5 metode inteligente pentru a împacheta haine fără să le șifonezi


    Atunci când îți faci bagajele pentru vacanță, una dintre marile probleme de care te lovești este cum să-ți aranjezi hainele în geamantan astfel încât să nu se șifoneze. Dacă nu vrei să renunți la a-ți împacheta rochiile sau bluzele preferate pentru simplul motiv că se șifonează mai repede și să iei cu tine doar hainele care fac mai greu cute inestetice, iată câteva trucuri care te ajută să le menții ca proaspăt călcate mult timp după ce ajungi cu ele la destinație.

579f2948c74bf_fotomainPhilips1.jpg

 

Calcă rufele din materiale dificile înainte să se usuce
Materialele groase sau cele dificile trebuie călcate înainte să se usuce complet, când sunt încă puțin umede. Astfel, vei economisi timp și nu va trebui să mai folosești spray-ul cu apă sau aburii pentru a întinde cutele. În schimb, materialele fine sau cele foarte subțiri trebuie călcate atunci când s-au uscat complet, pentru că aburul fierbinte care se creează din evaporarea apei impregnată în țesătură le poate distruge imediat. Întotdeauna citește indicațiile de pe etichetele hainelor, pentru că, de obicei, acestea specifică nu numai temperatura la care trebuie spălate, ci și cum se comportă materialul atunci când îl calci.

 

Folosește un fier de călcat de calitate
Modul în care calci hainele este, poate, cel mai important aspect când vine vorba despre rezistența hainelor tale la șifonare. Ai nevoie de un fier de călcat care să nu ardă materialele, cu un sistem care să distribuie aburul în mod egal și care să întindă perfect cutele încă de la prima alunecare. Hainele peste care treci fierul fierbinte de mai multe ori pentru a scăpa de cute se distrug mai ușor și se decolorează mai repede. După ce le-ai călcat, pune hainele pe umeraș și lasă-le să se răcească înainte să le împachetezi. Materialele umede sau fierbinți se șifonează imediat dacă le pui în bagaj, așa că e mai bine să aștepți puțin după ce ai strâns masa de călcat.

 

Învață cum să împachetezi corect tricourile
Tricourile nu se mototolesc dacă aplici tehnica din clipul de mai jos și le îndoi în partea de jos, apoi pe ambele părți pe lungime, cu mânecile îndoite la cusături, după care le rulezi și desfaci la final partea de la bază. Astfel, îți va fi mai ușor și să le pui în bagaj, pentru că vor ocupa mult mai puțin spațiu. Aceeași metodă poate fi aplicată și în cazul rochiilor casual sau a fustelor.

 

 

Prinde pliurile hainelor cu agrafe
Rochiile, fustele, bluzele sau pantalonii care au pliuri sau volane vor arăta impecabil dacă le prinzi cu agrafe, imediat după ce le-ai călcat. În acest mod, forma hainelor nu se va mai strica, iar agrafele nu creează cute dacă le prinzi exact la bază, unde se formează pliurile. Când pui hainele în bagaj, împăturește-le pe cât posibil pe marginile cusăturilor, lăsând mânecile bluzelor în afara geamantanului. Pe acestea le poți așeza ușor la final, dacă nu vrei să le șifonezi. În cazul hainelor din materiale mai delicate, poți apela la rulouri făcute din carton, pe care să le plasezi în acele spații în care știi că se mototolesc cel mai des acele articole de îmbrăcăminte.

 

Nu călca pe suprafețe inegale
Când te apuci de călcat, ai grijă să întinzi o masă specială de călcat. Aceasta este acoperită cu un material moale, rezistent la temperaturi înalte, și are pe dedesubt un burete care permite aburului să treacă prin el și să nu rămână impregnat în materialul hainelor. De asemenea, masa îți permite să calci mai ușor în zona tivurilor sau a detaliilor și a cusăturilor. Un lucru de reținut când calci gulerele hainelor este că acestea trebuie călcate pe dos și întotdeauna de la exterior spre interior, dacă vrei să scapi și de cele mai mici cute.

 

Dacă folosești aceste metode, cel mai probabil nu vei mai fi nevoită să iei cu tine fierul de călcat și te vei bucura de o vacanță lipsită de grija hainelor șifonate.

 

femeia.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.