3 schimbări care te ajută să devii optimist


  În fiecare zi te lovești de grabă și haos, iar ritmul activității devine din ce în ce mai rapid, fără momente de pauză în care să poți respira în timp ce-ți pui ordine în gânduri. Câteva schimbări simple te vor ajuta să preiei controlul și să ai din nou o viziune pozitivă asupra oportunităților care te așteaptă.

relaxunwind.png

Graba constantă de a ajunge mai repede la ceea ce îți dorești sau de a obține diferite lucruri într-un timp cât mai scurt te poate face să uiți să-ți trăiești viața și să te bucuri de tot ce ai chiar acum. Nu mai găsești timpul necesar pentru a te ocupa de ceea ce-ți place și deodată te trezești că ai dulapurile sau bucătăria pline de lucruri pe care nu le vrei și de care nu ai deloc nevoie?

Este momentul să elimini dezordinea și să evaluezi ce trebuie să păstrezi pentru a te simți bine și a elimina emoțiile negative. Nu trebuie să faci schimbări majore, ci să realizezi acțiuni care au un efect rapid pentru ameliorarea stării de spirit, a gradului de confort și a stării de liniște interioară. Eliminarea lucrurilor inutile și focalizarea pe ceea ce contează reprezintă un proces cu valoarea terapeutică pentru corp, minte și suflet. Odată ce renunți la ceea ce te deranjează vei putea fi mai sănătos și mai fericit.

 Iată ce schimbări trebuie să faci pentru a deveni mai optimist:

 1. Renunță la obiceiurile care îți fac rău

O viață mai liniștită înseamnă și un ritm mai sănătos, care nu include obiceiuri care îți pot pune în pericol starea de bine și echilibrul organismului. Renunță la fumat pentru că îți poate cauza probleme grave atât ție, cât și celor dragi datorită fumatului pasiv. De îndată ce elimini țigările vei constata că și mâncarea are un gust mai bun, nu vei mai avea probleme cu mirosul neplăcut al respirației, iar zâmbetul tău va fi mai strălucitor. Vei avea un apetit mai intens, dar este suficient să începi să faci mișcare pentru a preveni acumularea kilogramelor în plus.

Elimină alimentele procesate și produsele de patiserie și începe să consumi exclusiv variante naturale, care îți furnizează multe vitamine și minerale pentru un plus de energie.

 2. Petrece timp cu persoanele care te inspiră, nu cu cele care îți fură energia

De foarte multe ori vei avea tendința de a încerca să ameliorezi relațiile cu cei din jur, chiar și atunci când nu îți aduc nimic pozitiv. Perseverența este utilă, dar nu și în cazul în care te epuizezi pentru că îți dedici energia unui obiectiv care nu poate fi realizat. Dacă o relație de prietenie nu funcționează nu înseamnă că trebuie să-i dedici timp triplu, ci pur și simplu că persoana respectivă nu va avea un rol de durată în viața ta. 

Rezervă timp pentru a-l petrece în compania persoanelor care te fac să zâmbești și să te simți apreciat și evită-le pe cele care îți provoacă dezamăgire. Este esențial să râzi, să te simți mulțumit, să ai încredere în prietenii și în familia ta și să le împărtășești toate lucrurile bune care ți se întâmplă. 

3. Fă curat în dulap și aruncă hainele pe care nu le mai porți

Poate îți place să mergi des la cumpărături, dar va fi foarte deranjant să observi că aveai deja un obiect vestimentar asemănător după ce te întorci. Nici nu te vei simți bine dacă trebuie să înghesui toate lucrurile pentru că nu mai ai loc sau dacă vei fi nevoit să dublezi numărul de umerașe. Este indicat să faci curat în dulap la fiecare 6-8 luni și să păstrezi numai hainele care arată bine și pe care ești sigur că le porți și că îți plac în continuare.

Nu ai de ce să te simți vinovat pentru că hainele nepurtate ocupă spațiul în mod inutil. Le poți da altor membri ai familiei sau le poți dona persoanelor care au nevoie de ele, iar de îndată ce îți eliberezi dulapul vei realiza mult mai ușor de ce ai nevoie cu adevărat. Bineînțeles că vei avea din nou spațiu pentru alte ținute interesante!

eva.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • LupuCristinna
   De LupuCristinna
   În momentul în care ne îndrăgostim cu adevărat, ajungem să experimentăm emoții și trăiri cu care nu ne-am mai întâlnit până atunci și de care nu eram convinși că ni se pot întâmpla. Fie că devenim mult mai vulnerabili, mai empatici sau responsabili, sunt doar o serie de schimbări care se produc în comportamentul nostru atunci când suntem îndrăgostiți.
   În ciuda faptului că nu există o rețetă care să se aplice tuturor, există anumite moduri prin care dragostea ne schimbă:
   1. Ești fericită și anxioasă în același timp
   Experții ne spun că iubirea este unul dintre cele mai puternice sentimente. „Te poți simți fericită atunci când îndrăgostită, dar și anxioasă. Partenerul nostru devine precum un scop pe care vrem să îl atingem”, spune Lucy Brown, neurolog la Facultatea de Medicină Albert Einstein din New York. Pe de o parte, este de înțeles faptul că ești fericită deoarece ești alături de un partener care te împlinește. Însă, pe de altă parte, poți resimți stări de anxietate din cauza faptului că nu poți fi sigură de sentimentele tale sau ale partenerului sau nu știi cum anume va evolua relația, ceea ce nimeni nu îți poate spune.
   2. Ajungi să depinzi de partener
   Atunci când ești cu adevărat îndrăgostită, ajungi, într-o măsură sau alta, să depinzi de partener. „Iubirea este precum o dependență, una chiar foarte puternică. Chiar și atunci când ești respins sau persoana iubită nu mai face parte din viața ta, simți că ar trebui să recâștigi acea persoană înapoi”, declară Helen E. Fisher, expertă în antropologie biologică la Universitatea Rutgers.
   3. Îți asumi mai multe riscuri
   Dacă înainte de a te îndrăgosti erai o persoană care își asuma cu greu riscuri, iată că după aceea lucrurile se schimbă. Acest lucru se întâmplă deoarece ești pusă în fața unei situații noi, iar din dorința de a experimenta și de a te simți împlinită de partenerul tău, ești în stare să faci și lucruri de care înainte îți era teamă. 
   4. Ești mult mai protectoare
   Conform unui studiu realizat de cercetătorii de la Florida State University, când ne îndrăgostim, putem deveni extrem de protectoare față de partenerul nostru. Ne îngrijorăm destul de des, ne dorim să fie în siguranță, iar acest aspect are legătură cu intensitatea sentimentelor noastre. Este firesc să ne dorim să ne protejăm persoanele la care ținem.
   5. Nu te mai poți concentra
   Dacă simți că nu te mai poți concentra așa bine ca înainte de a te îndrăgosti, află că există o explicație pentru asta. Un studiu de la Universitatea din Maryland a demonstrat faptul că dragostea este asociată cu o serie de schimbări destul de intense în ceea ce privește atenția noastră. Faptul că ești îndrăgostită se poate suprapune cu nevoia de a fi atentă asupra unei îndatoriri pe care trebuie să o duci la bun sfârșit.
   6. Ai mai multă încredere de tine
   Nu spunem că, atunci când nu erai îndrăgostită, nu ai fi avut îndeajuns de multă încredere în tine, însă, fiind alături de un partener, primești validare din partea lui. Cu cât avem mai multă încredere în noi, cu atât mai mult acest lucru se va reflecta și asupra partenerului, implicit al relației. 
   7. Gândești pozitiv
   O schimbare care are loc atunci când suntem îndrăgostite are legătură cu modul în care noi gândim. Mai exact, cu ajutorul dragostei și a sentimentelor intense, stările noastre de anxietate și gândurile negative se pot diminua.„Experiențele frumoase pe care le avem alături de un partener și emoțiile puternice contribuie la schimbarea personalității noastre, nu direct, ci indirect, întrucât se pot produce schimbări în ceea ce privește percepția asupra anumitor lucruri”, spune psihologul Christine Finn.
   8. Nu mai judeci
   Se pare că atunci când suntem îndrăgostite, suntem mai puțin critice, atât cu noi, cât și cu persoanele din jurul nostru. Conform lui Semir Zeki, neurobiolog la University College London, „atunci când ești îndrăgostit de o persoană, în anumite zone ale creierului se produce o activitare cerebrală, iar o altă zonă, cea a cortexului cerebral, responsabilă de judecată, nu mai este activă.”
   elle.ro
  • julia122997
   De julia122997
   De cele mai multe ori, fetele sunt abordate pe rețelele de socializare, iar o relație profundă este din ce în ce mai greu de construit, spun specialiștii.
   În ziua de astăzi, tinerii pun pe primul loc propria persoană, iar familia este luată în considerare abia după ce se simt împliniți din punct de vedere profesional. Așa că vârsta medie a căsătoriei a crescut atât la bărbați, cât și la femei.
   Tânărul Nicolae Neacșu a povestit că, de cele mai multe ori, abordează fete pe rețelele de socializare, însă nu se grăbește niciodată să se „arunce într-o relație”.
   Nicolae Neacșu: „Poate îți place o poză și te bagi de la o poză în seamă și îi zici `bună, ce poză frumoasă`. Personal, durează o luna-două, câteva întâlniri bune și după aia poți să spui că ești într-o relație, dar mai greu. Nu mai sunt cum era înainte, te-am cunoscut și rămân cu tine forever. Te pui în genunchi și pleacă. Se sperie mai repede, puse în fața faptului împlinit”.
   Și Răzvan este de aceeași părere. Chiar dacă este într-o relație de 3 ani, spune că totul s-a întâmplat natural, mai ales că încă de la început nu a vrut să grăbească lucrurile.
   Răzvan Comănescu: „Prima dată eu am întâlnit părinții ei. După 6-8 luni. Până atunci era o copilărie, cq toți copii, ne vedeam, mai te pupai, mai ieșeai la un suc, te vedeai cu prietenii”.
   Specialiștii sunt de părere că cei născuți în generația Z, adică după anul 1995, sunt individualiști. De aici și o abordare mai relaxată în ceea ce privește relațiile, care sunt trecute deoseori la capitolul „distracție”.
   În mare parte aceste schimbări de abordare se datorează tehnologiei.
   Gelu Duminică, sociolog: „Sunt denaturări ale modului tradițional de relație, generate de tehnologia informației. Punerea în față pe vremea mea era făcută de babele din sat, acum e făcută de Facebook. Contează foarte mult poza de profil, hobbyurile pe care le ai și care de foarte multe ori nu corespund realității. Generația actuală, în momentul de față, este mai degrabă ancorată în valorile în care prima dată investesc în mine, după care investesc în familie”.
   Tocmai de aceea, dacă în 1990 vârstă medie la prima căsătorie la bărbați era de 25 de ani, iar la femei 22, în anul 2018, potrivit INS, un bărbat se căsătorea, în medie, la 31 de ani, iar o femeie la 28.
    
   protv.ro
  • julia122997
  • julia122997
   De julia122997
   Printre schimbările principale se numără includerea competențelor specifice și unităților de competență, ce prevăd examinarea scrisă, adaptarea obiectivelor de evaluare conform unităților de competență determinate după domeniul de conținut și reevaluarea modelelor de itemi în funcțuie de domeniul de conținut și competența specifică.
   Documentele sunt destinate factorilor de decizie, coordonatorilor grupurilor de lucru pentru elaborarea subiectelor de examen, precum şi cadrelor didactice, managerilor, elevilor, părinților.
   agora.md
  • julia122997
   De julia122997
   Ai observat? Uneori nu poza editată în Photoshop a unei vedete îți atrage atenția, ci o imagine veche, neprelucrată. E normal, pentru că te-ai obișnuit să vezi acea figură așa cum arată azi, superprelucrată și aranjată cu un machiaj impecabil, iar imaginea din trecut surprinde același om dintr-o perspectivă necunoscută, total diferită. Ăsta-i hazul pozelor vechi, că aduc ceva nou, altceva decât te-ai aștepta.

   Într-o serie de trei imagini reprezentative pentru fiecare, putem vedea transformarea prin care au trecut aceste vedete. Unele au arătat mereu bine, dar altele s-au rupt pur și simplu de anii copilăriei și s-au schimbat mult. Hai să vedem cum s-au schimbat de-a lungul anilor!

   eva.ro
 •