete, iar cele la conserva, majoritatea poti fi consumate ca atare, dar folosite si in mancare, si au un timp de preparare mai rapid.
      Orezul

      Orezul este un aliment emblematic pentru mai mult de jumatate din populatia globului, reprezentand sursa energetica de origine alimentara predominanta pe planeta. Orezul este in mod uzual spalat inainte de fi gatit pentru a indeparta amidonul in exces; se efectueaza de mai multe ori operatiunea pana cand apa devine clara (se imbunatateste gustul si textura sa). Recomandarea noastra este sa il pui la inmuiat dimineata, pentru ca seara la cina sa reduci timpul lui de preparare. Orezul poate fi gatit prin fierbere sau la abur si absoarbe apa in timpul prepararii (metoda absorbtiei); se recomanda in acest sens sa fie utilizata o cantitate de apa similara volumului de orez. Daca este fiert rapid, se poate utiliza mai multa apa care va fi scursa inainte de a servi (metoda nu este indicata la orezul fortifiat). Exista si aparate speciale de gatit orezul care simplifica operatiunea. Il poti combina si cu alte legume, cu ciuperci sau cu orice tip de carne. Retetele cu orez sunt numeroase si gustoase si, pentru ca in ultima vreme au aparut multe soiuri diferite, care au un timp redus de preparare, chiar si de 10 minute, reprezinta una dintre optiunile ideale pentru o cina rapida.
      Cuscusul

      Nou-intrat in bucataria romaneasca, cuscusul sau couscous, este originar din Tunisia, Algeria, Libia si Egipt. El reprezinta, de fapt, niste granule mici, rotunde, din faina de grau dur, care sunt preparate foarte rapid. Unele produse se prepara in 3-4 minute, turnand apa fierbinte peste el, altele necesita fierbere de aproximativ 10-12 minute. La o cana de cuscus se foloseste o cana de apa. 1 cana reprezinta o portie de cuscus. Oricum ar fi preparat, cuscusul este foarte versatil, pentru ca poate fi folosit ca si garnitura, simplu sau alaturi de legume, poate fi folosit in salate sau, chiar si in prepararea deserturilor.
       
      Tu ce vei pregati diseara la cina?
      qbebe.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Pe timp de caniculă, nou-născuții riscă să se supraîncălzească
      „La copiii mici nu sunt dezvoltate glandele sudoripare și ei nu prea transpiră. Asta înseamnă că ei au un risc foarte mare de a se supraîncălzi. De aceea, părinții trebuie să fie foarte atenți cum copilul este îmbrăcat. El trebuie îmbrăcat obligatoriu în haine naturale, de culoare deschisă, ușoare, plăcute la atingere. Acestea sunt desigur hainele din bumbac. Trebuie să fie acoperit cu o căciuliță vagă, să poarte poate pentru o perioadă scurtă de timp niște șosete. În rest, pentru copiii ceilalți ar fi bine să fie îmbrăcați într-un body cu mâneca scurtă”, a spus Dorina Rotaru.
      Bebelușii au nevoie de mai multe lichide
      „Principalul este că mamele trebuie să atragă atenția la semnele de deshidratare. Deseori, dacă temperaturile sunt înalte, copiii cer o cantitate de lichide mai mare. Dacă vorbim de copiii de până la șase luni, desigur că sunt la alimentația naturală sau sunt la formulă. Pentru acești copii sunt destule lichidele pe care le primesc prin alimentație. Pentru copiii care mănâncă formulă, da, s-ar putea de făcut formula mai diluată sau de propus să bea apă, pentru că laptele matern, în proporție de 90%, este format din apă”, a declarat medicul.
      Atenție la semnele de deshidratare!
      „Sunt semne de deshidratare atunci când noi observăm un copil agitat, care are mucoasele uscate, buzele sunt uscate, roșu aprinse, este un copil care cere mai multă atenție, e foarte greu să-l consolezi. Dacă este o insolație, la copil poate să apară și o vomă. Un copil mai mare poate să acuze că îl doare capul. De aceea trebuie să fim foarte atenți la semnele de deshidratare. În situația dată, dacă este un copil mai mare de șase luni, întotdeauna trebuie să fie apa, copiii trebuie să aibă ceșcuța asta din care beau de sine stătător. Dar pentru copiii alăptați la sân, ei trebuie să fie mai des alipiți de sân decât în condițiile în care nu ar fi caniculă”, a mai explicat specialista.
      Orele de plimbare trebuie respectate
      „Obligatoriu trebuie de plimbat și de folosit momentul timpului frumos, dar sunt orele. De dimineață sunt până la 10:00-11:00. Seara – după ora 16:00-17:00, puteți să ieșiți afară fără grijă. Fix așa sunt condițiile dacă este cineva plecat la mare”, a menționat medicul.

      Aer condiționat sau aerisirea clasică?
      „Trebuie de aerisit camera, dar în așa condiții cred că e cam greu, fiindcă aerisirea se face cu un aer cald. Putem să folosim aparatul de aer condiționat cu o condiție, că filtrele sunt schimbate, iar în momentul în care răcim camera, copilul să nu se afle în cameră”, a subliniat Dorina Rotaru.
      Mergem cu bebelușii în vacanță?
      „Nu este nicio contraindicație ca să nu plece părinții în vacanță. Momentul este că, într-adevăr, trebuie să fie bine pregătiți. Pentru plajă trebuie să aibă o căciuliță cu bordurile largi, îmbrăcăminte din bumbac cu mâinile lungi, obligatoriu să folosească cosmeticele specifice, care conțin filtrele împotriva razelor ultraviolete, de la 50 în sus. Pentru copiii de până la un an, e de dorit ca aceste filtre să fie pe bază de minerale naturale. Nici într-un caz, nu trebuie de pus copiii la acțiunea directă a razelor solare. Pielea este foarte subțire. Startul de melanocite nu este încă așa bine dezvoltat. De aceea pentru copii e destul de periculoasă expunerea directă la acțiunea razelor solare, din cauza arsurilor care pot să apară în scurt timp”, a explicat experta.
      Lucrurile nelipsite din trusa medicală
      „Pentru nou-născuți sigur că trebuie să fim pregătiți chiar și pentru o insolație. Dacă este o insolație și copilul este febril, obligatoriu trebuie să fie preparatele antipiretice. Pentru accidente trebuie să aibă apă oxigenată și soluție dezinfectantă, cum este betadina, plasture. Dacă ne ducem unde este mare, este un risc foarte mare pentru infecțiile cauzate de perioada de vară, cum sunt virușii de vară, așa-numita gripă de vară. Obligatoriu să aibă soluții pentru rehidratare, niște microfloră pentru copii, în caz că au vomă sau diaree. În rest, tot ce trebuie pentru curățirea unui nas, un aspirator pentru nas, ca, în caz de ceva, părinții să nu-și strice odihna”, a conchis medicul.
      agora.md
    • julia122997
      De julia122997
      Comunici cu cei din jur mai ales prin intermediul feței: prin vorbe, priviri, mimică. De aceea, este imposibil să te ascunzi atunci când ai probleme cu dinții. În acest caz, problemele de sănătate se transpun și în probleme estetice. Pentru a nu fi pusă în situația de a te feri să zâmbești, este bine să iei în calcul câteva recomandări pentru a-ți menține dantura sănătoasă și frumoasă. 
      1.Vizitează periodic medicul stomatolog
      Nu trebuie să ajungi la medic doar când durerea de dinți devine insuportabilă sau după ce dantura ta și-a pierdut în totalitate culoarea naturală, pentru că s-ar putea ca atunci să fie prea târziu. O vizită periodică la medicul stomatolog, de exemplu, o dată la șase luni, te poate scuti de complicații ulterioare, deoarece le vei putea preveni. De asemenea, în urma controlului stomatologic, vei afla dacă ai vreo infecție încă nedepistată, vreun început de carie sau orice altă problemă și o vei putea trata la timp, înainte ca situația să se agraveze. Poți profita de această vizită pentru a cere sfaturi și recomandări medicului, întrucât este persoana cea mai în măsură să îți ofere informații sigure pentru sănătatea ta și a danturii tale. Astfel, te vei putea bucura de niște dinți sănătoși, care să te facă să fii mereu cu zâmbetul pe buze. 
      2. Evită anumite alimente și consumă produse la temperatură moderată
      Alimentele care afectează cel mai mult dinții sunt cele acide: dulciuri, citrice, băuturi carbogazoase etc. Acestea, prin descompunere, produc acizi care distrug calciul din smalț și favorizează formarea cariilor. Nici vinul și cafeaua nu trebuie consumate în exces deoarece afectează culoarea dinților. Și deasemenea, nicotina din țigări este una din substanțele cunoscute pentru că duce la îngălbenirea lor, pentru că se depune pe dinți; în plus, poate provoca apariția cariilor, motiv pentru care dantura este afectată și de fumat. Trebuie să ai grijă și la temperatura alimentelor pe care le consumi. De preferat este să nu consumi produse foarte reci sau fierbinți, ci la o temperatură moderată. În caz contrar, extremele afectează smalțul dinților, iar efectul imediat resimțit este durerea. Mai ales persoanele care suferă de sensibilitate dentară simt acest efect, deoarece stratul de smalț care le acoperă dinții nu este suficient de gros pentru a-i proteja. Consumarea alimentelor la o temperatură moderată te va scuti de dureri de dinți și de scăderea rezistenței acestora pe viitor. 
      3. Spală-te pe dinți după fiecare masă și schimbă-ți periodic periuța
      Este destul de greu să te poți spăla pe dinți de fiecare dată după ce mănânci pentru că uneori iei masa în oraș, alteori la serviciu. O idee bună este să ai mereu la tine o periuță de dinți și un tub mic de pastă, dar dacă ți se pare foarte complicat, măcar dimineața și seara este obligatoriu să faci asta, pentru a îndepărta resturile de mâncare care îți vor afecta, în timp, dinții. 
      Asociația Dentară recomandă, în general, înlocuirea periuței de dinți la aproximativ trei-patru luni, atunci când aceasta prezintă semne de uzură. Dar sunt și cazuri când este bine ca periuța să fie schimbată mai repede: dacă, de exemplu, ai fost răcită, pentru că germenii care ți-au provocat îmbolnăvirea vor rămâne pe ea. Înlocuind-o, eviți să continui să te expui acestora și să te îmbolnăvești din nou. De asemenea, periuțele de dinți ale copiilor este bine să fie schimbate mai des decât cele ale adulților, pentru că ei au dinții mai sensibili și mai predispuși la probleme dentare. 
      unica.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Prin urmare, unul dintre cele mai importante upgrade-uri pe care trebuie să le aduci dormitorului tău este patul. Atât somiera, cât și salteaua trebuie să fie de înaltă calitate. O somieră ajustabilă, care să se poată ridica în diferite poziții, în funcție de nevoile tale, ar fi alegerea perfectă. Și nu doar atât, ci și cea mai bună răsplată pe care o poți oferi spatelui tău. Alături ea, o saltea din spumă cu memorie desăvârșește senzația de confort și relaxare.
      Salteaua de pat de ultimă generație
      Și, ce-i drept, există acum saltele de pat de o calitate imbatabilă: saltele cu strat superior din spumă cu memorie și tehnologie Dual Core ce permite alegerea diferitelor niveluri de duritate și confort într-o singură saltea. Aceste saltele sunt compuse din două părți cu fermități diferite, astfel că o singură saltea poate satisface nevoi diferite, fără a fi nevoie de compromisuri de la unul dintre parteneri.
      Patul ajustabil te scapă de multe neplăceri
      Și cum să faci ca ansamblul să fie complet, dacă nu cu o somieră și un cadru de pat de ultimă generație. La modă acum sunt somierele rabatabile în diferite unghiuri, în funcție de nevoile tale. Care sunt beneficiile acestui tip de somiere? În primul rând, dincolo de confortul pe care îl vei simți atunci când vei dori să citești cuibărită, seara, între perne confortabile, află că astfel vei reduce considerabil presiunea exercitată atât asupra picioarelor, cât și a corpului.
      Printre beneficiile pe care un pat ajustabil le poate aduce sănătății utilizatorului său amintim, alături de eliminarea durerilor de spate și de coloană, care apar, de regulă, după un somn într-o poziție incorectă, și faptul că te ajută să scapi de sforăit.
      Sforăitul, dar și alte probleme de respirație sunt cauzate, de cele de mai multe ori, de o deschidere insuficientă a căilor respiratorii. Însă, dacă dormi într-o poziție ușor ridicată, cu siguranță vei favoriza circulația fluxului de aer prin căile nazale. Astfel, cu cât circulă mai bine aerul prin căile tale respiratorii, cu atât calitatea somnului tău va crește, iar sforăitul se va reduce considerabil.
      Circulația sanguină și picioarele umflate, tratate cu somn de calitate
      Să dormi pe un pat ergonomic, pe o saltea potrivită contribuie și la o mai bună circulație sanguină. Astfel de poziții comode duc la reducerea presiunii pe care, în alte condiții, ai exercita-o asupra sistemului tău circulator. Prin urmare, sângele va circula corespunzător și la nivelul extremităților.
      Așa nu te vei trezi dimineața nici cu dureri de spate, dar nici cu glezne umflate, aceasta din urmă fiind o problemă tot mai des întâlnită la toate vârstele și mai ales în rândul femeilor.
      Prin urmare, un pat bun te poate scăpa de neplăceri care, de regulă, dacă sunt ignorate, ajung să fie tratate după mult timp și multe vizite la cabinetul medical. 
      unica.ro
  •