5 lucruri pe care le poţi schimba la tine într-o singură zi


  • 6077
  • Singurul lucru constant din viaţă noastră este schimbarea. Nu o putem evita în niciun fel şi cu cât îi rezistăm mai mult cu atât devine mai grea viaţa noastră. Suntem înconjuraţi de schimbare, iar aceasta este singurul lucru care are, de fapt, un impact dramatic asupra noastră. Chiar dacă încerci să o eviţi, te va „prinde“ din urmă. Nu ai cum să fugi de schimbare: te va găsi, îţi va arunca în cale provocări şi te va forţa să reconsideri modul în care îţi trăieşti viaţă.

foto1.jpg

Schimbarea vine în viaţa noastră că rezultat al unei crize, pentru că ne-o dorim sau, pur şi simplu, din noroc. În acel moment suntem puşi în faţă unei grele alegeri: îmbrăţişăm sau nu schimbarea? Este mai simplu să faci o schimbare atunci când îţi doreşti acest lucru, decât atunci când eşti pus în faţa faptului împlinit. Nu putem evita crizele pe care viaţa ni le aruncă în drum, însă putem controla modul în care răspundem la ele. Liberul arbitru este cel care ne dă posibilitatea de a face schimbări pozitive în viaţa noastră. Pentru că atunci când ne folosim puterea de a alege înainte de a acţiona, ne facem cadou posibilitatea de a ne schimba vieţile în bine. Cu cât ne creăm mai multe posibilităţi de a ne schimba viaţa, cu atât mai împliniţi şi mai fericiţi vom fi.

Iată care sunt cele 5 schimbări pe care, dacă le faci chiar azi, îţi vor transforma viaţă în bine pentru totdeauna:

Ai grijă de imaginea ta
Părul nevopsit, un ten neîngrijit, hainele vechi, iar lista poate continuă – toate acestea ne afectează stima de sine şi ne determină să ieşim pe uşă cu capul plecat în fiecare dimineaţă. De ce nu ai începe să faci chiar de azi o schimbare în acest sens? Să fii îngrijită şi la modă nu este despre a avea mulţi bani, este despre a găsi un stil personal, care să te definească.

Apoi, miciile detalii fac diferenta. Vorbim aici despre unghii care arata frumos, un ten hidratat sau haine calcate si, mai ales, cu un miros proaspat – lucru greu de realizat daca esti fumatoare, vei spune. Nimic mai neadevărat. Cu acest dispozitiv nou și inovator, hainele îmbibate de fum vor fi doar o amintire neplăcută. Tehnologia IQOS oferă satisfacţia gustului de tutun prin încălzire, fără ardere, fără foc, fără scrum şi cu mai puţin miros. Hainele vor fi mai curate, iar mirosul neplăcut de tutun ars nu va mai acoperi parfumul. Iar ca bonus, respiraţia ta se va menţine proaspătă pentru mai mult timp – un alt aspect important. Efectul va fi al unei femei elegante şi sofisticate, care ţine la imaginea ei.

Renunţă la regrete
Regretele nu fac decât să te ţină din drum. Sunt despre trecut, iar dacă îţi petreci viaţă gândindu-te la ce s-a întâmplat, îţi vei rata prezentul şi viitorul. Nu poţi schimba ce ai făcut sau n-ai făcut în trecut, aşa că renunţă să îţi faci reproşuri. Singurul lucru pe care îl poţi controla este prezentul. Iar ce faci chiar în acest moment,  îţi va defini viitorul.

Dacă îţi este greu să te desprinzi de trecut, încearcă „Exerciţiul Baloanelor“. Fă o lista cu regretele pe care le ai şi umflă cu heliu câte un balon pentru fiecare dintre ele. Propune-ţi că atunci când dai drumul balonului, să renunţi pentru totdeauna la acel regret. Un exerciţiu simplu, care poate schimbă felul în care îţi trăieşti viaţă.

Înfruntă-ţi fricile
Este uşor să ne ignorăm fricile şi să sperăm că vor dispărea de la sine. Din păcate, lucrurile nu funcţionează niciodată aşa. Dacă vrei să-ţi schimbi viaţa, învaţă să pui stăpânire pe fricile care te domină, astfel încât acestea să nu-ţi mai definească viaţă. Fricile noastre nu sunt reale, însă, în timp, ajungem să credem cu adevărat asta, iar acest lucru ne împiedică să ne trăim cu adevărat viaţa. Când frica ne defineşte fiecare zi, ne simţim nemulţumiţi şi neîmpliniţi. Însă numai în momentul în care o înfruntăm, vom reuşi să adunăm forţa necesară penrtru a ne schimba în bine vieţile pentru totdeauna.

happiness.jpeg

Trăieşte clipă
Motivaţia de a ne schimba viaţă vine tocmai din dorinţa noastră de a fi fericiţi. Suntem de obicei atât de ocupaţi cu a găsi metode de a fi fericiţi, încât uităm să trăim clipa. Şi asta pentru că, de cele mai multe ori, dorinţa noastră de a atinge fericirea este legată de viitor şi nu de prezent. Suntem atât de măcinaţi de probleme şi de nemulţumiţi încât pierdem şansa de a simţi cât de frumos este, de fapt, prezentul.

Să stai pe plajă şi să mănânci o îngheţată alături de persoana iubita sau alături de cea mai bună prietenă poate fi definiţia fericirii – învaţă să te bucuri de aceste momente. Ajută-i pe cei din jurul tău, pentru că acest lucru te va face să te simţi împlinită şi fericită. Asta înseamnă să trăieşti clipă. Nu rata aceste momente, pentru că eşti prea preocupată cu încercarea de a găsi fericirea.

Învaţă să te accepţi aşa cum eşti
Singura persoană care poate să îţi schimbe viaţa eşti chiar tu. Vor exista momente în viaţa ta în care te vei simţi respinsă şi vor există persoane în viaţa ta care nu te vor plăcea foarte mult. Însă important este ca tu să fii împăcată cu ce fel de persoană eşti. Atunci când îţi vei accepta cu adevărat identitatea şi vei învaţa să te iubeşti, îţi vei schimba viaţă. Dacă nu vei înceta să te uiţi în oglindă cu ură, nu vei face decât să duci o viaţă în perpetuă stare de nefericire şi nemulţumire.

Găseşte curajul să te iubeşti, ieşi din zona de confort şi fă ceva nebunesc. Nu îţi mai bate capul cu părerea altor persoane şi fă ceea ce este bine pentru ţine. Acţionează aşa cum simţi şi construieşte-ţi viaţa aşa cum vrei tu.

femeia.ro


Поделись новостью с друзьями!