12 obiceiuri ale oamenilor nefericiţi. Cum scapi de ele


  • 1171
  • Fericirea este ceea ce ne dorim toți noi. Având rațiune, înțelegem că viața e scurtă, iar neplăcerile ne-o fac dificilă.

53ac1fe9abbb3.jpg

După cum bine se știe, obiceiurile au o influență majoră asupra vieții noastre. De regulă, anume ele determină prezența sau absența fericirii.
Mai mult decât atât, trebuie să facem o diferență clară între depresia clinică și nemulțumirea cronică.

Depresia este o dezechilibrare chimică în creier, în timp ce nefericirea este lipsa unei poziții clare în viață care apare în anumite condiții determinate de deciziile noastre. Nefericirii, asemănătoare depresiei, îi poate fi stabilită o diagnoză și un anumit tratament.

Mai jos îți voi prezenta 12 obiceiuri, care îți pot aduce nefericirea la ușă, și metode prin care ai putea scăpa de ele:

1. Plângerile cronice
Oamenii fericiți și cei de succes rare ori se plâng. Se pare că plângăcioșii cronici întotdeauna găsesc motive pentru a evidenția ceva negativ, chiar și atunci când oamenii din jurul lor sunt fericiți. Concluzie: toți întâlnim greutăți, însă până la urmă aceste greutăți sunt ale noastre – meritate sau nu, dorite sau nu.

Trebuie căutăm soluții pentru problemele din viața noastră, dar nu să ne plângem că nu vedem nicio lumină la capătul tunelului.

2. Ne criticăm pe noi și pe cei din jur
Gândurile noastre și modul  în care vorbim despre noi ne determină să ne apreciem sau nu. Nota pe care ne-o dăm este o componentă importantă a fericirii noastre. Să ne simțim bine și să vorbim despre noi doar lucruri pozitive  este un drept pe care îl avem fiecare.

Trebuie să ne recunoaștem greșelile, să le acceptăm și să trecem peste… fără să fim prea duri în dialogul cu noi înșine. Mai mult, trebuie să acceptăm dreptul celor din jur de a-și trăi viața așa cum își doresc fără să îi criticăm.

3. Viața trăită după criterii materiale
Trăim într-o lume a valorilor materiale, unde suntem atacați de anunțuri despre ultimele modele de automobile, gadget-uri și credite: aceste perspective sunt mai bune și s-ar părea că ne oferă o șansă la o viață mai bună. Nu crede nicio secundă. Atunci când îți cumperi un produs nou, trăiești o emoție de moment, însă ea nu este naturală. Ai auzit vreodată de termenul „îndoielile cumpărătorului”? El există în creierul nostru.

În loc să mergi la shopping, ai putea să faci ceva care nu are nevoie de bucata dreptunghiulară de plastic. De exemplu ai putea face sport, să citești, să călătorești – să faci ceva fără să ai alte datorii.

4. Dependențe negative
Majoritatea lucrurilor, utilizate în normele bune – mâncăruri, băuturi, distracții… atunci când aceste lucruri devin importante în viața ta atunci ele devin deja o problemă. Din păcate, foarte mulți oameni buni au murit din cauza dependenței de alcool sau de droguri. Să iei măsuri de urgență și să înlături acest viciu? Trebuie să identifici cele mai eficiente metode pentru acest lucru.

5. Regrete din trecut
Regretele nu sunt doar zadarnice, dar sunt și foarte periculoase. De foarte multe ori cercetările arată că gândurile negative care apar periodic în urma anumitor decizii luate în trecut ne supun unui stres cronic și depresiilor.

Potrivit cercetătorilor, există 4 motive prin care putem să luptăm cu regretele:
1) să învățăm din greșeli, dar să nu devenim dependenți de ele;
2) dacă nu putem schimba o situație, atunci să renunțăm la ea;
3) să ne convingem că nu avem un sentiment de vinovăție prea puternic;
4) să gândim pozitiv despre acea situație.

6. Ne facem griji pentru viitor
De atâtea ori auzim că viitorul nostru depinde de noi. Ce trebuie să facem este să ne trăim viața în prezent la maximum, să savurăm toate momentele și să ne utilizăm toate drepturile pe care le avem.
Crezul omului fericit este să trăiască în prezent. Atunci când întâlnim greutăți, să trecem peste ele. Să savurăm viața în prezent, experiența va veni odată cu anii.

7. Teama prea mare
Da, frica poate fi un constructor perfect al nefericirii. Pentru a înțelege acest lucru, trebuie să ne întoarcem în acel moment în care a apărut sentimentul de frică. Altfel spus, nu trebuie să permitem fricii să pună stăpânire pe noi.
Ține minte: noi nu sunt gândurile noastre negative. Nu suntem construiți din frică, griji, neliniști și alte gânduri negative.

8. Să ne amânăm realizarea viselor și a dorințelor
Ne putem scufunda cu ușurință în rutină: lucru, mâncare, somn și uneori distracție. Însă aici apare o problemă: nu ne exploatăm talentele și capacitățile și practic distrugem ceea ce ar fi însemnat schimbarea radicală a vieții noastre.
Cea mai dificilă parte a drumului către vise și realizări este primul pas. După ce vom face acest pas vom vedea care sunt posibilitățile și ce ne așteaptă.

9. Bârfele
Nimic nu distruge încrederea și fericirea mai repede ca bârfele despre altcineva. Până la urmă, de ce o persoană fericită, care are încredere în sine, va vorbi despre cineva? Ea nu va face așa ceva
Bârfele trebuie să fie spuse doar de elevi în pauzele dintre ore, dar sigur nu printre adulți – astfel nu vei avea cum să îți faci o viață fericită.

10. Supărări
Supărările pe cei din jurul nostru adus un dezechilibru în viața noastră. Toți am întâlnit persoane al căror comportament ne-a indispus. Însă trebuie să ții minte: fericirea ta este mai presus decât mârlănia lor.

Trebuie să ierți sau să uiți sau să ignori… și să mergi mai departe.

11. Alimentare nesănătoasă
Orice nutriționist îți va spune că mâncarea este o plăcere de moment. De fapt este vorba nu de o stare de bine de lungă durată, Problema este că mâncarea îți poate cauza o stare de spirit proastă, kilograme în plus, depresie, lipsă de energie și productivitate. O dietă echilibrată va avea un efect invers – îți va aduce mai multă energie, silueta perfectă, activitate mintală eficientă și productivitate sporită.
Dacă vei mânca sănătos vei arăta perfect și te vei simți minunat.

12. Exagerarea problemelor
Atunci când suntem nemulțumiți și nesatisfăcuți – reacțiile noastre depind în totalitate de emoțiile noastre. Altfel spus, întrecem limitele. Pentru că exact în acele momente funcționează emisfera dreaptă a creierului care răspunde emoții.
În loc să faci din țânțar amăsar, trebuie să faci un pas înapoi și să analizezi obiectiv problema și să cauți soluții pentru ea.

dozadesucces.ro


Поделись новостью с друзьями!