5 detalii la care trebuie să fii atentă când îți alegi ochelarii de soare


    De câte ori nu ai plecat dintr-un supermarket sau hypermarket cu o pereche de ochelari de soare în coș, chiar înaintea unui drum spre mare? Folosiți mai mult ca un accesoriu vestimentar, ochelarii de soare au și avantaje extrem de importante pentru protecția ochilor tăi, motiv pentru care alegerea unei perechi potrivite pentru tine trebuie să țină cont de mai multe aspecte, nu numai cel al preferințelor legate de model. 

ochelari-de-soare.jpg

Trebuie să fii conștientă că nivelul ridicat de raze UV poate fi responsabil pentru dezvoltarea anumitor tipuri de cataractă, poate irita ochii și te poate lăsa cu leziuni periculoase pe termen lung. Tocmai din acest motiv, este important ca atunci când îți alegi o pereche nouă de ochelari de soare, în afara designului lor să te uiți cu atenție la câteva detalii și informații. În primul rând, evită să mai achiziționezi ochelari de soare de la colț de stradă și apelează la un magazin online de optica profesionist care îți poate oferi exact calitatea pe care o cauți, datorită unei echipe complete cu oftalmologi și specialiști opticieni cu o experiență profesională importantă.

Eticheta care îți arată cât de eficienți sunt ochelarii în fața razelor UV

Anne Summers, purtător de cuvânt la American Academy of Ophthalmology, atrage atenția pentru Huffington Post că unul dintre primele lucruri pe care un client ar trebui să le urmărească atunci când cumpără o pereche de ochelari de soare este eticheta cu procentul de raze UV absorbit, care ar trebui să fie de 99 sau 100%, sau eticheta pe care apare UV 400, ceea ce înseamnă absorbția razelor care sunt mai mici de 400 nanometri.

Ochelarii polarizați

Nu confunda polarizarea lentilelor cu mesajul care te anunță că ochelarii au o protecție suplimentară în fața soarelui. Polarizarea ochelarilor nu înseamnă o eficiență mai bună în absorbția razelor UV, ci doar o claritate mai bună, lucru recomandat celor care conduc folosind ochelari de soare.

Ce culoare trebuie să aibă lentila

Nu există o culoare mai eficientă în fața absorbției de raze ultraviolete, aici este vorba doar despre preferința personală. Așadar, nu trebuie să îți achiziționezi cele mai închise lentile la culoare crezând că astfel vei fi mai protejată în fața razelor UV.

Cum trebuie să fie materialul lentilei

Dacă vrei să faci rapid diferența între o lentilă de slabă calitate și una cu adevărat eficientă și utilă pentru ochii tăi, pune-ți ochelarii și plimbă ochii de la stânga la dreapta, privind ușor pe lângă rame. Dacă observi că imaginea este distorsionată ușor de lentile, atunci acestea sunt compuse din plastic presat și nu reprezintă cea mai bună alegere.

Ramele ochelarilor

Ramele groase ale ochelarilor pot fi de multe ori doar o alegere de fashion, dar au și o utilitate. Acestea pot opri razele soarelui mai eficient, acoperind mai bine marginile exterioare ale ochilor, acționând ca un scut protector.

unica.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.