3 pofte care ar putea semnala o problemă de sănătate


    Simpla poftă de ceva dulce din când în când nu este ceva grav, dar câteodată poate fi un indiciu a unei probleme de sănătate grave.

snizit_appetit.jpg

Am trecut cu toţii prin asta: momentul în care îţi e poftă de un burger, de o prăjitură sau de o pungă de chipsuri şi nimic altceva nu le poate înlocui. Dar de ce apar aceste mai exact? Şi ce indică ele?

Mai întâi de toate, trebuie să lămurim un mit. Este o credinţă populară că poftele alimentare ascund o carenţă sau sunt rezultatul unei deficienţe nutritive. Pofta de ciocolată dezvăluie de multe ori un nivel redus de magneziu, de exemplu. Dar experţii în sănătate atrag atenţia că nu există suficiente dovezi care să susţină această idee. 

"Există foarte puţine dovezi susţinute de ştiintă care să coreleze poftele alimentare cu deficienţele ale organismului. Şi dacă poftele alimentare sunt asociate cu ceva de care ai nevoie, atunci de ce nu îţi este niciodată poftă de varză sau de mere, în locul îngheţatei sau cartofilor prăjiţi? În schimb, oamenii au tendinţa să viseze la alimente bogate în grăsimi, carbohidraţi şi zahăr.", explică nutriţionistul Sharon Palmer.

În special zahăr, potrivit unui nou studiu. Chiar şi populara teorie a poftei de ciocolată nu poate fi susţinută în momentul în care te gândeşti că 30 de grame de seminţe de dovleac au de două ori mai mult magneziu decât ciocolata, dar nu cred că îţi văzut prea multe persoane care au poftă de seminţe de dovleac.

Mai mult, un studiu recent arată că inclusiv în cazul persoanelor care au o dietă echilibrată şi fără deficienţe nutritive, poftele alimentare nu disepar. Asta nu înseamnă că poftele alimentare nu sunt adevărate, ci mai degrabă faptul că dacă tânjeşti după pizza este posibil să există o asociere cu nevoi emoţionale, căutarea unei mâncări preferate (celebrul comfort food!) care eliberează în creier chimicale care te fac să te simţie mai bine în perioadele de stres. Există studii care arată că poftele alimentare pot apărea pur şi simplu pentru că urmezi o dietă restrictivă sau monotonă. Cu toate acestea, există uneele pofte alimentare care semnalează probleme de sănătate!

Pofta de: APĂ

Ar putea indica: Diabet

pitje1.jpg

Setea excesivă este un simptom precoce al diabetului, dar nu se referă lasenzaţia de  sete care se instalează după ce ai terminat un antrenament la sală.  Setea excesivă reprezintă o senzaţie exagerată de sete, necesitatea anormală de a bea lichide continuu. Consumul exagerat de lichide este însoţit de obicei de creşterea cantităţii de urină eliminată pe perioada unei zile (poliurie). Dacă suferi de diabet, glucoza creşte în sânge, iar rinichii tăi trebuie să lucreze în pus pentru a filtra şi absorbi zahărul. Câteodată aceştia nu pot face faţă, aşa că zahărul în exces ajunge în urină. Asta înseamnă pauze frecvente de urinare şi o stare accentuată de sete.

Pofta de : SARE

Ar putea indica: Boala lui Addison

Nu ne este poftă de sare pentru că avem nevoie  de mai multă sare. În unele situaţii, pofta de sare poate fi semn că suferi de hipertensiune arterială. În astfel de situaţii, este indicat să consumaţi alimente bogate în minerale. Totodată, dacă ai astfel de pofte, poţi suferi de deshidratare. Atleţii pot pierde multă sare pentru că transpiră abundent în urma atrenamentelor.

solenaya-pishh.jpgPentru restul dintre noi, o poftă puternică de sare ar putea indica boala lui Adison - ce apare ca urmare a scăderii capacităţii glandelor suprarenale de a produce hormoni, respectiv un deficit de cortizon şi aldosteron. Se mai numeşte şi insuficienţă suprarenaliană cu evoluţie lentă. Aceşti hormoni sunt foarte importanţi pentru că ajută organismul să facă faţă stresului (corizon) şi ţin presiunea sangvină sub control (aldosteron).

Primele semne sunt oboseală fizică şi psihică, în special seara. Apoi se pigmentează pielea într-o nuanţă maronie, în regiunile de flexie şi plici, şi în scurt timp, la şi mucoasele. Aceste semne însoţesc de scăderea tensiunii arteriale (hipotensiune), scăderea apoi lipsa poftei de mâncare, tendinţă la hipoglicemie şi poftă pentru sare.

Dacă nu este tratată, boala Adison presiunea sângelului poate scădea foarte mult. Dacă pofta de alimente sărate persistă este indicat să mergi la un consult medical.

Pofta de: GHEAŢĂ

Ar putea indica: Deficienţă de Fier

Dacă îţi este pofă de alimente fără valoare nutrivită cum ar fi gheţa, pământul, vopseaua, creta sau argila. Sună bizar, nu-i aşa?  Cu toate acestea, specialiştii vorbesc despre o tulburare de alimentaţie numită pica, care apare adesea la copii sub 5 ani, dar şi la unele femei însărcinate. Aceasta presupune o dorinţă intensă de a consuma nonalimente, lucruri necomestibile.

eating_ice.jpgDeşi aceste pofte nu sunt încă înţelese în totalitate de cercetători, există studii care corelează afecţiunea cu o lipsă de fier. Un articol publicat recent în Medical Hypotheses sugerează că mestecatul compulsiv al cuburilor de gheţă creşte fluxul sanguin către creier, prin care combate oboseala sau extenuarea cauzată de deficienţa de fier.

Studiile nu pot explica în totalitate de ce apare pica. Unii specialişti o explică printr-o deficienţă în organism, ca şi în cazul poftelor pentru alimente. Pica a fost corelată cu lipsa de fier, de magneziu sau de alte substanţe în organism. Pofta de gheaţă, care este cea mai comună formă de pica, este legată, de exemplu, de anemie; femeile însărcinate anemice au pofta de a mânca cuburi de gheaţă cu mult mai des decât cele cu un nivel normal de fier.

csid.ro





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


  • Conținut similar

    • maria981s
      De maria981s
      Multe dintre alimentele pe care le preferă copiii au multe calorii, dar prea puține vitamine și minerale. Variantele procesate sau cele de la fast food nu pot pune bazele unei dezvoltări armonioase și predispun copilul la probleme de sănătate pe termen lung. Potrivit studiilor realizate, peste 50% dintre copii nu obțin o cantitate suficientă de nutrienți din meniul zilnic, așa că este cazul să te gândești ce consumă copilul. Un meniu constituit inteligent nu-l va priva pe cel mic de gustul bun, dar îi va fortifica organismul, prevenind carențele care se pot agrava într-o perioadă mai îndelungată. 
      Iată de ce nutrienți are nevoie copilul și cum să-i strecori în dieta lui: 
      1. Calciu
      Aproximativ 30% dintre copiii cu vârste cuprinse între 4 și 8 ani nu consumă calciu suficient. Prea multe sucuri și prea puțin lapte ar putea fi cauzele. Calciul este un mineral foarte important pentru dezvoltarea sistemului osos, care se constituie în principal în timpul copilăriei și adolescenței. Deficiențele apărute în copilărie vor crește riscul de osteoporoză la vârste înaintate, mai ales pentru fete. Din acest motiv contează foarte mult să-ți obișnuiești copilul să consume alimente bogate în calciu pentru că atracția spre aceste opțiuni scade și mai mult după vârsta de 10 ani, potrivit statisticilor. Multe dintre alimentele bogate în calciu conțin și vitamina D, care fortifică oasele și previn diabetul de tip 1.

      Dacă bebelușul tău are probleme când trebuie să treacă la laptele de vacă, încearcă după ce împlinește vârsta de 1 an. Poți experimenta și cu iaurt, care este respins mult mai rar. De asemenea, poți încerca și tofu fortificat, care are o savoare neutră și poate fi integrat într-o varietate de preparate cum ar fi lasagna, quiche, smoothie-uri sau supe.
      Cele mai bune surse de calciu sunt:
      - brânza;
      - iaurtul;
      - laptele;
      - alimentele fortificate (tofu, cereale, suc);
      - laptele de soia.
      2. Vitamina E
      80% dintre copiii sub vârsta de 8 ani nu obțin necesarul zilnic de vitamina E, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Nebraska-Lincoln.Cauza principală este favorizarea alimentelor cu puține grăsimi, care au un nivel foarte redus de vitamina E. Este bine să alegi laptele și iaurtul semidegresate, dar când vine vorba despre dressing varianta fără grăsimi va elimina vitamina E din uleiurile vegetale.
      Multe cereale sunt fortificate cu vitamina E, dar verifică pentru a fi sigur. Și untul de arahide și cel de semințe de floarea soarelui sunt opțiuni utile pentru a obține până la 50% din necesarul zilnic. Prepară chiar tu dressingul pentru salate din ulei de măsline și suc de lămâie și adaugă fulgi de migdale sau semințe de in și floarea soarelui.

      Cele mai bune surse de vitamina E sunt: 
      - avocado;
      - nucile;
      - untul de arahide sau migdale;
      - semințele de floarea soarelui;
      - uleiurile vegetale;
      - sosul de roșii;
      - germenii de grâu;
      - spanacul.
      3. Fibre
      Previn constipația și reduc pofta de mâncare excesivă la copii. De asemenea, un consum adecvat de fibre va proteja copiii de afecțiuni cronice care pot apărea mai târziu. Au nevoie între 19 și 25g de fibre în fiecare zi. Folosește cerealele integrale, fructele proaspete și legumele pentru a întruni acest total.

      Cele mai bune surse de fibre sunt:
      - fructele: zmeura, murele, perele, portocalele și merele;
      - cerealele integrale;
      - fasolea;
      - lintea;
      - năutul;
      - pâinea și pastele din făină integrală;
      - terciul de ovăz;
      - popcornul;
      - nucile;
      - semințele de in râșnite;
      - cartofii dulci;
      - mazărea.
      4. Potasiu
      Copiii consumă în general sub 60% din doza necesară de potasiu, în principal din cauză că nu mănâncă destule legume și fructe. Potasiul este un mineral esențial pentru menținerea echilibrului de fluide în organism și reglarea tensiunii arteriale. Poți prepara cartofi prăjiți folosind cartofi dulci pentru a atrage copiii sau poți alege fisticul la gustări.

      Cele mai bune surse de potasiu sunt:
      - bananele;
      - portocalele și sucul de portocale;
      - cartofii dulci;
      - iaurtul;
      - laptele;
      - pepenele galben;
      - caisele confiate;
      - sosul de tomate și roșiile proaspete;
      - codul.
      eva.ro
    • maria981s
      De maria981s
      Dacă nu îți reglezi reacțiile la stres ai putea exacerba efectele nedorite și orice provocare sau moment tensionat vor deveni mai greu de depășit. Nu agrava dificultățile din jurul tău pentru că te pot afecta la nivel fizic și psihologic.
      Iată ce reacții trebuie să eviți în clipele stresante:
      1. Consumi prea multă cafeină
      Multe persoane consumă cafeină zilnic, după cum poți observa când te uiți la rândurile de la Starbucks sau dacă numeri câte persoane comandă băuturi tip cola. Deși o ceașcă de cafea consumată ocazional nu îți va face rău, trebuie să știi că această substanță poate provoca dependență. 
      Dependența de cafeină se evidențiază prin obiceiul de a consuma băuturi cu această substanță pentru a te putea trezi dimineața, consumul susținut toată ziua pentru a evita epuizarea, plus insomnia apărută seara care te face să te scoli obosit, să ai nevoie din nou de cafeină și să fii prins într-un cerc vicios. Pe măsură ce acest ciclu se repetă tot mai des cafeina va ajunge să afecteze și nivelul de stres. Dacă ți se pare un scenariu foarte familiar, este momentul să iei măsuri pentru a reduce cantitatea consumată sau chiar a elimina cafeina din meniul tău.

      2. Fumezi o țigară
      Pentru fumători o țigară poate părea modalitatea perfectă de a neutraliza stresul. Când ești stresat vei avea impresia că ai mare nevoie de o țigară pentru a te calma, iar renunțarea la fumat poate părea imposibilă în situațiile dificile. În cadrul studiilor realizate s-a constatat că din cauza obiceiului format precum și a dependenței și mixului de factori sociali și psihologici, renunțatul la fumat este la fel de greu precum procesul de eliminarea heroinei din organism. Din păcate știm cu toții că țigările te pot costa foarte mult, atât din punct de vedere financiar, cât și al sănătății și, având în vedere faptul că fumatul alimentează stresul în loc să-l reducă, ar fi cazul să-ți creezi o strategie pentru a reduce numărul de țigări.

      3. Bei mult alcool
      De multe ori un pahar cu vin te poate ajuta să te relaxezi la finalul unei zile aglomerate și majoritatea medicilor confirmă beneficiile vinului roșu pentru protecția inimii. Cu toate acestea, numărul excesiv de pahare poate cauza o varietate de probleme de sănătate, exacerbând în cele din urmă stresul pe termen lung. Dacă ai probleme când trebuie să reduci numărul de pahare sau dacă ți se pare că aceasta este singura soluție pentru a gestiona stresul, trebuie neapărat să găsești și alte modalități de a te relaxa și a reduce tensiunea acumulată.
      4. Cheltuiești fără măsură
      Printre modalitățile de reducerea a tensiunii create de stres se numără și cumpărăturile, în încercarea de a umple un gol la nivel emoțional. Deși este foarte bine să-ți iei câte un lucru special din când în când, nu este deloc în regulă să cheltuiești mult pe lucruri de care nu ai nevoie cu adevărat. Pe termen lung ai putea adăuga stresul financiar celorlalte probleme, precum și sentimentul de vinovăție plus dezordinea din casă.

      5. Mănânci pentru a te calma sau a te consola
      Consumată ocazional înghețata este o modalitate delicioasă de a contra stresul, dar dacă devine un gest automat de fiecare dată când ai probleme ai putea adăuga kilograme în plus, care vor contribui la o imagine negativă de sine, accentuând efectele negative la nivel psihologic. 
      Un meniu nepotrivit te poate face să reacționezi ineficient în fața stresului pentru că vei avea parte de fluctuațiile glicemiei și tot ce se întâmplă ți se va părea copleșitor. Învață să gătești folosind ingrediente utile și nu ține alimente hipercalorice la îndemână, mai ales dacă știi că atunci când ești stresat nu vei fi atent la numărul de calorii.
      eva.ro
    • maria981s
      De maria981s
      Chiar dacă este foarte plăcut să petreci timp alături de copiii tăi seara, înainte să vă odihniți, trebuie să ții cont și ce consumă pentru a evita să adoarmă greu sau să se trezească des în timpul nopții. Opțiunile sănătoase, în locul surselor majore de zahăr și calorii, vor favoriza somnul liniștit și dezvoltarea armonioasă a celor mici.
      „În timp ce dorm sistemul lor osos se dezvoltă, iar creierul procesează toate informațiie primite în acea zi. Alimentele cu mulți nutrienți sunt ideale pentru un somn odihnitor”, potrivit dr. Nancy Farrell, purtător de cuvânt al Academiei de Nutriție și Dietetică. Sfatul bunicilor referitor la un pahar cu lapte cald încă funcționează pentru că produsele lactate conțin triptofan, aminoacidul care crește producția de serotonină și creează starea de somnolență. Potrivit noilor indicații, efectul va fi și mai intens dacă vei combina laptele cu biscuiți graham, un sandviș cu unt de arahide sau o porție de cereale. Poți alege și o felie de brânză cu iaurt și fructe de pădure, dar ține minte că nu este un desert. Dacă vrei să le dai copiilor ceva dulce, oferă-le desertul la finalul cinei.
      Contează și ora la care servești această gustare pentru copii. Este ideal să le dai ceva consistent cu maximum o oră înainte de ora de culcare. În acest mod va putea avea loc digestia și nici nu se va amâna ora de culcare pentru că cel mic folosește foamea drept pretext. În cazul mai este foarte puțin până la culcare spune-i că este deja foarte târziu și că mâine va putea să-și aleagă ce mănâncă seara.
      Iată ce tehnici sunt recomandate pentru a crea gustări sănătoase înainte de culcare pentru copii: 
      1. Nu trebuie să reprezinte o metodă de a evita cina
      Este un lucru foarte important mai ales când copiii sunt mai mici, iar ora de culcare poate fi la 1-2 ore după cină. Unii copii s-ar putea folosi de această gustare înainte de culcare pentru a evita cina care conține alimente care nu îi atrag. În cazul în care masa de seară conține un preparat nou sau ingrediente care nu sunt tocmai pe placul lor se gândesc că vor primi iaurt și biscuiți după o oră, așa că nu mai fac niciun efort de a gusta ce ai pregătit.Vor părea foarte mofturoși, iar părinții se vor stresa.
      Soluția: Asigură-te că la cină există pe masă și alimente care îi plac copilului, astfel încât să poată alege mereu o garnitură dacă nu îi place felul principal. De asemenea, ai grijă ca toate gustările să conțină alimente care pot forma mesele principale cum sunt fructele, legumele sau cerealele integrale, în loc de batoanele cu mult zahăr, prăjiturile sau jeleurile cu arome diferite. O variantă puțin mai drastică este să păstrezi cina pe care nu a atins-o și să i-o oferi mai târziu când se așteaptă să primească gustarea înainte de culcare. La început ar putea refuza, dar treptat i se va face foame și va accepta bucuros cina pe care o refuzase cu 30 de minute înainte.
      2. Nu trebuie să conțină prea mult zahăr
      Meniul copiilor conține deja un plus de zahăr, așa că nu este cazul că mai adaugi ceva la ultima gustare înainte de culcare. Ar putea fi un stimulent pentru copil ca să mănânce mai puțin la cină dacă știe că va primi ceva dulce mai târziu.
      Soluția: Analizează meniul copilului și gândește-te ce lipsește. Dacă nu a mâncat fructe după-amiaza oferă-i o banană înainte să se culce. Dacă nu i-au plăcut legumele de la cină oferă-i felii de morcov crud cu chips-uri rumenite la cuptor. În cazul în care nu a consumat cereale este util să-i dai o felie de pâine integrală cu unt de arahide. 
      3. Nu trebuie să fie o metodă de a obține mai mult timp cu tine
      În unele cazuri copiilor nu le este foame cu adevărat înainte să se culce, dar își doresc foarte mult să petreacă 20 de minute în plus cu părinții.
      Soluția: Petrece cât mai mult timp posibil cu cei mici pentru a nu-i determina să recurgă la acest truc doar pentru a simți că au parte de atenția ta. 
      eva.ro
    • maria981s
      De maria981s
      Denumirea cerealelor cu nuanță de perlă provine de la asemănarea cu perlele de rău. Este curios faptul că anterior, terciul din orz era considerat o delicatesă, pe care și-l permiteau doar persoanele sus-puse. Fiert după o rețetă specială pe lapte, terciul de orz era una dintre bucatele preferate ale lui Petru I.
      Beneficiile crupei de orz
      În zadar multe gospodine au înlăturat crupele de orz pe planul doi. Ele conțin multe substanțe hrănitoare, necesare organismului pentru o bună funcționare.
      Orzul fiert este numit terciul frumuseții, pentru că acesta conține multă lizină – aminoacizii, care participă activ la sintetizarea colagenului. Este cunoscut că anume acesta contribuie la menținerea elasticității tenului, prevenind formarea ridurilor. Un alt motiv de a include urgent în meniu terciul din orz - cantitatea mare de vitamine din grupul B, A, PP și E.
      Consumul regulat al terciului din crupe de orz ajută nu doar la menținerea frumuseții tenului, dar și la reducerea greutății! Produsul sățios are puține calorii și conține fibre , necesare pentru activitatea normală a intestinului, precum și proteine.
      Rețeta terciului pe lapte
      Ingrediente:
      1 pahar de crupe de orz decorticat 1 l de apă 1 l de lapte Modul de preparare
      Înmuiați crupele în apă și lăsați-le pe noapte.
      Spălați crupele și turnați lapte călduț. Încălziți pînă la fierbere, apoi acoperiți cratița cu capacul și fierbeți la baia cu abur timp de 3 ore.
      În această perioadă de timp, terciul capătă o culoare bej și gust de lapte. Să nu vă sperie durata pregătirii: participarea voastră va fi necesară doar la prima etapă, mai departe terciul fierbe singur. 
      noi.md
    • maria981s
      De maria981s
      Însă o dietă sănătoasă și bogată în nutrienți și antioxidanți poate îmbunătăți în mod semnificativ starea de spirit, motivația și bunăstarea. Deși problemele grave de sănătate mentală, cum ar fi anxietatea, depresia și alte tulburări psihiatrice, necesită părerea unui medic, impactul pozitiv pe care îl poate avea dieta nu trebuie neglijat. De fapt, dacă te asiguri că ai parte de toate vitaminele și mineralele, îți poți îmbunătăți și sănătatea mentală. Iată câteva modificări ale dietei pe care ar trebui să le iei în considerare!
      Ce schimbări ale dietei pot îmbunătăți sănătatea mentală?
      1. Consumul crescut de fructe și legume
      Colorate, vibrante și bogate în nutrienți, este clar că fructele și legumele sunt perfecte pentru starea noastră de spirit. Iar știința confirmă acest lucru. Datorită conținutului lor ridicat de vitamine și minerale, fructele și legumele pot influența direct chimia din creierul nostru. Mineralele precum cromul, iodul, fierul, seleniul, magneziul și zincul joacă un rol important în producția de neurotransmițători implicați în reglarea dispoziției în creierul nostru. Alți nutrienți regăsiți în fructe, cum ar fi vitaminele B, vitamina C și vitamina E, reprezintă cheia pentru optimizarea funcțiilor neurochimice. 
      Vrei să te asiguri că vei obține toate mineralele și vitaminele enumerate mai sus? Atunci include mai multe legume cu frunze verzi, broccoli, legume rădăcinoase, legume marine, avocado, fructe de pădure în dieta ta.

      2. Alege carbohidrați sănătoși
      Cartofii dulci conțin în mod natural L-triptofan, un aminoacid utilizat de corpul nostru pentru a produce neurotransmițătorii care reglează starea de spirit. Alte surse de carbohidrați sănătoși, cum ar fi orezul brun, ovăzul, fasolea, lintea, quinoa, contribuie la sinteza triptofanului, pentru a produce serotonina. Carbohidrații complecși au un conținut bogat de vitamina B, care este esențială pentru susținerea funcțiilor neurologice și pentru echilibrul adecvat al neurochimicalelor din creierul nostru.O deficiență a acestor vitamine este de fapt asociată cu o incidență crescută a simptomelor depresive. Pe de altă parte, consumul mai mare decât cantitatea zilnică recomandată este corelat cu îmbunătățirea stării de spirit.
      3. Crește consumul de grăsimi sănătoase
      Includerea surselor sănătoase de omega-3 în dieta noastră este importantă, deoarece acizii grași joacă un rol crucial în chimia creierului nostru. S-a constatat că acidul docosahexaenoic contribuie la reducerea simptomelor depresiei, probabil datorită efectului său asupra conversiei substanțelor chimice de care are nevoie creierul. Nu ești sigur care sunt cele mai bune grăsimi sănătoase într-o dietă bazată de plante? Poți apela la avocado, semințe de cânepă, semințe de chia, tahini, nuci și alge. 

      4. Concentrează-te pe legumele verzi
      Cu un conținut mare de vitamine și minerale, legumele verzi sunt excelente pentru creierul nostru, deoarece folații, vitamina K, fierul, zincul, potasiul, magneziul, manganul, cuprul și calciul joacă un rol important în modularea funcțiilor neurotransmițătorilor din creierul nostru. Atunci când nu ai un nivel recomandat de acid folic și magneziu, există mai multe simptome ale depresiei, anxietății și altor tulburări psihiatrice. Asigură-te că incluzi legume verzi în dieta ta zilnică pentru a preveni agravarea simptomelor. 
      5. Include probiotice
      Sănătatea intestinală nu este esențială doar pentru o digestie bună, ci și pentru funcțiile creierului. Starea microbiomului, care este echilibrul dintre bacteriile bune și bacteriile rele din tractul intestinal, afectează funcționarea corectă a circuitelor neurotransmițătoare multiple din creierul nostru, inclusiv cele implicate în reglarea dispoziției. Dacă aduci un aport de probiotice în fiecare zi, îți ajuți corpul și creierul să atingă un echilibru sănătos, care îți va îmbunătăți capacitatea de a trata stresorii vieții tale.
      eva.ro
  •