12 lucruri pe care orice manichiuristă experimentată ți le poate spune


  Manichiura și pedichiura sunt acum la fel de normale precum spălatul pe dinți sau păr și ne încredem în diverse saloane fără măcar a pune la îndoială anumite lucruri. În spatele acestor proceduri se ascund totuși multe pericole, care, din fericire, pot fi evitate foarte ușor.

GettyImages-545150441_0.jpg

Iată câteva consecințe ale unor proceduri aparent inofensive.

1. Instrumentele

Cele mai importante consecințe ale vizitei la un salon slab sunt infecțiile. Prin instrumentele prea puțin sau deloc dezinfectate se transmit diverse tipuri de hepatită, virusul HIV și ciuperci neplăcute. Pentru a evita aceste neplăceri, doctorii recomandă să îți aduci de acasă propriul set de instrumente și să fii atentă la curățenia din salonul respectiv. De asemenea, poți întreba direct cât sunt de sterilizate instrumentele de lucru, pentru că, până la urmă, este vorba despre sănătatea ta.

2. Îndepărtarea bătăturilor

Medicii recomandă evitarea îndepărtării bătăturilor la salon, deoarece dacă ai pielea subțire sau circulație proastă a sângelui, instrumentele îți pot afecta piciorul. Mai degrabă pui creme speciale pe zonele afectate și porți încălțăminte comodă.

3. Tratarea unghiilor încarnate

Această procedură necesită un medic specialist, deoarece, în cele mai multe cazuri, personalul de la salon nu are pregătirea necesară să facă așa ceva, iar un tratament neadecvat duce la infecții serioase, ce pot fi tratate doar cu antibiotice sau chiar îndepărtarea întregii unghii. Dacă ai această problemă, adresează-te unui medic dermatolog.

4. Îndepărtarea cuticulelor

Cuticulele protejează unghia de infecții și prin îndepărtarea lor un artist manichiurist poate infecta sau deteriora unghia. Drept urmare, unghiile noi vor fi mai groase, fără culoare și în valuri, deci în loc de o manichiură frumoasă te vei alege cu unghii urâte. Singurul lucru ce poate fi făcut în siguranță este înmuierea cuticulelor cu creme speciale și împingerea lor către bază cu ustensile curate.

5. Gol sub unghie

O manichiură sau o pedichiură de proastă calitate duc la apariția golurilor de sub unghii, ca rezultat al afectării stratului inferior al unghiei. Acest lucru poate fi tratat doar de către dermatologi prin prescierea de vitamine, uleiuri și băi medicinale.

6. Unghii fragile

Orice femeie s-a lovit de această problemă și o manichiură deficitară duce la așa ceva, deoarece experții nu recomandă folosirea constantă a unei pile. Este mai bine să tai unghiile cu o foarfecuță și abia apoi să finisezi forma cu o pilă naturală, dar acest procedeu trebuie făcut doar pe unghiile uscate, deoarece dacă sunt ude sunt mai vulnerabile.

7. Unghii galbene

Culoarea galbenă a unghiilor se datorează, de obicei, unei probleme de sănătate, dar poate fi cauzată și de o manichiură prost efectuată. Specialiștii recomandă ca înaintea colorării unghiilor să se aplice un strat protector și să se folosească doar ojă de calitate. În plus, pe suprafața unghiilor nu trebuie aplicate soluții cu iod, iar culoarea naturală poate fi recăpătată folosind pastă de dinți, scrub-uri cu sare, băi cu lămâie și peroxid de hidrogen.

8. Pieliți

O manichiură neprofesionistă reprezintă apariția pieliților, iar experții sunt de părere că acestea ar trebui tăiate uniform, nu smulse. Pentru a evita apariția lor, hidratează-ți bine pielea cu creme ce conțin vitamina E și du-te doar la o manichiuristă profesionistă.

9. Epilarea picioarelor înainte de pedichiură

De obicei, femeile se epilează sau rad pe picioare înainte de a se duce la salon, ca să arate bine, dar pedichiuristele declară că rareori sunt atente la altceva decât degetele cu care lucrează. În plus, ele nu recomandă rănirea pielii, deoarece porii sunt deschiși după epilare și există riscuri mai mari de infecții.

10. Acoperirea unghiilor

Ojele și gelurile pentru unghii conțin chimicale periculoase ce dăunează unghiilor și provoacă reacții alergice sau chiar astm. Pentru a te asigura că totul este în regulă, experții recomandă ca, indiferent de metoda folosită, să-ți schimbi lacul de unghii la fiecare 3-4 saptămâni și să iei câte o pauză o dată la 6-8 luni. Ideal ar fi ca unghiile să respire 105 zile, adică atâta timp cât se regenerează complet.

11. Lămpile UV

Lămpile UV sunt folosite pentru a usca straturile de oje la manichiurile semipermanente sau false, dar reprezintă un pericol pentru sănătate. Ultravioletele dăunează pielii și, confor medicilor, pot duce la arsuri grave. Deci înainte de a te duce la un salon, aplică creme cu protecție solară sau, eventual, alege un salon care folosește lămpi cu led.

12. Băi fierbinți pentru picioare

Unul dintre motivele picioarelor crăpate sunt băile fierbinți. Cei care au adesea picioare umflate sau piele uscată ar trebui să evite băile fierbinți. Pentru a îmbunătăți sănătatea pielii, specialiștii recomandă folosirea constantă a cremelor și loțiunilor hidratante.

feminis.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • julia122997
   De julia122997
   Iată cum să îndepărtezi oja semipermanentă fără să dteriorezi unghia şi cuticula.
   Protejează pielea. Primul pas pe care trebuie să-l faci este să foloseşti o cremă de mâini hidratantă pentru că vei folosi produse care vor acţiona nu doar la nivelul unghiei, ci şi al pielii.
   Foloseşte un buffer. Următorul pas este să foloseşti un buffer peste primul strat de ojă, astfel încât să creezi o zonă prin care să poată pătrunde acetona.
   Înmoaie dischete demachiante în acetona. Ia câteva dischete demachiante, taie-le bucăţi mai mici, cât să acopere unghia şi aplică acetona pe ele. Asigură-te că foloseşti acetona 100% şi nu doar un produs pentru îndepărtarea lacului de unghii. În general, acestea conţin acetona dialuat şi va fi nevoie de un timp mai lung pentru îndepărtarea ojei de pe unghie.
   Prinde dischetele cu folie de aluminiu. După ce ai plicat pe unghie dischetele înmuiate în acetonă, securizează-le cu ajutorul foliei de aluminiu pe care, la rândul ei, o împarţi în mici fâşii.
   Aşteaptă 10-15 minute. După ce ai bifat paşii de mai sus, trebuie să ai puţină răbdare şi să aştepţi 10-15 minute, în cazul în care ai folosit 100% acetonă. Dacă ai ales o formulă diluată, este nevoie de 30 de minute sau mai mult ca oja să se îndepărteze complet. Odată ce dai jos foliile de aluminiu ar trebui ca oja să se îndepărteze complet sau cel puţin să se umfle. Regula de aur: nu o îndepărta cu ustensile pentru a nu deteriora patul unghial.
   Foloseşte un buffer. Din nou, ne întoarcem la buffer, de data aceasta pentru a curăţa complet unghia şi pentru a-i oferi luciu. După tot acest proces, alege să aplici un ulei pentru cuticule, iar după câteva minute spală-te pe mâini şi aplică o cremă hidratantă.
   csid.ro
  • LupuCristinna
   De LupuCristinna
   Dar ce este manichiura gradient? Un astfel de stil de a colora unghiile presupune trecerea treptată de la o nuanță mai închisă la una mai deschisă a aceleiași culori. De exemplu, se poate face o trecere treptată de la roșu până la roz pal. Se poate obține același efect interesant și prin folosirea unor culori diferite, din aceeași gamă. În acest caz, manichiura include mai multe culori. De exemplu, poți trece treptat de roșu, corai, portocaliu și apoi galben.   Însă pasionatele de ojă și colorarea unghiilor au dus trendul la un alt nivel și au inventat manichiura gradient pe "verticală". Acest lucru presupune crearea unei treceri treptate de culoare nu pe aceeași unghie, ci de la o unghie la alta. Întreaga manichiură va avea un efect gradient deosebit.


   Este un stil perfect pentru vară, mai ales dacă alegi să folosești culori intense, puternice, care se potrivesc de minune cu atmosfera estivală. Bineînțeles, o astfel de manichiură arată bine indiferent dacă alegi culori închise sau deschise. Este la fel de frumoasă și atunci când folosești nuanțe nude.


   Pentru vară, cele mai populare variante de culoare sunt cele în tonuri intense de roșu, roz, oranj, galben, verde sau bleu. Și oja în nuanțe neon se potrivește pentru acest stil. Este o variantă originală de a combina două tendințe importante în manichiură ale acestei veri. De asemenea, poți să folosești și două nuanțe diferite cu subton asemănător. O variată poate fi rozul în asociere cu lila, galben cu verde sau corai cu galben.   Dacă manichiura gradient pe aceeași unghie este de preferat să fie realizată la salon pentru că necesită o tehnică specială, varianta cu trecere treptată de la o nuanță la alta pe fiecare unghie este mult mai simplă. Tot ce trebuie să faci este să investești în nuanțele de ojă care te ajută să creezi efectul gradient și să aplici pe fiecare unghie un ton diferit, de la cel mai închis la cel mai deschis sau invers.
   eva.ro
  • julia122997
   De julia122997
   Faptul că ne permite să avem unghii impecabile săptămâni la rând fără grija că oja ar putea sări de pe unghii după numai două zile este motivul pentru care iubim manichiura cu gel. Femeile ocupate iubesc la nebunie această tehnică revoluționară în materie de manichiuri.
   Aparent manichiura cu gel are numai beneficii. Până în clipa când trebuie să-ți cureți unghiile... Dacă le dezlipești, greșeală de care ne facem cu toate vinovate, vei observa că unghiile tale naturale se subțiază, sunt neuniforme și fragile. Deși ne facem programări pentru a ne pune unghii cu gel, de obicei nu ne programăm și pentru a le da jos așa cum ar fi indicat, de către specialiști. 
   Dacă te afli în această situație și vrei să-ți cureți manichiura cu gel, atunci trebuie să încerci metoda corectă. Iată cum să cureți manichiura cu gel pas cu pas:
   Pasul 1: Pilește delicat stratul exterior al unghiilor
   Folosește o pilă specială pentru a pili delicat suprafața unghiilor, fără să zgârii cuticulele și pielea din jur. Folosește o pilă fină, care are o granulație de la 100 până la maximum 300. În acest fel îndepărtezxi stratul superior al formulei cu gel, ceea ce permite acetonei să penetreze mai eficient gelul.
   Pasul 2: Înfășoară-ți unghiile
   Trebuie să folosești acetona pentru a dizolva manichiura cu gel. Dar spre deosebire de oja obișnuită care se curăță prin ștergere, manichiura cu gel trebuie să se dizolve pentru a putea fi îndepărtată. 
   Taie câteva dischete demachiante din bumbac în zece bucăți pătrate, apoi taie zece fâșii de folie din aluminiu.
   Înmoaie fiecare bucățică de dischetă în acetonă și așază câte una pe fiecare unghie.Înfășoară unghiile cu folia de aluminiu și răsucește pentru a le fixa.
   Repetă pentru toate cele zece unghii și lasă să acționeze timp de 10-15 minute.
   Aplică o cremă hidratantă sau vaselină cosmetică pe zona cuticulelor și pe pilea din jurul unghiilor pentru a le proteja de efectul deshidratant al acetonei.
   Pasul 3: Îndepărtează folia și bucățile de dischetă
   Nu te speria dacă gelul este în continuare pe unghii. Vor fi suficient de moi încât pot fi îndepărtate cu ușurință cu un spatulă pentru cuticule. Dacă gelul nu este suficient de moale încât să poată fi curățat, va trebui să înfășori iar unghiile și să lăși acetona să mai acționeze. De aceea este bine să testezi pe o singură unghie, în loc să le desfaci pe toate.
   Pasul 4: Hidratează
   Unghiile tale vor fi mai sensibile și mai uscate din cauza gelului și a acetonei, prin urmare va trebui să le hrănești și să le hidratezi cu un ulei bogat în nutrienți. Poți folosi un ulei special conceput pentru îngrijirea unghiilor, dar la fel de eficient este și un ulei natural precum cel de migdale, măsline, ricin etc. Pune o picătură de ulei pe fiecare unghie și masează pe patul unghiei cu mișcări circulare. Masează-ți apoi mâinile cu o cremă pentru mâini și unghii.
   eva.ro
  • julia122997
   De julia122997
   Ca şi cum această artă nu ar fi suficient de dificilă, unii artişti în domeniu folosesc unghiile drept o pânză pe care să picteze. Ideile prezentate sunt dovada vie că o imagine valorează cât o mie de cuvinte.


   Iată idei de manichiură din care să te inspiri dacă vrei să încerci ceva ieşit din comun!   eva.ro
  • julia122997
   De julia122997
   Dar de câțiva ani, manichiura french este reinventată în diverse variante. De la vârfuri colorate în toate nuanțele posibile și până la glitter sau desene realizate pe vârfuri. În 2019, aceste modele includ vârfuri colorate, strălucitoare sau cu diverse imprimeuri care înlocuiesc albul clasic.

   Deși am avea tendința de a le mulțumi franțuzoaicelor pentru acest stil feminin și elegant, se pare că ar trebui de fapt să le mulțumim starurilor de la Hollywood.

   La originea manichiurii franțuzești se pare că se află makeup artistul Jeff Pink, fondatorul brandului de ojă Orly, potrivit WWD.com. Acesta a creat manichiura cu vârfuri albe și bază în tonuri naturale pe vremea când lucra pe platourile de filmare de la Hollywood, în anii '70.Pentru că era necesar ca manichiurile actrițelor să fie schimbate de fiecare dată când acestea își schimbau costumația, Jeff s-a gândit să creeze un look neutru care să se potrivească oricărei ținute.

   Stilul a devenit rapid foarte popular în industria filmului și a show-urilor TV, dar manichiura cu aspect natural a devenit cu adevărat faimoasă după ce Pink a folosit-o la festivalurile de modă din Franța. Trendul de frumusețe s-a răspândit în intreaga lume și este și în prezent o alegere clasică și elegantă.

   Descoperă câteva dintre cele mai interesante stiluri de manichiuri french reinventate care se poartă în 2019.
   eva.ro
 •